2023-11-10 43 浏览
幾個月冇去銅鑼灣世貿中心,原來佢已經完成裝修工程😅人氣台式餐廳 Check In Taipei 仲已經喺7月進駐wtc!.⭐️酸菜魚湯牛肉麵 $148可選手工刀削麵/台灣寬粉絲本身以獵奇心態嘗試👻 麵底揀咗刀削麵夠彈牙煙韌!但估唔到湯底鮮甜得嚟有啲酸辣又幾match喎😋.⭐️特級菌花菇魯肉飯 $98飯粒軟硬適中半肥瘦魯肉再配埋冬菇、雲耳食落比一般魯肉飯少咗一分油膩感又多一分菌香🍄.⭐️萌萌傻鴨 $108打卡必叫 動L~效果做得好好 高分傻鴨真身係一個椰香奶凍 伴碟係扮草地嘅斑蘭crumble同扮石頭嘅竹炭海綿蛋糕🌱奶凍連埋斑蘭crumble一齊食口感會更好~個人認為隻鴨唔值咁貴🤣但唔洗去韓國都食到 價錢還好啦.⭐️OREO奶奶麻糬 $98入面冇糯米而係用純鮮奶做所以口感特別唔似平時普通嘅糯米糍就算配埋OREO食都唔覺得膩💕.🌟以上都係銅鑼灣店限定菜式🌟.⭐️原條鰻魚起司玉米蛋餅 $188staff上枱時會用火槍燒一燒,令芝士同鰻魚、蛋餅完美融合🤤.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#臺北棧 #checkintaipei @checkintaipei
⭐️酸菜魚湯牛肉麵 $148
可選手工刀削麵/台灣寬粉絲
本身以獵奇心態嘗試👻
麵底揀咗刀削麵夠彈牙煙韌!
但估唔到湯底鮮甜得嚟有啲酸辣又幾match喎😋
⭐️特級菌花菇魯肉飯 $98
飯粒軟硬適中
半肥瘦魯肉再配埋冬菇、雲耳
食落比一般魯肉飯少咗一分油膩感又多一分菌香🍄
⭐️萌萌傻鴨 $108
打卡必叫 動L~效果做得好好 高分
傻鴨真身係一個椰香奶凍
伴碟係扮草地嘅斑蘭crumble同扮石頭嘅竹炭海綿蛋糕🌱
奶凍連埋斑蘭crumble一齊食口感會更好~
個人認為隻鴨唔值咁貴🤣
但唔洗去韓國都食到 價錢還好啦
⭐️OREO奶奶麻糬 $98
入面冇糯米而係用純鮮奶做
所以口感特別唔似平時普通嘅糯米糍
就算配埋OREO食都唔覺得膩💕
🌟以上都係銅鑼灣店限定菜式🌟
⭐️原條鰻魚起司玉米蛋餅 $188
staff上枱時會用火槍燒一燒,
令芝士同鰻魚、蛋餅完美融合🤤
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#臺北棧 #checkintaipei @checkintaipeihk
地址:銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓7號舖
時間上午12至晚上10時
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
(如果鐘意睇飲食紀錄 記住 追蹤/like/分享 你地小小支持 係我繼續搵好野食嘅動力🙏🏻超感謝)

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #銅鑼灣美食 #香港美食 #銅鑼灣必食 #台灣菜 #傻鴨 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #奶奶麻糬 #蛋餅
2023-11-07 40 浏览
成班朋友一齊去左世貿中心嘅臺北棧食嘢,已經第三次食呢間,依然無減我對佢嘅熱愛程度💕分享下有咩私心推介啦\( ˶˙˙˶)/♡- ̗̀‎𖤐髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅好鐘意食芋泥,蛋餅有好多芋泥,超正,面層仲有啲鹹蛋黃,鹹鹹甜甜好好味!- ̗̀‎𖤐鹹蛋黃芋泥球同髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅一樣咁正,芋泥都係好多,仲好香脆添!- ̗̀‎𖤐海鮮炒王子麵蛋餅海鮮好多,玉子蛋味濃,再加埋炒至入味嘅王子麵,超級豐富!- ̗̀‎𖤐黃金鹽水雞撈粉皮鹽水雞份量好多,雞肉夠滑,仲有粉皮都好滑溜溜,用個黃金醬撈勻哂,超好食!
- ̗̀‎𖤐髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅
- ̗̀‎𖤐鹹蛋黃芋泥球
同髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅一樣咁正,芋泥都係好多,仲好香脆添!

̗̀‎𖤐海鮮炒王子麵蛋餅
海鮮好多,玉子蛋味濃,再加埋炒至入味嘅王子麵,超級豐富!
- ̗̀‎𖤐黃金鹽水雞撈粉皮
2023-11-04 62 浏览
今天約埋好姊妹去銅鑼灣世貿的台北棧品嚐台灣的美食❣️,店內環裝非常美麗🥰,採光道十足,在這裏渡過了一個悠閒愉快的下午🩷。✳️原條鰻魚起司玉米蛋餅這條鰻魚淡淡肉,份量超大,內裏的玉米粒粒香甜,蛋餅是台式的做法,好煙韌✳️酸辣雲耳蓮藕這個菜式很開胃,涼拌小吃一口接一口的吃,🧡這個菜式也很高纖呢✳️芋泥3Q拿破崙這個美味的拿破崙蛋糕,非常特別新穎的一道菜式,上層是鹹蛋黃粒粒,中間有麻薯,吃上去很煙韌,唔該想拿破崙的餅皮,口感十足😚🤤真的很想念台灣的珍珠奶茶及黑糖薑母茶,來一杯吧💓

✳️原條鰻魚起司玉米蛋餅

✳️酸辣雲耳蓮藕

✳️芋泥3Q拿破崙

🤤真的很想念台灣的珍珠奶茶及黑糖薑母茶,來一杯吧💓

2023-11-02 31 浏览
今晚同朋友去咗世貿食Check in Taipei , 環境好舒適,而且食物都好有特色。麻醬涼拌秋葵:秋葵與麻醬混合,增添了濃郁的芝麻味的口感,令人開胃。鹹蛋黃芋泥球:外皮Q彈,內餡則是濕潤的芋頭泥和鹹蛋黃的組合,營造出甜與鹹的美味對比。明太子麻糬蛋餅:結合了麻糬和蛋餅的元素,非常創新。麻糬有彈性的口感,明太子味道豐富,非常之推介。芋泥三Q拿破崙:外觀類似於法式拿破崙酥皮蛋糕,但內餡不同,有滑順的芋泥和香脆的肉鬆,令人飽足。綠豆沙牛乳:綠豆煮熟並搗碎成糊狀,並和牛乳混合而成,帶有濃郁的奶味。紅豆沙豆乳:有滿滿的紅豆的香甜味道,口感滑順。

麻醬涼拌秋葵:
秋葵與麻醬混合,增添了濃郁的芝麻味的口感,令人開胃。

鹹蛋黃芋泥球:

明太子麻糬蛋餅:

芋泥三Q拿破崙:

綠豆沙牛乳:
綠豆煮熟並搗碎成糊狀,並和牛乳混合而成,帶有濃郁的奶味。

紅豆沙豆乳:
有滿滿的紅豆的香甜味道,口感滑順。
  • 芋泥三Q拿破崙
  • 明太子麻糬蛋餅
  • 綠豆沙牛乳
2023-11-02 2419 浏览
去年底經過華麗轉身的世貿中心,今晚走進四樓商場「臺北棧」享用台式晚餐。餐廳裝潢亮麗又不失時代感,全廳設計色調和諧,座位也挺舒適。華麗皇族花車設計的包廂。~~開始我們的美味晚飯~~先來夜市小食~脆皮地瓜條配話梅甜酸醬~甜酸度配合得宜的話梅甜酸醬,與脆皮地瓜條是雙劍合璧的絶配,開胃又消膩!明太子甜不辣~皮酥脆、內鬆軟的台式魚餅。特飲~芭樂苦瓜汁~是台飲名物,消膩清熱一流! 宇治抹茶牛乳~抹茶是抗氧化物,能促進新陳代謝,牛乳香滑可口,抹茶與牛乳各領風騷。 主食~招牌牛肉麵台灣寬粉絲~香港的牛展是冷盤食法,台式是跟熱湯吃,各有特色,兩款我都喜歡,肉與寬粉絲份量也頗多,我們可以分享,碗邊附上少許牛脂油能增添牛肉湯鮮香,如果怕油膩可以不加,但我不介意添加。肉鬆皮蛋滷肉飯~半肥瘦的魯肉舖滿香濃醬汁淘飯吃,是滿滿的台風味,白米是用台稉9號米,是日本越光米與台灣秈稻育種而成,米粒透明飽滿、黏性佳、口感極好。 甜品~鹹蛋黃芋泥球~中式的美味兼備有時代造型設計!芋泥三Q酥皮拿破崙~拿破崙有:肉鬆,芋泥和麻糬和忌廉,夾在酥餅吃,香、酥、脆、綿糯、香滑....舌尖上感受到的美味!
餐廳裝潢亮麗又不失時代感,全廳設計色調和諧,座位也挺舒適。

華麗皇族花車設計的包廂。
~~開始我們的美味晚飯~~
先來夜市小食~

脆皮地瓜條配話梅甜酸醬~

明太子甜不辣~
皮酥脆、內鬆軟的台式魚餅。

特飲~
芭樂苦瓜汁~
是台飲名物,消膩清熱一流!
芭樂苦瓜汁

宇治抹茶牛乳~
宇治抹茶牛乳

主食~
招牌牛肉麵台灣寬粉絲~

招牌牛肉麵台灣寬粉絲
肉鬆皮蛋滷肉飯~

甜品~
鹹蛋黃芋泥球~
中式的美味兼備有時代造型設計!

鹹蛋黃芋泥球

芋泥三Q酥皮拿破崙~

2023-11-01
芭樂苦瓜汁
宇治抹茶牛乳
2023-11-01 1262 浏览
臺北棧 - Check In Taipei, 名字好特別,   幾年前曾去過中環舊店, 今年又去過尖沙咀分店.  這餐廳令我對臺灣食品開始有喜好.剛知道銅鑼灣開了新店, 地點世貿中心.  我住這區更方便, 立即去試試.   餐廳面積大, 座位設計看來花了不少心思,  入門部份是方桌, 接著有間隔梳化卡座, 餐廳前面部份, 有海景座位面對維港, High ceiling, 天花好靚, 半圓座位幾舒適!服務員安排我們坐半圓座位, 真不錯.   看了餐牌內容和舊店有些分別.   多了新款式.落單後, 上菜很迅速.   胡麻涼拌苦瓜 ~  好爽口, 混合胡麻醬, 苦瓜好食, 又健康. 臺灣菜必食, 三色鹽酥雞 ~ 三色醬分別係柚子, 松露, 水牛城醬.   有酸爽又有辣味, 自由選擇.酥炸雞已切件, 無骨,   炸得香脆, 啖啖肉,  調味不錯, 外皮鹹香又脆口.  雞炸得乾身不油膩,  外脆內軟,  一口一瑰, 吃完也不會太上火. 髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 ~  顏色幾迷人, 蛋皮粉紫色, 加上金黃色的鹹蛋黃碎粒.  芋泥超甜口感軟糯, 蛋皮蛋味香濃.   髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 ~ 鹹甜組合,  吃
接著有間隔梳化卡座,
餐廳前面部份, 有海景座位面對維港,
 High ceiling, 天花好靚,
半圓座位幾舒適!
服務員安排我們坐半圓座位, 真不錯.   看了餐牌
內容和舊店有些分別.   多了新款式.
胡麻涼拌苦瓜
三色鹽酥雞
髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅
芋泥超甜口感軟糯, 蛋皮蛋味香濃.   髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅 ~ 鹹甜組合,  吃得太奇妙.
松露魯肉飯 ~   配台式滷蛋及酸蒙蘿蔔.
松露魯肉飯
滷肉飯的五花肉入口即化,  松露加豉味醬油突出,  只是醬油過多令珍珠米飯感覺過濕.   臺式滷蛋, 滷得夠透,  有溏心的滋味.  味道不錯!
芋泥三Q拿破崙 ~  手工甜品, 賣相好靚.
芋泥三Q拿破崙
這個甜品頂層鋪滿鹹蛋黃碎加忌廉, 內容豐富有香濃肉鬆, 芋泥和麻糬,  口感綿密.   再夾台式拿破崙酥, 酥香鬆脆, 帶啖啖牛油香,  口感真的不錯.
臨走時留意到餐廳掛上金句  [愛我別走],
 [突然好想你].   有人在臺北等我嗎 ??
胡麻涼拌苦瓜
三色鹽酥雞
髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅
松露魯肉飯
芋泥三Q拿破崙
2023-10-30 61 浏览
脆皮地瓜條炸得金黃,香脆熱辣辣很好味,而且有特製的醬汁,好食到唔停得口,簡直是非叫不可 蛋餅一向是台灣的特色小食。這裏有各種不同的蛋餅,可以配鰻魚、明太子、芋泥,連海鮮麵蛋餅都有,各式角其色。我們選了肉鬆皮蛋蛋餅,蛋餅的外皮好香,而且夠薄,皮蛋夠味道。最欣賞的是肉鬆不會太鹹,將皮蛋和肉鬆混合在一起,使平平無奇的蛋餅的味道提升🥰招牌牛肉麵牛肉大大塊,浸在湯底內很好吃,而且加了豆腐,調和一下。 侍應特別介紹用提供的牛滋油放在牛骨湯來吃,牛脂油會溶化,令湯底倍添味道,有濃郁的香氣👍🏻 粒粒花生奶奶麻糬的花生非常香,將麻糬撈在花生上吃,看似簡單但原來也有不錯的味道,果然是招牌甜品🎉 今晚的用餐經驗不錯,食物質素好,而且餐廳裝修雅致,坐得舒服😇

2023-10-28 99 浏览
第四次食,今次係銅鑼灣店,記得2年幾前係中環店食過兩次,之後又係元朗店食過一次。▪︎招牌牛肉麵▪︎$108每一次黎check in tai pei都一定會叫牛肉麵,無論係個湯同麵既質地都出色好味。牛展肉都唔感覺肥膩,入味口感幾好。雖然佢無出面一般食個種牛肉麵湯底咁濃,但佢個種濃而不膩既湯真係會令你一試難忘,會想再返黎食🤣▪︎髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅▪︎$88印象第一次食既時候食過,正常質素既蛋餅。▪︎肉鬆皮蛋蛋餅▪︎$78呢個第一次食,估唔到皮蛋同肉鬆夾蛋餅呢個味相當夾!!!!!好食到有朋友,如果鍾意皮蛋既朋友一定要try!▪︎紫米芋泥麻薯卷▪︎$48呢個外面軟淋淋既皮包住入面有類似紫米既野😂整體似食緊紫米飯多過甜品,同埋我除左佢塊皮有小小甜之外,我整體食唔到甜味乜濟。。。所以呢個甜品我下次唔會叫黎食🤣

▪︎招牌牛肉麵▪︎$108

▪︎髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅▪︎$88

印象第一次食既時候食過,正常質素既蛋餅。

▪︎肉鬆皮蛋蛋餅▪︎$78

▪︎紫米芋泥麻薯卷▪︎$48

所以呢個甜品我下次唔會叫黎食🤣
2023-10-14
世貿新分店,花心思嘅室內設計值得加分,坐得好舒服,有機會要坐窗口海景位。菜式選擇不算多,但質素不錯。𖧥 𖧥 𖧥𖧷招牌牛肉麵☆͟͞ 湯底深啡而清澈,香濃而不咸,牛𦟌肉淋滑,入口即化,完全無雪味同蘇味。牛油脂喺碗邊,加入湯溶化,更香醇!第一次試寬粉絲,有啲似薯粉,好Q彈𖨯𖧷松露玉米起司蛋餅個餅皮唔夠鬆化,似較厚既法式薄餅,整體比較膩𖧷三色台灣香腸切片再炸香,外脆內多汁,有原味、黑椒、墨魚三款𖧷櫻花蝦茄子 (冷盤)𖦹木瓜牛奶 - 好足料,木瓜打到細滑,與奶比例好balance𖦹蜂蜜苦瓜汁 - 好苦回甘味重,還是比較喜歡台灣夜市既蜂蜜白苦瓜汁

𖧥 𖧥 𖧥

𖧷招牌牛肉麵☆͟͞
第一次試寬粉絲,有啲似薯粉,好Q彈𖨯

𖧷松露玉米起司蛋餅
個餅皮唔夠鬆化,似較厚既法式薄餅,整體比較膩

𖧷三色台灣香腸
切片再炸香,外脆內多汁,有原味、黑椒、墨魚三款

𖧷櫻花蝦茄子 (冷盤)

2023-10-14
2023-10-19 220 浏览
牛肉麵個湯底超級濃👏🏾👏🏾👏🏾鹽酥雞飯份量非常多仲有豐富嘅前菜…珍珠奶茶茶香味好夠👍🏼👍🏼👍🏼唯獨要挑剔白飯唔夠熱+偏硬環境服務都好好🫰🏽🫰🏽🫰🏽
牛肉麵個湯底超級濃👏🏾👏🏾👏🏾
鹽酥雞飯份量非常多
仲有豐富嘅前菜…
珍珠奶茶茶香味好夠👍🏼👍🏼👍🏼
唯獨要挑剔白飯唔夠熱+偏硬
環境服務都好好🫰🏽🫰🏽🫰🏽
2023-10-13
2023-10-18 141 浏览
麻醬涼拌秋葵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵💟上次同男友嚟食過!不論環境同食物都好好食!今次帶晒成家人一齊!經過我介紹!佢地叫左好多食物!今餐食得好豐富!同埋我地人多!所以叫好多每樣都可以試到⚛️三色鹽酥雞💙💙💙💙💙💙💙🔯上次睇漏眼!睇唔到有三色鹽酥雞!今次每人分一舊!剛剛好又唔熱氣!雞肉好鬆軟!超好食!脆卜卜咁樣!食一舊又唔係好夠♐️櫻花蝦麻辣魯肉飯🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎🕎所以我地都叫多一個飯!呢個飯真係超級好食!成個魯肉飯最好食既地方就係麻辣!最搶味同吸引既地方!雖然呢個味道唔會辣到話非常刺激!但原來鐘意食辣都可以同店員講🔯肉鬆皮蛋魯肉飯🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤⛎呢一款就適合一啲唔食辣既人食啦!肉鬆加埋樣蛋呢種配法又唔差!仲有佢既秘製調味!令到成個飯都好好食✝️櫻花蝦茄子🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷♌️雖然一碟細細地!但原來都係一款高質有水準既小食!最愛食櫻花蝦!味道十足💞鹹蛋黃芋泥球🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡♉️食左咁多如果唔夠飽肚!仲可以食埋鹹蛋黃芋泥球!就一定夠飽!呢款我地都當正係飯後甜品!好食又搶手!好快就比我地清晒!個個都話好好食😋
麻醬涼拌秋葵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵
三色鹽酥雞💙💙💙💙💙💙💙

櫻花蝦麻辣魯肉飯🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎

肉鬆皮蛋魯肉飯🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

櫻花蝦茄子🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷

鹹蛋黃芋泥球🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
2023-10-17 89 浏览
😃要出銅鑼灣見客,之後就開會,開完會好累,係銅鑼灣見到一間餐廳,食台灣菜式,跟同事一齊入去,環境好似酒樓格局,☺️牆身上既牆紙好溫馨感覺,成間餐廳既環境好乾淨,☺️新裝修一樣,所有枱及椅子都好整齊企理,款式選擇都幾多,😊叫了最心儀既菜式🤭黃金鹽水雞撈粉皮呢一款望上去色彩繽紛,好健康,佢放到好似韓國既菜式咁,整整齊齊好吸引,呢幾款都好健康,佢係配上黃金醬,而黃金醬入面係有腐乳,甘筍,鹹蛋黃,本身清清地既味道,再加埋呢信黃金醬,確實係可以增加原有既風味🤭海鮮炒王子麵蛋餅呢一款都好吸引,賣相做得好靚,胃口大開,佢既麵蛋餅做得好好食,好有蛋香,切開之下,入面海鮮都好豐富 🤭魯肉拌台灣A菜食完甜又鹹既,最後叫了碟小菜,呢碟菜配上台灣既魯肉,台灣既小菜,味道好正宗,有肉有菜,好夾味
🤭黃金鹽水雞撈粉皮
🤭海鮮炒王子麵蛋餅
🤭魯肉拌台灣A菜
2023-10-17 46 浏览
上個月同屋企人食過一次之後就覺得幾好食,前排同朋友一齊行街發現原來銅鑼灣開咗一間新嘅分店🫶🏻就同朋友一齊食!今次就係我淨係講咗食咗咩小食先💁🏻第一款小食係髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅🥞純粹朋友好鍾意芋泥所以就叫了,但餅表面都鋪滿左芋頭粉而內涵都有好多芋泥。鹹蛋黃雖然唔係佔嘅比例很多但係都係令味道更提升!第二款小食係三色鹽酥雞🍗鹽酥雞旁邊有三種醬汁包括有黑松露沙律醬,蜜糖芥茉醬同埋芝士醬。三款醬汁配炸雞食都係另一種味道,但係都係好夾的😊炸雞炸得好脆,皮唔會好厚,雞仲有肉汁添!最後一款小食係魯肉拌台灣A菜,菜上面有魯肉。唔菜都煮得偏硬但算適中的🥬但我都係鍾意魯肉配飯食多啲~
咁啱同朋友嚟開銅鑼灣嘅➡️ 臺北棧⬅️開餐,每次食都會有新發現!依度嘅裝修好有設計感,環境開揚好好坐,食飯時心情特別好🤣員工勤力,上菜速度都算快手👍👍➡️小食⬅️麻醬涼拌秋葵秋葵烚到啱啱熟,唔會過老😜仲係好爽脆,再加埋啲麻醬同埋芝麻,好香😛食落又唔會咁單調!➡️主食⬅️櫻花蝦麻辣魯肉飯&肉鬆皮蛋魯肉飯一上枱就見到滿滿既櫻花蝦同肉鬆。櫻花蝦脆脆地又咸香,魯肉係半肥瘦豬肉,好香嫩,味道好濃。肉鬆份量夠晒多😍珍珠米都好軟熟,成碗飯都好掂😎連溏心蛋都好流心好香呀😍

➡️小食⬅️

麻醬涼拌秋葵

➡️主食⬅️

櫻花蝦麻辣魯肉飯&肉鬆皮蛋魯肉飯
2023-10-15 53 浏览
今日與朋友放假去食這家餐廳,我們是往一個菜而來,一進去給餐廳的美景所吸引,因為銅鑼灣店是對著海,看著高級的裝飾,一邊聽著台灣歌,一邊享受美食,還有高級的服務。2個女生來如果想打卡可以坐靠窗邊,但桌面就會較細如果叫2款以上食物就不夠放,還有一個位置在窗邊的梳化位,可以坐4個人或者叫3,4款食物都可以一進去給海景所吸引,因為我們是給茶款所吸引的。第一,明太子蛋餅,像中式的薄罉咸香咸香的,口感很煙韌的及軟綿綿,食過還會想去食,但建議熱食更好食,因為加了芝士的原因,所以會有點漏,所以這個可以跟別人一齊分享。第二,酸菜牛肉面,配料充足看上去一點都不單調,視覺上都已經很滿足,想著一個面只有面,但這定店可是分開了配料在旁邊的,那個湯喝話還想喝的,酸的味道讓你很上頭的,,我們加上炸花枝丸。第三,oreo芝麻麻糬,店員會問你們是不是第一次食,如果是店員還會示範一次給你們看,充滿視覺的表演。還可以打卡啦~這家充滿視覺,味覺的餐廳真的讓人一試難忘🩷🩷🩷但價錢都會有少貴,但平常如果放假一次半次你都會覺得看了一場美食的表演🩷