2023-07-14
位於海港城嘅 Check-in Taipei 由於本身海港城入面都好似迷宮咁如果係一啲比較角落頭,或者隱蔽啲嘅店就更難搵所以都花咗啲時間搵😂建議最好問服務處或者睇返商場指南當日七點到都唔使等位,齊人就可以入座用餐時間90分鐘,都算正路飲品方面,叫左苦瓜汁同埋綠豆沙牛奶🥛大推綠豆沙牛奶,沙沙地口感一流,調味啱啱好,感覺又唔會太甜/太漏/太濟我會想再試埋佢個木瓜牛奶😋😋苦瓜汁系列就正常發揮叫咗個黑松露滷肉飯,中上,無咩唔好明太子甜不辣就比較貴,冇乜特別,正常明太子醬嘅味,不過口感質地都係好👍🏼另外仲有叫肉鬆皮蛋蛋餅,呢度嘅蛋餅唔會覺得蛋餅皮好厚,係啱啱好嘅感覺,值得一試甜品方面,叫咗最新出嘅「黑白配冰花湯圓刨冰」,上面有六粒芝麻福元湯圓,好味但會濟,一定要同朋友share食刨冰方面正常發揮,芝麻味會比花生味濃,掩蓋左花生嘅味道,整體沒有預期之中驚艶最後叫咗「手工鳳梨酥麻糬蛋撻」,我會覺得呢個係必食,好有鳳梨嘅味道,熱食好正份量比想像中大,性價比不錯,最好同朋友share
由於本身海港城入面都好似迷宮咁
如果係一啲比較角落頭,或者隱蔽啲嘅店就更難搵
所以都花咗啲時間搵😂
建議最好問服務處或者睇返商場指南
當日七點到都唔使等位,齊人就可以入座
用餐時間90分鐘,都算正路
飲品方面,叫左苦瓜汁同埋綠豆沙牛奶🥛
我會想再試埋佢個木瓜牛奶😋😋
苦瓜汁系列就正常發揮
叫咗個黑松露滷肉飯,中上,無咩唔好
份量比想像中大,性價比不錯,最好同朋友share