2024-08-10 415 浏览
放工後去邊度soft附吓?부자칼국수自家製韓國刀削麵(灣仔店)最了解你心意!炸醬麵-口感豐富,落喉順滑,容易分解,歒合老人家BB嘅食物。麵感覺高質,彈牙,一啲都唔粉,話哂都係自家製麵店。個麵醬有豬肉同薯仔同洋蔥做配料。而且非常好味。開心食品。佢哋嘅韓式泡菜非常新鮮,入口爽脆。蒜蓉同埋辣味明顯特出。而且仲係任添。真露燒酒放工減壓必點!而且非常夾啲野食!砂鍋牛腱-牛腱已經煮熟晒,同埋同湯分開。所以味道係原來咁。份量夠哂大,多。佢哋用嘅湯喺正野,話哂都係麵店呀嘛。

真露燒酒放工減壓必點!而且非常夾啲野食!

• 砂鍋牛腱
  • 炸醬麵
2024-08-08 369 浏览
路過銅鑼灣同灣仔交界見到有間自家製韓國刀削麵,原來係炸雞元組「李家」去年底開嘅副線品牌,好積極喎短短幾個月已經喺尖沙咀、元朗、灣仔開咗分店. 駱克道店內裝修簡單純樸就似韓國家庭小店咁. 餐廳主要提供刀削麵、餃子、煎餅等韓式主食. QR code落單,水自助,就係比較簡單輕食一餐. 兩小碟泡菜幾入味開胃好正宗嘅感覺. ⭐️炸醬麵炸醬香濃甜甜地非常開胃,豬肉夠腍非常入味,薯仔、洋蔥等都好入味,仲有鵪鶉蛋,麵條口感不錯. 天氣熱冇乜胃口食呢個麵就啱晒. ⭐️砂鍋牛腱本身想叫個海鮮鍋打卡,不過見到呢個係灣仔店限定嘅咁就試吓啦. 湯底比較清淡帶有淡淡牛骨湯味,可以試真啲牛腱原味,牛腱筋肉比例剛剛好份量唔少,肉質煙靭厚有金針菇同大蔥墊底. 加上鹽、胡椒等簡單調味提升味道. 個人建議個火其實唔使開咁耐.飲品叫咗真露燒酒,估唔到好夾牛肉鍋. 有陣時悶悶地想食呀,韓國嘢又多一個選擇.

兩小碟泡菜幾入味開胃好正宗嘅感覺.

⭐️炸醬麵

⭐️砂鍋牛腱

• 砂鍋牛腱
  • 炸醬麵
2024-08-08 661 浏览
餐廳以其刀削麵聞名本身以為只有刀削麵但原來亦有其他韓國主食!平日晚上都幾乎滿座 ⍢砂鍋牛腱 $288湯底看上去有點淡 但味道挺清甜 牛腱有韌勁 建議配上泡菜吃 泡菜不辣 但一起吃口感會豐富點除了有大量牛腱 亦有金菇及蔥這個鍋物非常適合不吃辣的人!!份量頗多 適合與2至3位朋友分享炸醬麵個人是非常喜歡吃炸醬麵見這間餐廳有當然要點來試試炸醬汁濃郁偏甜麵質彈牙 亦非常掛汁配料有鵪鶉蛋 薯仔 洋蔥等正常發揮 一定要撈勻吃~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐自家製韓國刀削麵📍銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖
餐廳以其刀削麵聞名
本身以為只有刀削麵
但原來亦有其他韓國主食!
平日晚上都幾乎滿座 ⍢

砂鍋牛腱 $288
湯底看上去有點淡 但味道挺清甜
牛腱有韌勁 建議配上泡菜吃
泡菜不辣 但一起吃口感會豐富點
除了有大量牛腱 亦有金菇及蔥
這個鍋物非常適合不吃辣的人!!
份量頗多 適合與2至3位朋友分享

炸醬麵
個人是非常喜歡吃炸醬麵
見這間餐廳有當然要點來試試
炸醬汁濃郁偏甜
麵質彈牙 亦非常掛汁
配料有鵪鶉蛋 薯仔 洋蔥等
正常發揮 一定要撈勻吃~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5

📍銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖
2024-08-07 1114 浏览
聽講呢間成日要排隊先食到今日一收工就帶呀媽嚟威 好彩未見人潮p.s. 6點半就full house餐廳主打食麵 全人手打 🍲砂鍋牛腱喺韓國都未試過食呢樣嘢見係新推出 就試吓佢一嚟到哇!好大鍋 牛腱勁多塊牛腱有嚼勁咬感 仲有韮菜 金菇 娃娃菜做配菜balance番唔係淨係食肉可以加埋擺喺枱上面嘅調味料一齊食🍜炸醬麵好入味 勁大碗 撈勁耐先撈勻晒 🤣啲麵好彈牙 仲有肉塊 洋蔥 薯仔 🍶真露燒酒配埋砂鍋牛腱一齊飲好夾成件事level up咗 🆙️
聽講呢間成日要排隊先食到

成件事level up咗 🆙️

砂煲牛腱
炸醬麵
2024-08-07 417 浏览
><見到牆紙裝修有李家炸雞招牌 相信係姐妹店呢度就係食麵嘅砂鍋牛腱(288)實物跟參考圖片一樣湯頭清澈淡淡肉香 金菇娃娃菜都入味牛腱係牛腿肌肉部分 因有充足運動 所以比較少脂肪且有嚼感炸醬麵(78)醬汁鹹甜適中富光澤麵條爽滑很掛汁 大啖大啖食到個嘴烏卒卒真露(58)食韓國菜當然要嗌返枝燒酒入口清爽刺激跟餐點很配搭><><><><><><><><><><><><自家製韓國刀削麵 부자칼국수銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖
見到牆紙裝修有李家炸雞招牌 相信係姐妹店
呢度就係食麵嘅
砂鍋牛腱(288)
實物跟參考圖片一樣
><><><><><><><><><><><><
自家製韓國刀削麵 부자칼국수
銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖
2024-08-02 376 浏览
小編今次到銅鑼灣探店,餐廳主打韓國刀削麵,有不同的湯底選擇,用餐前亦會有泡菜提供,喜歡韓國菜嘅朋友可以試一試!🔥海鮮火鍋配刀削麵 $388海鮮火鍋用料十足,除了有原隻八爪魚外,還有蜆、扇貝、青口、魷魚、大蝦和蟹。另外還有不同的蔬菜如翠玉瓜、金菇和韭菜等。火鍋沒有很濃味的韓式湯底,取而代之是清甜的海鮮湯底!比較重口味的朋友亦可以用黃芥辣醬配搭各種海鮮!品嚐完部份海鮮後,便可以將刀削麵放入湯底烹煮。刀削麵相對比較粗,口感彈牙,與清甜的海鮮湯底非常搭配!

🔥海鮮火鍋配刀削麵 $388

2024-08-02 363 浏览
出銅鑼灣睇宵夜場戲😙 睇之前食餐正正韓國菜😋 今次試咗依間幾特別嘅韓式刀削麵🥰 餐廳裝修走簡約風,有一邊牆壁用韓國霓紅燈街飾壁畫作點綴,好啱打卡好靚靚😘叫咗佢地嘅招牌海鮮火鍋刀削麵😍 火鍋好大盆勁多料😚 裡面被多款精選海鮮填滿🌟 包括大大隻八爪魚、海蝦、青口、蜆貝等等,超級豐盛大滿足😘👍 當中🐧 最喜歡大大隻八爪魚🤭 食落鮮味十足,口感爽滑又彈牙🫶 煙煙韌韌嘅嚼感真係令人上癮🤤 唔食走寶✅ 刀削麵則是分開另上,麵量都幾多😙 同平時見開嘅刀削麵有d 唔同,🐧 覺得食落味道同口感都幾似韓式伊麵,但就比較粗身,幾有咬口👍 建議可以夾埋泡菜同韓式辣醬一齊食,更添惹味😋

海鮮火鍋

刀削麵
海鮮火鍋
刀削麵
2024-08-02 316 浏览
“砂鍋牛腱”($288)“炸醬麵”($78)最近韓國刀削麵突然喺香港興起銅鑼灣就有間新開嘅自家製韓國刀削麵不過我地今次去就冇食到刀削麵😂因為見到新推出嘅menu有個砂鍋牛腱覺得幾特別所謂就點咗😆個鍋份量幾大,2至3個人share就岩哂除咗牛腱,仲有唔少金菇同韭菜湯底似牛骨湯嗰種,味道清甜點牛香加啲黑椒同鹽一齊食就更正😋牛腱都好腍滑,完全唔會韌我自己就鍾意夾埋泡菜一齊食😝另外仲叫咗碗炸醬麵炸醬麵又係超級大一碗配料有鵪鶉蛋,薯仔,肉粒,洋蔥等麵條十分彈牙,加上帶甜嘅醬汁好開胃☺️
“砂鍋牛腱”($288)
“炸醬麵”($78)

最近韓國刀削麵突然喺香港興起
銅鑼灣就有間新開嘅自家製韓國刀削麵
不過我地今次去就冇食到刀削麵😂
因為見到新推出嘅menu有個砂鍋牛腱
覺得幾特別所謂就點咗😆
個鍋份量幾大,2至3個人share就岩哂
除咗牛腱,仲有唔少金菇同韭菜
湯底似牛骨湯嗰種,味道清甜點牛香
加啲黑椒同鹽一齊食就更正😋
牛腱都好腍滑,完全唔會韌
我自己就鍾意夾埋泡菜一齊食😝
另外仲叫咗碗炸醬麵
炸醬麵又係超級大一碗
配料有鵪鶉蛋,薯仔,肉粒,洋蔥等
麵條十分彈牙,加上帶甜嘅醬汁好開胃☺️
2024-08-01 264 浏览
🍲已經有多間分店的韓式刀削麵店 店舖裝潢很有韓式傳統店的風格🏠本來只賣刀削麵跟韓式餃子的這家 📌最近推出新menu 大大海鮮刀削麵 分量多到兩個人吃也吃不完🤰🌟滿滿的海鮮 章魚,海蝦,青口,蜆,蟹,扇貝 鮮甜肥美🦐🐙🦪🐚🦀 蜆肉粒粒都充滿海水味🥢沾上醬油加黃芥末吃 蠻特別的 海鮮下還有各種蔬菜 口感豐富 🥗🌳 泡菜帶酸辣味 香口 🍜海鮮吃到一半 加上刀削麵 吸收了湯的精華 刀削麵帶煙韌口感 跟湯一起吃 超級鮮甜 好滿足💖

🏠本來只賣刀削麵跟韓式餃子的這家

2024-08-01 431 浏览
呢間餐廳係人氣韓式炸雞店「李家」嘅副線品牌,主打韓式刀削麵以同韓式蒸餃,開業無耐已經成區內排隊店🇰🇷✨新鮮泡菜可以無限refill💗海鮮火鍋配刀削麵($388)超級豐富嘅海鮮鍋有大量貝類,包括花甲、青口同小扇貝,基本上都冇沙🐚;蝦就結實爽口🦐;仲有好彈牙嘅原隻八爪魚🐙。海鮮可以點少少黃芥末+醬油醋提升鮮味。鍋入面同時有好多蔬菜,例如翠肉瓜、金菇、娃娃菜、蘿蔔、芽菜🥙最後就加埋刀削麵落去煮,刀削麵非常煙韌。因為湯底較清淡鮮味,所以將麵條夾住泡菜食會惹味少少🍜

✨新鮮泡菜可以無限refill
泡菜

💗海鮮火鍋配刀削麵($388)
泡菜
2024-07-31 314 浏览
最近食多咗韓國菜發現都幾好食,今日試咗一間叫做韓國刀削麵,個名非常之直接,一睇就知道係買乜嘢聽講呢間係著名嘅香港韓式炸雞店李家開出嚟嘅店Menu度都有唔同嘅面,亦都有其他唔同嘅餃子,另外有兩個二人份嘅邊爐,我哋叫咗海鮮火鍋火鍋一上到嚟當堂嚇一跳,非常之大嘅份量,有唔同嘅蜆同埋帶子類同埋蝦八爪魚等等,海鮮處理嘅手法非常之唔錯,而且湯底滿滿嘅海鮮味,本身跟咗唔同嘅調味料可以俾你點。所以唔會話食到最尾都係同一隻味食完之後可以叫店員幫你上埋個刀削麵落去及返啲湯,非常好食,食完之後非常飽

聽講呢間係著名嘅香港韓式炸雞店李家開出嚟嘅店

2024-07-31 187 浏览
每日傳統麵糰製作方法,經24小時低溫發酵再反覆揉捏,製作出煙韌帶咬勁的刀削麵條,跟在台灣吃到的刀削麵完全不同,更Q彈有口感在韓國吃過貝殼鍋,想不到香港都引入了,超巨大原隻八爪魚、大蝦、蟹、大量青口和大蜆,仲有韓國獨有嘅貝類,一見到呢個組合便知鮮味十足,食晒海鮮後店員就會安排上刀削麵加埋湯底超正—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:海鮮火鍋配刀削麵 $388—————————————————𖠿𖥣 自家製韓國刀削麵 (駱克道) (銅鑼灣)〒 銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram___🥇Follow @eathkgirls#eathkgirls #食港女

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

海鮮火鍋配刀削麵 $388

—————————————————

𖠿𖥣 自家製韓國刀削麵 (駱克道) (銅鑼灣)
〒 銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2024-07-30 247 浏览
自家製韓國刀削麵 - 馳名韓國炸雞李家副品牌而且無令人失望嘅高CP之作今次主要嚟食痛風套餐❤️‍🔥海鮮火鍋配刀削麵呢度嘅海鮮火鍋真係好正!入面有原隻章魚、蝦、扇貝、蜆、蟹同埋青口,海鮮超新鮮,每一啖都鮮甜美味。章魚勁大份有咬口,仲好鮮甜,愛了!蜆貝份量巨多!火鍋亦配上煙韌彈牙嘅自家製刀削麵,麵條吸晒海鮮湯底嘅精華,味道體驗真係一流!食海鮮嘅時候,記得配埋醬油黃芥辣,咁樣可以更加提升海鮮嘅鮮美味道雙拼餃子雙拼餃子都係必試之選,有大豬肉餃子同大泡菜餃子,每隻餃子都好似拳頭咁大隻。豬肉餃子皮薄餡多,滿滿嘅肉汁令人一試難忘;而泡菜餃子就有韓式泡菜嘅酸辣味,超開胃!佢地嘅餃子皮薄但依然軟糯,餡多但夾起又唔會好易爆開。而且巨無霸份量,好特別兼好好食!美味加倍快啲約埋家人同朋友,一齊嚟銅鑼灣駱克道,試下呢間韓國刀削麵啦!自家製韓國刀削麵📍銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖
自家製韓國刀削麵 - 馳名韓國炸雞李家副品牌
而且無令人失望嘅高CP之作
今次主要嚟食痛風套餐❤️‍🔥

雙拼餃子

📍銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖

2024-07-28 233 浏览
銅鑼灣新開左間幾特式既餐廳,主打自家製刀削麵!今次就叫左呢道好多人食既韓式海鮮火鍋,真係夠大堆頭!首先你會聞到湯底散發出嘅濃郁鮮味,加埋蟹肉、蝦同甜甜的蜆肉,實在勁過癮。話說煮熟之後,仲有啲微微嘅菜香飄出來,令人食慾大開。八爪魚足so彈牙有勁,仲有青口幾飽滿,咬落去又彈又嫩,入口即溶!特別一題係呢度個黃芥末配醋mix埋既醬汁配海鮮,意想不到更帶出鮮味,海鮮之餘還有好多配料翠玉瓜,芽菜等等。再配埋個爽脆嘅刀削麵,每一口都好Q彈有勁,好似喺口中嘅肉質中間包住麵線,咀嚼時嘅感覺夠煙韌。整體呢個韓式海鮮火鍋無論係湯底、蟹、蝦定係其他嘅料理,全部都好入味,鮮甜彈牙,回味無窮!食完之後,仲有甜甜嘅湯汁沾埋麵條,真係滋味無窮!

仲有青口幾飽滿,咬落去又彈又嫩,入口即溶!

自家製韓國刀削麵銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖經開銅鑼灣,老友介紹一間韓式海鮮火鍋,仲有刀削麵食,入去嘆下先。😽海鮮火鍋配刀削麵配料新鮮,爽口彈牙,份量十足,海鮮類有八爪魚、海蝦、花蟹、青口、花甲和蜆仔。蔬菜類有翠玉瓜、韭菜、大白菜和芽菜。湯底鮮甜,吸收了配料的精華,可以直接飲用。食完海鮮火鍋,加少少上湯,開始烹調刀削麵,自家製刀削麵口感煙韌,配火鍋湯底超正,好快畀我清曬,必食!😍自家製泡菜呢碟泡菜,我好喜歡,新鮮爽口冇酸味,辣度適中,好味道!😋Coke Zero食火鍋加罐無糖可樂,爽曬!😸自家製韓國刀削麵 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻

銅鑼灣駱克道397號金禧大廈地舖

自家製泡菜

呢碟泡菜,我好喜歡,新鮮爽口冇酸味,辣度適中,好味道!😋

Coke Zero

火鍋加罐無糖可樂,爽曬!😸

2024-07-23