2019-08-17 143 浏览
🐱🐶自家燒吧🔥(觀塘).TGIF💙出咗名「咀GelGel」既🐱🐶Foodie,最近喺📍觀塘搵到間性價比高既「自家燒吧」🤪就算天氣再熱,都無阻我哋繼續串串貢💘.呢度喺樓上鋪,間隔四正、內籠寬敞~餐廳特別之處在於每檯都有個「私家360度轉轉」燒烤爐。一串串咁擺上去,以順時針🌍地球自轉式方法將食物燒到㷫烚烚🔥,都咪話唔方便盞鬼😍.🍢🍡串燒品種多籮籮、雞牛羊豬數得出既都應有盡有👹喺等期間仲可以食住其他熟食甜品如🍗雞翼、焗蠔、🍟黑松露薯條、🍨雪糕等等,務求要你食到停唔到口🤤.呢排,如果想盡情發洩,去「自家燒吧」一齊🍢串住咁拆餐勁㗎喇🤡.總結評分:8/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
🐱🐶自家燒吧🔥(觀塘)
總結
評分:8/10
番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-08-14 174 浏览
出面食串燒都要成十幾$20一串,呢間串燒題先二百幾蚊一位任食,所以約埋班friend嚟試吓串燒種類大概30款啦,豬牛雞羊,丸,菇,粟米,棉花糖.....仲有啲冷盤,前菜,小食,蛋糕,啫喱,水果都係仼食。仲有啲熟食!拎好放上去就自動燒㗎啦,唔係明火,所以呢坐喺度都唔會好熱好煙,自己燒又幾過癮。大概燒幾分鐘啲食物就會熟。仲配有燒汁茄汁同埋泰式辣醬。除咗出面自己拎嗰啲,仲有得寫紙仔點嘢食嘅。呢幾款特別好味日式雞炒烏冬,黑松露薯條,腐乳通菜。兩個鐘咩都夠食啦!仲有雪糕食!夏天就唔使咁辛苦露天BBQ,想食燒野下次會要嚟!

仲有啲冷盤,前菜,小食,蛋糕,啫喱,水果都係仼食。

仲有啲熟食!

仲配有燒汁茄汁同埋泰式辣醬。

2019-08-14 224 浏览
本身想買優惠卷可以平d,點知見到時間唔岩,於是用左正價。可能因為得2個人,所以感覺好寬敞,缺點系張長椅識郁,有點兒危險。本身已經有興趣,終於有機會一試。員工都好親切禁講解如何使用、醬汁使用,出去拎左d串燒、熟食同冷盤。都不錯,仲有菜可以叫,可惜通菜冇晒叫左d要比錢既小食,金菇、鱔、茄子,金菇 唔系平常內地食燒烤既個種味道 = 蒜蓉味,系用左類似佢地既燒汁?味道一般,可能我習慣左蒜蓉味。鱔 本身我好期待,因為我平常系别間吃開,都很美味,皮脆肉嫩,但這個,知道是我燒夠熟,還是鱔本身的問題,吃起來有點酸澀,馬上吐了出來,之後用了飲料刷口,也仍有那種酸澀感覺。浪費了我的金錢 🤮茄子 漏左單,算了。我們2個女人,只拿了2次,第1次是上圖,第2次只拿些菠蘿、翠玉瓜。可能我地比較以傾計為主,所以食左好少野,同埋友人既戰鬥力嚴重足,感覺上時間也都不太足夠。所以,我們吃的,和價錢相比就便宜啦。熟食冇哂會有新的增加。而且還有湯,雖然我冇飲。
本身想買優惠卷可以平d,點知見到時間唔岩,於是用左正價。
本身已經有興趣,終於有機會一試。

都不錯,仲有菜可以叫,可惜通菜冇晒

叫左d要比錢既小食,金菇、鱔、茄子,
金菇
茄子
漏左單,算了。

熟食冇哂會有新的增加。
而且還有湯,雖然我冇飲。

2019-07-29
2019-08-12 5083 浏览
女人悶悶地說要我陪,我說當我陪客呀而家,陪客是要收錢的,她竟然串嘴道你咁口臭,你不如睇下牙醫?我反擊道你咁串嘴,你不如去食下串燒?她又會附和道:不如你陪我去食串燒,跟著我再陪你去睇牙醫,我想了想,又得姐,結果順理成章就來了自家燒吧。.自家燒吧身處工廈林立之中,藏身之深,沒人提及的話,幾乎是等於不存在的。我已想不起來有多久沒有去過BBQ,於我而言,串燒和燒肉都是BBQ的升級版,因為室內夠乾淨,串燒又預備好,節省了燒炭透爐、吉串食物的工夫,不用再怕沾污纖纖玉手,話晒我都算得上"玉潔冰清,隻手滑過郭晶晶".....由於外面串燒櫃有多款選擇,所以Menu的選擇是有限的,但我還是叫下額外付費的串燒來試試:.1. 白鱔($17/串): 細件,淡口,皮韌,搽上鰻魚汁來燒,吃時回憶在日本吃的香鰻。.2. 青口($7/串): 燒起來比較乾身,灑上孜然及五味粉,帶出一點鮮味。.3. 鮮帶子($14/串): 大粒彈牙,搽些鰻魚汁,咸甜夾雜,不錯喔!.4. 鮮海蝦($8/串): 燒蝦就是吃外殼脆口,只要含,不要吞,嘗嘗海水鮮味,再剝開外衣,感受那份嫩滑及彈牙。.至於小食類:炸餃子-有點乾硬,饀料不太有味道/芝

至於小食類:炸餃子-有點乾硬,饀料不太有味道/芝士黑松露薯條-咸香,亦中有少許松露香/魚肉豆腐-彈牙且帶點芝士味/蒜蓉焗蠔: 多汁,冇腥味,唯獨較細隻/洋蔥圈-炸得較硬/雞翼-乾身,也欠缺些味道。

烤爐是電動的,用上單車款的鐵鏈,帶動串燒棒上的鐵齒輪,不停轉體360°,720°...等待的時間,不如唱返首"如何地轉,嘔心瀝血原地在轉,轉不出快樂仍在轉...","給我一首歌的時間,緊緊的把那串燒烤熟一點",應該就能吃上串燒。

只是太靠近烤爐,很容易燒到眼火爆,於是我離遠一點,叫女人盡情釋放她的溫柔體貼來幫我"串燒吧,你別停步無論誰自誇燒得比你好",看著她把串燒翻了幾轉,往日的柔情蜜意也在心中翻了幾轉...
2019-06-26
學過一句諺語,粒粒皆辛苦,喺指嗰時啲人種米唔容易,粒粒皆辛苦。做飲食都喺,好食、好睇之餘,仲要有創意,時不時要有新款或者Gimmick野先可以吸引香港既人新鮮感。觀塘站工廈有間【自家燒吧】晚晚爆場吸引不少區外區內食客捧場。見佢咁得意就去一試究竟吧。.駱駝漆大廈1座,工廈電梯一出左轉經已見到門口,有人等緊位,就算訂左可能都要等多等呀,門口位擺咗價錢牌,晚市由$188-$238,視乎入座日子及時間,任燒任食2小時。「自助串燒Buffet Bar」就算這小時若非客多,我覺得都唔會趕你走既。人流多多,裡面地方頗大,但眼見都喺4人卡位比較多,就算我係兩個人都有張4人既闊落枱好開心,裝修試就簡簡單單,沒有太多既藝術感,行番工廈風都是不錯因為有少量美式車牌、巨型啤酒蓋...店員安排座位後會加以解釋,枱面既自轉烤爐已裝嵌晌枱上,利用兩側嘅發熱管將食物烤熟,每次最多可以擺放13串,佢就會360˚轉動,店員話校到80°已經好勁。仲有其他食物,醬料既解釋都好詳盡,好有Service,認真加分,一來覺得好貼心,二來又講解得好清楚,呢個位做得非常好。另外仲有餐具、紙巾、放串燒針既桶,3款燒烤時用嘅醬:「蜜糖燒汁

另外仲有餐具、紙巾、放串燒針既桶,3款燒烤時用嘅醬:「蜜糖燒汁,泰式甜酸醬,洋蔥蕃茄」同埋用作蘸點食物用嘅3款味粉「孜然粉:原味、辣味及花生味」亦早已準備好。了解清楚後就出去拎串串了。

這店提供食物款式非常多,「由豬、牛、羊、雞至肉丸、墨魚丸、墨魚仔、芝士腸、墨西哥串燒、雞翼、牛舌等,蔬菜方面有菠蘿、翠玉瓜、番茄、各款菇類,還有燒賣、春卷、秋葵、午餐肉、棉花糖等」,選取食物已很開心。
雪櫃

佢想要點野食既紙比你揀,不過有D要另外加錢架,留意番...

拎完番黎,一邊燒一邊塗抹串串,平均調味,等佢懶人自轉串燒,望住佢轉望住佢熟既同時我就出去拎左小小前菜。

出面個大凍櫃,「一面就有啲凍海鮮,泰式鳳爪、凍蝦、青口,八爪魚、辣味螺肉、沙律杯、中華沙律、多款特色冷盤小食等等」。我拎左沙律杯,前菜都屬正正常常,相信佢既串燒會更加出色。
雪櫃

仲有少量甜點及生果。我拎左樣甜品,係抹茶牛奶布甸咁既野,都係正常感覺。

晌另一個角落,還有提供熟食,不時會「有燒豬肋條、焗蠔、焗青口、蒜蓉西蘭花、燒牛脷、炸魷魚圈、炸餃子等,我見到有人入紙點薯條、炒飯或意粉」,但我驚食唔晒就冇點了。
熱盤區

不過佢既燒豬肋條、牛舌、焗蠔係唔錯喔,豬肋條真的做到肉質軟腍,骨和肉分離的效果呢!

熟食

行到咁上下番埋位就食得啦,酸辣汁及蜜糖燒汁係最配所有串串既,基本上好多串燒都系高質,肉類的話,牛肉粒、羊肉、雞肉都好正,可能係一開始塗了汁所以能令到啲肉鎖住肉汁又夠嫩,味道濃濃,但唔夠味都可以加孜然,增加味道層次,惹味香濃!

孜然我就覺得花生🥜孜然較為特別,無乜點醃過既肉,加自己喜歡既汁再加調味粉,味道都咁出色。 好欣賞燒烤爐溫度高而平均,大約數分鐘已燒起肉串了。另外雖然佢係可以放13串,但由於有啲串燒較闊身,會互相撞到,每次燒到7-9串已好足夠啦。

另外我好推介,午餐肉、粟米、菠蘿同棉花糖

午餐肉燒完個皮係極脆,口感同味道一流,菠蘿就燒熱後會更加香甜。推介!

粟米都係好甜而燒棉花糖是BBQ指定動作吧?超美味的樣子光用看的就令人口水流下來了。

開始要飲野啦,提供唔少飲品。有個大雪櫃擺上多款紙包、罐裝飲品款式都喺大家見慣見熟嘅本地品牌。
飲品櫃

飲品

甜品仲有雪糕呀,就係大雪櫃旁有個雪糕凍櫃,喺牛奶公司既雪糕,一般吧,但又唔會係差,因為由細見到大,係冇乜太特別既驚喜姐。
雪糕櫃

興起懶人燒烤新食法唔知會興到幾時,但係呢個燒法又真係幾得意,快熟又可以鎖到食物既肉汁,另外食物選擇都算多睇落都樣樣新鮮。呢個價位又真係可以令人番轉頭再食過,BTW自助放題形式其實食咩拎咩係真係幾開心,坐定定係度食到BBQ既風味,你又想唔想試下?
飲品
  • 燒豬肋條
  • 牛肉粒
  • 羊肉
  • 雞肉
由於家居裝修要去觀塘駱駝漆大廈搜羅傢俬及燈飾,之前做定功課睇吓嗰度有乜特色餐廳,發現有間自助式燒烤店就打去訂位,有位男士接聽介紹我買OpenRice的團購較為抵食,中午團購價$88再加服務費$48合共$136元(吃三小時)星期六日公眾假期另加$20 , 二話不說我就馬上買了。餐廳地方環境舒適卡位闊落,冷氣足夠,店員有禮耐心介紹怎樣用那個燒烤爐,燒烤期間店員都會過來看看我們的串燒在爐內是否均勻燒着, 非常貼身。我點沖調的檸檬茶但覺得唔夠酸,叫店員幫我加片檸檬,她都很樂意又沒有黑面除出邊夾的串燒種類主要分為蔬菜,肉類,丸腸類, 還有幾款熟食,沙律,甜品,水果及雪糕等! 仲有幾款小食及主食要用紙仔order 。食物全都很新鮮,肉類燒後不會似橡膠,軟腍有肉汁, 再點孜然粉加更美味。在這炎夏能在冷氣房間享受BBQ 美食, 和朋友聊天一路慢慢燒野食,團購做到8月31號,想食趁快了。

2019-07-23
2019-07-15 242 浏览
成日想燒野食,但天氣長期都勁熱再唔係就落雨,真係無乜mood🌝!但就比我發現到觀塘呢間「自家燒吧」,真係究極懶人喜訊Haha...原因好簡單,任飲任食唔再講,最好係咩?就係燒都唔洗落手落腳🤣,又涼住冷氣慢慢食,對於我哋呢啲懶精嚟講真係Perfect😎!-最平只要$188就可以嘆住冷氣任食兩個鐘,又窮又懶嘅肥仔真係要狗衝啦🤣。出面凍肉櫃放滿串串,望落好乾淨,基本🐷🐮🐔、丸類、蔬菜類都勁多選擇,比較特色有台灣腸、燒羊肉,肉類都醃得勁入味再掃埋三款醬汁,檸檬茄汁🍅、蜜糖燒汁🍯、泰式辣醬🌶,層次更豐富,唔夠重口味嘅話枱上仲會有孜然粉同辣椒粉比你,落埋好似喺東門食緊咁,風味一流😂-但最估唔到係竟然有棉花糖😍,肥仔去親BBQ都必燒🤤,最正係望住個火爐轉下轉下好治癒😎,唔洗睇火候又唔怕著晒火,燒到粒粒外脆內軟真係可以喪啪😂戰鬥力高強真係唔停得出面重有唔同特色小食,好似蒜蓉燒生蠔,豬頸肉,炸物等等,都唔夠飽既話枱面重有紙仔比你叫炒飯炒烏冬同菜最後唔輸蝕一定要食埋甜品先滿足,性價比超高而且服務超細心,下次一班人飯聚又多個選擇😎

2019-07-14 198 浏览
之前見人哋IG,有一個會自己轉嘅串燒🍢,覺得幾得意,今日我都去咗食喇🤗呢間就係喺觀塘嘅自家燒吧喇,佢係以放題嘅形式,自助去攞串燒,串燒都有成30至40款選擇🍢,除咗有串燒,仲有冷盤🥗,熱盤🍤,甜品🍰,飲品🥤,雪糕🍦,全部都係任食㗎🤩講返個重點自動串燒機先,呢個真係勁方便👍🏻,你只要將條串燒擺落個齒輪入邊,佢就會自己不停轉㗎啦😆,咁就可以360度咁去煮熟條串燒,而且佢用嘅唔係明火🔥,而係用發熱管,靠高溫去煮熟食物,咁就唔使驚是但一邊燶咗啦🙉,啱晒我呢啲懶人呀哈哈🙃,唔洗睇火超方便😎,難怪咁多人等位啦,要食記得要訂位啊🤗

呢間野食選擇還算多, 佢係類似半放題既型式!呢間野飲方面同出面既放題分別不大, 都係呢D野飲任飲!比較特別既係有我中意既冬蜜青檸! 呢個真係好好飲!呢到串燒係認真好食, 尤其牛, 牛肉唔硬口感十分好之外, 味道仲調得好好, 基本上已經調好味,基本上可以咩都唔加! 豬就最好加D粉調調味, 因為本身豬既味道不濃或無咩味.但呢到5花腩肉,既肥度係岩岩好. 燒賣係呢到都係幾靚, 佢係多魚肉個D燒賣, 唔係好粉個D, 口感唔錯.燒舍陣係完全自動燒,仲要360度自己轉, 好方便唔累仲要360度都燒得好均衡, 燒出黎既肉十分之靚!唯一比較有差小小既位, 係肉與肉之間要串得好實, 如果唔係未必夠力轉360度, 但串得實既話肉與肉之間痴住既位就未必熟! 呢個係唯一唔好處~要加味可以加粉, 味道唔錯, 如果覺得某D肉味道太低可以加粉調味, 尤其係豬肉.食完D 叉可以放係呢到~另外仲有D 熟食可以叫, 一開始如果驚等得耐既話叫住D 熟食先都得!呢到薯片比較長身, 口感比較脆身, 唔錯的, 芝士味濃. 不過無咩特別醬料點!整體味道體驗都唔錯, 最主要呢個係我試過最方便既bbq!

呢間野食選擇還算多, 佢係類似半放題既型式!

呢間野飲方面同出面既放題分別不大, 都係呢D野飲任飲!
比較特別既係有我中意既冬蜜青檸! 呢個真係好好飲!

食完D 叉可以放係呢到~

整體味道體驗都唔錯, 最主要呢個係我試過最方便既bbq!
2019-06-24
2019-06-28 286 浏览
街邊檔串燒就食得多,自己燒串燒又好似真係未試過,今次嚟到呢間位於觀塘駱駝漆大廈嘅‘自家燒吧’,串燒放喺個爐度就會識自己轉,啱晒我呢啲大食懶。🍢首先當然要講講串燒,除咗一啲比較大路嘅食材之外,呢度連牛舌都有燒,而且質素都唔差,唔知係咪我(個爐)技術好,燒出來係勁juicy,另外呢度有三款調味醬俾你一邊燒一邊搽,我個人最喜歡蜜汁燒烤醬,做到蜜糖鎖住肉汁嘅效果之餘,燒出嚟仲勁香。如果食得再重口味啲嘅,枱頭仲有三款孜然粉俾你調味。🍿串燒以外嘅食物選擇都唔少,當中最驚喜嘅係燒蠔都係免費任叫,質素都算Ok無伏,飲品方面除咗罐裝同包裝之外,仲可以落單Order手沖飲品,試咗凍檸茶都算飲得過,最後連甜品選擇都唔少,除左雪櫃嘅紅豆樂同雀巢雪糕,保溫季仲有啲自製甜品同馬卡龍,而且質素都有返咁上下。總結:已食物嘅質素同種類來講價錢唔算好貴,服務週到之餘亦好耐心講解,另外平時好怕食完燒烤會成身一陣味,但抽風做得幾好完全冇發生呢一回事,抵讚。
2019-06-27
2019-06-28 220 浏览
預約了星期三閒日晚上7點,到達即時入座,用餐時間2小時,尚餘30分鐘及15分鐘時,亦有職員溫馨提示,最後雖然我們超時10分鐘,但職員並沒有開口請我們離開,非常感謝。食物有分為以下幾款:1 熟食/凍食 - 有蝦,菜,薯條,餃子,魚蛋,燒蠔等等,味道都不錯,選擇雖不算豐富,但他們不是主角,所以沒關係。2 串燒 - 其實選擇不算十分多,但都夠我們吃飽,牛,雞,豬,羊樣樣有,另外還有丸,燒賣,蔬菜,菠蘿,棉花糖等,懶人燒,等待時又可跟朋友聊天,聚會一流,但每次一枱4人只能燒9至10串,速度有點慢,不過味道可口,又有多款調味料自由配搭3 甜品 - 有馬卡龍,木糠布丁等,味道一般。4 飲品 - 自助免費,我們因為有優惠卡,所以有一大杯免費特飲。整體來說,食物味道雖不是上上級,且人均240,未算抵食,卻是家庭朋友聚會首選,服務態度亦是一流,推薦!
食物有分為以下幾款:
3 甜品 - 有馬卡龍,木糠布丁等,味道一般。

2019-06-19
2019-06-27 215 浏览
相信大家對食串燒也不會陌生但自助串燒又去過了沒有? 位於觀塘工廈發現了一家自助串燒店 不用自助動手就正😍去到的時間是優惠時段 收費為HKD$208加一上再去發現已坐一半人 幸好還有位置提供店員很快就帶位了 然後就指導我們如何使用食物是自助形式的 與一般放題沒有分別可以因應自己想食到而拿回去燒烤🤤🤤款式也有不少 雞豬牛羊的款式也有蔬菜/腸仔也有 另有冷盤/甜品/熟食區提供拿到回去當然要立即燒烤然後拍個Video打打卡調味料是自行加配的 因應自己口味而調味我就選擇了辣孜然味道 很喜歡這味道挻香的食了不用一小時已經很飽太多肉類了🤔兩個人食 又有這樣多的燒烤位🤣所以食得很快

相信大家對食串燒也不會陌生

我就選擇了辣孜然味道 很喜歡這味道挻香的[色][色]

食了不用一小時已經很飽[笑哭]太多肉類了🤔
兩個人食 又有這樣多的燒烤位🤣所以食得很快

2019-06-23
之前睇到好多介紹自家燒吧,已經好想嚟呢度體驗下自轉bbq!我地當日價錢做緊$238加1 ,發現如果中午過黎食百幾蚊咋,超抵!飲品櫃主要都係常見紙包及罐裝汽水。雪糕就雀巢品牌,仲有朱古力牛牛雪條除咗凍櫃穿好一串串嘅生肉之外仲有唔少熱葷選擇! 雞翼、豬頸肉、麥樂雞、仲有蒜蓉焗蠔。重頭戲就係呢個凍櫃,超過20幾款不同口味肉串、丸腸類、素菜、菠蘿、仲有棉花糖可以選擇!桌上會有3款味粉、3款醬汁提供。頭一輪放晒肉串醫下肚先。自轉bbq唔洗自己郁,放上去自動均勻旋轉受熱!食物輕易就可以燒得金黃香脆。強烈推介:牛肉、叉燒、燒賣、午餐肉、台灣腸、沙律丸! 除咗任食BBQ串燒,仲有得畫紙仔叫飯麵、特色小食、仲有炒菜添!飲品方面,貼心位係有水吧沖調檸茶、檸水。呢方面好少放題店可以做到。本人飲檸茶要走甜,同樣滿足到要求。大大杯有茶餐廳水準。蒜蓉唐生菜,食咗咁多肉,可以食返啲炒菜平衡下。最後梗係唔少得燒嘢食必食燒棉花糖。我哋一共食咗三串,燒到外皮金黃,超級滿足!總括來講,呢間餐廳幾有創意食物質素都係唔錯嘅放題店!值得一試~
之前睇到好多介紹自家燒吧,已經好想嚟呢度體驗下自轉bbq!

飲品櫃主要都係常見紙包及罐裝汽水。
雪糕就雀巢品牌,仲有朱古力牛牛雪條

桌上會有3款味粉、3款醬汁提供。

頭一輪放晒肉串醫下肚先。

強烈推介:牛肉、叉燒、燒賣、午餐肉、台灣腸、沙律丸!

本人飲檸茶要走甜,同樣滿足到要求。大大杯有茶餐廳水準。

蒜蓉唐生菜,食咗咁多肉,可以食返啲炒菜平衡下。

最後梗係唔少得燒嘢食必食燒棉花糖。
我哋一共食咗三串,燒到外皮金黃,超級滿足!

2019-06-27 214 浏览
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram:foodkiller_dk近排好大熱嘅一間串燒 長期都好爆滿😌 因為佢滿足晒所有懶人既需求 佢只要你放一串肉係上面 就會自己轉自己燒😂 你見到佢熟就拎佢出嚟就OK🍡 不過大家食記得訂位 因為真係好爆好多人食😂 特別要讚一讚服務員嘅服務好好 好細心同體貼 好多嘢都會主動教你🤗-🍡2小時放題🍡($188)食物種類非常之多 有自己出去拎嘅食物 凍海鮮同熱盤都有👍 如果唔夠喉 仲有點菜紙可以直接下單😌 食物味道全部都正常 冇伏 幾好🙂之後就到重頭戲串燒 串燒種類非常之多 雞牛羊豬全部都有😌 連我最鍾意嘅牛舌牛肋肉都有🤤 啖啖肉 食多幾串就應該可以回本🥳仲有大家最鍾意嘅燒棉花糖😗雖然佢地都有幫肉調味 但都有提供醬汁俾大家 醬汁一共有三款 調味粉又有三款 包保大家一定搵到心水🥰 食完大家仲可以食甜品 有雀巢雪糕任食🍦-🎈駱駝漆大廈1座, Room F/5 C, Hoi Yuen Rd, Kwun Tong, 香港平均傷害:$188...
🍡2小時放題🍡($188)
食完大家仲可以食甜品 有雀巢雪糕任食🍦
平均傷害:$188
2019-06-27 167 浏览
自動轉轉的串燒😍又有好野食啦,呢間串燒店既gimmick好吸引人,啱曬我呢d懶人呀😂只要放串燒上去,燒烤爐就識得自動旋轉,唔洗人手反轉佢方便好多😎不過有少少缺點,如果串燒太大舊,擺得太近就有機會卡住轉唔到啦。一開頭驚火力唔夠大,燒好耐都冇得食。燒烤爐火力可以自己調較,熱力好夠,隻手係上面放耐d都辣親😂😂♨️自助食物枱有肉類,蔬菜,冷盤,小食,甜品任君選擇。款式都算多,最驚喜當然係綿花糖😍😍好少地方會有綿花糖提供呀,留到最尾甜品時間食先。串燒盡量每款都試一串,菜類有冬菇,秋葵,車厘茄,粟米,翠玉瓜等。肉類就有台灣腸,午餐肉,牛肋骨,沙嗲豬,雞翼等。丸類都有幾款,分別係龍蝦丸,芝心丸,仲有特別d既菠菜丸😎話就話係自助燒烤,不過都要睇住時間,燒得太熟肉質就會過韌啦除左串燒放題,仲有海鮮串燒可以加單,餐單上有價錢的即是要收費喔。我地叫左日式炸餃子, 芝士黑松露薯條, 炸雞翼等等🐥🐥仲有菠蘿雞粒炒飯同腐乳通菜。🍍無諗過炒飯咁大碟又香,菠蘿粒一d都不吝嗇,多過出面泰國餐廳單點的份量。辣辣地既炒飯中帶有菠蘿甜味,好好食喎😍送左兩個軟殼蟹沙律畀我哋😎最後梗係食返幾串燒綿花糖啦🍡Piggy教路,燒5/6秒
自動轉轉的串燒😍

送左兩個軟殼蟹沙律畀我哋😎

最後梗係食返幾串燒綿花糖啦🍡
Piggy教路,燒5/6秒已經好足夠,面頭暖暖微脆,入面少少融既效果架啦❤️

水果鮮甜多汁,食完串燒就啱曬啦,好似健康d😂