2014-04-09
今日終於都試番呢間,'老點點點.......'未入去先打三百,事關朋友因為要OT晏D先黎到,一向要定時食飯嘅我就搵定位,諗住食住等;走左錯隔離果間日本店,因為都係紅色,黑色為主,坐底先知走錯店,面懵懵咁行番出去隔離‘老點’拎飛仔,佢第一時間比左張點心紙我點野,可以慳番D點餸時間,生意係咪真係咁難做?差不多8點半,已經無咩人等位,佢叫到我No.時問我到齊味?我話未,咁佢話到齊先,其實,人齊先入得餐廳呢個文化係咪香港先有嘅呢?我有一個壞習慣,一肚餓就會好炆,其實我都忍,但係去到8點45分,有二張枱埋單我見到入面已經有二張空枱,而且外面得番我等位,佢都唔叫我入去,真係勁炆了,剛好我朋友趕到,咁自然唔問就入左去,個帶位話,個黑色門後面仲有位,一睇,原來係後行,加左個上蓋佔埋呢度小小空間,原來唔止二張空枱,更加炆其實已經將我想品嚐美食嘅心情打破晒,咁當然都要食。雖然係好炆,但係食左呢二個點心,條氣都順番D,椒尖及嚮鈴腸,椒尖有點辣粉加埋上去仲野味,而響鈴內在包了蝦,再點少少醬汁,味道更加豐富,見到每日例湯,今日個例湯個名都唔錯,睇到湯料都好夠,飲起上黎清清地,其實都喜歡呢類湯見到周圍都有點,我地
其實已經將我想品嚐美食嘅心情打破晒,咁當然都要食。
仲有叫左鮮蝦腸,因為佢地腸粉都OK,所以都點多一點腸。
因為係後行用餐關係,仲有隔離枱一對MK情侣超嘈,所以都係拿拿臨食完就想走,整個晚餐分數都係六十零分左右,對於我黎講,緊緊合格。