2022-07-25
台式火鍋一直係我嘅最愛,特別鍾意佢哋嘅麻辣湯底同豆腐,銅鑼灣老鍋係我近期幾鍾意嘅一間台式火鍋。老鍋嘅位置好方便,一出銅鑼灣地鐵站就見到,上到去望落環境唔錯,卡位位置寬躺。台式火鍋一定要試麻辣湯底,入面除咗有鐵膽鴨血同豆腐,有好多龍眼係入面,即刻感覺無咁熱氣。即使鴨血同豆腐冇得refill,但鍋底已經有好多件😌牛肩肉 🥩 雪花好靚,唔肥又唔會太瘦岩岩好,而且唔會太薄,放落湯底一陣就熟左,食落口好有牛味。招牌響鈴浸3秒岩岩好,又可以吸哂d湯汁,又唔會浸到冧哂,仲有脆口既口感。芝心牛丸 咬落去好彈牙,入面既芝士仲好流心tim,好食到我要叫多一碟。食到最尾個湯底都唔油,湯底都可以飲埋。而且餐廳抽風系統好好,食完都唔會成身味👍🏻而家用OpenRice App訂座,晚上9:15分後仲有全單半價,真心抵食🤩
牛肩肉 🥩
招牌響鈴