5天前
呢晚同幾個朋友一齊嚟咗呢間喺荔枝角嘅冰室食晚餐🤣$72「花膠雞阿媽足料雞湯米線 (原味)」:花膠有一片勁大片,煙靭、軟熟,好味🤣;雞件總括嚟講肉質軟熟好雞味🤣;米線就夠晒滑🤣;咁大片花膠,唔怪得知叫「阿媽足料」,即係阿媽一般係唔會呃你嘅🤣$48「增肌蔥油手斯雞250g淨食」:手撕雞啖啖肉又係幾好雞味,餐牌寫住 250g手撕雞肉大約有65g蛋白質🤣;仲有秘製蔥油可以沾手撕雞食咁就更加好味🤣$72「滑蛋粒粒蟹肉飯」:真係有好多蟹肉,童叟無欺,貨真價實,抵讚🤣;蟹肉配埋滑蛋再配埋醬油撈飯食,好夾又好食🤣;咁多蟹肉,再次證明「阿媽落足料係唔會呃你」🤣$58「芝心蝦多士配酸辣米線」:蝦多士勁大塊,外邊脆脆哋,裏邊有一層芝士一層蝦膠,整體香口好好食🤣$38「麻麻哋豬扒」:豬扒勁大塊,好多肉,香口好味道🤣$28「特厚三文治🥪厚蛋拼厚午餐肉」:絕對冇改錯名,午餐肉好厚,炒蛋都厚,食落感覺幸福,就好似日本人經常掛喺口邊嘅 しあわせ 咁樣🤣,真係しあわせ ですね🤣跟餐加 $8「無糖檸檬可樂」:凍冰冰嘅可樂加埋檸檬就梗係好飲啦🤣跟餐加 $8「椰汁紅豆冰」:好香椰汁味🤣跟餐「金牌奶茶(熱)」:熱辣辣夠晒滑🤣我
$38「麻麻哋豬扒」:豬扒勁大塊,好多肉,香口好味道🤣
しあわせ ですね🤣