2010-08-12
今日又同朋友黎食好野. 揀左o係尖咀既老船長仲以為o係北京水餃左右, 原來要轉入小巷. 真係有d 隔zip, 但都咁多人, 叫左坐滿但又唔駛排隊. 唔錯呀兩人叫左3樣野. 冬陰花甲湯, 牛油雞翼, 炒粉皮先來炒粉皮. 有點似炒河. 但大大片幾新奇, 粉皮煙韌唔會好林煮到一pat 咁, 不錯, 但d 料就普通. 冇乜特別. 比較港式.牛油雞翼, 見到個價錢真係打左個凸, 圍成$7,8 一隻, 但鬼叫自己想食, 所以最後都係叫左><唉.. 咁貴但都令我失望. 牛油唔夠香已經失敗, 雞翼又細隻. o係前公司附o個間竹源真係好食過佢多多聲.哩一味真係完全唔值.再黎冬陰花甲湯. 只有花甲, 並冇冬陰公. 朋友話"公"係代表蝦咁解.唔緊要, 花甲都好. 好在花甲大大隻. 新鮮, d 肉好爽, 好味!但個湯真係有點辣. 頭o個幾啖有點刺喉, 一碗起兩碗止了.整體來評分還是普普通通, 冇乜邊樣野突出, 亦都唔係平...
兩人叫左3樣野. 冬陰花甲湯, 牛油雞翼, 炒粉皮
哩一味真係完全唔值.
但個湯真係有點辣. 頭o個幾啖有點刺喉, 一碗起兩碗止了.