2022-05-08
餐廳安排極之差!完全明白母親節會好忙,入座後,等候左差唔多成半個鐘先比到QR code我落單,第一道餸等左成一個鐘,都完全冇投訴冇催促過,因為都明白節日真係好忙,而且飲食業都好艱難。但係,重點!我揀呢間餐廳就係食片皮鴨,而早兩日餐廳打過比我confirm booking,並表明片皮鴨需要提早預訂(說其他booking也全都即時Confirm已預訂鴨),問我是否需要,當時我已立刻預訂了一隻!餐廳說沒問題,已確認並會預留比我!但當我等左成半個鐘先有得落單後,再等多一個鐘先食到第一道餸後,餐廳人員先黎同我講,片皮鴨已售罄,真係佛都有火!我體諒你地餐廳節日忙,一句催促都冇!但係,點解已預留左既野可以冇左?咁請問你地打黎既意義係邊?點解又要提早問我是否要訂?又點解我落單後冇立即告知?而一早聲稱已預留比我既鴨又去左邊?極之極之差既體驗!再好食都唔會再有下次!
但係,重點!
極之極之差既體驗!再好食都唔會再有下次!