2023-03-20 999 浏览
同同事嚟咗呢度食飯,估唔到佢哋嘅午市套餐都幾抵食,平均四十幾至五十幾蚊就已經有一個餐,直頭係茶記價錢咁抵。🐾酸菜魚$56我同同事都嗌咗酸菜魚,一人份都好大碗,冇得選擇辣度,大概係譚仔三小辣,酸菜魚塊好多,我額外加咗$3轉菜飯,同樣好大碗。🐾東北打滷麵$52湯底睇起嚟好重口味,但食落唔算太濃,配料好多,又係大碗到食唔晒。🐾北京烤鴨(半隻) $168我哋額外叫咗半隻鴨share,片得好靚而且唔會太肥膩,跟嘅餅皮夠晒薄,配鴨食唔會太滯。好味😋

🐾酸菜魚$56

🐾東北打滷麵$52

🐾北京烤鴨(半隻) $168

• 酸菜魚
  • 北京填鴨(半隻)
20/3呢日咁啱喺荃灣經過,平時都會去開元朗嗰間分店食飯,我今日見經過所以試吓荃灣分店,點知完全係兩回事。叫咗一條白龍王,拔絲蘋果,京燒羊肉等等。條白龍王係咸到完全食唔落,每人食咗一塊已經冇食,羊肉啲粉多到不得了.............成餐飯唔知食緊啲乜,衰啲講句食緊屎咁........最後埋單冇計我哋錢,但係都唔係咁搞.........同啲侍應講佢哋就話反映下。成餐飯谷鬼氣。荃灣冇下次....
同啲侍應講佢哋就話反映下。成餐飯谷鬼氣。荃灣冇下次....

2023-03-16 659 浏览
呢間餐廳已經食過好多次啦,真係食過返尋味,翻兜再返兜。今次帶埋屋企人一齊食開年飯,大家都話又好食又抵食😋😋😋.招牌菜當然係有佢嘅北京填鴨啦,記得早幾日打嚟訂枱同埋留定鴨,如果唔係有機會賣晒㗎~.另外必食嘅係佢個海蜇頭,有麻辣同埋老醋兩款,海蜇同海蜇頭都一樣好彈牙爽口,不過海蜇頭就大嚿啲實在啲,同埋少啲地方食到,要食梗係食啲特別嘢啦。.擔擔麵都係其中一個我每次嚟都必食嘅嘢,佢好香嘅花生味,湯底少少杰身,但係食落完全唔膩,食咗一啖,就會忍唔住想食晒成碗!.京燒羊肉都係我好鍾意食嘅菜式,羊味重但唔騷,燒得好香,有時會好脆,不過就睇你嗰日好唔好彩啦😂.呢間餐廳真係可一亦可再,不過叫之前記得睇吓食評,如果唔係都係會中伏㗎🤪
  • 北京填鴨
  • 京燒羊肉
2023-03-14 677 浏览
這麼多人留言,我也實在忍不了要留言。 話說農曆新年前,我們坐露台看夜景,我跟親友們一起去吃飯,食物倒是不錯。 無論菜啊,還是鴨味道都很好,食到甜品,待應就拿著碗酒釀小丸子上桌,照頭淋到我親戚老公件名牌褸到,湯又熱我心想,那麼不小心,立即理論無果,道歉也沒有。 這件是親友買給老公週年禮物來,一肚氣,現在也洗不甩,已經不會再來!! 我會記住那個侍應,他是著紅綠白的鞋子!!服務差態度差,食物質素再好也是沒用的!
這麼多人留言,我也實在忍不了要留言。
話說農曆新年前,我們坐露台看夜景,
我跟親友們一起去吃飯,食物倒是不錯。
無論菜啊,還是鴨味道都很好,食到甜品
待應就拿著碗酒釀小丸子上桌,
照頭淋到我親戚老公件名牌褸到,湯又熱
我心想,那麼不小心,立即理論無果,道歉也沒有。
這件是親友買給老公週年禮物來,一肚氣,
現在也洗不甩,已經不會再來!!
我會記住那個侍應,他是著紅綠白的鞋子!!

服務差態度差,食物質素再好也是沒用的!
2023-01-21
2023-03-10 400 浏览
今晚食過我呢一生人數一數二差服務態度既餐廳,好高帶眼鏡個位哥哥其實係咪唔想做?唔好影響間餐廳啦!D野食其實OK架,但呢位哥哥服務態度嚴重影響呢間餐廳既聲譽囉!我以後都唔會再去。。
2023-03-07 439 浏览
〰️當日7點前入坐,室內差唔多full哂,所以出咗露天Area。之前已經食過幾次,今次望住青馬大橋同餘暇係幾正嘅🌉〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_荃灣#fat_factor_中菜〰️🌟京燒羊肉 評分:5/5每次黎都必叫〜外皮好脆,即叫即整熱辣辣。唔受得羊肉羶味嘅小心啲🤭〰️🌟北京填鴨(半隻)$168評分: 4/5一大碟北京填鴨夠2-3個人share,肉多皮少,岩哂食肉獸們😌鴨皮好脆,冇咩花巧野擺碟。略嫌配菜青瓜切到大舊,不過呢個價位CP值爆燈!🤩〰️〰️🌟高力豆沙評分: 5/5每粒都漲卜卜,加埋滿滿砂糖真係好邪惡😈完全冇油溢味,注意兩粒起叫,一人一粒都唔過份🤟🏼〰️

#fat_factor_香港
#fat_factor_荃灣
#fat_factor_中菜

🌟京燒羊肉
評分:5/5
每次黎都必叫〜外皮好脆,即叫即整熱辣辣。
唔受得羊肉羶味嘅小心啲🤭

• 京燒羊肉
  • 高力豆沙
  • 北京填鴨
2023-02-23 516 浏览
唔明點解片皮鴨唔比客用手機落單,一定要叫侍應落,但又成日唔記得落。等成半個鐘以上 見到遲過自己入座既都有先知真係漏左單最近兩次去都漏單。本身好中意食片皮鴨,但呢個體驗真係好差。最近一次去,大約一個半月前兩個月左右。坐我附近三枱客連埋我自己4枱,都漏左片皮鴨大家係咁問侍應,到底到未,真心壯觀其實忙漏單唔緊要,但我見十五分鐘未有已經同定個侍應”未有,有無落漏架?”佢check都未check就話就有,要等等。。。跟住見佢忙岀餐個啲,又冇check單。到左30分鐘已經知道一定落漏左,仲見到後面遲過我入座都有。有啲嬲咁問第二個侍應到底係咪落漏,佢先同我認真check,係咁講唔好意思。再等5分鐘就有不過係凍既
最近兩次去都漏單。本身好中意食片皮鴨,但呢個體驗真係好差。
大家係咁問侍應,到底到未,真心壯觀

2023-02-22 515 浏览
早两天去到海之恋商场逛街,看到电梯广告满$200减20,见到一家东北菜馆有片皮鸭,价钱十分吸引,小孩想吃便试一下,怎知中伏,片皮鸭送来只是微暖,而且半份片皮鸭有大约15块,可是配套的皮就只有12块,再加居然额外收费!还有一个葱爆牛肉,的牛肉用梳打粉拿到都不能,还要牛肉只有四五片,京蒽多到快看不见牛肉。不过没有加一服务费,结帐的时候服务员还给了一个八折,除了食物总体来说不错。

蔥爆牛肉
2023-02-05 1221 浏览
一家三口去荃灣海之戀間,老掌櫃東北菜館吃飯,首先我系出面等緊叫號,應該離叫號枱約十步左右,條友叫到我號一次叫第二次前提係吾夠兩秒時間,已經叫第二個號,我約三秒到佢面前,佢話叫你又唔應我,我心諗你條??使唔使咁啊,三秒出現係你面前仲咁串,算數吾計較,叫左個酸菜魚,白菜豬肉餃子,鮮蝦雞蛋炒飯,窩包菜!個炒飯幾好食,D餃子肉好難吃,酸菜魚D魚有魚腥味,最後上個窩包菜,個侍應上菜一野丟下,搞到D汁倒左出嚟,佢話唔好意思呀,之後走咗去,我以為佢拎毛巾黎抹,等左成分鐘冇黎,D窩包菜全部都係炸粉,仲要咬吾入,叫號服務差,侍應差,埋單五百找反十幾元,條友好似等緊我話唔使找咁,唔多想找,咁嘅垃圾比多一毫都嫌多
2023-02-04
2023-01-27 1065 浏览
❇️位置餐廳係海之戀商場2樓,就連住荃灣西西鐵站,所以好方便而餐廳座位寬闊,可以一班朋友慢慢食.❇️食物1️⃣北京填鴨(一隻) $318北京填鴨好熱,似係一整起就上但個皮就無一邊蒸住,變左好快凍,有點失色.2️⃣雞絲粉皮 $68粉皮加左超重麻醬,QQ咁,開胃一流.3️⃣ 砂窩雲吞雞 $268冬天食暖笠笠勁正,飲個湯已好重雞味雲吞仲好多蝦,好夾.4️⃣宮保雞丁 $86比想像中係濕炒,伴飯食就岩岩好.另外仲叫咗四季豆$74,海蜇$74等等既前菜.最後,叫左高力豆沙做甜品又熱又多餡料,正.岩哂新年一班人一齊食飯!
❇️位置
餐廳係海之戀商場2樓,就連住荃灣西西鐵站,所以好方便
而餐廳座位寬闊,可以一班朋友慢慢食
❇️食物
1️⃣北京填鴨(一隻) $318
北京填鴨好熱,似係一整起就上
但個皮就無一邊蒸住,變左好快凍,有點失色
2️⃣雞絲粉皮 $68
粉皮加左超重麻醬,QQ咁,開胃一流
3️⃣ 砂窩雲吞雞 $268
冬天食暖笠笠勁正,飲個湯已好重雞味
雲吞仲好多蝦,好夾
4️⃣宮保雞丁 $86
比想像中係濕炒,伴飯食就岩岩好
另外仲叫咗四季豆$74,海蜇$74等等既前菜
最後,叫左高力豆沙做甜品
又熱又多餡料,正
岩哂新年一班人一齊食飯!
2023-01-26 744 浏览
餐廳環境冷氣欠缺,而且侍應完全沒有禮貌,另外沒有信用卡收款方式已經好唔方便,在送餐時倒瀉嘢食更加完全沒有道歉,更加沒有理會,一個雲吞雞湯一手放落枱,倒到啲餐牌同枱都係,仲要若無其事咁行開咗,我哋叫咗三個湯,侍應都唔會打算或者問客人需唔需要碗,食物水準很一般,枱面近有污跡,衛生一般咪,小菜味度更一般,甜品係完全差,拔絲番薯一上枱,已經夾唔開,都唔知叫客人點樣食,之後諗住試多個高力豆沙,結果都係很一般。
2023-01-25
庆祝纪念
团年饭
2023-01-22 701 浏览
好耐都無食過片皮鴨,今次試下老掌櫃。餐廳位於海之戀商場入面,交通都算方便,中午時段都無咩人,唔使等位。我地坐下來就即刻Order片皮鴨,賣相好吸引!甜麵醬、青瓜、大蔥和餅皮,片皮鴨緊接著上菜,份量不錯,油香也很充足,上面的小塊皮也有香脆。包住配料食,可口清新,唔會油膩。羊肉餃子應該是東北菜其中一道特色菜吧!吃到羊肉味,不會很騷,好吃。仲有秘製杭洲骨和茄子等,秘製杭洲骨好足料,唔會肥,啖啖肉,仲有好多配料,洋蔥、菠蘿等,酸甜可口,好惹味。而茄子口感清脆不爛,但就油膩左少少。

午餐
  • 片皮鴨
2023-01-15 596 浏览
家人生日,諗住去試一下東北菜,咁就去行吓Donki順便Donki隔離有間咁嘅餐廳去試一下,門面係非常之靚嘅,但係一轉咗彎之後就見到餐廳個樣就扣咗一半分,餐廳格局完全係一間普通茶餐廳嘅格局,問侍應同埋叫侍應落單,十問九唔應,態度非常之差非常之惡劣嘅一班年青人,做嘢求其那西,如果接受到去受着去食飯嘅話,咁就可以去值得一試…..佢哋每次出餐上枱會經過你個頭嘅上面放低碟餸。完全冇服務,話說如此,佢啲餸真係幾好食嘅,個片皮鴨非常之特別,肉多個皮,倒不如條片皮鴨肉好過啦。不過不失咁食咗一餐。呢間都值得推介,大家去試吓嘅
。呢間都值得推介,大家去試吓嘅
2023-01-14
2023-01-11 506 浏览
其實之前都食過大角咀分店,但係畢竟唔係好方便😄😄上網搵到原來荃灣都有!!咁梗係要來試吓今次選擇咗中午時間過嚟食,除咗怕夜晚太多人,而且荃灣分店都有午市特價套餐,好抵食!!🥰🥰今次嚟到其實都算係滿座,都好多人食飯。就叫咗個杭州骨同埋一啲涼菜,味道整體不過不失,都係大角咀好食啲!!🤔🤔可能廚房唔一樣??員工態度都唔錯,見我哋兩大一細都盡量快啲安排位置比我地😇😇值得加分!!最後埋單$115 哥哥仔俾咗個折頭我哋😌😌叫我哋多啲去荃灣🤣🤣🤣🤣

今次嚟到其實都算係滿座,都好多人食飯。

• 秘製杭州骨
2022-12-31 524 浏览
入咗去坐低,BB吹到冷氣,有個侍應話幫我哋閂左風口個冷氣,啲餸到齊左之後,另外一個侍應就開返個冷氣,結果Bb係咁吹冷氣。叫咗佢好耐都唔肯閂冷氣,食完成餐飯都係咁。。。