2023-09-28 23 浏览
我哋間中都食老媽拌麵,座位開揚舒適,空問感十足,呢間老媽拌麵原來唔止食拌麵~仲有湯麵及飯類,套餐價錢幾抵食😍 系晚餐幾好既選擇😊今晚我地一家三口食左3個小菜一個套餐加兒童餐,當然吾少得飲品🥤啦系皓皓專登order😍1.慢煮西紅柿牛肋條鍋2.慢煮西紅金沙骨鍋3.話梅酸計豬手鍋4.麻醬手撕雞肉燥飯5.沙冰系列: 草莓沙冰麻醬手撕雞肉燥飯套餐包括前菜、指定飲品及甜品,雞肉絲份量都幾多,麻醬好香,配料有青瓜絲、紅蘿蔔絲和花生碎,肉燥飯裝滿成碗,好豐富!套餐可以用優惠價加配小食~款式好多樣樣都好吸引~慢煮西紅柿牛肋條鍋🆚慢煮西紅金沙骨鍋牛肉好好味😋,大大件煮得超腍好易咬加埋蕃茄醬汁慢煮,真系入晒味好開胃🤤金沙骨就系另隻口感😍 啖啖肉一樣煮到入晒味😋 撈飯一流😋👍🏻話梅酸汁豬手鍋猪手處理得好好👍🏻因為最怕有毛開胃話梅汁煮到入晒味,而且又腍。以為好所有都細碟吾多?吾系囉🫣 系超足料食到飽晒肚🤤😂 皓皓都有個車車兒童餐😊 而且員工一見有小朋友就即刻攞畫紙同畫筆比佢地玩,超細心周到🥰最後點少得甜品😂 我地嗌左沙冰超透心涼😌草莓沙冰呢排天氣又熱又焗好啱飲,清甜解渴仲有下午茶都好抵食加,下次放假要再去😍

1.慢煮西紅柿牛肋條鍋
2.慢煮西紅金沙骨鍋
3.話梅酸計豬手鍋
4.麻醬手撕雞肉燥飯
5.沙冰系列: 草莓沙冰

麻醬手撕雞肉燥飯
麻醬手撕雞肉燥飯
套餐可以用優惠價加配小食~款式好多樣樣都好吸引~
慢煮西紅柿牛肋條鍋

慢煮西紅金沙骨鍋

慢煮西紅柿牛肋條鍋
🆚
慢煮西紅金沙骨鍋

猪手處理得好好👍🏻因為最怕有毛
開胃話梅汁煮到入晒味,而且又腍。

最後點少得甜品😂 我地嗌左沙冰超透心涼😌

草莓沙冰
呢排天氣又熱又焗好啱飲,清甜解渴

仲有下午茶都好抵食加,下次放假要再去😍
2023-09-16
3K
2023-09-27 234 浏览
無黎荃灣廣場一排,好似好多食店都轉左,是晚就試下老媽拌麵先。店員好快就送上水同qr code,可自行落單。睇睇餐牌,好多唔同嘅晚市套餐喎,食物選擇都幾多。🐓麻醬手撕雞肉燥飯自己點了手撕雞,賣相還不錯。雞絲係全瘦肉,下層有青瓜絲同紅蘿蔔絲,淋上少量麻醬,感覺幾健康😆肉燥半肥瘦,鹹香鮮味,珍珠米綿綿的幾好味。🐂香辣金菇肥牛石窩飯朋友點的石窩飯,有韓國菜feel,哈哈😆肥牛以外也拌了一堆蔬菜,唔錯同有菜有肉嘅配搭。🍅隨機前菜套餐有涼菜附送,隨機的,是晚有滷豆腐同百香果車厘茄。🐓豆乳香香雞加了一份小食,雖然寫係一人量,但又意外地多喎。雞粒炸得酥香,個腐乳醬好正。🍍鳳梨茉莉鮮果茶 & 🧋老媽黑糖珍珠鮮奶茶再加了特飲,水果菜香甜,珍奶幾滑加上珍珠有咬口,兩杯都係極微甜,唔怕台式飲品過甜嘅問題呢🤘🍨Dreyers雪糕個餐有雪糕送,可揀朱古力醬或士多啤梨醬,雪糕又香又滑好好味😋個落單介面都幾易用,仲即時計埋加一後個價錢👍
🐓麻醬手撕雞肉燥飯
🐂香辣金菇肥牛石窩飯
🍅隨機前菜
套餐有涼菜附送,隨機的,是晚有滷豆腐同百香果車厘茄。
🐓豆乳香香雞
🍍鳳梨茉莉鮮果茶 & 🧋老媽黑糖珍珠鮮奶茶
🍨Dreyers雪糕
個落單介面都幾易用,仲即時計埋加一後個價錢👍
2023-09-26
2023-09-23 33 浏览
今日大人出席公司聚餐,大女就放晏,我就同細女悠悠閒嘆個Tea✨ #老媽拌麵 ✨#下午茶 #teatime ☕️▶️荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓441A號舖我同細女兩個人點了兩個下午茶☕️同追加兩款小食,食到好飽!😋❤️酥炸脆豬排刀削麵🍜脆豬排係同刀削麵分開上,唔怕被湯汁浸淋,令到豬排保持酥脆香口,仲切開一件件,咁就容易入口,啖啖肉嫩多汁,而闊身刀削麵麵質煙韌彈牙,而且好掛湯❤️黑糖珍珠奶茶布丁🍮賣相精緻,可以打咭呃LIKE,布甸QQ軟軟,有濃香茶味,食落好滑溜,配上煙韌珍珠豐富口感細女喺門口見到已經開口話想試 🤩🥭芒果沙冰沙冰打得好SMOOTH,飲落酸酸甜甜,果香十足好清新,岩哂消暑,一啖就透心涼❤️老媽黑糖珍珠鮮奶茶☕️茶味香濃,黑糖甜而不膩,飲落甜度岩岩好❤️豆乳香香雞香香雞炸到好香好脆,沾上腐乳汁好惹味❤️澎湖花枝丸花枝丸好彈牙,星雨食左兩粒

✨ #老媽拌麵 ✨#下午茶 #teatime ☕️
▶️荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓441A號舖

❤️酥炸脆豬排刀削麵🍜

❤️黑糖珍珠奶茶布丁🍮

細女喺門口見到已經開口話想試 🤩🥭芒果沙冰

❤️老媽黑糖珍珠鮮奶茶☕️
茶味香濃,黑糖甜而不膩,飲落甜度岩岩好

❤️豆乳香香雞
香香雞炸到好香好脆,沾上腐乳汁好惹味

❤️澎湖花枝丸
花枝丸好彈牙,星雨食左兩粒

2023-09-18 23 浏览
📍 @laomanoodlehk in Tsuen Wan TaiwaneseFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price :💰 $200Favourite:💖 Poached slice beef dry noodles in siuchuan spicy sauce ------------------------------✅ Located at Tsuen Wan Plaza, takes 3 minutes walk from Tsuen Wan West MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of mouth-watering Taiwanese noodles, snacks, dessert and drinks✅ Food is flavourful and delicious. The food quality is comparable with those that I had in Taiwan.✅
📍 @laomanoodlehk in Tsuen Wan

Price Value: 💛💛💛💛💛
Price :💰 $200

✅ Good value for money

✅ Portions are generous
✅ Good food at affordable prices, a wide range of choices
✅Nice place for a quick meal
✅Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to eat in Taiwanese
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
#globaleats #eatwithfoodiez
2023-09-18 14 浏览
結婚後,最懷念家中的「老媽」靚湯,不過,老媽真的老了,這幾年都不想她太勞累,所以,也不敢經常叫她煲湯下廚。幸好我家附近有間《老媽拌麵》,雖然沒有「老媽」靚湯,偶然想念「老媽」,也會在這裡進餐。放工後,常在這裡吃晚餐,早前放假途經此店時,發現這裡還有下午茶提供,而且,選擇也不少呢!下午茶時段,人流不算多,感覺更為寧靜舒適。澱粉質食物,絕對是 Keep Fit 人士的天敵,自從要控制澱粉質後,BeautySearch 更珍惜吃澱粉質食物的機會,要吃當然要選愛吃的。  BeautySearch 一向對臺灣知名小吃之一 ~ 刈包情有獨鍾,刈包蒸熟後特別香軟味美,無論夾入任何餡料,都同樣滋味!今次,我點選了「台式雞扒刈包配地瓜條」,夾入刈包的雞扒炸得香脆,搭配新鮮的蔬菜, 帶來煙韌、有咬勁口感。地瓜條外層黃金,炸得外脆內軟,口感綿密香甜,相當迷人,外層還散上點點梅粉,帶出完美滋味。加$10,配上一杯「荔枝綠茶」,一顆荔枝透出淡淡清新果香,配上綠茶,清爽解渴,具有强大排毒養顏作用。如能添加多兩粒荔枝,相信更為鮮甜味美。蝦子餅則點選了一客「酥炸脆雞排湯麵」,雞排是分開上的,沒有被湯汁浸淋,令雞排保持
下午茶時段,人流不算多,感覺更為寧靜舒適。
台式雞扒刈包配地瓜條

荔枝綠茶
蝦子餅則點選了一客「酥炸脆雞排湯麵」,雞排是分開上的,沒有被湯汁浸淋,令雞排保持香酥脆口,肉質軟嫩美味。
酥炸脆雞排湯麵
搭配彈牙有口感的刀削麵,及清燉牛湯,相當惹味。
加$20 還可升級選擇透心涼的「朱古力沙冰」,濃濃的朱古力沙冰上,還添加了細滑香甜的忌廉,以及迷你OREO 同朱古力蛋卷,口感鬆脆,加添多重朱古力添味。
沙冰系列共有三款選擇,漫長高溫持續,當然要飲杯來消消暑熱。
下午茶餐還可加 $22 追加小吃,蝦子餅追加了一份「香煎蔥抓餅」,煎的酥脆又美味,真的百吃不厭!還切成小件而上,方便進食!
台式雞扒刈包配地瓜條
荔枝綠茶
酥炸脆雞排湯麵
2023-09-09 30 浏览
老媽拌麵📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓441A號舖平日晏晝過咗嚟荃灣,搵咗呢間食拌麵嘅餐廳,裡面嘅裝橫休閑舒適,用上木系嘅材料。採光充足,靠窗位可以眺望城景😃鹽酥脆雞排湯麵$82本身想食拌麵,但又想食鹽酥雞排,所以最後叫咗呢個😆麵係闊身麵,煙韌有口感又滑身,非常掛湯😋雞排夠鹹夠脆,好食😋跟餐細細兜炸菇都好出色😄老媽黑糖珍珠鮮奶茶$36食台灣嘢好自然就想飲珍珠奶茶,大大杯,正😃茶底唔算好濃,口感香滑,珍珠幾好嚼口。如果唔夠食,套餐可以再加配小食😋聽講呢度嘅鴨血好好食,有機會下次試吓😃
老媽拌麵
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L4樓441A號舖

鹽酥脆雞排湯麵$82

老媽黑糖珍珠鮮奶茶$36

2023-08-19 42 浏览
晚餐時間食肉燥飯 肉燥份量少 一半飯都未食到 已無 。問可唔可以加多少少 該名員工大聲同廚房講 客人嫌少 未聽到全部 只聽到少少不禮貌内容 。然後話要加錢 話要照加 亦不受理 以後唔食 。
晚餐時間食肉燥飯 肉燥份量少 一半飯都未食到 已無 。
然後話要加錢 話要照加 亦不受理 以後唔食
2023-07-19 137 浏览
近期想食啲台灣野,諗返起以前有食過依間餐廳,咁就返黎回味下,荃灣依間都好似開左幾耐下,晚市都好多人黎食。我哋揀左佢新出既兩人套餐,一份係酥炸雞排肉燥飯,另一份係私房花雕雞伴麵,雞排size正常,炸得好酥脆,肉燥撈飯好開胃,而個滷水蛋做到流心效果,都夠味。花雕雞都重酒味唔會老,另外仲有一啲菌同秋葵作為伴菜,刀削麵既軟硬適中,不過就係比較少汁。仲有一份小食叫左滷水牛三寶拼盤,有豆腐底、牛展、牛筋、牛肚、滷水蛋,全部野都入味,牛筋都夠淋,正正常常。飲品叫左金羅漢果海底椰、柚子蜜綠茶,金羅漢果海底椰係朋友叫,佢就話比較甜,而柚子蜜綠茶就清新又唔會好甜。最後仲有甜品,我地都揀左草莓醬dreyers 雪糕,好味😋可以同朋友一齊試吓,吹下水。

2023-07-18 538 浏览
30-6-2023(Fri)因為放工後要去Donki攞返之前俾多咗嘅錢,老公就乘機話出街食飯,咁我search吓邊喥可以之用之前喺OR買嘅荃灣電子現金劵,見到呢間可以,就會合咗老公後嚟呢間.由於我老公拎住一大箱嘢,職員睇吓有冇窗邊位,係冇晒,就俾咗出面嘅四人枱我哋,佢都好努力介紹我哋即時入會後,即可享免加一同下次送珍珠奶茶,然後我哋睇menu先,睇完menu兼諗埋,都係唔入會喇.然後叫咗:4. 加$30.00就有一款前菜,飲品同Dreyers雪糕我要熱柚子蜜綠茶,呢杯嘢飲都幾熱,柚子蜜唔算好多,唔會太甜,綠茶味都啱啱好.味道:3.5分2. 加$20.00要凍黑糖珍珠奶茶少冰黑糖珍珠正常冇問題,奶茶嘅茶味唔多夠.味道:2.7分3. $88.00嘅台式黑毛豬清湯蔥油拌麵睇見份量唔多,而前菜係麻醬秋葵,ok正常冇問題.拌麵揀咗刀削麵,呢個好夠味,口感又正常唔會太腍;黑毛豬清湯真係好清.味道:5分5. 叫鮮果甜酸脆肉排配珍珠米飯加$22.00要一人份嘅炸地瓜條呢個正常冇問題.味道:3分1. $98.00嘅鮮果甜酸脆肉排配珍珠米飯賣相好靚,食落味道偏酸,比想像嘅差少少,不過肉排係炸得脆,內裡亦唔

睇完menu兼諗埋,都係唔入會喇.然後叫咗:

4. 加$30.00就有一款前菜,飲品同Dreyers雪糕
味道:3.5分

2. 加$20.00要凍黑糖珍珠奶茶少冰
黑糖珍珠正常冇問題,奶茶嘅茶味唔多夠.
味道:2.7分
左: 熱柚子蜜綠茶, 右: 凍黑糖珍珠奶茶少冰
3. $88.00嘅台式黑毛豬清湯蔥油拌麵
台式黑毛豬清湯蔥油拌麵
睇見份量唔多,而前菜係麻醬秋葵,ok正常冇問題.
拌麵揀咗刀削麵,呢個好夠味,
蔥油拌麵
口感又正常唔會太腍;黑毛豬清湯真係好清.
味道:5分

炸地瓜條
呢個正常冇問題.
味道:3分

1. $98.00嘅鮮果甜酸脆肉排配珍珠米飯
鮮果甜酸脆肉排配珍珠米飯
賣相好靚,食落味道偏酸,比想像嘅差少少,不過肉排係炸得脆,內裡亦唔嚡.
味道:2.9分

6. Dreyers雪糕我就揀咗士多啤梨醬
士多啤梨醬Dreyers雪糕

雪糕好甜,好耐冇食咁甜嘅雪糕喇.

抵食係 2.5分
2023-06-30
用餐优惠
優惠券
台式黑毛豬清湯蔥油拌麵
蔥油拌麵
2023-07-08 93 浏览
老媽拌麵.今次叫左個大滿足2人晚餐有小食有2個主食有甜品飲品.台式半筋半肥牛・微辣湯·拌麵食剩指數:5/100拌麵真係幾出色麵條彈牙掛汁小小麻辣幾爽半筋半肥牛就少見啲可能食慣牛腱湯微辣幾開胃牛筋幾軟腍.路邊攤小吃拼盤食剩指數:3/100拼盤係魷魚丸、台灣香腸及豆乳香香雞整體都炸得幾香炸雞配腐乳醬幾咸香.台式三杯雞(配珍珠米飯)食剩指數:0/100以芝麻油、醬油、米酒煮成醬汁味道幾濃幾惹味雞肉都幾入味.鳳梨茉莉鮮果茶食剩指數:0/100果肉好多茶底唔澀感覺幾fresh.花奶仙草凍食剩指數:0/100仙草口感幾滑加埋花奶更香.Dreyers雪糕 配巧克力醬食剩指數:10/100雪糕雲呢拿味加埋朱古力醬如果唔食仙草叫呢個都唔錯
[荃灣]老媽拌麵
湯微辣幾開胃
牛筋幾軟腍
路邊攤小吃拼盤
食剩指數:3/100
拼盤係魷魚丸、台灣香腸及豆乳香香雞
整體都炸得幾香
炸雞配腐乳醬幾咸香
台式三杯雞(配珍珠米飯)
食剩指數:0/100
以芝麻油、醬油、米酒煮成醬汁
味道幾濃幾惹味
食剩指數:10/100
雪糕雲呢拿味
加埋朱古力醬
如果唔食仙草叫呢個都唔錯
呢日又同呀女去荃灣廣場玩,好鐘意呢到個大公園🥰玩到攰落去搵野食,又想飲珍奶jo媽就捉左呀女同我食牛肉麵🤣.來呢到緊係食牛肉麵!點了半筋半肉清燉牛湯,湯清甜牛味濃呀女飲唔停🤣牛筋入口即溶,牛腱好有咬口勁正!呢到最有名的手工日曬關廟麵果然口感q彈又無防腐劑,同呀女一齊食到舔舔脷😋.另一碟肉燥飯台灣味道😋仲有酸菜和流心蛋😌炸雞大大件,雞肉嫩滑炸得脆口加少少麻辣醬超正👍🏻.珍奶大大杯我最愛,最後竟然送黑糖珍珠布甸😍口感細滑珍珠煙煙韌韌,同呀女一齊食好滋味😋.有BB櫈又有兒童餐具好baby friendly,地方光猛木系裝修坐得舒服,牆上的字滿有意思👍🏻店員友善,來開玩又想食台灣菜一定會再來!
呢日又同呀女去荃灣廣

2023-06-30 63 浏览
抵食又包野飲滑蛋飯好濕潤好食😋配上粟米bb好健康好食邪惡嘅豬大腸滷味好入味溏心蛋加分🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️平平地又飽肚下次再食!!!!!
抵食又包野飲
滑蛋飯好濕潤好食😋
配上粟米bb好健康好食

邪惡嘅豬大腸滷味
好入味
溏心蛋加分🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
平平地
又飽肚

下次再食!!!!!
2023-06-29 69 浏览
Ooo台式美食ooO呢度下午茶幾抵, 環境又好舒服,行完街坐下食個TEA 幾好。下午茶SET 有台式麵食、肉燥飯、台式蛋餅、刈包、甜品及小吃選擇非常豐富。OooooO台式原味蛋餅 (豬肉鬆)配沙拉 $52台食一定會選蛋餅,最喜歡就是大量肉鬆係中間,此店的製法加了蕃茄進去,使蛋餅更JUICY,配搭不錯。OooooO澎湖花枝丸 +$22口感超爽口彈牙,加上酸甜的醬汁更加惹味。OoooO滷水雞中翼 +$22 滷水汁好入味,唔會太喊,TEA係要跟雞翼既。同朋友食吓TEA傾下計呢度幾好~
Ooo台式美食ooO

OooooO
台式原味蛋餅 (豬肉鬆)配沙拉 $52

OooooO
澎湖花枝丸 +$22
口感超爽口彈牙,加上酸甜的醬汁更加惹味。

OoooO
滷水雞中翼 +$22
滷水汁好入味,唔會太喊,TEA係要跟雞翼既。

同朋友食吓TEA傾下計呢度幾好~
2023-06-29 76 浏览
台灣人氣拌麵品牌 - 老媽拌麵 在香港越開越多分店,這天午餐時間來到荃灣廣場的分店,午市有套餐可點🥢 台式黑毛豬・清湯・葱油拌麵($90)黑毛豬肉片浸在蘿蔔清湯中,而葱油拌麵味道剛好,不會過咸,2款小菜為涼拌秋葵及炒菇 🥢 秘醬甜辣汁香煎沙朗肉燥飯($84)甜辣汁令肉排更惹味,而香菇肉燥飯很香,肥瘦適中,非常下飯(肉燥可轉為秘製微辣) 🧋 凍洛神花茶(跟餐免費)🧋 凍柚子蜜綠茶(跟餐免費) *午市需加一,人均大概$100

🥢 台式黑毛豬・清湯・葱油拌麵($90)

🥢 秘醬甜辣汁香煎沙朗肉燥飯($84)

🧋 凍洛神花茶(跟餐免費)
🧋 凍柚子蜜綠茶(跟餐免費)

*午市需加一,人均大概$100
2023-06-29
$95.5 (午餐)
呢晚又係荃灣搵食黎到荃灣廣場4樓嘅 老媽拌麵 除左拌麵外,原來亦有豐富台式飯餐供應用餐環境唔錯,而且食物款式都多選擇!豐盛1人晚餐 包甜品酸辣手撕雞拌麵 轉刀削麵手撕雞本身調味是麻辣,加入青檸汁好清新酸酸地更開胃,份量挺多!前菜:麻辣豆干好好味甜品:Dreyers雪糕配草莓醬老媽黑糖珍珠鮮奶茶黑糖香甜又唔會過甜,珍珠有Q度合格台式小菜飯 (前菜、珍珠米飯、飲品)蘋果沙拉千島蝦球 配珍珠米飯有蘋果係入面千島醬更有內涵、蝦球啖啖肉,吃起來就是爽!前菜:話梅小蕃茄酸甜解膩鳳梨茉莉鮮果茶(凍)喜歡鳳梨香甜又飲到茶味!追加小食 豆乳香香雞正常發揮!但$22抵食~~
呢晚又係荃灣搵食黎到荃灣廣場
4樓嘅 老媽拌麵

除左拌麵外,原來亦有豐富台式飯餐供應
用餐環境唔錯,而且食物款式都多選擇!

豐盛1人晚餐 包甜品

酸辣手撕雞拌麵 轉刀削麵

前菜:麻辣豆干好好味

甜品:Dreyers雪糕配草莓醬

老媽黑糖珍珠鮮奶茶
黑糖香甜又唔會過甜,珍珠有Q度合格

台式小菜飯
(前菜、珍珠米飯、飲品)

蘋果沙拉千島蝦球 配珍珠米飯

有蘋果係入面千島醬更有內涵、
蝦球啖啖肉,吃起來就是爽!

前菜:話梅小蕃茄
酸甜解膩

鳳梨茉莉鮮果茶(凍)
喜歡鳳梨香甜又飲到茶味!

追加小食 豆乳香香雞
正常發揮!但$22抵食~~

2023-06-15
  • 蘋果沙拉千島蝦球