2018-10-07 178 浏览
自少已是老夫子迷,喜歡其漫畫的深層意思,所以在中秋節正日當日特意和家人駕車到元朗形點商場的(老夫子餐廳)用饍過節。手繪老夫子大蕃薯圖案融入在餐牌中。環境相當的「老夫子」,有香港懷舊風格,白色黑間正方磚,映襯黑白配搭的懷舊座椅,加上不同老夫子角色的圖案,十分有格調相當氣氛。黃色的霓虹燈老夫子角色圖案雕畫,還有比較少露面的秦先生的太太。美式飛機雜扒餐,質素比較一般,但勝在有齊 多種扒類,牛、雞、豬扒及煙肉。老夫子燒乳鴿,名字夠特別,其實店內特意選了秘製瑞士汁,色彩醇黑,齒頰留香。老夫子炒烏冬,名字較為抽象,其實是煎蛋夾烏冬,清新可口,蛋漿濃厚。炒雜菜有齊不同種類的蔬菜,滿足一日進食五款蔬果,屬健康之選。老夫子炸魚蛋特別可口香脆,多吃也不膩。雪糕菠蘿冰小朋友也可到老夫子餐廳點選兒童餐。 餐牌還有介紹各個香港特色景點,適合有車人士在港遊玩一番。

手繪老夫子大蕃薯圖案融入在餐牌中。

老夫子炸魚蛋特別可口香脆,多吃也不膩。

雪糕菠蘿冰

小朋友也可到老夫子餐廳點選兒童餐。

餐牌還有介紹各個香港特色景點,適合有車人士在港遊玩一番。
2018-10-06 181 浏览
今天來到了老夫子餐廳,門外已經有大番薯和老夫子迎接,進店後看到林林總總的圖案,勾起兒時很多回憶。因為我們大概是一點到達的,所以可以叫午市套餐,我選擇了板燒西冷牛扒配黑椒汁,這個跟我想像中有一點點不同,本以為他會用鐵板上枱,但看到這道菜時他是用玻璃碟載著食物的,牛扒容易切開,份量亦足夠。接著叫了老夫子燒乳鴿,乳鴿燒得很好,外脆內暖,完全沒有燒焦,火候控制得相當好,吃下去齒頰留香,肉質鮮嫩,味道充份散發,值得一讚,是色香味俱全的一道菜。飲品當然亦不可或缺,本來是想試一下大番薯玩意的,剛巧店內的棉花糖機壞掉了,所以就唯有改變主意試試黑牛(朱古力雪糕可樂),把雪糕先放進杯中,再慢慢加入可樂,雙重享受,一邊吃一邊喝,比平常普通可樂更有味道,順帶一提,這些特飲轉為套餐飲品更便宜。最後當然少不了我們最愛的甜品,選擇了夢幻堡壘(一口西多配雪糕),餐廳已經幫我們把西多切成一塊塊的,方便我們吃,亦避免了雪糕會融化的問題,暖暖的西多配合冰冷的雪糕,一冷一熱吃起來非常過癮,加上有煉奶甜甜的,這個甜品非常到位。

2018-10-04 2962 浏览
一場來到元朗,竟然有驚喜之選!老夫子餐館!門口都好吸引了!大大個老夫子歡迎你~入面就像舊時的冰室一樣!咁就簡個卡位雅座啦~Wow.. 連餐牌都設計到圖畫書咁靚!仲將香港的景點及特色融入當中~點好餸!飲住野先~紅豆冰!紅豆夠大粒!椰汁份量又岩岩好~2樣東西完美融合,好味道!飯來了。。白汁焗芝士海鮮飯!上檯香噴噴!面頭鋪滿芝士,裡面又有足料海鮮!食啖,Mmm..白汁不濃不淡,剛好!飯又軟硬適中,和白汁,芝士,海鮮好夾,太出色了!之後來。。瑞士雞翼!亮晶晶的表面。。見到就想食!咬啖!瑞士汁甜味爆發!雞翼好入味,就算好裡面都好有味道!送飯一流!食飽飽正餐,就來點甜品。。黃金西多配雪糕!小煎pan上檯好 cute喔~雪糕慢慢溶。。好正喔!即刻試下~Mmm..細細粒,易入口!又炸得剛好,不會感油膩!食飽飽!記得臨走同老夫子影埋相呀!
一場來到元朗,
竟然有驚喜之選!
老夫子餐館!

門口都好吸引了!
大大個老夫子歡迎你~

入面就像舊時的冰室一樣!

咁就簡個卡位雅座啦~

Wow.. 連餐牌都設計到圖畫書咁靚!

仲將香港的景點及特色融入當中~

點好餸!
飲住野先~

紅豆冰!

紅豆夠大粒!
椰汁份量又岩岩好~

2樣東西完美融合,
好味道!

飯來了。。
白汁焗芝士海鮮飯!

上檯香噴噴!

面頭鋪滿芝士,
裡面又有足料海鮮!

食啖,

Mmm..
白汁不濃不淡,
剛好!
飯又軟硬適中,
和白汁,芝士,海鮮好夾,
太出色了!

之後來。。
瑞士雞翼!

亮晶晶的表面。。
見到就想食!

咬啖!

瑞士汁甜味爆發!

雞翼好入味,
就算好裡面都好有味道!

送飯一流!

食飽飽正餐,
就來點甜品。。
黃金西多配雪糕!

小煎pan上檯好 cute喔~

雪糕慢慢溶。。
好正喔!
即刻試下~

Mmm..
細細粒,易入口!
又炸得剛好,
不會感油膩!

食飽飽!
記得臨走同老夫子影埋相呀!

2018-10-02 147 浏览
老夫子係yoho Mall已經開咗一段日子又係一間少有嘅餐廳有早餐食🤣所以介紹一下今次我都係第一次食門口有一比一嘅老夫子figure 都好多人同佢地影相🤣餐廳嘅特色就係四周圍擺設都係老夫子鍾唔鍾意就見仁見智餐廳嘅價錢都大眾化可以一試😂早餐嘅份量都OK不過真係唔鍾意餐廳用黑色嘅食具因為睇落真係比較污糟😓😓😓同埋其實張枱比較細碗碟都比較大些希望餐廳可以改善一下食物味道一般正常不過就係唔夠熱😓😓😓
老夫子係yoho Mall已經開咗一段日子

碗碟都比較大些
希望餐廳可以改善一下

食物味道一般正常
不過就係唔夠熱😓😓😓

$45 (早餐)
2018-10-01 158 浏览
去老夫子餐館。點咗個火腿通粉加個瑞士雞翼。下載個app可以有免費瑞士雞翼。原價$74。個通粉好碗。個湯好鮮,火腿好幼細。個通粉好彈牙。但係因為個份量太細,食唔飽。果瑞士雞翼好鮮甜。雞肉好新鮮。個賣相好正。但係$74好似貴咗D。
题外话/补充资料: 果瑞士雞翼好鮮甜。雞肉好新鮮。個賣相好正。但係$74好似貴咗D。
2018-09-30
火腿通粉
火腿通粉
瑞士雞翼
老夫子漫畫已經在香港紮根數十載 ,基本上由60後至90後都對老夫子可有認識,甚至乎很多人都是老夫子迷。在未有電子書的時候,很多人都等著每星期出版的老夫子漫畫。 作為老夫子的忠實fans, 我們一家特意駕車到元朗形點一期的老夫子餐廳用膳,感受一番老夫子漫畫的情懷。🤔🤔 一比一的老夫子及大番薯人型模型,原來大番薯真的是這麼矮呀!😜😜 各種老夫子裝飾品及其漫畫。🤩很有60年代香港冰室的裝修氣氛及風格。炸魚蛋炸得十分入味,魚肉軟腍,表皮香脆。😘美式什扒餐有齊豬扒、雞扒、牛扒、香腸及薯菜。😏忌廉大蝦燴意粉,質素較高,最重要的卻是印有老夫子的意粉碟哦。🎉香煎粟米餅,夠曬鑊氣,夠曬香口,粟米都好甜。許懷舊茶餐廳當然少不了懷舊香煎西多士,中間原來還有花生醬餡。香橙芒果沙冰,清爽解渴一流。餐牌十分奪目,有很多老夫子插圖。

各種老夫子裝飾品及其漫畫。🤩

很有60年代香港冰室的裝修氣氛及風格。

炸魚蛋炸得十分入味,魚肉軟腍,表皮香脆。😘

美式什扒餐有齊豬扒、雞扒、牛扒、香腸及薯菜。😏

香煎粟米餅,夠曬鑊氣,夠曬香口,粟米都好甜。

香橙芒果沙冰,清爽解渴一流。

餐牌十分奪目,有很多老夫子插圖。
2018-09-23 79 浏览
難得老夫子重現香港,當然一定要來朝聖。由形點II行過去形點I,一進門第一眼就會見到老夫子主題餐廳,位置非常吸引客人注意。新開的餐廳雖然人多,我和朋友選擇下午茶去食,無需等候就可以入座。餐廳不但門面有大比例既老夫子,連裡面都滿滿老夫子漫畫和頭像,環境佈置滿分。上菜等候時間大概5~10分鐘左右,下午茶套餐包熱飲一杯,而且杯子上都是老夫子&陳小姐甜甜蜜蜜的頭像。同行朋友叫左最經典既牛肉公仔麵和火腿通粉配炒蛋和吐司,味道同茶餐廳無疑,但我點的咖喱雞肉飯有驚喜,雞肉十分入味,咖喱香濃易入口,我再加些朋友的炒蛋放到飯上,口感豐富。
難得老夫子重現香港,當然一定要來朝聖。
  • 咖喱飯
山竹這個超級颱風破壞力驚人,完全影響交通運輸,媽媽想買菜煮飯也不易,樣樣食材都漲價,倒不如去餐廳吃飯,比菜價便宜多,所以媽媽提議今晚全家直接去老夫子餐廳吃晚飯。老夫子餐館的瑞士汁牛河百吃不厭,上桌時已聞到陣陣的瑞士汁美味,真是香氣逼人。河粉炒得很有鑊氣,牛肉鮮嫩得很,還有爽脆的菜心,牛河通通都吸飽瑞士汁,吃起來入味又軟滑,超想再來一碟。和風薄燒牛柳配炒飯及田園沙律相當豐盛,在品嚐和風薄燒牛柳前,先嚐些清爽的沙律。之後再品味濃厚的和風薄燒牛柳,和風醬汁融入粒粒分明的炒飯中,混著薄燒牛柳一起吃滋味極了。爐燒原隻嚤囉雞飯醬料蠻特別的,雞肉的醬料蠻特別,除了濃香惹味的咖哩汁外,亦有一些果乾如葡萄乾在咖哩之中,別有一番風味。原隻烤雞雞皮燒得香脆,雞肉肉質軟嫩,肉汁豐富,滲進釀入雞內的飯粒,增添飯香,不容忽視。鮮蝦球忌廉藜麥炒意粉夾起來非常陣牙,可見意粉炒得軟硬適中,藜麥配上意粉丁點違和感也沒有,增添嚼感外亦十分健康。彈性十足的鮮蝦球遇上忌廉味道討好,弟婦大讚口感,味道滿分。我們全家十分愛喝凍紫薯黑鑽石,看見我們一人一杯就知道。凍紫薯黑鑽石的紫薯味道濃郁香甜,忌廉細滑不甜膩,涼粉吃一口就會知它多嫩

我們全家十分愛喝凍紫薯黑鑽石,看見我們一人一杯就知道。凍紫薯黑鑽石的紫薯味道濃郁香甜,忌廉細滑不甜膩,涼粉吃一口就會知它多嫩彈,並給得大方,很棒的紫薯飲品。
2018-09-18 2081 浏览
鮮茄焗豬扒飯唔知幾時開始, 鮮茄焗豬扒飯已經成為咗香港人嘅快餐美食回憶, 咁去得老夫子餐廳梗係要叫番個鮮茄焗豬扒飯。 呢度嘅焗豬扒飯,1d都唔 馬虎 , 飯底除咗係用炒飯底外, 豬扒鬆軟香口, 配搭埋濃香嘅茄汁味道, 食出嚟嘅味道層次豐富。菠蘿咕嚕肉講開 經典粵菜當然仲有菠蘿咕嚕肉啦, 呢度啲咕嚕肉, 每一粒都係爽脆又 嫩口, 外脆內juicy, 加埋新鮮嘅菠蘿肉、 青椒紅椒同埋洋蔥, 配埋酸酸甜甜的醬汁, 落鑊猛炒, 非常夠鑊氣。馬拉盞炒西蘭花通常馬拉盞係用嚟炒芥蘭嘅, 但係原來用嚟炒西蘭花都幾好食, 因為西蘭花個頭殼頂可以吸曬馬拉盞啲醬汁, 小銀蝦經過發酵同埋生曬, 味道濃郁, 非常下飯。海鹽炒雜菜雖然呢個係小食嚟, 但係份量非常大份, 而佢嘅雜菜亦都好多款式, 有荷蘭豆椰菜木耳蕃茄紅椒, 以最普通嘅海鹽將啲雜菜快炒, 雜菜仍然保持爽脆,不錯。和風薄燒牛柳配炒飯及田園沙律配餐湯、是日小食、餐飲薄燒牛柳 非常嫩滑, 雖然牛肉味不算太濃, 但是以 這樣價錢的餐廳來說已經十分不錯了。 炒飯份量很多很有誠意。 另外田園沙律是生菜配蕃茄,還有一些青瓜加上千島醬非常開胃。 是日餐湯叫羅宋湯,

鮮茄焗豬扒飯

咁去得老夫子餐廳梗係要叫番個鮮茄焗豬扒飯。
鮮茄焗豬扒飯

配搭埋濃香嘅茄汁味道, 食出嚟嘅味道層次豐富。

菠蘿咕嚕肉

講開 經典粵菜當然仲有菠蘿咕嚕肉啦, 呢度啲咕嚕肉,
菠蘿咕嚕肉

每一粒都係爽脆又 嫩口, 外脆內juicy,
加埋新鮮嘅菠蘿肉、 青椒紅椒同埋洋蔥,
菠蘿咕嚕肉

配埋酸酸甜甜的醬汁, 落鑊猛炒, 非常夠鑊氣。

馬拉盞炒西蘭花

通常馬拉盞係用嚟炒芥蘭嘅, 但係原來用嚟炒西蘭花都幾好食,

海鹽炒雜菜

雖然呢個係小食嚟, 但係份量非常大份,
海鹽炒雜菜

而佢嘅雜菜亦都好多款式, 有荷蘭豆椰菜木耳蕃茄紅椒,
以最普通嘅海鹽將啲雜菜快炒, 雜菜仍然保持爽脆,不錯。

和風薄燒牛柳配炒飯及田園沙律

配餐湯、是日小食、餐飲
薄燒牛柳 非常嫩滑, 雖然牛肉味不算太濃,
和風薄燒牛柳配炒飯及田園沙律

但是以 這樣價錢的餐廳來說已經十分不錯了。
炒飯份量很多很有誠意。
和風薄燒牛柳配炒飯及田園沙律

另外田園沙律是生菜配蕃茄,還有一些青瓜加上千島醬非常開胃。
是日小食

是日餐湯叫羅宋湯, 不太辣酸酸甜甜而且蔬菜也很多。

最後還叫了一杯白雪公主, 即是雲呢拿雪糕加雪碧, 為這餐畫上了圓滿的句號。
白雪公主
是日小食
白雪公主
2018-09-17 67 浏览
今天8號風球,原來老夫子餐廳都有開門,我和家人便進去享用午餐!我叫了海鮮焗飯,那個海鮮焗飯芝士十分濃厚,可以做到拉絲的效果,海鮮份量十分豐富,眼見已經可以看見兩隻大青口,整個飯的份量也十分足夠。店員也不會因為8號風球的影響,態度變得惡劣,服務還是一樣那麼好,而且食物也不會因此而失準!十分值得一讚👍🏻👍🏻
2018-09-16 98 浏览
我家小寶寶近來愛上睇老夫子漫畫,小妹從前也是老夫子的fans。 得知yoho mall開了老夫子為主題的餐館,今日放假就帶小寶寶來朝聖一下!門口有一比一老夫子同大蕃薯恭迎貴客光臨!內部係帶有豐富老夫子色彩嘅茶餐廳設計,牆上的老夫子壁畫會發光!餐牌設計好靚呀。椒鹽豆腐,大力推介!份量佳,豆腐炸得外脆內軟,入面仲係滑嘟嘟,超好食!不過要小心熱!燒摩囉雞飯,外面係香甜咖喱,雞內釀左有味炒飯,非常特別。加25蚊有餐湯沙律同飲品,佢個羅宋湯相當足料夠味!跟餐沙律菜好新鮮,仲有粟米薯粒生果粒!炒左個西蘭花,好爽口,好夠鑊氣!燒乳鴿皮脆肉嫩,不過唔便宜。甜品方面本想點個一口西多,可惜售罄。點左個鮮果雪糕都唔錯。人均消費$100多啲,有得朝聖又味道佳,在yoho mall 來講都係個平價好選擇!

門口有一比一老夫子同大蕃薯恭迎貴客光臨!

餐牌設計好靚呀。

跟餐沙律菜好新鮮,仲有粟米薯粒生果粒!

炒左個西蘭花,好爽口,好夠鑊氣!

燒乳鴿皮脆肉嫩,不過唔便宜。

甜品方面本想點個一口西多,可惜售罄。點左個鮮果雪糕都唔錯。

2018-09-02
2018-09-16 64 浏览
之前聽朋友講,話元朗yoho mall開咗間好靚既老夫子餐廳。 今日老公放假,梗係帶埋阿女一齊去開餐啦門口已經放咗老夫子和大番薯既人像係到, 以供人影相。餐廳內裏也算大,晚飯時段已經人山人海。 如果想食,真係要早啲黎等位啦餐檯上嘅圖案好似打開漫畫書一樣, 有情節嘅牆上也有好多大番薯和老夫子既頭像, 感覺好開心,興奮和好有動感如果想買啲紀念品留念,即場也有公仔, 漫畫書等等賣的主菜叫咗肉醬意粉, 即叫即焗,出到嚟還是熱辣辣的。 肉醬汁夠多,意粉夠淋, 甜酸適中, 真係好啱口味另外叫咗一個肉碎四季豆, 肉碎夠肥,炒得夠香, 豆角夠淋身, 再加上少許辣椒,非常惹味, 撈飯食簡直一流甜品叫了金西多配雪糕, 香脆嘅一口西多士, 點少許練奶再配些少雪糕,非常美味。星期六晚餐仲有套餐食, 價錢相當合理這裏還有兒童餐提供添

門口已經放咗老夫子和大番薯既人像係到, 以供人影相。

餐檯上嘅圖案好似打開漫畫書一樣, 有情節嘅

如果想買啲紀念品留念,即場也有公仔, 漫畫書等等賣的

星期六晚餐仲有套餐食, 價錢相當合理

這裏還有兒童餐提供添

2018-09-08
2018-09-16 72 浏览
老夫子相信很多人都知,這是一段屬於香港人的歷史,要是就此隨歷史消逝絕對令人覺得失望。得知元朗開了間老夫子餐廳,忍不住帶家人去朝聖一下。非常有特色的餐廳,裡外都是滿滿的老夫子令人輕易勾起相關的記憶。最用心是在餐牌裡會找到介紹香港的特色插畫。懷舊正式告一段落,是這晚的重點來了!先說飲料,共叫了三杯,香橙芒果沙冰$28,裡頭滿滿的芒果與橙的熱帶水果果香。另一杯則是薄荷青檸沙冰$28,因薄荷與青檸非常匹配,所以味道清新微酸,開胃飲品~最後一杯是水蜜桃鮮果茶$38,有新鮮水果,很清甜味香。第一個是煙三文魚伴藜麥田園沙律$75,煙三文魚份量不少,沙律菜也多,也有切碎的燈籠椒粒,健康美味。藜麥什菜炒意$64,白汁加蔬菜炒意粉,味道清香夠水分不會乾身,炒菜也多,大大的一碟很飽肚。鐵板西冷$178,西冷牛扒大大塊,非常夠份量,肉質也不錯,挺嫩不會硬身。很好分切~配菜也多又有薯格。烤羊扒$208,羊扒不會有羶味,很香口惹味,羊肉也挺肥美。新果雪糕新地$56,有三個雪糕球,也有不少水果做配,挺鮮甜香滑。價值不貴的新式茶餐廳,個人先得在商場裡吃到算不錯,且挺有特色。

得知元朗開了間老夫子餐廳,忍不住帶家人去朝聖一下。

最後一杯是水蜜桃鮮果茶$38,有新鮮水果,很清甜味香。

烤羊扒$208,羊扒不會有羶味,很香口惹味,羊肉也挺肥美。

老夫子伴你過左幾多個小時候既日與夜?好記得細細個成個走去相熟報紙檔到睇最新一期老夫子,一睇就一個下午,真係童年回憶!而另一半都係老夫子粉絲,有齊成set老夫子咁制,仲話佢啲四字成語都係係老夫子學返黎,咁就一於同佢黎食老夫子餐館名符其實一間老夫子主題餐廳,有各式各樣老夫子裝修擺設餐廳都好好生意,晚上7點多去都要拎飛等位等左5-10分鐘左右,入座!餐牌都整得好靚有冇留意啲四字成語仲有介紹香港風沙炸豆腐 $68呢個有驚喜!炸粉層好薄好薄,外脆肉軟,而且唔會炸到好油,仲保持到乾爽,但另一半就覺得冇乜味,可以多啲椒鹽味,但我覺得炸豆腐黎講已經好正海南雞配油飯(晚餐Set) $78奉送是日餐湯、咖啡/茶,再加左$12要碟上湯娃娃菜。餐湯係中式蓮藕湯,飲落幾濃味,一定唔係屋村茶記一煲溝勁多水嗰啲,飲完亦唔覺頸渇,而餐飲配左熱奶茶,個杯既老夫子好Sweet呢個就比較澀同重茶味,唔夠幼滑。至於主角海南雞,以$78黎講份量都唔算少,肉質正常,不過對我而言過油,影響左口感,而油飯亦唔覺係油飯,食落反而係泰式椰子飯味鮮茄焗豬扒飯 $62食得茶餐廳,點少得焗豬?份量都幾多,而且焗得幾靚仔,對我呢啲芝士控黎講,佢
,咁就一於同佢黎食老夫子餐館

名符其實一間老夫子主題餐廳,有各式各樣老夫子裝修擺設

餐廳都好好生意,晚上7點多去都要拎飛等位

等左5-10分鐘左右,入座!餐牌都整得好靚
有冇留意啲四字成語

仲有介紹香港

風沙炸豆腐 $68

海南雞配油飯(晚餐Set) $78
熱奶茶
海南雞配油飯(晚餐Set)
上湯娃娃菜(加配)

鮮茄焗豬扒飯 $62

鮮茄焗豬扒飯
食得茶餐廳,點少得焗豬?份量都幾多,而且焗得幾靚仔,對我呢啲芝士控黎講,佢既芝士份量都足夠,食落唔會過酸,飯既濕潤度都剛好,唔錯

美式雜扒 $85
沙律
羅宋湯

凍紫薯黑鑽石 (跟餐+$18)

美式雜扒
加左$25轉Set,配餐湯、餐飲、沙律。雜扒包括左牛扒、雞扒、豬扒、腸仔、煙肉。餐湯揀左紅湯羅宋湯,呢個就好一般,太稀,冇乜羅宋湯味。餐飲加多$18配左特飲凍紫薯黑鑽石,亦係麻麻,黑鑽石即係涼粉,但涼粉份量寥寥可數。至於雜扒,份量好多,揀左配蒜蓉汁同薯菜,鐵板唔夠熱,加汁落去都冇“喳喳”聲,而各款肉類質素正常,$85食到咁多款扒黎講都好收貨,起碼一定唔會有雪藏味,同埋好飽肚!

叫左好多野食~~
餐廳長期都好旺好多人,生意好好,我估計都好多人睇過老夫子,係大家既回憶,再配上茶餐廳,真係一個唔錯既主題餐廳溝思,而食物質素同價錢都算成正比,不過餐廳部份員工好有禮貌,但有啲員工態度有待改善 ⋯⋯
2018-09-14
2018-09-13 80 浏览
黑洞吾算老夫子迷 但呢間餐廳喺Yoho來講算係抵食餐牌有好多經典菜式我哋叫咗番茄焗豬扒飯熱辣辣嘅豬扒飯加上面頭芝士滋味十足而且番茄夠晒開胃另外叫咗個蝦仁炒蛋套餐略嫌炒蛋微咸 如果淡口味少少會更好食值得一讚下人夠爽彈 無任何雪藏味小食方面推介芝士焗西蘭花西蘭花份量超足 大概有10至20棵芝士同白汁非常配搭 好香口話說黑洞我勁耐無食過西多士忍唔住叫咗一碟食面頭大大塊牛油 中間花生醬餡好多加上點煉奶食 無得輸飲品方面有好難得依家飲到嘅黑牛朱古力雪糕配上可口可樂將可樂好味程度推高至於朋友仔個杯東紫薯黑鑽石紫薯味十分濃 加埋涼粉 口感十足整體食物質素唔錯 而且咁平價錢值得一試
黑洞吾算老夫子迷 但呢間餐廳喺Yoho來講算係抵食

餐牌有好多經典菜式