2019-07-09
今日行開Emax見到有好多新既食店開左, 行行下見到呢間佔地幾大既老夫子餐廳, 好似幾特別咁所以就入去試下, 果然真係冇揀錯!晚餐價錢唔貴, 份量多而且好好食!!!福建炒飯面頭有乾瑤柱絲, 加埋醬汁個賣相已經好得! 飯底炒得好香而無論係菇定係雞肉都好足料, 唔會得幾舊咁! 配料多既關係每一啖都好滿足同埋有唔同既口感, 加上熱辣辣炒起, 好快就已經食哂lu, 呢個真係必食之一!乾炒叉燒河呢款又係港式茶餐廳經典之一, 炒河調味好好, 唔會太咸又唔會太淡味, 每條河粉都有充足既醬油, 加埋肥瘦岩岩好既叉燒條, 每人食幾啖好快就食完! 辣椒醬亦都係炒河必備, 記得問店員攞呀!咕嚕肉飯一見到個樣就流哂口水, 咕嚕肉炸得脆卜卜加埋濃濃既醬, 開胃之餘送飯冇得頂! 每一粒都係滿滿既醬, 食得出師傅既心機同埋絕對唔會hea!凍奶茶, 凍檸茶, 凍利賓納都好飲同埋冰既份量都適中, 大熱天時唔使嗌小冰都唔怕會變淡味!舖頭既裝修都好精緻, 好有童年既感覺, 見到好多小朋友都好興奮周圍影相!
福建炒飯
乾炒叉燒河