2018-11-25
約咗同朋友睇戲,見時間未到,就喺EMax附近搵餐廳食咗飯先。上到2樓,有好多唔同嘅連鎖店餐廳,但朋友想坐得舒服啲,我地轉過彎直行到入去,就見到有間港式茶餐廳,仲要係有好多老夫子卡通漫畫嘅裝修,於是我哋就決定去呢度食啦。老夫子漫畫係香港人嘅共同回憶,但我哋主要嚟食飯嘅,所以我哋望咗餐牌先入嚟,見到佢比一般茶餐廳嘅菜式更加特別,而且價錢亦公道,我一望到個花膠牛腩飯就已經好吸引。朋友好鍾意食海南雞飯,於是我哋幾乎唔使諗就已經決定咗食咩。花膠牛腩飯$83,有好大舊牛筋同花膠,真係啖啖都好好味,成個口充滿咗滿滿嘅咬感,好正呀,而且飯仲可以揀有榨菜肉絲嘅飯,一餐飯食到好多唔同嘅食材。海南雞飯$68,我偷食咗朋友一啖,佢嘅雞飯真係好香好滑,啲雞唔老非常之嫩滑,仲有好香嘅雞味,海南雞飯套餐真係好吸引,我下次都一定會叫呢個餐。我見到隔離枱都有嗌海南雞飯餐,似乎海南雞飯餐是佢哋嘅王牌?佢哋嘅晚餐有得跟嘢飲,大部份都有三式前菜。我哋就咁樣食住傾住然之後夠鐘就去睇戲,價錢又唔貴。真係好正。—————————————如果喜歡我嘅文章,請幫幫忙follow 我,俾個like我。鼓勵下我繼續寫食評。多謝你。❤️
—————————————