2005-02-23 9 浏览
星期五放假看完早場便到CWB找舊同事吃午餐普通中上的茶餐廳佢同太興都冇咩其他選擇...同事點了午餐B龍脷柳我則要了肉絲炒麵肉絲炒麵賣相唔錯...的麵的而且確係全部炸過少少瑕疵的是有少少邊燶左.汁同料都一絲不苟...起碼唔會又加的草菇落去(好多時個菇唔新鮮/煮得唔夠熟有陣腥味)炸的油都冇味(試過一的用萬年油...個麵一陣味)碟頭上中規中矩.同事的龍脷柳煎起黎金黃色我雖沒有吃但同事清得八八九九都知唔差.埋單七十.o係CWB算是經濟午餐了.p.s,坐了non-smoking area...可以縮在一角...所以冇咩煙味.
星期五放假看完早場便到CWB找舊同事吃午餐
普通中上的茶餐廳佢同太興都冇咩其他選擇...
同事點了午餐B
龍脷柳
我則要了肉絲炒麵
肉絲炒麵賣相唔錯...的麵的而且確係全部炸過
少少瑕疵的是有少少邊燶左.
炸的油都冇味(試過一的用萬年油...個麵一陣味)
碟頭上中規中矩.

同事的龍脷柳煎起黎金黃色
我雖沒有吃但同事清得八八九九都知唔差.

埋單七十.
o係CWB算是經濟午餐了.

p.s,坐了non-smoking area...
可以縮在一角...所以冇咩煙味.
2005-01-29 8 浏览
上次一年前我和男友去翠華餐廳食晚餐$50,我食肉混汁很好味,可惜意粉很空冇汁,可樂不用加一,很好,忌廉白汁湯很好味,甜品雪糕很好甜凍,不用加一,我會幫襯4、5次,可惜一年後要加一,我很少幫襯,不過晚餐$50,甜品竟然是西瓜,我唔鍾意食,下次我唔敢去,我有去外賣蛋白燉奶多次3、4次,我想換食,最近我見新黃蛋燉奶,我冇食,下次我會去食
2005-01-24 7 浏览
叫左個好正o既肥牛烏冬,satay汁另上‥覺得好正好正‥個汁唔spicy‥而且湯底係魚湯,所以一個咁普通o既烏冬賣三十幾蚊都值! 個friend叫左冬蔭蝦泡飯‥佢就好似幾enjoy‥但我就覺得太酸同香茅味太重喇~
2004-12-22 10 浏览
有人話中環分店的魚蛋麵好食過銅鑼灣分店﹐我就覺得差不多。除了價錢有差別外﹐銅鑼灣平1元﹐即21元外﹐不同的就是個湯底﹐銅鑼灣個湯底較多魚腥味﹐佢話係鯊魚骨湯底窩。不過我不喜歡﹐太腥了﹐寧願清清地好過。油菜幾時都新鮮﹐菜經過揀選﹐冇爛菜﹐棵棵完整無缺﹐所以要成15-16元一碟。估不到的是﹐銅鑼灣個間都有分吸煙同非吸煙區。搞笑的是﹐一行卡位係非吸煙﹐隔離個行就吸煙﹐隔一條通道仔﹐分黎把鬼咪﹗

2004-12-22 12 浏览
有人話中環間分店的魚蛋麵好食過銅鑼灣﹐我就唔覺喇﹐銅鑼灣個間都好好味呀﹐比中環平1元﹐不過都要21元一碗。有些少分別的應該係個魚湯底﹐銅鑼灣個間較有魚腥味﹐我自己不太喜歡﹐我較為喜愛清清地的湯底。油菜就真係幾惦﹐新鮮的菜﹐係有揀過的﹐棵棵都冇爛的﹐不過要成15至16元一碟。

(非会员)
2004-11-27 7 浏览
前晚三個人入左去食.. 有d失望.晚餐叫左個葡國雞餐, 鮑汁雞柳伊面, 北海道豬軟骨炒公仔面..先黎鮑汁雞柳伊面, 面ok, 但雞柳唔咸又冇雞味..雞餐有碟油菜, 幾好.. 兜葡國雞好大兜, 三只雞鎚, 仲估好正添, 都係冇味.只有北海道豬軟骨炒公仔面好dd, 夠咸有d味.. 每個餐要五十蚊.. 勁唔抵食.. 失望..
前晚三個人入左去食.. 有d失望.

先黎鮑汁雞柳伊面, 面ok, 但雞柳唔咸又冇雞味..

只有北海道豬軟骨炒公仔面好dd, 夠咸有d味..

每個餐要五十蚊.. 勁唔抵食.. 失望..
2004-07-11 12 浏览
唔甘心食波羅包的人,將神知不清但求塞住的人以波羅包處理過後,就自行處理自已的問題。終於發現,原來,keep得最fit的兩人,半夜,係食豬扒包的。終於發現究極纖體的奧秘喇。
終於發現,原來,keep得最fit的兩人,
半夜,係食豬扒包的。

終於發現究極纖體的奧秘喇。
2004-07-11 11 浏览
半夜竟然有波羅包…玩到半夜見肚餓,方法一:落街無錢買麵包…
半夜竟然有波羅包…
玩到半夜見肚餓,方法一:落街無錢買麵包…
2004-02-03 7 浏览
呢度D咖喱真係唔差架,之前試過個魚湯米線都OK喎,而且重可以見到白姐姐同佢DARLING謝律師TIM
2003-08-03 13 浏览
去唱完k到天光黎呢到食早餐幾好個environment幾comfort呀o的servers唔會死死下咁食物又幾好呀我幾鐘意呢到
去唱完k到天光黎呢到食早餐幾好
個environment幾comfort呀
o的servers唔會死死下咁
食物又幾好呀
我幾鐘意呢到
2002-08-08 4 浏览
粉麵飯好味好多人都知﹐不過我最欣賞係奶醬多﹗好厚﹐係一般茶餐廳既double!價錢一樣。名副其實抵食夾大件。
粉麵飯好味好多人都知﹐
不過我最欣賞係奶醬多﹗
好厚﹐係一般茶餐廳既double!
價錢一樣。
名副其實抵食夾大件。
2001-07-07 21 浏览
鋒蜜檸茶同沙爹肥牛河係次次都會叫, 有時都會食出色熱狗…鋒蜜檸茶..幾好飲架, 有D鋒蜜味, 好過飲淨係得過甜字既檸檬茶..沙爹肥牛河係翠華超牌野, 佢D沙爹汁幾香架, D肥牛又正, 不過D河粉就差D!熱狗都好食, 條腸食落卜卜聲架!
鋒蜜檸茶同沙爹肥牛河係次次都會叫, 有時都會食出色熱狗…
熱狗都好食, 條腸食落卜卜聲架!
2000-06-09 11 浏览
我勁推介個牛脯肋咖喱, 好夠味同好淋
我勁推介個牛脯肋咖喱, 好夠味同好淋
2000-06-07 16 浏览
k) Food quality quite good~~ Esp. curry~ ^_^ portion is large~ And one young waiter is so nice~ Last time, I ordered a western set dinner~ I don't eat starch, so I left all rice there~ He saw that, he asked me why I don't eat~ Then I explained to him~ Then he went into the kitchen and took a whole dish of vegetable to me~~ Hohohooh)) ^O^ Ah~ Remember to order that $9半打蒜茸焗青口~