2020-11-18 40 浏览
香港開咗好多火鍋店 而我同朋友今次嚟呢間就係由新加坡引入 裝修同我哋平時見到嘅火鍋店好唔同 係用粉紅色做主題比較少女 可以用嚟打卡呃like🤣未有嘢食之前大家可以去出邊拎小菜同醬料 小菜主要係冷盤 但其實都好好味😋湯底方面我同朋友選咗鴛鴦鍋 一邊係麻辣養生鍋 另一邊係膠原鍋 上鍋時店員提醒我哋可以喺未加任何配料前飲下啲湯先 我同朋友都覺得好唔錯 本身裏面又有好多菇😎配料方面我哋點左牛舌 響鈴 凍豆腐 呢三樣店員都有同我哋講要淥幾耐 牛舌方面牛味都好重 跟店員嘅時間啱啱好😋響鈴同凍豆腐都好掛湯 湯底都好正 所以我地好中意掛湯既配料😛另外我哋再嗌左雜菇拼盤 珊瑚蚌同鮮蝦蟹籽滑 鮮蝦滑好彈牙 夠鮮味😎餐廳而家仲做緊推廣 只要post相上ig或fb就有野飲送😛食到最後 每枱都會有柚子沙冰做結局 相當滿足🤣

餐廳而家仲做緊推廣 只要post相上ig或fb就有野飲送😛

食到最後 每枱都會有柚子沙冰做結局 相當滿足🤣
2020-11-17 30 浏览
今日又約了好友到美滋鍋打邊爐,貪佢坐得舒服,湯底又養顏。時間尚早,未有咁多客,坐到八點大概都有八成full,疫情期間都算係咁。店舖環境寬敞,座位闊落,超舒服。門口位置有各款醬料,生果和涼拌青瓜雲耳,打邊爐前吃一點,開胃又解渴。又揀返膠原蛋白養顏美容同滋補養生香辣鍋一個養顏滋補,一個麻香惹味!真係好足料!勁多菇。淨係飲個湯都有點飽美容湯濃稠,有滿滿嘅骨膠原田野鄉村嫩豬肉 $ 44油花分布平均,入口即溶及鮮嫩,正韭菜豬肉餃 $39粒粒脹卜卜,新鮮爽口,正!墨魚丸$ 39雪白彈牙富嚼勁。芝士蝦丸$ 49內有芝心,芝味香濃,和蝦丸很夾!蓮藕片$ 16爽脆又有益粟米$ 21都好清甜油麥菜$ 19新鮮翠綠,吸收了湯汁,不錯。最後還送上冰凍柚子沙冰作甜品,味道帶酸甜,消滯又去膩。
今日又約了好友到美滋鍋打邊爐,
貪佢坐得舒服,湯底又養顏。

時間尚早,未有咁多客,
坐到八點大概都有八成full,
疫情期間都算係咁。

店舖環境寬敞,座位闊落,超舒服。

門口位置有各款醬料,生果和涼拌青瓜雲耳,
打邊爐前吃一點,開胃又解渴。

又揀返膠原蛋白養顏美容同滋補養生香辣鍋

一個養顏滋補,一個麻香惹味!
真係好足料!勁多菇。
淨係飲個湯都有點飽

美容湯濃稠,有滿滿嘅骨膠原

田野鄉村嫩豬肉 $ 44
油花分布平均,入口即溶及鮮嫩,正

韭菜豬肉餃 $39
粒粒脹卜卜,
新鮮爽口,正!

墨魚丸$ 39
雪白彈牙富嚼勁。

芝士蝦丸$ 49
內有芝心,芝味香濃,和蝦丸很夾!

蓮藕片$ 16
爽脆又有益

粟米$ 21
都好清甜

油麥菜$ 19
新鮮翠綠,吸收了湯汁,不錯。

最後還送上冰凍柚子沙冰作甜品
味道帶酸甜,消滯又去膩。
2020-11-17 39 浏览
滋補養生香辣鍋:香料豐富且極之撲鼻,中辣不失辣度吃下非常刺激。多人的話又或者想試多種口味,建議選鴛鴦鍋比單鍋經濟。維他命C蕃茄玉米鍋:玉米很多,又大粒又甜。蕃茄味非常濃郁,湯底比較杰身。頂級上選和牛:從上可見確是頂級和牛,每篇牛肉肥瘦均勻,和牛入口即溶。點餐紙列明每樣食品落鍋時間,令客人非常清楚需時多久。建議和牛不能超過8秒。除了肉質香滑之外,牛肉脂肪散發香味,一流之選!芝士墨魚丸:墨魚丸爽口彈牙,墨魚粒多味道濃郁。墨魚丸比較大粒,裏面包含芝士,芝士味香濃,配合墨魚非常夾。紅薯細粉:紅薯細粉比較幼身,吸收蕃茄濃湯後會慢慢發脹,建議可跟隨個人軟硬口味調節下鍋時間。當然,紅薯細粉配合香辣鍋更加惹味。紅薯粉:紅薯粉比較粗身且扁扁的,對比起細粉就比較煙韌,喜歡粉麵具咬口的你不可錯過。凍豆腐:冰豆腐落鍋非常堅硬,下鍋後大概十分鐘已經變得軟綿綿,而且完完全全吸收湯的香濃味道,入口帶同湯汁,口感非常豐富又滋味。建議想上鍋後五分鐘才吃,因為注滿湯汁後的豆腐,是非常熱。紫背天葵洛神花茶任飲:冰凍的洛神花茶只收一個價錢,就可以無限添飲。店員會看見你差不多喝完就會上前斟酌。

2020-11-16 29 浏览
一路都bookmark左呢間嚟自新加坡嘅粉紅火鍋店好耐今次朋友生日終於Book咗嚟試下環境好靚幾闊落 坐得幾舒服成間都係充滿粉紅色嘅佈置最啱充滿少女心嘅人嚟打卡💓--首先就嗌咗香辣湯底同蕃茄湯底鴛鴦🌶️香辣湯底略咸 用咗好多辣椒同藥材熬成唔係麻辣嗰種 冇咩麻嘅感覺而蕃茄湯底就正常水準🥢響鈴卷都幾脆但又唔算係好熱辣辣新鮮炸起嗰啲整體食物質素都係一般~冇咩邊碟係特別覺得有驚喜/好難忘最唔好嘅地方係限住用餐時間只有90分鐘但呢間唔係放題 出面亦都冇人等緊 就俾人催要埋單價錢都唔算平 應該唔會再回頭了~
一路都bookmark左呢間嚟自新加坡嘅粉紅火鍋店好耐

唔係麻辣嗰種 冇咩麻嘅感覺
而蕃茄湯底就正常水準

🥢響鈴卷都幾脆
但又唔算係好熱辣辣新鮮炸起嗰啲

整體食物質素都係一般~
冇咩邊碟係特別覺得有驚喜/好難忘
最唔好嘅地方係限住用餐時間只有90分鐘
但呢間唔係放題 出面亦都冇人等緊 就俾人催要埋單
價錢都唔算平 應該唔會再回頭了~
2020-11-16 87 浏览
步進餐廳已經感受少女心爆發,因為門口已經有一隻巨型粉紅玫瑰造成的熊啤啤,入面亦是以粉紅色為主調。侍應細心地介紹不同湯底,可以選一,兩或四款,適合心大心細的顧客,但我倆目標較明確,即選了一款養生藥膳醉雞鍋,又有雞食又有湯飲,一舉兩得。醬料方便有指示教路調教出不同醬汁養生藥膳醉雞湯-湯底有濃厚雞湯味加上藥材和酒,非常補身,老公都默默飲美國安格斯牛小排-脂肪分布平均,牛肉味濃,牛脂滿溢口腔嫩肩小羊肉丸子盛合盤-全部丸都彈牙,牛肉丸最為特別,肉質有如生竹牛肉萵荀-清新爽脆,吸收雞湯更為美味油麥菜最後送上芒果沙冰,清一清喉
醬料方便有指示教路調教出不同醬汁

美國安格斯牛小排-脂肪分布平均,牛肉味濃,牛脂滿溢口腔

嫩肩小羊肉

丸子盛合盤-全部丸都彈牙,牛肉丸最為特別,肉質有如生竹牛肉

萵荀-清新爽脆,吸收雞湯更為美味

油麥菜
最後送上芒果沙冰,清一清喉
2020-11-16 430 浏览
很喜歡lunch time 打邊爐,不太多人,坐得舒服,尤其是旺角這繁華鬧市, 晚飯時段每間餐廳都等位,所以還是喜歡揀午飯時段打邊爐一入門後已經俾粉紅大bear bear 吸引了我,內裡裝修用上粉紅主色,女士們十大愛,入口位置有間兒童遊戲室,照顧埋食客小朋友感受,十分細心裝修一點都不像火鍋店,很cafe 的感覺,令人舒服醬料區超級多選擇,還有生果/ 冷盤小食可以無限添食, 正呀一坐低服務員先講解Menu/醬料區/紙巾牙籤位置, 甚至連洗手間位置都講解,十分好細心Menu 多選擇,價錢亦十分超值,可選半份菜單,二人可以食多啲不同火鍋料店舖推介! 膠原蛋白養顏美容鍋+滋補養生香辣鍋膠原蛋白養顏美容鍋湯底超好味,足料夠香濃,飲足3碗湯香辣鍋啱我喜歡食辣,湯底又不油膩火鍋配料夠新鮮,特別愛上九肚魚,新鮮又滑嘟嘟軟骨爽肉丸, 彈牙,軟骨爽口,食不停口like FB 專頁仲送啤酒一杯,抵呀當差不多食完時候,服務員會送想柚子沙冰給我地消胃,真是最最最窩心,飲完柚子沙冰立刻透心涼太愛了! 我一定一定會再來!

裝修一點都不像火鍋店,很cafe 的感覺,令人舒服

醬料區超級多選擇,還有生果/ 冷盤小食可以無限添食, 正呀

店舖推介! 膠原蛋白養顏美容鍋+滋補養生香辣鍋

膠原蛋白養顏美容鍋湯底超好味,足料夠香濃,飲足3碗湯

香辣鍋啱我喜歡食辣,湯底又不油膩

火鍋配料夠新鮮,特別愛上九肚魚,新鮮又滑嘟嘟

軟骨爽肉丸, 彈牙,軟骨爽口,食不停口

like FB 專頁仲送啤酒一杯,抵呀

太愛了! 我一定一定會再來!

2020-11-14
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 滋補養生香辣鍋
2020-11-15 44 浏览
裝修真的令我融化😍😍全都是粉紅色的❗門口還有一隻超大粉紅色熊仔,突感到自己看上去年輕了數年🤣🤣長生抗癌松茸野菌鍋~先喝湯,再吃火鍋,已是潮流了😋菇菌都滿滿的,湯頭清甜濃郁黃金魚皮~魚皮炸得很脆身,包裹著濃厚的咸蛋黃,咸香四溢西班牙黑豚香肩~豬肉味濃,肉質較有質感豬粉腸~腸內還有很多粉,超正魚鰾筒~39元補充骨膠原,還蠻化算,厚身好吃炸響鈴~點了半份,有4大條,放湯停留數秒即吃,內脆外軟老豆腐~放湯後還能保持原件,豆腐厚身而札實

黃金魚皮~魚皮炸得很脆身,包裹著濃厚的咸蛋黃,咸香四溢

西班牙黑豚香肩~豬肉味濃,肉質較有質感

豬粉腸~腸內還有很多粉,超正

魚鰾筒~39元補充骨膠原,還蠻化算,厚身好吃

炸響鈴~點了半份,有4大條,放湯停留數秒即吃,內脆外軟

老豆腐~放湯後還能保持原件,豆腐厚身而札實
2020-11-15 133 浏览
次次打邊爐都夜晚先食,今次試下午餐食打邊爐先,朋友話呢間好好食,仲有花茶飲。成間舖都係粉紅色,門口係有隻好大隻既玫瑰花熊仔🐻,又靚又得意,打卡一流 點咗個鴛鴦鍋🥘滋補養生香辣鍋 (中辣🌶) + 養生藥膳醉雞鍋🐣 ~ 鮮甜好飲,藥膳湯好足料 台灣新鮮鴨血🦆 (半份) ~ 鴨血好好味軟骨爽肉丸 (半份) ~ 夠哂爽脆,估你唔到咁好食墨魚丸🦑 (半份) x2 ~ 爽口彈牙美國精選肥牛🐂 (半份) ~ 嫩滑肥牛又大塊炸響鈴 (半份) ~ 3秒就食得鮮冬菇🍄 (半份)、日本芋絲 (半份)、冬瓜片 (半份)、唐山菜🥬 (半份) ~ 夠哂新鮮 飲品:樽裝可樂🥤自家製水果茶🍵 ~ 香濃嘅水果茶,甜甜的又香又好飲 仲有個promotion 呀,只要follow FB【樂天餐飲集團香港】,再上載一張美滋鍋打邊爐相,再加hashtag #,就可以獲得一杯麒麟粉紅佳人 KIRIN Ichiban Frozen Beer🍺 (350ml) ~ 面層係用啤酒打出嚟既沙冰,沙冰係啤酒味凍冰冰好特別;亦都可以選擇玫瑰梳打🌹玫瑰梳打甜甜地,幾好味 醬料餐前小食有 青瓜、黑木耳、泡菜水果有 火龍果、橙🍊、哈蜜瓜🍈 最後甜

點咗個鴛鴦鍋🥘

台灣新鮮鴨血🦆 (半份) ~ 鴨血好好味
軟骨爽肉丸 (半份) ~ 夠哂爽脆,估你唔到咁好食
墨魚丸🦑 (半份) x2 ~ 爽口彈牙
美國精選肥牛🐂 (半份) ~ 嫩滑肥牛又大塊
炸響鈴 (半份) ~ 3秒就食得

飲品:
樽裝可樂🥤
自家製水果茶🍵 ~ 香濃嘅水果茶,甜甜的又香又好飲

醬料
餐前小食有 青瓜、黑木耳、泡菜
水果有 火龍果、橙🍊、哈蜜瓜🍈

最後甜品仲有凍冰冰嘅柚子沙冰🍹,酸酸甜甜好好飲

美滋鍋
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2020-11-14
$311.3 (午餐)
2020-11-15 32 浏览
終於嚟到久仰大名嘅少女心火鍋店 店舖入面好多打卡位 啱晒成班女仔黎估唔到嘅係除咗環境之外食物都好有保證我哋揀咗一個鴛鴦鍋 麻辣鍋配菌湯 一個辣一個唔辣 啱晒用嚟配唔同嘅配菜呢間鋪最值得一讚嘅就係手打丸我哋揀咗墨魚丸 就算淥咗好耐都唔會好硬 識落唔會得麵粉味 真材實料首設肥牛每一件都唔會切到好薄一件一件食到停唔到口見到Menu上面有黃金炸魚皮 就梗係要叫你試一試啦可以浸落湯度又可以就咁食 我就鍾意就咁食多啲 又脆又香 雖然好邪惡但係好好食

估唔到嘅係除咗環境之外食物都好有保證
我哋揀咗一個鴛鴦鍋 麻辣鍋配菌湯
一個辣一個唔辣 啱晒用嚟配唔同嘅配菜

呢間鋪最值得一讚嘅就係手打丸

首設肥牛每一件都唔會切到好薄
一件一件食到停唔到口

見到Menu上面有黃金炸魚皮 就梗係要叫你試一試啦

連續返了6日工,終於可以放假。當然要放縱一下,相約閏蜜去吃火鍋,還要是少女心爆發的粉紅色火鍋店。我們放工較早,所以進去時人不多,但到了8點,平日也9成坐滿人了。這店是新加坡聞名的,服務態度非常好,有個兒童玩樂區,讓小朋友放電。我們點了四季鍋,分別是蕃茄,骨膠原,野菌和我最愛的藥膳雞湯,職員介紹所有湯底,熬了很久,可以先飲用,果然不錯,而且有些湯料可以吃。醬料區有餐前小吃,生果等。還有教客人調醬料。特級肥牛片,肥瘦適中,牛味濃郁。皇帝菜,新鮮大棵,火鍋必備。手打墨魚丸,真的有墨魚粒在內,口感彈牙。豬肉鮮蝦餃,每粒都有3隻蝦,皮薄饀多。火鍋吃粉絲,吸收湯汁,拌著吃,很有罪惡感,但就是好吃。翡翠蚌新鮮,爽口鮮甜,喜歡海鮮的朋友可以一試。現在ig或fb分享照片,可得到啤酒一杯。點果茶可無限任加。小抽屜有紙巾,牙籤,十分貼心。

醬料區有餐前小吃,生果等。還有教客人調醬料。

翡翠蚌新鮮,爽口鮮甜,喜歡海鮮的朋友可以一試。

現在ig或fb分享照片,可得到啤酒一杯。
點果茶可無限任加。

小抽屜有紙巾,牙籤,十分貼心。

2020-11-12
入座起計得90分鐘,上菜速度又唔係快,食咗一陣就走嚟話last order。到80分鐘就自動上單叫你俾錢,成枱都仲係食物,問可唔可以俾咗錢之後食埋先還枱,仲俾人話唔好為難佢。已經係8點幾先拎枱,9點半過後門口都冇客,都仲要趕客走⋯⋯唔會再去第二次的了。食物質數一般,鍋底唔算突出。食材嘅性價比偏低,魚豆腐令人大失所望,唔入味,食完都唔知個舊嘢係乜。可讚下嘅係個配料吧,款式係十分之齊全的!總括而言,係一間食環境同受氣嘅餐廳。[清潔嘅員工要讚下,每枱客走左之後有好認真咁做消毒同清潔]

[清潔嘅員工要讚下,每枱客走左之後有好認真咁做消毒同清潔]
2020-11-06
  • 炸響鈴
超吸晴的粉紅裝修火鍋店6:30時間尚早,但陸續都有人來,不久座位已坐我滿滿了!外面有多款醬油配料選擇,還有些台式前菜和生果🍊🍈因疫情關係~店員都會提醒出去需戴口罩湯底可自選數量和款式~非常非常濃郁我選了4款(雪耳椰子,松茸野菌,膠原蛋白,藥膳醉雞),大約$232最愛膠原和醉雞鍋湯底都有少許湯料,膠原湯裡的豆腐都幾滑建議湯底可先煮食物前飲左先,非常原汁原味食到差唔多唔夠湯亦有2種添加湯底,所以2個小時後仍然保持到水準以平板電腦選單~裡更清楚寫上每款食物刷湯時間!店員都會不時過來幫忙加湯撇油~任飲類店員亦會自動添加!除左基本打邊爐的食物選擇,還有些台式小食!主要我地全都是點半份,除了稻庭烏冬(全份)朋友一向要求高~對食物和湯底都鮮有讚不絕口!(上)牛小排$139(半份)和(下)牛三角$89(半份):肉質一點都不靱,好味只需刷湯8秒就可食。珊瑚蚌 $74爽口彈牙、新鮮鵪鶉蛋雖然應該不值一提,但特別的蛋黃口感粉粉的,有點似蛋黃溶化感覺,不仿一試某些飲品可加$25便可任飲,都幾抵洛神花茶味道與利賓納一樣,店員稱這個甜度是較多附送甜品:柚子沙冰可解除油膩,沙冰打得好細滑,唔會太酸醬油每位$20,結
超吸晴的粉紅裝修火鍋

6:30時間尚早,但陸續都有人來,不久座位已坐我滿滿了!

外面有多款醬油配料選擇,還有些台式前菜和生果🍊🍈
因疫情關係~店員都會提醒出去需戴口罩

湯底可自選數量和款式~非常非常濃郁
最愛膠原和醉雞鍋
湯底都有少許湯料,膠原湯裡的豆腐都幾滑

建議湯底可先煮食物前飲左先,非常原汁原味

添加湯底

以平板電腦選單~裡更清楚寫上每款食物刷湯時間!

店員都會不時過來幫忙加湯撇油~任飲類店員亦會自動添加!
除左基本打邊爐的食物選擇,還有些台式小食!

主要我地全都是點半份,除了稻庭烏冬(全份)

朋友一向要求高~對食物和湯底都鮮有讚不絕口!
軟骨爽肉丸(半份)

炸響鈴(半份)

脆肉鯇魚片(半份)

蔬菜類(半份)

(上)牛小排$139(半份)和(下)牛三角$89(半份):
肉質一點都不靱,好味
只需刷湯8秒就可食。
美國安格斯牛小排(半份)

安格斯牛三角(半份)

珊瑚蚌 $74

爽口彈牙、新鮮

珊瑚蚌(半份)

鵪鶉蛋半份~稻庭烏冬全份

某些飲品可加$25便可任飲,都幾抵
洛神花茶味道與利賓納一樣,店員稱這個甜度是較多

任飲竹蔗茅根/洛神花茶

附送甜品:柚子沙冰

可解除油膩,沙冰打得好細滑,唔會太酸

柚子沙冰

醬油每位$20,結帳3位共$1007。
2020-10-27
添加湯底
軟骨爽肉丸(半份)
炸響鈴(半份)
脆肉鯇魚片(半份)
蔬菜類(半份)
美國安格斯牛小排(半份)
安格斯牛三角(半份)
珊瑚蚌(半份)
鵪鶉蛋半份~稻庭烏冬全份
任飲竹蔗茅根/洛神花茶
柚子沙冰
2020-11-05 88 浏览
好耐無約閨蜜見面,呢日大家都得閒,就約出黎食下野見下面🤗兩個都鍾意打邊邊,亦都在附近返工,就去左美滋鍋好鍾意呢間既裝飾,全間都以粉紅色為主,每次入到去都好似變左小朋友一樣,最緊要係坐得又舒服有個小角落係小朋友天地點餐又好方便,全程都係以ipad落單,實在太方便,起碼唔會漏單有幾款養生湯底揀,而我地兩個都鍾意蕃茄湯底,有抗養化功效,個鍋都幾大個😍侍應叫我先飲湯底先,好鮮甜出面有個位係放醬料位,你諗得出既醬料都有😍雖然只得兩個人,都唔可以眼闊肚窄,點幾款精緻既火鍋料就好夠😍呢碟不同部位既牛,好鮮嫩,侍應好細心講解每個部位要用幾多時間係最適合又點左半份雞件及半份雜錦丸雞件好滑,雜錦丸又夠爽彈打邊爐唔可以少左蔬菜,我哋揀左黃帝菜🤗仲有揀左兩款麵類作最後總結
好耐無約閨蜜見面,呢日大家都得閒,就約出黎食下野見下面🤗

兩個都鍾意打邊邊,亦都在附近返工,就去左美滋鍋

有個小角落係小朋友天地

出面有個位係放醬料位,你諗得出既醬料都有😍

又點左半份雞件及半份雜錦丸
雞件好滑,雜錦丸又夠爽彈

2020-10-31
少女心朋友一直想試呢間粉紅過江龍😛😛今日book到位可以一嚐其滋味☺️成日見到啲人係粉紅熊仔打卡 見到真熊真係有啲surprise🤣好巨型可愛門口右手邊仲有個兒童樂園啱晒有小朋友嘅家庭可以比小朋友喺度放電😌😌呢度好先進可以用iPad order🙊🙊 所有菜式一目了然而且分類很清晰仲有個免費粉紅佳人推廣,玫瑰味真係幾好飲!Order左養生松茸野菌單鍋 份量好大 啲菇類好足料 個湯底完全冇味精味啲菇比我哋兩個人KO曬🤣牛肉同羊肉都各點左一款美國安格斯牛小排 油脂分布平均 入口爽滑鍾意食牛嘅仲有啲牛魔王拼盤可以選擇羊肉片一啲都唔騷 正正子😍鴨血係我最期待 想象佢有台式鴨血鍋嘅level, 最尾都無令我失望峰巢豆腐同萵荀😁😁如我哋期望 新鮮!同鍋底個味好夾 唔記得講佢有個好大嘅醬料bar 醬料齊全!仲有好多免費餐前小食同生果可以拎😁 真係抵食!最尾上嘅解膩沙冰 為今餐畫上完美句號😻😻
少女心朋友一直想試呢間粉紅過江龍😛😛
今日book到位可以一嚐其滋味☺️

門口右手邊仲有個兒童樂園啱晒有小朋友嘅家庭
可以比小朋友喺度放電😌😌

呢度好先進可以用iPad order🙊🙊
所有菜式一目了然而且分類很清晰

仲有個免費粉紅佳人推廣,玫瑰味真係幾好飲!

Order左養生松茸野菌單鍋 份量好大 啲菇類好足料
個湯底完全冇味精味
啲菇比我哋兩個人KO曬🤣

牛肉同羊肉都各點左一款
美國安格斯牛小排 油脂分布平均 入口爽滑
鍾意食牛嘅仲有啲牛魔王拼盤可以選擇
羊肉片一啲都唔騷 正正子😍

峰巢豆腐同萵荀😁😁如我哋期望 新鮮!同鍋底個味好夾

唔記得講佢有個好大嘅醬料bar 醬料齊全!
仲有好多免費餐前小食同生果可以拎😁 真係抵食!

最尾上嘅解膩沙冰 為今餐畫上完美句號😻😻

2020-10-19
  • 嫩肩小羔羊肉
  • 美國安格斯牛小排
  • 鴨血
2020-11-04 62 浏览
因疫情關係好耐無見閨密,今日下午同佢揾個舒適地方食吓嘢傾吓計美滋鍋當然係我哋女生好選擇。走進門前已見到巨型粉紅玫瑰熊🐻 咁可愛當然要打吓卡店內裝修以粉嫩公主做主題,成間店都好夢幻,岩晒我哋啲少女😬餐廳內也提供兒童專屬遊戲區-攀爬小謎宮,讓小孩放電,旁邊仲有扭蛋機,供大家消磨時間,超貼心餐廳選用QR code 落單,好環保如果肚餓也可點小食吃,大部份是炸物由於我同閨密都食唔到太辣,我哋叫咗維他命C蕃茄玉米鍋趁未打邊爐前先試下湯嘅原味,蕃茄味濃郁,仲有滿滿粟米粒自助醬料區有各式醬料、涼菜和水果特色肉拼盤:安格斯牛小排、安格斯牛三角、美國精選肥牛、巴西牛舌同美國肥牛丁這盤一次過可以食到唔同牛嘅部份,每款牛肉雪花分明,牛味濃郁,食一口,軟嫩有肉味,而且份量也多,建議可以點這個試多幾款牛肉花雕甘榜雞(半份)~雞肉鮮嫩肉滑再加上花雕酒醃得醇香,醉得入味恰到好處丸子盛合盤(半份)~這盤一次過試幾款丸,每款丸吃起來紮實彈牙又爽口紅薯寬粉(1份)~寬粉口感煙韌,有咬口配埋湯底,特別好味手打烏冬(稻庭)(1份)~烏冬爽口彈牙,加上吸咗蕃茄湯底酸酸甜甜,好味皇帝菜食到飽當然要食碟菜清下腸胃吃火鍋一定會飲大

店內裝修以粉嫩公主做主題,成間店都好夢幻,岩晒我哋啲少女😬

餐廳選用QR code 落單,好環保

如果肚餓也可點小食吃,大部份是炸物

由於我同閨密都食唔到太辣,我哋叫咗
維他命C蕃茄玉米鍋
趁未打邊爐前先
試下湯嘅原味,蕃茄味濃郁,仲有滿滿粟米粒

自助醬料區有各式醬料、涼菜和水果

爽口
紅薯寬粉(1份)~寬粉口感煙韌,有咬口配埋湯底,特別好味

皇帝菜
食到飽當然要食碟菜清下腸胃

火鍋一定會飲大量水,所以我哋叫咗任飲紫背天葵洛神花茶和竹蔗茅根,以上兩款都
係清熱又解渴,而且仲係餐廳自家製的