2021-05-07 743 浏览
這間美滋鍋最吸引到我的地方除了是全粉紅色的裝修設計外,還有其快捷有禮的服務和多配料選擇。門口一個粉紅色的巨型熊仔是打卡位,步進還有粉紅色、整潔明亮的環境,食物可選全份/半份,符合女生想吃又怕吃多但又心多的性格!枱旁會有卡車放一樽樽入好的火鍋湯底,很骨子;又有透明膠套放口罩,及圍巾、紙巾等等,絕不麻甩,亦不嘈呀,簡直是女生吃火鍋的好地方!有醬料自助區,亦有涼盤小食自取。《竹蔗茅根 (無限量添加) $25/位》*醬料 $20/位,加一服務費*職員會主動不停添加,服務到位,完全不用食客尷尬招手。《維他命C粟米玉米鍋 $98》粟米夠多,湯底很甜,未開始火鍋時,我們已各喝了三碗湯。《粟米條 半份 $14》-份量多,$14很便宜。爽身甜味又掛湯。《魔芋條 半份 $16》-彈牙又健康飽肚。《軟骨爽肉丸 半份 $29》-這個質感不像平時吃開的牛丸,反而更像滑溜一點的豬肉丸,並帶碎軟骨有咬口。《韭菜豬肉餃 半份 $39》-餡料十分飽滿,豬肉大大粒,多肉汁和鮮甜。《牛舌 半份 $49》-新鮮不韌,輕灼即可。《九肚魚 全份 $58》-很少火鍋店有得吃,但我就是最愛吃滑嘟嘟的九肚魚。《台灣新鮮鴨血 半份 $2

有醬料自助區,亦有涼盤小食自取。

《竹蔗茅根 (無限量添加) $25/位》
*醬料 $20/位,加一服務費*
職員會主動不停添加,服務到位,完全不用食客尷尬招手。

《維他命C粟米玉米鍋 $98》
粟米夠多,湯底很甜,未開始火鍋時,我們已各喝了三碗湯。

《魔芋條 半份 $16》-彈牙又健康飽肚。

《牛舌 半份 $49》-新鮮不韌,輕灼即可。

《台灣新鮮鴨血 半份 $29》 -新鮮滑嫩不影散。

《鴨舌 半份 $44》-用來打邊爐都很不錯。

《竹笙 半份 $34》-十分吸湯,爽身好味。

《脆肉鯇魚片 半份 $34》- 肉身厚身,咬落帶肉汁甜味,新鮮爽脆。

《唐山菜 半份 $14》-一大碗的份量,$14又是超值。

2021-04-29
2021-05-06 82 浏览
因為疫情關係很久沒有吃火鍋,難得見到美滋鍋有午市邊爐套餐,每人$148挺豐富。自助醬料小食吧是任食的,掠拌小食很開胃,泰式醬汁亦很惹味,還有健康之選水果。環境粉色系,充滿少女心,食物擺放好像tea set一樣美。湯底有長生松茸野菌鍋和維他命C蕃茄粟米鍋,頗養生,我比較喜歡蕃茄鍋酸甜濃郁的味道。肉類有西班牙黑豚香肩、美國肥牛、豬頸肉、香腸同蟹柳,黑豚肉質軟腍,肥牛入口即化。丸餃拼盤包牛肉丸、軟骨爽肉丸等,口感彈牙,吸湯力強,還有我最愛的韭菜豬肉餃。蔬菜有生菜和娃娃菜,挺新鮮的。飲品都是任飲,還有朱古力醬甜品,挺好玩的。最後送了個柚子沙冰,冰甜消暑。

環境粉色系,充滿少女心,食物擺放好像tea set一樣美。

蔬菜有生菜和娃娃菜,挺新鮮的。

飲品都是任飲,還有朱古力醬甜品,挺好玩的。

最後送了個柚子沙冰,冰甜消暑。
2021-05-02 585 浏览
在OpenRice 見到它的裝潢不錯,好適合打卡,枱上有不同的漏斗,可以用來打邊爐計時,枱側有USB叉電。膠原蛋白養顏美容鍋 | $128、長身抗癌松茸野菌鍋 | $78美容鍋的骨膠原很重,湯底膿稠,未打邊爐之前可以先喝湯底,補充骨膠原。野菌鍋有不同的菇菌,蟲草花味道香。美國安格斯牛小排 | $139肥牛油脂均勻,牛肉味濃。黑白松菌 | $24菌類的頭部一扎是黑色,一扎是白色,很是特別。不過湯底內已經有很多菇菌,其實無需散叫🤪。墨魚丸 | $39墨魚丸有四粒,大粒彈牙,有墨魚味。珍寶鮮蝦水餃 | $44水餃半份四隻,兩人分享剛好,水餃內有蝦肉,水餃餡爽口。豆百頁 | $19煙煙韌韌,有豆香味。皇帝菜 | $19、秋葵 | $19蔬菜🥬新鮮,有半份蔬菜選擇,可以吃更多不同的款式。醬料 | $20位有不少醬料的選擇、特別有泰式酸辣醬,酸酸辣辣幾惹味。

野菌鍋有不同的菇菌,蟲草花味道香。

美國安格斯牛小排 | $139
肥牛油脂均勻,牛肉味濃。

黑白松菌 | $24

墨魚丸 | $39
墨魚丸有四粒,大粒彈牙,有墨魚味。

珍寶鮮蝦水餃 | $44
水餃半份四隻,兩人分享剛好,水餃內有蝦肉,水餃餡爽口。

豆百頁 | $19
煙煙韌韌,有豆香味。

皇帝菜 | $19、秋葵 | $19
蔬菜🥬新鮮,有半份蔬菜選擇,可以吃更多不同的款式。

醬料 | $20位
有不少醬料的選擇、特別有泰式酸辣醬,酸酸辣辣幾惹味。
2021-04-22
2021-05-02 341 浏览
曾經幫襯過這間都應該感受過貼心既服務,我敢講這間火鍋店的服務真的比酒店高級餐廳還要好餐廳被門口的大大粉紅熊仔吸引著內裡裝修以粉紅色為主題,少女情懷的風味,啱洒女士們打卡好驚喜,火鍋店竟然設有寶寶樂園,小朋友都有得玩,好貼心啊火鍋醬料超級多選擇,亦有冷盤小食及生果任食一坐低,服務員很貼講解點餐,最後90度鞠躬,很有禮貌用iPad 點餐,方便亦夠環保,menu 選擇很多,有半份/全份選擇,好窩心,啱洒人少少而又想打邊爐既食客雙拼火鍋湯底養生藥膳醉雞鍋/雪耳鮮椰子鍋雪耳湯底十分清甜特別喜歡養生藥膳雞鍋湯底,足料藥材,很香濃當歸味,我不停喝了幾碗火鍋配料點了半份,足夠二人份量剛剛好新鮮貴妃蚌媽媽最喜愛九肚魚,夠新鮮嫩滑我最喜歡豬肉軟骨丸, 爽口彈牙生果任食本以為食完生果後埋單就算,最後服務員竟然送上一盤柚子沙冰,來清清口腔味蕾,so sweet, 令人窩心又開心環境/食物質素都十分滿分,尤其是貼心服務令人印象深刻,值得再來

餐廳被門口的大大粉紅熊仔吸引著

內裡裝修以粉紅色為主題,少女情懷的風味,啱洒女士們打卡

好驚喜,火鍋店竟然設有寶寶樂園,小朋友都有得玩,好貼心啊

火鍋醬料超級多選擇,亦有冷盤小食及生果任食

一坐低,服務員很貼講解點餐,最後90度鞠躬,很有禮貌

雙拼火鍋湯底
養生藥膳醉雞鍋/雪耳鮮椰子鍋
雪耳湯底十分清甜

火鍋配料點了半份,足夠二人份量剛剛好

新鮮貴妃蚌

媽媽最喜愛九肚魚,夠新鮮嫩滑

我最喜歡豬肉軟骨丸, 爽口彈牙

生果任食

2021-04-27
  • 醬料區
  • 清涼解熱雪耳鮮椰子鍋
2021-04-29 157 浏览
近來返工都好忙, 有時放工真係要食下好西平衡下心理。呢晚去左旺角食美滋鍋 。想試好耐喇, 終於來左試。一入到去, WOW!成個場都係PINK PINK, 好GIRLY呢!整體都好明亮整潔, 令人感覺好舒服。膠原蛋白養顏美容鍋/ 滋補養生香辣鍋湯底我地叫左鴛鴦湯底, 當然試佢地2款招牌湯底"膠原蛋白養顏美容鍋同滋補養生香辣鍋啦。個膠原蛋白養顏美容鍋真係超正, 店員好貼心咁叫我地飲左湯先, 因為個湯好好飲, 先再加湯打邊爐~湯底完全係奶白色, 一睇就知有幾正啦~裡面有好多菇, 仲有吸晒湯汁既豆腐~真係好好味!滋補養生香辣鍋都好惹味~店內有個勁大既自助區, 有好多唔同既醬料!醬料一D都唔HEA, 有D好特別既醬, 其中有牛肉碎辣醬同菌皇醬我都覺得好好食!牛肉碎辣醬就好香牛肉味, 菌皇醬就好香菇味。仲有D涼拌小食同生果, 可以任拎~美國安格斯牛小排(半份)  ($139)牛肉的脂肪分佈好靚好似雪花, 牛肉味濃, 冇渣, 好食!花雕甘榜雞(半份) ($49)酒香味有, 但唔會太濃, 雖然叫半份, 但份量都唔少~墨魚丸(半份)  ($39)墨魚丸係手打的, 爽口彈牙。午餐肉(半份) ($24)我係
近來返工都好忙,
有時放工真係要食下好西平衡下心理。
呢晚去左旺角食美滋鍋 。
想試好耐喇, 終於來左試。
一入到去, WOW!
成個場都係PINK PINK,
好GIRLY呢!
整體都好明亮整潔,
令人感覺好舒服。
膠原蛋白養顏美容鍋/ 滋補養生香辣鍋

湯底我地叫左鴛鴦湯底,
當然試佢地2款招牌湯底"
膠原蛋白養顏美容鍋同滋補養生香辣鍋啦。
個膠原蛋白養顏美容鍋真係超正,
店員好貼心咁叫我地飲左湯先,
因為個湯好好飲, 先再加湯打邊爐~
湯底完全係奶白色, 一睇就知有幾正啦~
裡面有好多菇, 仲有吸晒湯汁既豆腐~
真係好好味!
滋補養生香辣鍋都好惹味~
店內有個勁大既自助區, 有好多唔同既醬料!
醬料一D都唔HEA, 有D好特別既醬,
其中有牛肉碎辣醬同菌皇醬我都覺得好好食!
牛肉碎辣醬就好香牛肉味,
菌皇醬就好香菇味。
仲有D涼拌小食同生果, 可以任拎~
美國安格斯牛小排(半份)  ($139)

牛肉的脂肪分佈好靚好似雪花,
牛肉味濃, 冇渣, 好食!

花雕甘榜雞(半份) ($49)

酒香味有, 但唔會太濃,
雖然叫半份, 但份量都唔少~
墨魚丸(半份)  ($39)

墨魚丸係手打的,
爽口彈牙。

午餐肉(半份) ($24)

我係午餐肉怪來,
打邊爐點可以唔叫午餐肉呢。
$24蚊有7片, 好抵!
韭菜豬肉餃 (半份) ($39)

豬肉餃好大粒,
新鮮豬肉, 好食!
拉麵 (半份) ($18)

紅薯粉(半份) ($16)

湯底正, 當然要叫粉來食,
個寬粉勁推薦,
放麻辣湯好好食!
炸魚皮 (半份) ($24)

呢個又係勁推薦, 好好食呀呢個!
放一放落個湯度吸一吸湯再食, 超好味!

紫背天葵洛神花茶 (無限添飲) ($25)

酸酸甜甜好開胃,
店員仲好勤力REFILL! GOOD!
最後店員仲請左呢個柚子雪芭畀我地試

好清新呢!
打完邊爐成口味, 飲呢個正!

呢間D湯底好味,
配料價錢又相宜,
味道都唔錯。
坐得都舒服,
絕對有下次
2021-04-12
2021-04-29 313 浏览
每次一黎到門口見到呢隻粉紅BEAR,不期然哼起.........."粉紅粉紅趣緻的臉",心情輕鬆愉快,胃口都開D啦自助醬料區提供多款醬汁及配料,仲有餐前小食及生果供應,記住必須帶口罩先好拎呀多款湯底中,最鍾情呢款清涼解熱雪耳椰子鍋 ($168),椰子肉同雪耳我都鍾意食,未開始火鍋前,先飲碗湯,淡淡椰子味道相當清甜,用黎烚料,加添一份甜味!睇緊飲咩時,見到每位$25,就有紫貝天葵洛神花茶/竹庶矛根 (任飲),當一罐汽水要$22時,精明的我一定識點簡,仲可以一邊食小食,一邊慢慢用電子PAD落單............哇哈哈!火鍋配料瞬間放滿枱,湯亦再次滾起來,起筷啦美國牛板腱 ($74) - 較少脂肪,薄薄一片只需烚8秒 (侍應溫馨提示)肉味雖普通但入口保持嫩身,一口一片岩岩好,多食都唔會話好快膩!牛舌 ($49) - 薄身用黎火鍋適合又係8秒,嫩滑得黎味道香濃,牛舌唔止用黎燒,用黎烚都唔錯喎!台灣新鮮鴨血 ($29) - 變成火鍋必食自從食過之後,發現火鍋不能沒有佢,滑到好似食緊啫喱咁,無腥味,加D芫茜蔥碎.......愛死了!炸魚皮 ($24) - 即食小食,熱辣香脆,份量都幾多; 當

火鍋配料瞬間放滿枱,湯亦再次滾起來,起筷啦

牛舌 ($49) - 薄身用黎火鍋適合

台灣新鮮鴨血 ($29) - 變成火鍋必食

炸魚皮 ($24) - 即食小食,熱辣香脆,份量都幾多; 當然第二種食法用黎索少少湯先食亦得!

墨魚丸 ($39) - 外型似墨魚滑整成球狀,見到墨魚塊碎

質感彈牙紮實,墨魚量多過粉漿,感覺好真材實料,推介呀!

脆肉鯇魚骨腩 ($49) - 厚切4條,顏色吸引

呢個部位少細骨又多肉,魚肉爽脆,岩唔多識食魚嘅我地!

最後叫埋個皇帝菜 ($19)同紅薯粉 ($16),用椰子湯一齊烚,就咁食都好味!

埋單前送上柚子沙冰,柚子味好出,可以清新一下呢餐嘅味蕾!

欣賞佢食物有半份叫,即使兩個人黎食都可以叫多幾款; 侍應服務仍然主動殷勤有禮,坐到卡位最開心!
2021-04-27 268 浏览
朋友介紹美容窩的火鍋料理店, 湯底滋潤養生,最啱愛靚又爱吃的女士們,今日就去試吓。一入店已經有隻粉紅色好可愛的熊仔迎接我們,忍唔住打下卡先。 店內感覺溫馨,粉紅色,有好多花花佈置。坐得舒服同乾淨。全線用平板電腦落單。醬料區除了自行調制醬料外, 還有一些前菜同水果可先醫醫個肚。骨原蛋白養顏美容鍋味道好香濃,真材實料, 聽店員講是用元貝淆湯而成,仲有紅棗、豆腐、杞子菇菌類等, 感覺飲完後會皮膚靚靚。 店員叫我哋飲兩碗先,然後先用來做火鍋湯底。蔬菜拼盤有菇類、蓮藕、菜類、粟米 等,賣相十分可愛有心思。另外,還叫了一份好健康的秋葵。日本香嫩豬花肉油脂分配得好平均,好嫩滑魚腩片肉質嫩爽口,但比較多骨。珍寶鮮蝦水餃蝦大大隻好鮮味,而且份量十足,值得推介。響鈴打邊爐必食之選,冇得輸。紫背天葵洛神花茶25蚊就可以不斷添飲,好抵,感覺有啲利賓納調得幾好味, 聽說洛神花有清熱解毒的作用。

自助前菜

自助水果

蔬菜拼盤

有菇類、蓮藕、菜類、粟米 等,賣相十分可愛有心思。

蔬菜拼盤

另外,還叫了一份好健康的秋葵。

秋葵

日本香嫩豬花肉

油脂分配得好平均,好嫩滑

日本香嫩豬花肉

魚腩片

肉質嫩爽口,但比較多骨。

魚腩片

珍寶鮮蝦水餃

蝦大大隻好鮮味,而且份量十足,值得推介。

響鈴

打邊爐必食之選,冇得輸。

響鈴

紫背天葵洛神花茶

2021-04-15
2021-04-26 103 浏览
火鍋湯底,長生松茸野菌鍋,內有大量冬菇、鴻喜菇、猴頭菇、松茸,味道甘甜,菌香味濃;維他命C蕃茄粟米鍋,內有大量車厘茄、粟米,味道酸甜。特色肉拼盤,美國精選肥牛肉質肥瘦適中,牛味濃厚;西班牙黑豚香肩肉質厚身、嫩滑,豬味濃香;豬頸肉食落有咬口;香脆雞肉香腸口感脆皮,味道獨特;日本蟹柳食落好Juicy。白家製丸餃拼盤,牛肉丸口感彈牙,食落牛味十足;軟骨爽肉丸,加入軟骨製作,口感爽脆;韭菜豬肉餃皮薄餡多,韭菜食落好香口;魚皮餃口感皮滑肉多,肉汁飽滿。蔬菜綜合盤,包括有娃娃菜、唐心菜、甜粟米,食落好新鮮,味道清甜。酥炸響鈴,口感酥脆。烏冬,口感爽滑,食落好入味。柚子沙冰,口感入口即化,味道清甜,飲落好清爽。自助醬料小食吧,包括有鹽焗花生、涼拌青瓜、涼拌木耳、涼拌菇菌、泡椒鳳爪、28種醬料、火龍果、香橙、哈密瓜、西瓜。朱古力噴泉,包括有蜜瓜、哈密瓜、火龍果、提子、香蕉、棉花糖,味道香甜。涼茶及特色飲品,包括有自家製檸檬洛神花茶、自家製竹蓆茅根、蜂蜜柚子樂、鮮蘆薈樂、錫蘭檸檬茶、忌廉溝鮮奶、牛蒡茶、芒果汁。

酥炸響鈴,口感酥脆。

烏冬,口感爽滑,食落好入味。

柚子沙冰,口感入口即化,味道清甜,飲落好清爽。

• 醬料區
  • 炸響鈴
  • 紫背天葵洛神花茶
  • 鴛鴦鍋
黎先新加坡嘅粉紅色火鍋店 開咗年幾先有機會試🤣粉紅色裝修好少女心🌸 仲要主打養顏湯底呢間火鍋店好適合女士們去👯‍♀️醬料費每人$20但物超所值😻因為出面嘅自助區唔單止有好多款嘅醬料攞 仲有前菜任拎🥰值得一讚佢嘅配料都可以揀一份或者半份同埋每樣配料都會講淥幾耐👍🏻湯底我地揀咗維他命C蕃茄粟米鍋 $98好濃蕃茄味🧡 有啲似三哥嘅蕃茄湯底🤣 店員話湯底係飲得嘅 我地都不咗兩三碗飲🤣牛我地試咗兩款 一貴一平比較吓美國安格斯牛小排 $139/半份美國精選肥牛 $69/半份價錢相差一倍🙈 牛小排果然係出色好多 好軟諗 入口即化$69嘅就係放題嘅牛肉質素🤣 但勝在大大塊同埋牛味都重-墨魚丸 $39/半份手打墨丸超彈牙!中間仲有一粒粒墨魚粒豬頸肉 $34/半份呢個好抵食 大大塊 肉質好好 不過要跟足店鋪講淥10秒 唔係嘅會好韌🤣烏冬同拉麵好夾蕃茄湯 已經係出面賣嘅湯麵黎🤣最後仲送咗個甜品😻 係柚子沙冰 好解暑好重柚子味
黎先新加坡嘅粉紅色火鍋店 開咗年幾先有機會試🤣

豬頸肉 $34/半份

烏冬同拉麵好夾蕃茄湯 已經係出面賣嘅湯麵黎🤣

最後仲送咗個甜品😻 係柚子沙冰 好解暑好重柚子味

2021-04-20 99 浏览
終於等到放假,今晚相約朋友慶祝,朋友想食火鍋,我就特意選了這間充滿少女心,又舒服又高質的火鍋店。一進店,朋友已被粉紅色的環境吸引,不停打卡。除了環境吸引,食物更是重點。湯底方面,選了一個鴛鴦鍋,一邊是滋補養生香辣鍋,一邊是蕃茄鍋。朋友稱辣得有層次,香料加上藥材味道香濃。番茄鍋我的最愛,酸酸的,足料,很開胃。配料可以以半分為單位叫,所以即使只有兩個人都可以嚐到很多種類。美國安格斯牛小排,雪花均勻,肉味香濃,肉質不會老。雞子非常新鮮,每粒都很飽滿,不會有腥味。火鍋必備竹笙,每條都不少,吸滿湯,每一口都有湯的精華。鴨血都非常新鮮,入口滑嫩。加上這裏的配料非常多,可以自己調製出自己口味的醬,還有多款生果非常新鮮,特別喜歡這裏的手拍青瓜,非常爽脆,入味。朋友對於這餐非常滿意,會再有下次,店員細心留意,經常幫我們加湯。

一進店,朋友已被粉紅色的環境吸引,不停打卡。

美國安格斯牛小排,雪花均勻,肉味香濃,肉質不會老。

雞子非常新鮮,每粒都很飽滿,不會有腥味。
火鍋必備竹笙,每條都不少,吸滿湯,每一口都有湯的精華。
鴨血都非常新鮮,入口滑嫩。

2021-04-20 97 浏览
同事離職,大家相約食個晚飯,主人家想食火鍋,那我當然要配合。提議大家去美滋鍋。其實這家一早想試,因為個湯底係可以飲的魚湯,啱鍾意飲湯的我。因為放工遲走,所以當我去到的時候,她們已點好菜。兩大盤肉好靚,粉紅粉紅的。一盤有係牛肉,一盤係豬肉,啲肉入口都都新鮮。湯底選了鴛鴦鍋,一邊魚湯一邊麻辣,麻辣可以驅寒,啱我。這裏的海鮮都好新鮮,蝦仲生跳跳,蝦肉彈牙,貝類鮮甜,蠔肉飽滿。我們還點了鴨血、丸類、響鈴等,都十分不錯。飲品同事們就點了啤酒、花茶,我就點了棷青清熱。大大個都好鮮甜,打邊爐配佢好啱。成店走粉紅色路線,仲有隻大大的粉紅熊仔,好啱女孩子黎洽洽下。

2021-04-20 79 浏览
天氣乍暖還寒,春天應該後快就過,要抓緊春天的尾巴,去打個邊爐是首選。記得上年去過一次人氣新加坡火鍋店,主打養顏火鍋,今天就與朋友去拜訪下了。很喜歡餐廳粉紅色的裝潢,作為粉紅控的我周圍打卡,影過不停。近門口就有個自助醬料區,可以根據自己喜好調好醬油準備打邊爐。在等食其間肚餓嗎?可以到自助小食區找點小食。火鍋湯底我選了雪耳鮮椰鍋及維他命C蕃茄玉米鍋,希望有清清的口味加上濃郁鮮茄! 火鍋湯底其實是可以飲的,先飲幾碗滋潤一下再落料。特色肉拼盤$228又想食牛又想食羊又想食豬,但叫各一位又太多,特色肉拼盤幫到你!有齊安格斯牛小排、安格斯風門柳、澳洲羊肉卷、西班牙黑豚香肩及田野鄉村嫩豬,一次過食到你想吃的。我特別喜歡安格斯牛小排,鮮嫩多汁的肉質,搭配豐富大理石花紋,只需要放入熱湯中秒就可以吃! 而封門柳為牛橫隔膜肌肉,每隻牛有兩條,較為罕有。肉味較重,油花較少,質感較腍,非常適合喜歡肉味濃者。芝士墨魚丸$49墨魚丸有咬口,保留了墨魚口感,沒有打得太爛,入面有小許芝士,令味道更濃郁。台灣新鮮鴨血 $29魚皮餃$29及包魚菇$19

特色肉拼盤$228

芝士墨魚丸$49

台灣新鮮鴨血 $29

魚皮餃$29及包魚菇$19

2021-04-16 105 浏览
經朋友介紹下, 就去左呢間火煱店.本身以為間鋪頭行少女路線, 原來只係裝修方面.令我最深刻既有2樣野, 1. 員工特別有禮貌, 2. 火鍋料特別新鮮, 質素突出.新鮮雞子 - 好新鮮, 非急凍貨, 飽滿, 口感好.安格斯小牛排 - 新鮮, 牛味重, 油花多, 配辣湯一流 豬黃喉 - 本身都鐘意食D特別既野, 黃喉真係必食, 食咁多咁, 呢間D黃喉最得. 爽得得有小小彈脆.豬腰 - 新解, 介左花, 可以吸多D湯. 唔係間間有得食, 必點.
經朋友介紹下, 就去左呢間火煱店.

本身以為間鋪頭行少女路線, 原來只係裝修方面.

新鮮雞子 - 好新鮮, 非急凍貨, 飽滿, 口感好.

安格斯小牛排 - 新鮮, 牛味重, 油花多, 配辣湯一流

新加報過江龍-美滋鍋在旺角已經進駐一段時間今天終於有機會去打卡吃火鍋😜門口有一隻巨形粉紅色熊熊~單是門口已經好少女風進去以粉紅色為主色裝修,好適合一家人、情侶、 閨蜜聚會等店員服務非常好,會教客人如何下單,提供圍裙預防火鍋汁弄髒衣服預熱火鍋湯期間可以到外面取冷盤或水果吃,有雪耳、豬耳,青瓜、粉絲等,而且味道很不錯!水果有西瓜、火龍果、橙等,而且非常新鮮醬料方面,有超過十款選擇,只是辣醬都幾款,總有一款滿足你😜🌠維他命c蕃茄玉米湯蕃茄湯底都可以選大、中、小辣,今次選小辣蕃茄味濃帶微辣,非常惹味~邊火鍋邊喝湯還不錯!🌠 墨魚丸、牛丸墨魚丸富有彈性,口感爽脆,而牛丸味道較重,口感紥實,有肉汁😜🌠 嫩肩小羔羊肉火鍋怎可水水羊肉跟牛肉~羊肉嫩滑,油脂分佈均勻沒有騷味🌠美國牛板腱牛板腱是火鍋必點的火鍋料,脂肪量適中,含油花且肉質軟嫩🌠年糕年糕每一件都掛湯,不用加調味已經好好吃🌠 炸響鈴雖然只點了半份,但響鈴非常大,比平常吃的大一倍😜 放湯一下,脆中帶軟,又吸湯針,非常美味🌠豬頸肉平常火鍋比較小吃,豬頸肉比較大片,肉質肥瘦混雜,但肉質偏粗~🌠鴨血火鍋怎小得鴨血,每片切到大小一樣,口感軟嫩,沒腥味,火
新加報過江龍-美滋鍋在旺角已經進駐一段時間
今天終於有機會去打卡吃火鍋😜

門口有一隻巨形粉紅色熊熊~單是門口已經好少女風

進去以粉紅色為主色裝修,好適合一家人、情

侶、 閨蜜聚會等

醬料方面,有超過十款選擇,只是辣醬都幾款,總有一款滿足你😜

🌠維他命c蕃茄玉米湯
蕃茄湯底都可以選大、中、小辣,今次選小辣
蕃茄味濃帶微辣,非常惹味~邊火鍋邊喝湯還不錯!

🌠 墨魚丸、牛丸

🌠 嫩肩小羔羊肉
火鍋怎可水水羊肉跟牛肉~
羊肉嫩滑,油脂分佈均勻沒有騷味

🌠美國牛板腱
牛板腱是火鍋必點的火鍋料,脂肪量適中,含油花且肉質軟嫩

🌠年糕
年糕每一件都掛湯,不用加調味已經好好吃

🌠 炸響鈴

🌠豬頸肉

🌠鴨血
火鍋怎小得鴨血,每片切到大小一樣,口感軟嫩,沒腥味,火鍋一流!

🌠 竹蔗茅根
$25 就可以無限添加,值得一讚是服務非常好,店員會定時添加!味道甜甜,配火鍋非常好😆
  • 竹蔗茅根
  • 嫩肩小羔羊肉
2021-04-15 48 浏览
見到openrice有折即約齊腳去打個邊爐一上到去被粉紅色的環境包圍,明顯地以女性為主的邊爐用電子點餐叫左兩個湯底麻辣同埋美顏湯底飲左啖湯,係濃濃鮮美的湯底建議未落野前可以試飲左先邊爐都係平常見到的料,份量算正常,響鈴好食服務都唔錯,好細心整體都ok 正常係個養顏湯底gimmick約班姐妹黎食都唔錯有男仔係呢個環境就比較尷尬
見到openrice有折
即約齊腳去打個邊爐

一上到去被粉紅色的環境包圍,
明顯地以女性為主的邊爐
用電子點餐
叫左兩個湯底
麻辣同埋美顏湯底

飲左啖湯,係濃濃鮮美的湯底
建議未落野前可以試飲左先

邊爐都係平常見到的料,
份量算正常,響鈴好食

服務都唔錯,好細心

整體都ok 正常