2021-12-19 121 浏览
上星期因7折食散點,不過原來到尾真係冇咁抵,都係午市套餐好先黎原來係鴛鴦鍋底,湯底係主打可以飲,仲要濃郁又好味,無味精維他命C豐富嘅粟米蕃茄同埋養生嘅野菌男店員都有詳細介紹ipad散點同埋午市套餐,非常好服務午市套餐亦包埋醬料吧同任飲,真係省返$9x,散點醬料吧$20/位,任飲水果茶$25/位。。。。前菜今次有涼拌雞腳,青瓜,木耳,花生同雜菌生料就用下午茶層架上枱,打卡一流,肉類有三款,每款一片,另有丸,腸,蟹棒,魚皮餃同韮菜餃,仲有烏冬每人一條響鈴,另有一份蔬菜盤飲品有竹蔗矛根同洛神花果茶,仲有罐裝蘆薈汁,芒果汁同蕃石榴汁添到水果都有幾款,啱晒食返啲纖維平衡返腸胃體驗同上次唔同,散點每款可能多一件,但係唔包醬料同飲品真係唔抵,夜晚可以接受嘅,如果唔係為湯底,其實其他任飲任食午市會更加抵食添,選擇亦豐富
上星期因7折食散點,不過原來到尾真係冇咁抵,都係午市套餐好

維他命C豐富嘅粟米蕃茄同埋養生嘅野菌

男店員都有詳細介紹ipad散點同埋午市套餐,非常好服務

前菜今次有涼拌雞腳,青瓜,木耳,花生同雜菌

每人一條響鈴,另有一份蔬菜盤

到水果都有幾款,啱晒食返啲纖維平衡返腸胃

2021-12-14
$162.8 (午餐)
用餐优惠
現金券
2021-12-18 247 浏览
所謂新加坡過江龍 可以摺得罪狀一:食物質素勁垃圾價錢貴都離地最慘質素差半份肥牛得9片仔$186無肉味 無牛味究竟食緊咩連醬料小食要加錢既野由6:40到埋單8:05都無fill過錢就照收垃圾罪狀二:垃圾服務質素店員話hold枱10分鐘用餐90分鐘已經就完5分鐘埋單嗱嗱臨食埋水果想走個職員問都無問就熄左爐又有另一個嗱嗱臨收枱乜料先 依家唔走咩洗唔洗趕到問都問就收野已經勁不悦罪狀三:垃圾經理所謂姓李既垃圾經理完全係連處理客人投訴既能力都無佢既下屬催客人走不突止仲串返客人拎入座單數返我地坐左幾多分鐘乜料先家下客人話唔走咩洗唔洗講到計返幾多分鐘俾你逐分鐘去計丫叫個經理嚟一啲想平息事情既能力都無一堆無謂解釋反指客人唔知規矩試問客人第一次嚟可以知晒所有野如果係咁你洗乜要有個職員連iPad點落單都要介紹丫點解有咁多正評係真係假唔知但真心無乜需要去食然後食到一肚氣
所謂新加坡過江龍 可以摺得

係真係假唔知
但真心無乜需要去食
然後食到一肚氣

2021-12-18 68 浏览
以粉紅少女風格裝修的新加坡過江龍火鍋店,吸引不少女生來打邊爐,火鍋店主打養生湯鍋,令大家打邊爐罪惡感減少。清涼解熱雪耳椰子鍋 $88湯底內有椰子肉、雪耳、杞子,雖然湯底看似很清,但愈煮愈甜。滋補養生香辣鍋 $98辣度可選大、中、小辣,湯底內有不同香料和辣椒,好香麻味但不算好辣。精選牛肉拼盤 $288拼盤內有5款牛肉: 安格斯牛小排、安格斯風門柳、巴西牛舌、美國肥牛丁、美國牛板健。牛小排、牛舌和肥牛丁都比較常吃,而另外2款比較特別,風門柳是牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,肉味較重; 牛板健則為牛的肩胛肉,肉質較柔軟。不過個人認為切大一點會比較好,每件切得太細,比較難品嘗真正味道。凍豆腐 全份 $38比較少見的凍豆腐,放進湯裡很快澎脹起身,有點像豆卜,但比豆卜更吸汁。珍寶鮮蝦水餃 半份 $44餐牌例名跟實物絕對一致,真的有珍寶size,大大粒,跟乒乓波差不多size。皮簿蝦肉餡料多,蝦亦幾彈牙。乾貝墨魚滑 $88墨魚滑幾大份,一口size的話都可以分到大約10粒,內有好多切粒墨魚,好有口感,再配乾元貝,帶點淡淡既元貝香!炸響鈴 半份 $29大大條響鈴,不太油膩,輕放進湯2-3秒的話還有少許脆

清涼解熱雪耳椰子鍋 $88
湯底內有椰子肉、雪耳、杞子,雖然湯底看似很清,但愈煮愈甜。

滋補養生香辣鍋 $98

精選牛肉拼盤 $288

凍豆腐 全份 $38

珍寶鮮蝦水餃 半份 $44

乾貝墨魚滑 $88

炸響鈴 半份 $29
大大條響鈴,不太油膩,輕放進湯2-3秒的話還有少許脆口感。

另外醬油每位需加$20,多款調味料供選擇,而且有啲都幾特別,未試過。

另外發現近門口位置有個寶寶樂園,小朋友可以入去玩!
2021-12-16 171 浏览
呢間位置喺家樂坊的新加坡過江龍火鍋店好適合同姊妹、朋友或另一半嚟邊爐,見到pink pink粉紅嘅靚靚裝修和玫瑰花熊仔、想唔打下卡都唔得Tomato Corn Broth維他命C番茄玉米鍋>除咗美顏鍋,呢個湯底亦十分出色;內裡有滿滿蕃茄仔和粟米維C和營養豐富,滾到最尾我哋連飲幾碗湯,鮮甜好滿足Fish Triangle (Half)魚三角半份>這火鍋店食物尤其海鮮好新鮮,魚三角真係非叫不可!肉質豐厚新鮮無腥味、烚熟後鮮嫩啖啖肉Fresh Sliced Eel白鱔片>為食猫嘅我梗係無魚不歡!鱔片入口油脂豐富、肉質爽脆彈牙Grass Crap with Bone脆肉鯇魚骨腩>剛熟的脆肉鯇魚肉質結實、清爽脆口Fresh Scallop鮮扇貝>帶子唔算太大隻、味道鮮美甘甜Fish Maw (Half)花膠半份>半份兩個人share剛好。滾咗好耐花膠還是煙韌要𡁻多幾下,個人比較喜歡口感腍的花膠New Zealand Sliced Lamb 嫩肩小羔羊肉>薄切肉質無渣,騷味可以接受Meat Ball Platter丸子盛合盤>墨丸/蝦

Tomato Corn Broth
維他命C番茄玉米鍋

Fish Triangle (Half)
魚三角半份

Fresh Sliced Eel
白鱔片

>為食猫嘅我梗係無魚不歡!鱔片入口油脂豐富、肉質爽脆彈牙

Grass Crap with Bone
脆肉鯇魚骨腩

>剛熟的脆肉鯇魚肉質結實、清爽脆口

Fresh Scallop
鮮扇貝

>帶子唔算太大隻、味道鮮美甘甜

Fish Maw (Half)
花膠半份

New Zealand Sliced Lamb
嫩肩小羔羊肉

>薄切肉質無渣,騷味可以接受

Meat Ball Platter
丸子盛合盤

>墨丸/蝦丸/牛丸/豬肉丸各2粒,食得出真材實料無溝太多雜質而且調味okay

Fresh Mushroom (Half)
鮮冬菇半份

>食得多肉類係要啲蔬菜調劑一下

Fresh Water Melon Juice
鮮榨西瓜汁

>幾清甜解渴,打邊爐飲佢可以降溫

在自助區拿醬料之外、另有啲小食生果,爽脆的青瓜雲耳幾好味,另外哈蜜瓜都幾甜
花膠
鮮冬菇
花膠
鮮冬菇
2021-12-14 161 浏览
🌸旺角打邊爐🌸美滋鍋🍲天氣涼涼地,繼續打邊爐暖身!今天相約好友到了一間位於旺角鬧市的的以粉紅色為主題的新加坡過江龍火鍋店-「美滋鍋」品嘗是日滋潤火鍋晚餐❗️餐廳裝修企理,燈光光猛,座位舒適寬敞,裝修以粉紅色為主調,充滿少女心,亦有粉紅聖誕樹及以粉紅玫瑰花砌成的熊仔擺設❗️而服務員也親切有禮,服務殷勤❗️餐廳提供多款火鍋配料,有上盛牛肉、豬肉、時令海鮮、蔬菜等多款配料選擇,配料更有半份選擇。餐廳採用平板電腦自助點餐,方便快捷。我們一行2人惠顧了以下火鍋湯底及配菜:1️⃣🌟湯底:維他命C蕃茄玉米濃湯 $98今次選擇了單點湯底,是火鍋店自家秘製的的維他命C蕃茄玉米濃湯❗️湯底充滿香濃蕃茄味,還有香甜玉米粒作配料❗️味道略帶點酸辣,相當開胃❗美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️2️⃣🌟美國牛板腱(半份) $78火鍋店提供高質美國板腱肉,牛板腱肉質非常淋同鮮嫩,配以濃郁蕃茄的湯底滾熟後也完全不會韌❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️3️⃣🌟珊瑚蚌(半份)$78珊瑚蚌新鮮,淥煮後質地相當爽口彈牙❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️4️⃣🌟丸子盛合盤 $98自家製
🌸旺角打邊爐🌸美滋鍋🍲

我們一行2人惠顧了以下火鍋湯底及配菜:

1️⃣🌟湯底:維他命C蕃茄玉米濃湯 $98
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
維他命C蕃茄玉米濃湯

2️⃣🌟美國牛板腱(半份) $78
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
美國牛板腱(半份)
3️⃣🌟珊瑚蚌(半份)$78
珊瑚蚌新鮮,淥煮後質地相當爽口彈牙❗️
珊瑚蚌(半份)
4️⃣🌟丸子盛合盤 $98
自家製的丸子盛合盤有多款手工丸子,有牛丸、豬肉丸、蝦丸及墨魚丸,各款丸子經淥煮後也相當彈牙,口感豐盛。
5️⃣🌟珍寶鮮蝦水餃(半份)$44
珍寶鮮蝦水餃份量十足,水餃皮薄餡多,鮮蝦餡料新鮮彈牙,十分滋味❗️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
珍寶鮮蝦水餃(半份)
6️⃣🌟蔬菜綜合拼盤 $68
蔬菔綜合拼盤有多款蔬菜,包括生菜、油麥菜、皇帝菜、香菇及小蕃茄等,拼盤擺盤精緻,而且蔬菜相當新鮮❗️
蔬菜綜合拼盤

7️⃣🌟竹蔗茅根 (任添)$25
竹蔗茅根清新香甜,清熱潤燥、生津解渴,只要$25 就能任添任飲,相當抵飲❗️

8️⃣🌟紫貝天葵洛神花(任添)$25
紫貝天葵洛神花清甜可口,味道酸酸甜甜,十分開胃,而且具補血養顏之功效、同樣只要$25 就能任添任飲❗️
紫貝天葵洛神花/竹蔗茅根

👉🏻另收醬油費 $20/位 及加一服務費
餐廳有多種火鍋醬料(生蒜、芫茜、泰式酸辣醬、沙茶醬等應有盡有)、小食(麻辣雲耳、爽脆青瓜)及新鮮水果(香橙、蜜瓜、火龍果及西瓜)供客人自由領取❗
水果

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此新加坡過江龍火鍋店食物質素高,食材非常新鮮,裝修非常精緻❗️餐廳鄰近油麻地站,交通方便,絕對是油麻地旺角一帶的高質火鍋之選!
2021-12-13
維他命C蕃茄玉米濃湯
美國牛板腱(半份)
珊瑚蚌(半份)
丸子盛合盤
珍寶鮮蝦水餃(半份)
蔬菜綜合拼盤
紫貝天葵洛神花/竹蔗茅根
  • 桂花蚌
  • 紫背天葵洛神花茶
  • 竹蔗茅根
2021-12-13 60 浏览
一間幾年前新開張食過一次唔錯既餐廳,見朋友食又忍不住book位食了,建議op book位,因為好多時段都有折。出面嘅醬料種類都多,而且仲有幾種調味教法比你參考。除咗醬料,仲有三款前菜同埋四款水果。每人醬料錢有前菜同水果食都係人頭$20蚊,所以唔算話好貴。位置都算大同坐得舒服,用iPad落單減省人手,野食算上得幾快。打邊爐首先梗係揀湯底,朋友同我都想試吓佢推介嘅龍蝦湯底,另外叫埋朋友最愛女生又唔應該食咁多既野菌湯底,但佢講到個名好把炮,長生抗癌松茸野菌,好啦好似好健康我屈服🤣龍蝦鍋🦞開頭會有埋嗰飯,等啲龍蝦湯滾左之後佢會幫手剪龍蝦,加埋啲龍蝦湯放落去個飯度,上面仲有啲脆脆。半個鍋來講有龍蝦肉食都算唔貴,但開頭覺得有少少失望,覺得冇乜龍蝦味。但到朋友飲嘅時候佢話龍蝦味幾香,原來係要等佢滾啲,龍蝦味先會更加出,滾左之後我都飲咗幾碗,真係好入味,即刻覺得成件事唔同晒。長生抗癌松茸野菌見到好多菇,滾左當然要試吓佢個湯底嘅味道,湯底好清但都飲到好香嘅菇味而且甜,同龍蝦湯兩種感覺,但兩個味道都好正,朋友飲湯飲到飽🤣野食方面我地無諗過叫叫下就成張枱都係食物,但唯一好處就係每樣嘢都可以揀半份或者一份,而

龍蝦鍋🦞

長生抗癌松茸野菌

野食方面我地無諗過叫叫下就成張枱都係食物,但唯一好處就係每樣嘢都可以揀半份或者一份,而且半份嘅份量都唔少。肉類我哋揀咗小羔羊肉同牛舌。嚟到見到啲肉質真係幾靚。因為我哋為咗要飲湯,所以決定將啲肉放到最後先食,但到最後食嘅時候發現啲肉因為佢太靚,最後食都冇乜點樣變色同埋質素變。牛舌同埋羊肉都好好食,好香本身肉質嘅味,超級建議要試佢嘅肉,因為真係好香。

呢排個人健康咗,打邊爐第一時間要同朋友講我一定要食菜,今次我哋揀咗娃娃菜同埋萵筍,超級建議將啲娃娃菜放喺龍蝦湯嗰邊,因為娃娃菜本身會給左啲湯底嘅味,係超香濃,但係放喺菇果邊都唔差,因為好甜。

芋絲個人認為放喺清果邊比較夾,清+甜。

魚豆腐
朋友見到呢個表示不如叫半份俾我打卡,又話魚食魚,佢都幾飽肚下🤣

芝士墨魚丸
朋友話好好食,要食到一半加埋啲龍蝦湯一齊咁樣食更加出色,好似食緊龍蝦味嘅芝士墨魚丸。

鴨血
我朋友真係好鍾意食鴨血,佢呢度嘅鴨血都偏大件,應該叫抵食

洛神花茶/竹蔗茅根
佢有得一杯杯叫或者無限refill,我哋當然唔會叫一杯咁少啦,
。$25一個人頭,飲番幾杯都抵。

最搞笑嘅係你可以喺iPad度睇到佢嘅養魚場,保證啲魚新鮮🤣

同埋如果同小朋友黎佢哋都會好開心,因為有個兒童佢比佢哋玩。

仲可以同隻大嘅紅啤啤影相,但係無論少女定係小朋友都會好鍾意。
2021-12-12 1647 浏览
12點左右上到去,入座只有我地一枱非常冷清。。。環境好靚,全粉色系,仲有個好多醬料同冷盤嘅吧,真係好吸引一坐低佢只講及Ipad落單,其他都冇乜提到。我地問係咪有午市套餐先有再攞餐牌比我地睇自定製水果茶(任飲) $25 /位其實係無糖,有果味嘅紅茶,唔錯,都幾消滯醬料吧 $ 20 / 位呢個收費係唔會有人同你講,我比錢先記得睇過食評話店方都唔會提食客老實講唔貴,而且選擇多,4款前菜4款水果,不過佢講嘅話我會揀返食午市套餐囉,因為個價錢已經包埋,連飲品都係前菜佢做得好,有拍青瓜,麻辣木耳,涼拌雜菌同埋麻辣豬肚,水果有西瓜,橙,蜜瓜同火龍果前菜全部好味,水果夠晒回本健康添響鈴(半份) $29比出面嘅大又脆,相信都係新鮮西班牙黑毛豬片 $64比出面都係厚身有肉味鴨血(半份) $ 29有入口即融嘅感覺芝士蝦丸(半份) $49蝦味欠缺,芝士唔多,呢個價得4粒不值花鵰醉雞 $ 49雞件一半入味,勝在夠滑連埋湯底最平$ 98,如果散點冇折扣真係好難叫人幫襯,午市Openrice訂座好在有個食品7折,湯底飲品係無嘅!老實講,希望佢可以重點加返個$20醬料吧上去比人選擇,零提示就好似隱藏收費咁,即使出面

自定製水果茶(任飲) $25 /位
其實係無糖,有果味嘅紅茶,唔錯,都幾消滯

醬料吧 $ 20 / 位

前菜全部好味,水果夠晒回本健康添

響鈴(半份) $29
比出面嘅大又脆,相信都係新鮮

西班牙黑毛豬片 $64
比出面都係厚身有肉味

鴨血(半份) $ 29
有入口即融嘅感覺

芝士蝦丸(半份) $49
蝦味欠缺,芝士唔多,呢個價得4粒不值

花鵰醉雞 $ 49
雞件一半入味,勝在夠滑

老實講,希望佢可以重點加返個$20醬料吧上去比人選擇,零提示就好似隱藏收費咁,即使出面酒樓都會寫明茶錢,花生等等
2021-12-07
$197.5 (午餐)
用餐优惠
現金券
2021-12-11 85 浏览
舊同學聚會揀左呢個粉紅色 少女風 又可以打卡既火鍋店 門口位置仲有個小小playhouse咁地方比小朋友玩 門口有一隻粉紅色既熊熊 打卡岩曬入到去 店員問我地之前有冇黎過 好簡單咁講左 用平板落單 我問佢拎bb櫈 拎完就走左其他乜都冇介紹過滋補養生香辣鍋聞落都有香味既 食落就… 完全冇麻香感受唔到食麻辣火鍋既刺激膠原蛋白養顏美容鍋味道清淡 湯底本身有d菇味道唔差既食物方面 黃金魚皮好食其他都冇咩特別魚豆腐 魚型賣相吸引食落口感麻麻地用膳其間 詢問店員有冇該款食物叫我地睇平板其實我係睇完先問你有冇我唔知會唔會miss左其實我都知 落單 用平板知道我地第一次黎都冇提及過醬油區係我之前openrice睇介紹先知架埋單既時候同行小baby都有收醬油費我地坐既位置 有一位新既員工問佢野好多都唔知道但佢會搵同事解答我地 感覺很好但同事態度好似嫌我地煩係我地面前教新同事 語氣唔太好好唔耐煩咁 整體黎講 除左打卡同坐位舒適食物一般 店員態度一般價錢同質素黎講 唔會想再去第二次
入到去 店員問我地之前有冇黎過 好簡單咁講左 用平板落單

整體黎講 除左打卡同坐位舒適
食物一般 店員態度一般

價錢同質素黎講 唔會想再去第二次
2021-12-11 53 浏览
除咗粉紅教主,喱間粉紅色主題既美滋鍋我都抵擋唔住佢嘅魅力💕我同朋友都對粉紅色有種情意結,係咪證明我哋仲有一顆少女心😆🎀食物🎀湯底可以自選單鍋/鴛鴦鍋/四季鍋,根據你嘅口味配搭喱點十分好👍🏻而我地今日試單鍋養生藥膳醉雞鍋$1681️⃣湯底:味道甘甜清香,藥膳味岩岩好唔會過重,夠滋補呢個天氣飲好暖身!醉雞很入味,煮左好耐肉質都好嫩滑😋2️⃣芝士蝦丸半份$49: 一咬口感係彈牙又爽口,鮮蝦味都幾出眾,再夾芝士真係唔錯✨3️⃣美國牛板腱半份$74: 薄切所以輕輕灼7-10秒就食得,油花分布平均,入口柔軟帶有彈性4️⃣安格斯封門柳半份$114: 油花睇落雖然小,但係牛味較為濃郁,入口軟腍!5️⃣豬頸肉全份$68: 爽口唔肥膩,打邊爐真係唔少得👍🏻6️⃣炸響鈴半份$29: size好大,灼幾秒保拎半脆口感,吸埋湯汁都唔油膩!飲品$18一杯加多幾蚊▶️$25仲可以任添飲,仲要係段位計添👏🏻醬料每位加$20,另外仲有提供青瓜,雲耳,豬大腸,生果。💥環境💥一入門口已經見到大大個粉紅色熊啤啤😍入邊見到成間粉紅+白色,睇落好開心嘅感覺,而且仲有寶寶樂園啱埋小朋友玩,好似一間親子餐廳咁👍🏻

🎀食物🎀

5️⃣豬頸肉全份$68: 爽口唔肥膩,打邊爐真係唔少得👍🏻

醬料每位加$20,另外仲有提供青瓜,雲耳,豬大腸,生果。

💥環境💥
👍🏻膠原蛋白養顏美容鍋 $128招牌湯底!充滿骨膠原,係可以飲埋既養顏湯底🥰湯料有靈芝菇、豆腐、杞子、紅棗飲落膠質好重,好似煲起既花膠湯咁好好飲😍-👍🏻滋補養生香辣鍋 $88香料味重,唔會好辣,亦唔似平時食開既辣湯咁油膩😙兩款湯底都好濃味,加湯滾到最尾都無變淡啲野食淥完真係食到湯底味,唔駛點醬料都夠味好好食😋-👍🏻精選牛肉拼盤 $288牛小排油花均勻,充滿牛脂香,入口即溶🤤封門柳同牛板腱偏瘦,牛板腱比起封門柳牛味更重,更有肉感肥牛丁係咁多款之中油脂最重,一咬咇哂啲牛油出黎🤪牛舌有嚼勁但唔韌,又無騷味-👍🏻丸子盛盒盤 $98 & 蟹籽墨魚滑 $88蝦丸爽口,好明顯食到蝦肉牛丸結實得黎又幾彈牙,唔係混粉個種墨丸同墨魚滑味道一樣,都係墨魚味好突出🤤但墨魚滑更彈牙,入面混左好多大大塊既墨魚粒咬落仲有墨魚汁,好有口感好足料🤩-👍🏻黃金魚皮 $58有驚喜!每塊魚皮都沾滿鹹蛋黃,好脆口😛而且撈得好均勻,味濃得黎唔會好鹹,正!-👍🏻花甲 $108 & 老虎蝦 $109花甲肥美鮮甜,虎蝦厚肉彈牙,好新鮮-▪️其他火鍋配料西班牙黑豚五花肉 $32蔬菜盛盒盤 $68脆炸午餐肉 $15炸響鈴 $15-成間鋪粉紅
👍🏻膠原蛋白養顏美容鍋 $128
招牌湯底!充滿骨膠原,係可以飲埋既養顏湯底🥰
湯料有靈芝菇、豆腐、杞子、紅棗
飲落膠質好重,好似煲起既花膠湯咁好好飲😍
👍🏻滋補養生香辣鍋 $88
香料味重,唔會好辣,亦唔似平時食開既辣湯咁油膩😙
兩款湯底都好濃味,加湯滾到最尾都無變淡
啲野食淥完真係食到湯底味,唔駛點醬料都夠味好好食😋

👍🏻精選牛肉拼盤 $288
牛小排油花均勻,充滿牛脂香,入口即溶🤤
封門柳同牛板腱偏瘦,牛板腱比起封門柳牛味更重,更有肉感
肥牛丁係咁多款之中油脂最重,一咬咇哂啲牛油出黎🤪
牛舌有嚼勁但唔韌,又無騷味

👍🏻丸子盛盒盤 $98 & 蟹籽墨魚滑 $88
蝦丸爽口,好明顯食到蝦肉
牛丸結實得黎又幾彈牙,唔係混粉個種
墨丸同墨魚滑味道一樣,都係墨魚味好突出🤤
但墨魚滑更彈牙,入面混左好多大大塊既墨魚粒
咬落仲有墨魚汁,好有口感好足料🤩
👍🏻黃金魚皮 $58
有驚喜!每塊魚皮都沾滿鹹蛋黃,好脆口😛
而且撈得好均勻,味濃得黎唔會好鹹,正!

👍🏻花甲 $108 & 老虎蝦 $109
花甲肥美鮮甜,虎蝦厚肉彈牙,好新鮮

▪️其他火鍋配料
西班牙黑豚五花肉 $32
蔬菜盛盒盤 $68
脆炸午餐肉 $15
炸響鈴 $15

成間鋪粉紅色裝修,好pink好少女,走乾淨企理路線
整體食物質素、環境同服務都一流,但都計埋落價錢度既🤭
味道:9/10
性價比:5/10

📍#美滋鍋
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #家樂坊
2021-12-08 70 浏览
呢間火鍋打咭店,未入門口已經有隻好大隻的粉紅色花花熊,非常易認成間餐廳都行粉紅色少女風,咩都好少女Ipad自己點餐,湯底係佢的一大賣點,主打各式的養生湯我哋叫咗醉雞湯底,入面勁多藥材,紅棗當歸,又好香濃的酒味,但又唔會好油,清清地.入面有幾塊雞件,都鮮甜好味的火鍋配料方面,呢間餐廳好好,每款配料都可以叫半份,啱晒兩個人黎食但又想試多啲唔同野食的朋友去骨雞肉: 鮮甜嫩滑手工牛丸: 唔算彈牙,但有肉汁手切牛脊肉: 好濃肉味每人$25就可以無限飲飲品

成間餐廳都行粉紅色少女風,咩都好少女

Ipad自己點餐,湯底係佢的一大賣點,主打各式的養生湯

去骨雞肉: 鮮甜嫩滑

手工牛丸: 唔算彈牙,但有肉汁

手切牛脊肉: 好濃肉味

每人$25就可以無限飲飲品
2021-12-07 70 浏览
少女心滿滿的火鍋店終於有機會來食啦~門口擺放住一個大大的粉紅色啤啤熊,成間餐廳的主色調都係粉紅色。呢度環境好舒適,坐得好闊落~ 見到侍應會用酒精抹臺,好乾净。.帝皇龍蝦鍋 X 膠原蛋白養顏美容鍋 $276呢個龍蝦鍋真係好抵,入面有好多塊龍蝦肉,新鮮彈牙好味道!膠原蛋白養顔美容鍋可以補充下骨膠原~.好鍾意呢度的火鍋料可以有份量選擇。每樣都可以試d,又唔驚會食唔曬。仲有呢度有好多出面火鍋店比較少的材料,而且性價比都高。譬如花膠 海參 牛骨髓等,海鮮都好新鮮。.老虎蝦(4只) $109貴妃蚌(2只) $64新鮮肥鵝腸 $44牛骨髓 (半份) $44千層毛肚 (半份) $34安格斯風門柳 (半份) $114牛肝菌(半份) $34花膠(半份) $44海參(半份) $59美滋鍋自製魚豆腐(半份) $39西洋菜(半份) $19蓮藕片(半份) $16竹筍(半份) $19小竹筍(半份) $19竹蔗茅根(無限量添加) $25醬料$20/人
少女心滿滿的火鍋店終於有機會來食啦~

帝皇龍蝦鍋 X 膠原蛋白養顏美容鍋 $276
呢個龍蝦鍋真係好抵,入面有好多塊龍蝦肉,新鮮彈牙好味道!

膠原蛋白養顔美容鍋可以補充下骨膠原~
好鍾意呢度的火鍋料可以有份量選擇。
每樣都可以試d,又唔驚會食唔曬。
仲有呢度有好多出面火鍋店比較少的材料,而且性價比都高。
譬如花膠 海參 牛骨髓等,海鮮都好新鮮。

老虎蝦(4只) $109

醬料$20/人
2021-11-25
  • 老虎蝦
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
補祝靚女表妹生日 相約吃她最愛的火鍋選了旺角家樂樓上「美滋鍋」 位置方便 粉紅公主風裝修打卡一流 座位寬敝舒服主打女性 食物可叫半份很貼心選擇亦多不限時可慢慢食服務熱心 女生聚餐之選- ⧫ 帝皇龍蝦鍋 ⧫ $148龍蝦湯底濃郁惹味 裡面還有幾件龍蝦肉配海鮮特別夾 灼牛肉的話稍嫌蓋過肉香店員幫忙加湯蔥花及脆米 變身龍蝦泡飯米飯吸滿湯汁後滿滿龍蝦味 很有飽足感-⧫ 膠原蛋白養顏美容鍋 ⧫ $128以瑤柱雞肉及豬骨等熬製 入口幼滑香濃配料有豆腐菇紅棗杞子 火鍋前先飲一碗女士恩物 據知最適合產後女性補充膠原味道相當討喜 美顏之餘能突顯食物鮮味-⧫ 精選牛肉拼盤 ⧫ $288拼盤有五款部位牛肉 乾冰上檯打卡一流安格斯牛小排 薄切入口鬆軟牛味較濃郁 安格斯風門柳即橫膈膜 肉味最濃最軟腍美國牛板腱 即肩胛肉肉質細嫩富含油花美國一口肥牛粒 咬落較為有口感有嚼勁巴西牛舌有肉味 但略嫌太薄切不夠爽身-⧫ 新鮮肥鵝腸 ⧫ $44 / 半份異常邪惡且其貌不揚 非常爽脆吸滿湯汁-⧫ 芝士蝦丸 ⧫ $49 / 半份非流心芝士味不濃 蝦味頗明顯亦夠爽口-⧫ 台灣新鮮鴨血 ⧫ $22 / 半份有鴨血獨特口感也沒有腥味
補祝靚女表妹生日 相約吃她最愛的火鍋

拍青瓜麻辣豬肚水果等也任食 頗為體貼
2021-11-29
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
2021-12-05 64 浏览
粉紅控打卡熱點🐻門口大大隻pink bear bear🐻絕對係一個不可錯過的打卡位。。。。。。餐廳入面的卡位/display等都以迷人pink lady 粉紅色為主💕💕落單以QR code為主~方便但上菜時間較耐,等左成45分鐘😕......可選mix的湯底~點左個椰子🥥湯底幾清甜😚自助醬料bar都係粉紅色backdrop😄.......食材可選半份/全份,無論人多定人少都冇問題。。。。。。
粉紅控打卡熱點🐻
可選mix的湯底~點左個椰子🥥湯底幾清甜😚
自助醬料bar都係粉紅色backdrop😄.......
食材可選半份/全份,無論人多定人少都冇問題。。。。。。

2021-12-04 1171 浏览
🥚🥚🐷粉紅夢幻火鍋✨性價比:5/10🍳食物:7/10🌏環境:7/10🕺🏻服務:6/10💰是次消費:人均 $ 375#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在旺角🍰食物分類: #蛋蛋豬吃火鍋————————很久沒有來吃美滋鍋,自從剛剛開業時被過江龍吸引,之後都沒來了,今次再來回味一下粉紅火鍋。食店以平版電腦下單,醬汁往外面自己調配,還有指引建議如何調出好醬汁。鴛鴦鍋維他命C蕃茄玉米鍋 ($58) + 清涼解熱雪耳鮮椰鍋 ($98)最欣賞椰子湯底有真椰肉,椰子肉很滑溜,一煮起未落料之前可以喝幾口,清甜養生,還有浸到軟綿綿的雪耳。蕃茄湯真材實料,煲到蕃茄融融地,杰身,令材料都幾掛汁。安格斯封門柳半份 ($114)牛味特別香濃,但這個部位的油脂比較少,所以咬起來不會太軟身,少了入口即化的口感;半份約有8塊。西班牙黑豚香肩半份 ($64)豬騷味較為突出,口感爽口。官方建議淥20秒味道剛好。日本香肩白豬肉片半份 ($69)與西班牙的相比,這款豬味較淡,但肉質相對較淋,半份約有6塊。綜合滑 ($128)魚子墨魚滑:內裡有一小塊一小塊的墨魚,口感彈牙爽口。魚子蝦滑:最爽口,蝦肉明顯彈牙,手打得不錯。豬肉滑:口
🥚🥚🐷

🏝地點分類: #蛋蛋豬在旺角
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃火鍋
————————

鴛鴦鍋
維他命C蕃茄玉米鍋 ($58)
+ 清涼解熱雪耳鮮椰鍋 ($98)
蕃茄湯真材實料,煲到蕃茄融融地,杰身,令材料都幾掛汁。
鴛鴦鍋

安格斯封門柳半份 ($114)
安格斯封門柳半份

西班牙黑豚香肩半份 ($64)
豬騷味較為突出,口感爽口。官方建議淥20秒味道剛好。
西班牙黑豚香肩半份

日本香肩白豬肉片半份 ($69)
日本香肩白豬肉片半份

綜合滑 ($128)
魚子墨魚滑:內裡有一小塊一小塊的墨魚,口感彈牙爽口。
魚子蝦滑:最爽口,蝦肉明顯彈牙,手打得不錯。
豬肉滑:口感就像手擠起來的碎肉團。

紅薯粉半份 ($16)
手打稻庭烏冬半份 ($19)
麵條吸盡湯底,薯粉本身甜甜地,放入椰子湯底更顯甜味,十分煙韌。
紅薯粉半份 ($16) 手打稻庭烏冬半份 ($19)

蘋果荔枝凍茶 ($56)
醬料 ($20)
蘋果荔枝凍茶

店員一般都樂於幫忙,而只有一位態度不太友善,就是負責帶位及結帳那位,語氣強硬無禮貌,有點因為她的態度而影響對美滋鍋的印象⋯⋯

美滋鍋 Beauty in The Pot
🚦旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
(油麻地站 A2 出口, 步行約3分鐘)
🕰營業時間:12:00 – 00:00
2021-11-24