2022-04-29 98 浏览
餐廳環境好舒服,加上座位寬敞,更令人感覺舒適同輕鬆午市lunch set 價錢由$68-$98,相當抵食每個套餐都有上湯、薯蓉同是日卷物2件🥢迷你拖羅蓉丼廚師發辦壽司餐$98廚師發辦有5款不同嘅壽司🍣當中我最鍾意嘅炙燒左口魚裙邊,炙燒後將魚油甘香滲出,食落更濃郁,仲入口即溶添拖羅蓉口感綿滑😍每一啖都充滿住魚油香🥢壽司盛盒跟湯烏冬 $98壽司盛盒入面有7件壽司🍣兩件卷物同甜蛋,整體壽司都唔錯,仲有一大碗湯烏冬,豐富又滿足!另外上湯係用新鮮魚整嘅魚湯,味道非常鮮美,一啲魚腥味都冇👍🏻仲有個薯蓉都好好味😋
餐廳環境好舒服,加上座位寬敞,更令人感覺舒適同輕鬆

午市lunch set 價錢由$68-$98,相當抵食
每個套餐都有上湯、薯蓉同是日卷物2件

🥢迷你拖羅蓉丼
廚師發辦壽司餐$98

拖羅蓉口感綿滑😍每一啖都充滿住魚油香

🥢壽司盛盒
跟湯烏冬 $98

尖沙咀新開左間日本餐廳,位於漆咸道南,由尖東站步行5分鐘便到。裝潢方面,餐廳用左木紋餐桌,走一種沉實家居風格,而且更設有露台坐位,坐得舒服寫意。餐廳另設有包廂房間,仲有埋卡拉ok 🎤,私隱度娛樂性滿分。*迷你蟹肉蟹膏丼 廚師發板壽司餐 $98*廚師發板既壽司 🍣 分別有三文魚,劍魚腩,池魚,鰻魚以及鰈魚。呢個價錢食到廚師發板真心唔錯,魚生新鮮,三文魚油脂分布剛好,而且入口唔黐牙。值得一提既係廚師會細心提議您食壽司既次序,確保口感各方面都達到要求。而蟹肉丼嘅蟹肉多到滿瀉, 食落好鮮味,送飯一流。*四色魚生丼 $88*分別有三文魚,油甘魚,鰈魚和蟹籽。三文魚同油甘魚新鮮肥美,而油甘魚油花快速融入口,好味🤪。

*迷你蟹肉蟹膏丼 廚師發板壽司餐 $98*

而蟹肉丼嘅蟹肉多到滿瀉, 食落好鮮味,送飯一流。

*四色魚生丼 $88*
2022-04-26 78 浏览
前兩日同朋友去咗間係尖沙咀嘅抵食日本餐廳,lunch set全部100蚊樓下有交易,而且套餐包湯、沙律同是日卷物,好豐富☺️餐廳位於大廈嘅4樓,環境好日式,而且有室外位置,可以望到對面公園,都真係幾舒服😌迷你拖羅蓉丼配廚師發辦壽司餐,$98一個餐就可以食到拖羅蓉丼同埋壽司,仲要係廚師發辦,真係好抵。雖然話係迷你丼,但係份量一啲都唔少,上面一層厚厚嘅拖羅蓉,好滿足呀。而壽司呢,師傳會根據當日嘅食材整5件,當日就有三文魚、油甘魚、深海池魚、鰻魚同埋鰈魚🤩迷你蟹肉蟹膏丼配廚師發辦壽司餐,$98壽司部分一樣,不過朋友就要咗蟹肉蟹膏丼,一層滿滿嘅蟹肉上面再加蟹子同蟹膏,大滿足。值得一提嘅係套餐入面嘅薯仔沙律都好好味😋另外見到有唔少嘅清酒🤩鍾意飲酒嘅人表示很吸引😌

迷你拖羅蓉丼配廚師發辦壽司餐,$98

迷你蟹肉蟹膏丼配廚師發辦壽司餐,$98

另外見到有唔少嘅清酒🤩鍾意飲酒嘅人表示很吸引😌
1K
2022-04-25 79 浏览
而家既嘉芙中心原來除左有樓上吧之外,仲有間好食既日本餐廳,似乎係新開無耐,環境新淨,有大玻璃窗,配搭和風木系裝潢,光線自然舒適。午市時段有lunch set,價錢相宜,最平$68已有一個定食,而刺身飯加埋廚師發辦壽司都只係$98。我同朋友都叫左廚師發辦壽司餐,分別配迷你帶子刺身don同埋迷你蟹肉蟹膏don。套餐有前菜包括麵豉湯,卷物同埋蟹籽薯溶,卷物係新鮮即造,薯溶忌廉味濃有薯香,蟹籽增添口感,前菜黎講算好豐富😋雖然係迷你don,但帶子大粒厚肉,好鮮甜😋再加上大量蟹籽,配上醋飯,好味♥️而蟹肉蟹膏一樣係鋪滿哂飯面,啖啖飯都食到蟹肉蟹膏既甘香👍🏻廚師發辦壽司🍣三文魚🍣油甘魚🍣雜錦魚生軍艦🍣燒鰻魚🍣火炙魚貝全部都好新鮮,最中意係火炙魚貝,入口油香滿滿,有炙燒香氣。壽司飯調味都剛好,有醋香👍🏻總括黎講CP值高,值得一試,餐廳仲有間VIP房,遲D疫情好番D可以多人聚聚啦!

而蟹肉蟹膏一樣係鋪滿哂飯面,啖啖飯都食到蟹肉蟹膏既甘香👍🏻

廚師發辦壽司
🍣三文魚🍣油甘魚🍣雜錦魚生軍艦🍣燒鰻魚🍣火炙魚貝

2022-04-24 83 浏览
今日試咗一間CP值高嘅日式居酒屋,佢哋嘅午市套餐全部都低過$100,所以特登book位試一試。壽司盛盒 配 烏冬每個set都會跟一碗魚湯同一份沙律,魚湯都幾好味。主食係壽司盛盒,成盤上好有氣勢,款式雖然係普通,但係質素唔錯,仲配埋一大碗烏冬,夠曬飽肚。芝麻雞翼追加左呢個小食,超級好食。炸到脆一脆,又入味,裏面仲好Juicy。迷你拖羅蓉丼 配 omakase 壽司呢個都有跟湯同埋沙律,跟一碗仔拖羅蓉丼,更五款壽司,舍利做得有空氣咁唔會太實餐廳對正漆咸道南,啱啱有個露台,下次凍啲嘅時候訂位可以book戶外位,感覺會更加chill

壽司盛盒 配 烏冬
每個set都會跟一碗魚湯同一份沙律,魚湯都幾好味。

芝麻雞翼

迷你拖羅蓉丼 配 omakase 壽司

2022-04-23
午餐
2022-04-22 82 浏览
尖沙咀嘉芙中心新開的日本餐廳 [絆]門口設計特別,左邊是一排竹樹,右邊是餐廳招牌,感覺好靚,餐廳唔係好大,大約有六至七張枱四人枱,但坐得好舒服,最喜歡有露台設計,很有日本家庭式經營的餐廳feel,好啱夜晚三五知己一邊食串燒刺身一邊飲酒傾偈,這就是我人生其中一件快樂的事。今日約咗朋友嚟呢度食Lunch ,發現呢度嘅 Set 好多選擇,有壽司,刺身丼飯,串燒,各式各樣嘅定食都有,而且價錢超級相宜,食物質素亦非常之高,又坐得舒服,喺尖沙咀真係可以作為午餐之選👍🏻是日午餐二人前🇯🇵串燒拼盤 $ 78跟炒椰菜,牛肉餃子,魚湯我喜歡魚湯,非常香濃既魚味好鮮甜,牛肉餃子都好有驚喜,外皮脆脆,牛肉餡料好Juicy,好好食,炒椰菜加咗冬菇燒汁炒,爽脆,小店嘅前菜都做得非常用心👍🏻🍢燒豆腐,外脆內滑,加上燒汁,簡單就是好味🍢燒玉子,師傅功力深厚,外皮有如焦糖一樣清脆,但係玉子中間又軟綿綿,推介🍢鹽燒雞翼-調味剛好,雞皮燒得好脆,肉仍然保持濕潤嫩滑,正🍢燒雞肉棒,自家製的雞肉棒,最鍾意口感,仍然食到粒粒雞軟骨,加埋燒汁一流🍢醬燒豬腩肉,豬腩肉肥瘦適中,用麵豉醬做醬汁,好惹味🇯🇵迷你帶子刺身丼廚師發板壽司餐

今日約咗朋友嚟呢度食Lunch ,發現呢度嘅 Set 好多選擇,有壽司刺身丼飯,串燒,各式各樣嘅定食都有,而且價錢超級相宜,食物質素亦非常之高,又坐得舒服,喺尖沙咀真係可以作為午餐之選👍🏻

是日午餐二人前

🇯🇵串燒拼盤 $ 78
跟炒椰菜,牛肉餃子,魚湯

🍢燒豆腐,外脆內滑,加上燒汁,簡單就是好味
🍢鹽燒雞翼-調味剛好,雞皮燒得好脆,肉仍然保持濕潤嫩滑,正
🍢醬燒豬腩肉,豬腩肉肥瘦適中,用麵豉醬做醬汁,好惹味

🇯🇵迷你帶子刺身廚師發板壽司餐 $ 98
跟蟹子沙律,卷物,魚湯

好豐盛嘅一個套餐,喜歡食魚生嘅朋友就啱晒,一次過可以食到好多唔同款嘅刺身,而且款款新鮮,最鍾意佢每件壽司飯嘅比例好好,調味同埋軟硬程度適中,作為午餐一人前,真係非常好

🍚帶子蟹子迷你刺身
🍣碟魚

🍹乳酸梳打 $ 38
益力多加梳打原來幾好飲㗎

🥃舩坂梅子洒 $ 68
晏晝都想飲番杯,店主推介俾我呢隻梅酒話配食物非常好,梅清甜酒味唔係好濃,下午飲非常適合,當然夜晚又唔同講法😎

✨下次一定會再回訪,但當然會帶埋好朋友一齊嚟飲酒傾偈,非常好既一個地方✨
  • 串燒
  • 梅洒
🇯🇵尖沙咀食日本野原來唔一定要三位數🥹呢間日本野應該真開既~ 啲野好乾淨. 加上落地玻璃~ 彩光度十足! 打卡一流😂同朋友叫左2 個 lunch set迷你拖羅蓉花丼配廚師發板壽司(hkd98)另一個就係為你帶子刺身丼(都係hkd98) 一樣配廚師發板壽司.兩個餐既分別就係丼上既刺身唔同其他嘢都係一樣嘅~ 呢個價錢黎講,對得住野食質素+環境呀~ 服務員都好nice . 想再食得經濟啲都仲有其他選擇想食豪小小亦得!
🇯🇵尖沙咀食日本野原來唔一定要三位數🥹
呢間日本野應該真開既~ 啲野好乾淨.
加上落地玻璃~ 彩光度十足!
打卡一流😂
同朋友叫左2 個 lunch set

迷你拖羅蓉花丼配廚師發板壽司(hkd98)

兩個餐既分別就係丼上既刺身唔同
其他嘢都係一樣嘅~

呢個價錢黎講,對得住野食質素+環境呀~
服務員都好nice .

想再食得經濟啲都仲有其他選擇
想食豪小小亦得!
2022-04-20 71 浏览
今日有人幫手湊阿女😆我可以約朋友食午飯喇‼️位於尖沙咀嘅「絆」性價比高午餐款式都好吸引❤️加上有落地玻璃,自然光穿透店內令環境更舒適,用餐更滿足👍🏻迷你拖羅蓉丼廚師發辦壽司餐 $98有5款廚師發辦壽司,鮮味洋溢迷你拖羅蓉丼並不迷你😆飯量都多㗎!醋飯真開胃😋一堆拖羅蓉,肥美香滑四色魚生丼 $88滿滿嘅蟹籽💕厚切三文魚鰈魚油香❤️清香油甘魚食落有層次午市套餐均附上湯、沙律同是日卷物2件另外有刺身、餃子、小丸子、雞翼、玉子燒可以追加㗎‼️真係好抵食👏🏻👏🏻
今日有人幫手湊阿女😆
我可以約朋友食午飯喇‼️

位於尖沙咀嘅「絆」性價比高
午餐款式都好吸引❤️
加上有落地玻璃,自然光穿透店內
令環境更舒適,用餐更滿足👍🏻

迷你拖羅蓉丼廚師發辦壽司餐 $98
有5款廚師發辦壽司,鮮味洋溢
迷你拖羅蓉丼並不迷你😆
飯量都多㗎!醋飯真開胃😋
一堆拖羅蓉,肥美香滑

四色魚生丼 $88
滿滿嘅蟹籽💕厚切三文魚
鰈魚油香❤️清香油甘魚
食落有層次

午市套餐均附上湯、沙律同是日卷物2件
另外有刺身、餃子、小丸子、雞翼、玉子燒可以追加㗎‼️
真係好抵食👏🏻👏🏻
2022-04-19 98 浏览
🤎絆 (尖沙咀)🧸尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心4樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️原來嘉芙有野食😋痴線,呢度超舒服,首先講吓座位方面係對住陽台嘅位置,有陽光照入嚟🌞每一張枱位置都有啲距離空間感十足。仲有啲燈好舒服,係居酒屋嘅和式格局🙊如果一班人嚟我會揀咗日式榻榻米❗️仲可以包場唱K 㗎💯今次我就揀咗一張梳化位,四人坐其實都好寬敞,張枱夠晒大。今日我哋就叫咗兩個午市套餐,我覺得勁抵食因為午市套餐已經包左飯/烏冬同埋湯🥳仲要係$100内有找😍-串燒拼盤丼🍢 $78串燒分別有雞翼、五花肉、玉子、豆腐、仲有個腸仔。即叫即燒性價比都幾高,雞翼同五花肉醃製得幾好味,唔會太鹹。食起上嚟肉質較軟,仲好juicy五花肉咬開肉汁滿滿,肉味濃郁🥳,配埋白飯,夠哂飽。如果俾多少少燒汁撈飯更加正。除此之外仲有啲小食分別係薯蓉、少量炒菜、同埋兩隻煎餃。最好味係個薯蓉👍🏻有少少蟹子,中間仲有啲甘筍配埋,口感多重😍-壽司盛盒🍣 $98一上枱嘅時候嚇死我啦,冇諗過咁大盤。有七款唔同嘅壽司,三文魚、鰻魚、深海池魚我最中意。三文魚唔會太厚切,我比較鍾意呢種感覺因為唔會覺得太膩😌鰻魚一如既往都係我嘅最愛😚

🤎絆 (尖沙咀)
🧸尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心4樓

原來嘉芙有野食😋

-串燒拼盤丼🍢 $78

-壽司盛盒🍣 $98

一上枱嘅時候嚇死我啦,冇諗過咁大盤。有七款唔同嘅壽司,三文魚、鰻魚、深海池魚我最中意。三文魚唔會太厚切,我比較鍾意呢種感覺因為唔會覺得太膩😌鰻魚一如既往都係我嘅最愛😚旁邊甜甜嘅玉子勁滿足😋鰈魚我之前從來都未試過,感覺都幾特別。
油甘魚ᴠᴇʀʏ ɢᴏᴏᴅ🤩除此之外我認為佢個餐湯都勁好味,魚味重🐟烏冬有巨量海帶,分量十足👍🏻

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-19
午餐
2022-04-19 78 浏览
難得疫情緩和復活假出黎食個lunch位於尖沙咀既絆 絕對係高cp既首選日本餐廳今次食左:🐠迷你拖羅蓉丼 廚師發辦壽司餐🦀迷你蟹肉蟹膏蓉丼 廚師發辦壽司餐餐前小食係三文魚蟹柳小卷另外有薯仔沙律同魚湯拖羅由日本直送質地相當細緻另有5件壽司當中既火炙鰈魚油香滿滿最為出色另加25蚊有5粒章魚燒質素不俗,相當扺食由於午餐份量已經相當足夠叫唔叫小食都ok午餐只係98蚊咋冇諗過尖沙咀都食到咁高cp既lunch餐廳為樓上鋪坐位不多,環境清靜,都幾舒服㗎
難得疫情緩和

叫唔叫小食都ok

午餐只係98蚊咋
冇諗過尖沙咀都食到咁高cp既lunch
餐廳為樓上鋪
坐位不多,環境清靜,都幾舒服㗎

2022-04-17 92 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境好chil 😉Lunch set價錢唔貴 性價比都幾高💰❶四色魚生丼$882款Lunch set 都包左是日卷物、沙律同湯🍱今次就有加洲卷同薯仔沙律🥗湯係新鮮既湯有吃於平時日本餐廳既即沖麵豉湯🥣呢個四色丼飯既各款魚生都尚算新鮮🤩每一件魚生都係非常厚切🔪加上海量既蟹子 要黎撈飯最適合不過🥢❷迷你帶子刺身丼廚師發辦壽司餐 $98丼飯嘅帶子大大隻又好新鮮🍚單睇賣相已經覺得覺得好靚😍加埋五件嘅壽司真係超豐富 🍣$100都唔使勁抵食💸
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

單睇賣相已經覺得覺得好靚😍
加埋五件嘅壽司真係超豐富 🍣
$100都唔使勁抵食💸
2022-04-17 64 浏览
📍絆Kizuna今日行行吓街發現尖沙咀有間幾抵食嘅日本料理,lunch set性價比非常高,有湯有小食,有餃子,連埋成個定食$100有找,夠抵喇掛🥸👅迷你拖羅蓉丼廚師發板壽司餐 $98呢兩個餐包埋餃子,仲有一個蟹籽洋蔥薯蓉,同埋個湯~餃子炸到脆卜卜,出邊嘅皮一啲都唔厚,有驚喜😗蟹籽洋蔥沙律亦都好開胃,薯蓉入面有一粒粒嘅洋蔥,夠晒口感~至於個湯係魚湯,夠味亦唔腥😙講返個丼,雖然佢話迷你,但係其實夠晒飽,拖羅蓉幾新鮮,滿滿既魚油甘香,份量其實都夠😛至於廚師發板壽司,特別想講炙燒左口魚群邊,好香,入口即溶🫣👅 迷你帶子丼廚師發板壽司餐 $98呢個餐同上面個餐唔同嘅地方淨係丼飯,個人比較鍾意呢一個,因為有巨糧蟹籽😬帶子亦都新鮮,冇腥味,鍾意食帶子刺身嘅朋友一定要試呢個😛
📍絆Kizuna
👅迷你拖羅蓉丼廚師發板壽司餐 $98
👅 迷你帶子丼廚師發板壽司餐 $98
2022-04-15 76 浏览
尖沙咀呢間居酒屋環境開陽,坐得好舒服!午市套餐$78-$98就食到❤️佢哋嘅壽司幾高質🤤刺身好新鮮😍壽司盛合+湯烏冬 $987件壽司加4件加州卷✨食得好滿足🥰佢哋烏冬特登挑選煙韌彈牙口感🍥同出邊食到嘅唔同😆蒲燒鰻魚井 $98鰻魚好厚肉😜口感係屬於偏彈牙嗰種🤓仲有兩大塊厚燒玉子🍳超豐富✨欣賞佢哋嘅飯加咗好多飯素🤤增味不少~呢款仲會有埋炒雜菜 雖然細細碗 但都可以增加啲纖維🥰套餐都會配上湯同前菜 個湯有啲似拉麵湯底 好飲嘅 唔會好鹹☺️前菜有薯仔沙律同埋炸餃子🥟餃子皮薄餡多 而且非常Juicy👏🏻
尖沙咀呢間居酒屋環境開陽,坐得好舒服!

午市套餐$78-$98就食到❤️
佢哋嘅壽司幾高質🤤刺身好新鮮😍

壽司盛合+湯烏冬 $98
7件壽司加4件加州卷✨食得好滿足🥰
佢哋烏冬特登挑選煙韌彈牙口感🍥同出邊食到嘅唔同😆

蒲燒鰻魚井 $98

呢款仲會有埋炒雜菜 雖然細細碗 但都可以增加啲纖維🥰

2022-04-13 79 浏览
同事介紹我食呢間日本餐廳,食完一次成日都返黎食😂Lunch set真心好抵食又大份,餐廳地方細細,但都周不時有做包場服務,所以黎之前都建議book定位先。.🍴壽司盛合跟湯烏冬一碗 $98每日既壽司🍣Set都唔同,由廚師發辦,跟餐仲有配湯,沙律及是日卷物兩件👍🏼壽司新鮮又鮮味,壽司飯Size岩岩好,佢個Set跟碗烏冬好大碗🙈成日都食唔晒 好抵。.🍴蒲燒鰻魚丼 $98鰻魚切4件,厚厚地岩岩好,鰻魚汁濃得黎唔會太甜,特別一讚個玉子好好食,滑得黎暖暖地,加埋珍珠米好夾。跟餐配小食(薯仔沙律),湯及炒野菜👍🏼.尖沙咀日式Lunch性價比勁高,之前仲叫過佢個刺身Set都好抵食,不過位置就少左啲,如果lunch time撞岩時間先食到😃

🍴壽司盛合跟湯烏冬一碗 $98

🍴蒲燒鰻魚丼 $98

2022-04-13 60 浏览
超耐冇食日本嘢,難得出尖沙咀放下風,搵咗間環境舒服嘅日本餐廳食個靚lunch 雖然喺尖沙咀,但係價錢相當親民,最貴$100有找套餐跟湯、薯仔沙律同埋加州卷魚湯奶白色相當清甜,有驚喜<迷你帶子刺身丼加壽司餐$98>迷你刺身丼上面有兩大粒帶子同滿滿蟹子,帶子鮮甜可口另外有五款刺身壽司作配搭,鍾意食刺身必叫<壽司盛盒加湯烏冬$98>跟餐湯烏冬超大份,同平時單叫烏冬size 有得比壽司盒有唔同魚類刺身壽司、鰻魚、加州捲,一個壽司盛可以試足咁多款壽司,好抵食

雖然喺尖沙咀,但係價錢相當親民,最貴$100有找

套餐跟湯、薯仔沙律同埋加州卷
魚湯奶白色相當清甜,有驚喜

<迷你帶子刺身丼加壽司餐$98>
迷你刺身丼上面有兩大粒帶子同滿滿蟹子,帶子鮮甜可口
另外有五款刺身壽司作配搭,鍾意食刺身必叫

<壽司盛盒加湯烏冬$98>
跟餐湯烏冬超大份,同平時單叫烏冬size 有得比