2020-10-07 108 浏览
綠色生活的概念愈來愈普及,所以香港也開了不少新派素食餐廳,包括今天要介紹的這一間😳餐廳採用全素食材,包括牛奶也會用植物奶作替代,保證客人吃得健康~#焦糖香蕉燕麥碗 $88以植物奶為基底的燕麥碗,味道較清淡,但添加了紅莓果醬,令味道酸酸甜甜,更讓人胃口變好😋,內裏有奇亞籽布甸、燕麥、葵花籽、南瓜籽等,生果方面有芒果粒🥭和半條香蕉🍌,香蕉從冷藏庫取出,所以十分冰凍🥶和較硬身~即使沒有米飯,份量也十分足夠。味道小評分:😋😋😋/5#青醬三色螺絲粉 $88青醬很好地掛在三色螺絲粉上,味道清新而不難接受🤩最有驚喜是雞髀菇🍗與青醬十分配合😋味道小評分:😋😋😋😋😋/5#黑松露蛋黃醬蕃薯條 $68頗香的黑松露味😍而且蕃薯條新鮮炸好🍟,沒有多餘的炸粉所以蕃薯條🍠較軟身,$68已經有很大一碗的蕃薯條🤯,不過蛋黃醬較稀身,和味道較淡,可以再濃一點味道小評分:😋😋😋😋/5

#焦糖香蕉燕麥碗 $88
味道小評分:😋😋😋/5

#青醬三色螺絲粉 $88
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#黑松露蛋黃醬蕃薯條 $68
味道小評分:😋😋😋😋/5
2020-10-06 97 浏览
汝州街嘅素年有別於其餘兩間分店呢間所有製品都係「全素」🤩🤩 !正!芫荽香味嘅不可能漢堡包!鍾意食芫荽嘅大家MUST bookmark 呢個漢堡!!!勁香芫荽味!好fresh好治癒😝唔講你唔知裏面係素肉,用impossible 嘅素漢堡,大廚整到同7成熟嘅漢堡一樣樣😯切開一半肉汁流晒出嚟🤪好正唷!你更加想像唔到芝士係豆製芝士🤣做到咁迫真!唐僧唔知,食咗都會自責內疚🤫甜薯條即炸香甜又香脆!大大份
汝州街嘅素年有別於其餘兩間分店
呢間所有製品都係「全素」🤩🤩 !

甜薯條即炸香甜又香脆!大大份
深水埗文青健康素食餐廳 💛🌿最近素食餐廳當道,有好多文青素食cafe選擇😍 呢間素食餐廳係短時間就開咗三間,分店風格相近,菜式就略有不同🧐🍝 不可能肉醬意粉 $88 (6.2/10)非常有真肉醬味嘅素肉醬,不過唔重肉味,肉醬比較碎肉醬同意粉比例均勻意粉偏幼身,雖然影響咬感,不過都掛汁份量足夠唔算有驚喜🍜 冬陰意大利粉 $88 (7/10)幾有驚喜,高度還原冬陰公嘅味道,酸辣味刺激胃口,辣味唔強烈,不過會愈食愈辣配料多元,有燒茄子,雞髀菇,車厘茄,蘆筍同樣地意粉汁料足夠🥗 生酮泰式沙律 $88 (6.3/10)材料多樣新鮮,味道清新,其中醃豆腐幾得意,硬硬地又有豆味,而芽菜略有青草味配上泰式酸辣醬汁,增加味道層次,辣度愈食愈出,對唔食得辣嘅朋友嚟講可能略為進取🍰 檸檬芝士蛋糕 $48 (6.3/10)有少少檸檬酸味 甜味少重芝士味唔輕盈蛋糕質地頗幼滑整體幾fresh
[西泰fusion ] 深水埗文青健康素食餐廳 💛🌿

🍝 不可能肉醬意粉 $88 (6.2/10)
非常有真肉醬味嘅素肉醬,不過唔重肉味,肉醬比較碎
肉醬同意粉比例均勻
意粉偏幼身,雖然影響咬感,不過都掛汁
份量足夠
唔算有驚喜

🍜 冬陰意大利粉 $88 (7/10)
配料多元,有燒茄子,雞髀菇,車厘茄,蘆筍
同樣地意粉汁料足夠

🥗 生酮泰式沙律 $88 (6.3/10)

生酮泰式沙律

🍰 檸檬芝士蛋糕 $48 (6.3/10)
有少少檸檬酸味 甜味少重
芝士味唔輕盈
蛋糕質地頗幼滑
整體幾fresh

檸檬芝士蛋糕

2020-10-02 64 浏览
嚟過呢度食嘢好多次終於有機會今日寫一個食評!特別推介係佢哋嘅未來漢堡, 多汁而且伴碟嘅番薯條非常新鮮好味!另外冬陰功三色螺絲粉非常之入味雖然有少少辣, 建議如果特別怕辣嘅人可以轉食 青汁三色螺絲粉。嘢飲方面特別推介佢哋嘅鮮果燕麥奶, 基本上我每一隻鮮果燕麥奶都飲過每一隻都覺得好fresh。最後不得不提嘅係各位店員嘅服務態度都好好, 次次食完嘢都好開心, 而且服務員們都是真的很溫柔和很細心呢!強烈推介呢一間餐廳比任何想食一餐舒服嘅飯或者係鍾意文青風又或者係想食健康啲嘅人!
嚟過呢度食嘢好多次終於有機會今日寫一個食評!
2020-09-27 202 浏览
終於有機會試到呢排係IG非常流行嘅素年!我搵埋一班會食素嘅朋友一齊試下。你得呢啲IG熱門店當然一定要預早book咗先啦!如果唔係walkin就一定冇位㗎啦!一開始我哋以為悉數一定會唔飽啦所以叫多左兩款小食:番薯條、紫薯波波,點知到最後真係食唔晒佢嘅返薯條炸得好透,脆得黎又唔乾,甜甜地配埋香氣十足嘅黑松露醬真係意外地配合!咁多個risotto之中,最好味嘅就係冬陰功意大利飯。的確辣咗少少但係佢嘅冬陰功味非常之出,平時我因為敏感嘅關係食唔到冬陰功但係呢個飯真係滿足左我食冬陰功嘅心呀?食唔到冬陰功但係呢個飯真係滿足左我食冬陰功嘅心!
2020-09-26 115 浏览
我倆自問都算環保,平時都有做開垃圾分類同回收,但要我哋戒肉真係幾難做到。唯有間中食得環保D!呢排我哋都幾鍾意素食,所以假日就去咗深水埗人氣素食店The Park by Years。我哋12點到,餐廳已經坐滿9成,遲多少少門外已經有人龍,果然人氣十足。我哋點咗不可能漢堡包(羽衣甘藍版 $138)。食漢堡包無非都係貪佢啖啖肉,呢個漢堡飽採用『不可能素肉』,無論賣相及口感都極似真嘅手打牛肉漢堡,有種免治牛肉一粒粒嘅感覺,口感綿密juicy,但我知道佢其實係植物肉後,食嘅時候完全唔會有罪惡感。當然,味道始終冇真正牛肉肉味咁重咁香,但配搭咗漢堡其他配料以及醬汁後,其實同平時食嘅漢堡都唔係好大分別。配菜嘅蕃薯條外脆內軟,入面軟綿綿,盡是蕃薯嘅香甜,令人食唔停口。不過如果漢堡飽可以出返無芫荽/羽衣甘藍版本就更多選擇啦。韓式茄子漢堡包($98),內裏有泡菜、茄子及椰菜絲,醬汁調味香辣帶甜,好惹味!送熱玄米茶或者凍黑豆茶,點左凍黑豆茶,大大杯,消暑健康!

我哋點咗不可能漢堡包(羽衣甘藍版 $138)

送熱玄米茶或者凍黑豆茶,點左凍黑豆茶,大大杯,消暑健康!
2020-09-25 805 浏览
上年食素食的朋友介紹,試過素年的本店知道深水埗南昌街那邊開了新店訂了枱跟朋友文青一番新店真的很適合打卡,店外已經有不少打卡位置📸很喜歡遠遠也能看見的The Best is yet to come店外有兩張枱,擺放了小花🌾室內也放了一些植物餐枱面用的似是原木,整間餐廳裝飾自然餐廳比本店大很多,空間感十足有兩個木櫃放了不少擺設,其中有些物品是可購買店內掛上的畫及字句,有意思餐廳主菜不算多,大約有十款主菜都配有餐飲,也可加錢升級飲品我們點了兩份主食,兩杯黑豆茶. 青醬三色螺絲粉 | $88螺絲粉內最主要有雞脾菇、翠肉瓜,松子仁等。松子仁好香螺絲粉份量十足,軟硬適中,螺旋紋中掛滿青醬,隱隱有香葉香味,加上檸檬汁,清新的味道,不會覺得膩。不可能泰式捲餅 | $108食開素菜的朋友有跟我介紹過,Impossible 及Beyond Meat是兩大素肉品牌。今次就被Impossible 素肉吸引,點了這個捲餅。捲餅內包了大量素肉,食起來跟真肉沒有什麼分別加了點紅椒,微辣,捲餅內有些蘆筍。伴碟的自家製蛋黃醬有少少辣味,好香,用來點配菜也不錯黑豆茶跟餐可選熱玄米茶或凍黑豆茶,我們都點了凍黑豆少冰。黑豆茶
上年食素食的朋友介紹,試過素年的本店
知道深水埗南昌街那邊開了新店
訂了枱跟朋友文青一番

新店真的很適合打卡,店外已經有不少打卡位置📸

店外有兩張枱,擺放了小花🌾
室內也放了一些植物
餐枱面用的似是原木,整間餐廳裝飾自然

餐廳比本店大很多,空間感十足
有兩個木櫃放了不少擺設,其中有些物品是可購買
店內掛上的畫及字句,有意思

餐廳主菜不算多,大約有十款
主菜都配有餐飲,也可加錢升級飲品
我們點了兩份主食,兩杯黑豆茶
青醬三色螺絲粉 | $88
螺絲粉內最主要有雞脾菇、翠肉瓜,松子仁等。松子仁好香

不可能泰式捲餅 | $108
捲餅內包了大量素肉,食起來跟真肉沒有什麼分別
加了點紅椒,微辣,捲餅內有些蘆筍。
伴碟的自家製蛋黃醬有少少辣味,好香,用來點配菜也不錯

黑豆茶
跟餐可選熱玄米茶或凍黑豆茶,我們都點了凍黑豆少冰。黑豆茶好香的烤味,有點似炒過的咖啡豆味。少冰不會太凍,冰融之後亦不會把茶溝淡

相信餐廳於日間時間,拍文青照一定更加靚
有機會下次要試下日期再來

2020-09-22
  • 不可能泰式捲餅
  • 青醬三色螺絲粉
2020-09-25 102 浏览
📌 素年~深水埗素年一共開咗三間分店 最近開咗喺荃灣😍今次就去咗深水埗嘅第二分店 一試大受好評嘅素食餐點😆餐廳面積比起第一分店大好多 裝修簡約 走清新純白嘅風格🤩環境乾淨舒適 空間感十足入邊仲有一個木層架 有唔少雜貨賣~放滿左香港製造嘅醬料、植物奶、黑膠唱碟同其他裝飾品😆門口亦有兩張枱 可以比有寵物嘅人士使用🐶本身以為會大排長龍 但係平日嘅一兩點去到完全唔使等位食物選擇主要係意粉🍝漢堡包🍔甜品🍰小食選擇雖然唔算特別多 但食物份量都好大 飲品選擇反而有好多 除咗咖啡仲有焙茶、抹茶、水果特飲、梳打特飲等等🥤飲品如果有奶嘅話都係用燕麥奶 亦可轉做豆奶嗰次去仲做緊外賣自取八折🙌🏻店員服務態度好好 不過等候食物時間較長🧐提提大家餐廳只收現金呀😂1️⃣ 燉雪梨班戟 𝗢𝗿𝗶𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹 𝗣𝗲𝗮𝗿 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟭𝟰𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)呢款班戟製作時間需要十五至二十分鐘🤔上枱嘅時候都有少少嚇親 因為勁大碟但賣相都好靚 擺盤精緻💯上面有半舊好大嘅雪梨 燉到都幾甜🍐每一層下面都有片狀嘅雪梨同忌廉旁邊有紅棗、枸杞同杏仁碎😗仲可以點自家製洛神花糖漿 個人覺得太甜味道
📌 素年~深水埗

素年一共開咗三間分店 最近開咗喺荃灣😍
今次就去咗深水埗嘅第二分店 一試大受好評嘅素食餐點😆
餐廳面積比起第一分店大好多
裝修簡約 走清新純白嘅風格🤩
環境乾淨舒適 空間感十足
入邊仲有一個木層架 有唔少雜貨賣~
放滿左香港製造嘅醬料、植物奶、黑膠唱碟同其他裝飾品😆
門口亦有兩張枱 可以比有寵物嘅人士使用🐶

上枱嘅時候都有少少嚇親 因為勁大碟
但賣相都好靚 擺盤精緻💯
上面有半舊好大嘅雪梨 燉到都幾甜🍐
每一層下面都有片狀嘅雪梨同忌廉
旁邊有紅棗、枸杞同杏仁碎😗
仲可以點自家製洛神花糖漿 個人覺得太甜
味道同班戟不太夾😔
而且班戟偏乾身 加上忌廉一齊食會比較膩😫

2️⃣ 燒栗米 𝗕𝗮𝗿𝗯𝗲𝗰𝘂𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗿𝗻𝘀 $𝟱𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
沙茶醬燒粟米勁好食 好香口!
沙茶醬偏鹹 再配上超甜粟米好惹味😋
而且份量好多 上面嘅沙律醬味道反而唔太突出
終於明白呢款小食點解咁多人叫嚟食👍🏻

3️⃣ 芒果雪梨菠蘿燕麥奶 $𝟰𝟴 (𝟱/𝟭𝟬)
菠蘿嘅味道比芒果更為突出🍍

環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 6.5/10
🍴: 素年
📍: 深水埗汝州街132號地舖
🔍: 12:00-22:00(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie深水埗
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe
#hkhungryfoodie素食

2020-09-23 72 浏览
今日難得同好耐無見的朋友出嚟食個午餐,朋友係食素的,所以通常我哋都會揀啱佢食嘅餐廳去。今日佢帶咗我嚟深水埗食素年,環境幾好喎!一啲都唔深水埗,裝修有文清feel,門口還有雅致小座,裏面店面非常之大,還有角色各類素食食品醬油選購,有如小素食王國。朋友自己揀咗食螺絲粉,而我就揀咗食沙律。#青醬三色螺絲粉 (可走五辛)$ 88呢款螺絲粉材料都好豐富,有雞髀菇、翠玉瓜,菠菜,松子仁,烤檸檬🍋而且份量有返咁上下,用好大個碗裝滿,啱晒大食嘅我哋。青醬食落有泰式feel,但係唔辣嘅,螺絲粉大粒得來保持到彈牙,中間夾雜左菠菜和雞髀菇令到口感又豐富左。#夏威夷沙律碗 (可走五辛)$ 108材料好豐富包括有蒟蒻,芒果,牛油果,車厘茄秋葵,炸蓮藕片,紫洋蔥,沙律菜,自家胡麻醬。賣相好繽紛的一個沙律碗👍素三文魚部份由蒟蒻扮演,口感和味道都拿捏得好好,真係似🤣我自己就好鍾意加入了紫菜粉撈埋一齊食,夾埋烏麻醬真有提升晒成個沙律嘅鮮味,甜甜的芒果🥭和牛油果亦增加了飽肚感。

朋友自己揀咗食螺絲粉,而我就揀咗食沙律。

#青醬三色螺絲粉 (可走五辛)$ 88

#夏威夷沙律碗 (可走五辛)$ 108

2020-09-22 83 浏览
早前在公司附近吃過素年,知道深水埗汝州街開了一間新的,最特別是同樣主打美味素食,但餐牌是不一樣的。我和朋友點了青醬三色螺絲粉及夏威夷沙律。這個青醬是由我最愛的羅勒香草打成的,滿滿羅勒的香味,每一根螺絲粉都沾滿了青醬以及菇類,很好吃。令人十分回味。起初我也不明白為什麼這個沙裏叫夏威夷沙律,但當上桌的時候,整個菜美得不行,三文魚🍣紅紅的顏色真的令人想起夏威夷清爽炎熱交融的氣息。沙律的材料很豐富:秋葵、三文魚、炸蓮藕片、車厘茄、火箭菜、洋蔥,還有自家製的芝麻醬,美味極了,加上非常新鮮,大讚!芒果雪梨菠蘿燕麥奶味道清香又帶點濃郁,是我喜愛的口味。我已跟朋友約好下周再去吃芫荽薄餅!朋友點了薑黃飲料,我下次都打算試吓。

朋友點了薑黃飲料,我下次都打算試吓。
真係每次食齋如果媽咪唔煮嘅話都會嚟食😂成功變咗做熟客仔 老闆員工都認得我✌🏻我嗰日去仲要做緊外賣自取八折 勁抵食🤩.青森縣黃色林檎蘋果汁🍏🍎 $68深水埗呢間新分店仲放咗其他野出黎賣😛嗰日等緊外賣 老闆送咗枝比我地🥡日本野果然係高級啲 佢係100%純果汁🇯🇵不過唔知點解飲落真係好甜🥺但係嗰種甜唔係一飲就好甜 係喺喉嚨甜番上嚟🤔個味飲落同平時嗰啲唔同 唔係果汁先生嗰隻味🧃唔識點形容 可能蘋果嘅品種唔同🙈呢款係用咗王林蘋果同土岐蘋果整😎飲落口嘅時候係微酸 個果香味都好出✨不過就真係甜咗啲🤏🏻.黃薑豆腐酸種麵包🥖 $98睇賣相可能會覺得佢唔太好味 又細份唔夠飽 咁就錯晒喇❌酸種麵包好厚身仲好香口 拎到番屋企食都仲有啲脆冇變到腍晒😋配料都幾豐富 除咗有黃薑豆腐之外 仲有羽衣甘藍,青瓜,紅石榴粒,果菜泥🤩個豆腐口感整到好似炒蛋😍當佢係黃薑炒蛋食都唔錯😎食落個味一啲都唔單調 因為個包仲搽咗自家製紅醬 所以豆味香濃之外 仲會酸酸地鹹鹹地🥰.奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶🥛 $48呢個係老闆推介嘅水果特飲😝原本好驚佢會有羽衣甘藍嘅草青味🌱但係飲落完全冇💓整體個味比奇異果望導咗🥝奇異果味最出 又帶點富士蘋
青森縣黃色林檎蘋果汁🍏🍎 $68
青森縣黃色林檎蘋果汁

黃薑豆腐酸種麵包🥖 $98
黃薑豆腐酸種麵包

奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶🥛 $48
呢個係老闆推介嘅水果特飲😝原本好驚佢會有羽衣甘藍嘅草青味🌱但係飲落完全冇💓整體個味比奇異果望導咗🥝奇異果味最出 又帶點富士蘋果嘅清甜味🍎成杯野飲落有啲似smoothie感覺勁足料😻飲完有好多渣🤣不過我覺得配搭燕麥奶個味有少少奇怪 唔係唔好味 只係唔太夾🧐
奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶
外卖自取
青森縣黃色林檎蘋果汁
黃薑豆腐酸種麵包
奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶
2020-09-20 173 浏览
平日甚少吃素菜的我因為聽聞數年三有名氣,於是約咗一個鍾意食素嘅朋友嚟試吓。中午去係要等位的。本身以為素餐好多時候都唔太飽,或者味道偏淡。但今日完全有驚喜。😋😋😋先講焦糖香蕉燕麥碗,材料非常豐富,水果鮮甜,紅莓醬開胃,仲有奇𥺼籽南瓜籽同燕麥片超級飽肚。一個女仔都唔太食得曬。食完感覺好健康!😝另外點了不可能漢堡包,又係大份到不得了。漢堡包味道口感就一般,但係薯條就好好味,因為係炸蕃薯條,好香番薯味,外脆內林,淨係食粉薯條都飽晒😂😂
中午去係要等位的。

食完感覺好健康!😝

焦糖香蕉燕麥碗

不可能漢堡包

2020-07-16
焦糖香蕉燕麥碗
不可能漢堡包
2020-09-19 122 浏览
«908»新店依然高水準 冇令人失望ヾ(*´▽`*)ノ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣深水埗新店再大間啲,坐得舒服,又多咗啲靚靚日用品賣,仲有睇咗好多年嘅賣字啲字,望住食都食得開心啲😬▷冬陰意大利粉 $88▶青醬三色螺絲粉 $88▷配凍黑豆茶上次食個陣見人食泰式冬陰,今次嗌完,見到隔離兩枱都食緊不可能肉醬意粉,又覺得隔離粉香😂🍝今次嗌嘅兩款都覺得好好食!!🥺冬陰意大利粉🧡 望落雖然有冇肉醬意粉咁多汁,但食落一啲都唔dry仲有啲creamy,啖啖都食到雞髀菇車厘茄同露荀,口感好豐富,燒過嘅泰國茄子仲保留到好多汁!好好食!青醬三色螺絲粉💚 呢款再creamy啲,青醬係落足料咁多,裡面嘅菇同青瓜都好夾,怕太滯加埋檸檬汁就再fresh啲喇~跟餐都有大大杯凍黑豆茶,好食到清碟再飲埋杯茶,是靚午😚﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣素年 The Park by Years深水埗汝州街132號地舖
«908»
新店依然高水準 冇令人失望ヾ(*´▽`*)ノ

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▷冬陰意大利粉 $88

▶青醬三色螺絲粉 $88

▷配凍黑豆茶

今次嗌嘅兩款都覺得好好食!!🥺

跟餐都有大大杯凍黑豆茶,好食到清碟再飲埋杯茶,是靚午😚

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
素年 The Park by Years
深水埗汝州街132號地舖
2020-09-18 66 浏览
上星期試了深水埗日式素年~( 比8分)今天去惠顧另一深水埗西式素年, 冇想過質素及環境差過日式那間。 ~~>😔(此間店只比6分)雖然日式那間細些, 西式此間大些, 但食客談話聲完全阻唔到, 坐了半小時已被左右噪音煩擾, 餐廳充滿嘈吵聲。 隔音設備很差食物也沒有想像中那麼好味, 燒粟米要追兩次,等了40分鐘才到。 完全沒有解釋原因。 等等等。。。😴😴😴超濃咖啡, 真的超濃超苦。brownies 易碎, 叉子一吉就碎, 唔係唔好食,只是易碎極了, 不知如何吃。 此間素年真的失望, 寧願去另一深水埗店吃。
上星期試了深水埗日式素年~( 比8分)

超濃咖啡, 真的超濃超苦。

此間素年真的失望, 寧願去另一深水埗店吃。

2020-09-18 79 浏览
知道素年在深水埗開了分店,一直也想到來打卡,但因疫情關係,還是少一點出門。直至好友提意十五不如一起green day,她推薦素年。我們準時12點成為了第一批客人,指定都動作量體溫,消毒雙手,進入店內左邊的就有大形木書架,擺放著各樣商品,可給客人選購桌上有白花點綴,十分優雅日式豆腐竹炭漢堡$108跟好友分享,用上日式炸豆腐,配菜有生菜,牛蒡,燒汁甜甜更有紫蘇葉的清香,十分合襯,另伴碟有蕃薯條,外脆內軟,甜甜的味道另人一口接一口停不了。不可能肉醬意粉 $88滿滿的不可能肉碎,酸甜恰當,且份量滿滿,十份滿足Dirty coffee用豆奶沖配,咖啡味更為突顯,入口香濃,很想多來一杯黑豆茶朋友的黑豆茶入口有香的豆味,竹十分滿意101的滿意,已計劃要帶男友再來
直至好友提意十五不如一起green day,她推薦素年。

桌上有白花點綴,十分優雅
日式豆腐竹炭漢堡$108

不可能肉醬意粉 $88
滿滿的不可能肉碎,酸甜恰當,且份量滿滿,十份滿足

Dirty coffee
用豆奶沖配,咖啡味更為突顯,入口香濃,很想多來一杯
黑豆茶
朋友的黑豆茶入口有香的豆味,竹十分滿意

101的滿意,已計劃要帶男友再來