2022-12-25
拎野食既地方係店既中間,種類頗多,前菜、沙律、主食、甜品,樣樣都有,而且每款都幾多選擇。刀拍青瓜、涼拌四川薯粉、口水雞岩哂喜好辣味既朋友,青瓜入味,醬汁洽到好處,辣度剛剛好。涼拌薯粉雖然只有花生同芫荽,但涼拌汁做得好好,所以唔錯。口水雞顏色同個樣都做得好似,味道都冇令人失望😋😋滷肉飯相信都係呢家店既名物,我聽到隔離台客人推介佢朋友去試,我聽到之後都去裝左一碗黎食,真係無介紹錯。我仲加餸,夾左薑醋裡面隻蛋🤡。紫菜卷同蔬菜卷,推介大家試蔬菜卷,顧名思義只用蔬菜整成,好好食又健康🤤炸物有椒鹽豆腐、炸番薯、炸南瓜🎃,仲有🍕,炸物有水準,炸粉唔厚,🍕係脆邊😍😍胡椒咸菜雞腳湯同紅菜頭湯湯類都有兩款,胡椒咸菜雞腳湯胡椒味夠,微辣,素雞腳大家絕對要試,我未試過係其他素食店食過比呢個更似雞腳口感。紅菜頭湯足料,唔會淡淡的。飲品除左自家製涼茶外,仲有個飲品櫃俾你任飲,呢個都係好特別。呢間店應該係我暫時食過既素食店中最好食既一間,入到去食物種類多,每一款都有水準。
刀拍青瓜、涼拌四川薯粉、口水雞
滷肉飯
胡椒咸菜雞腳湯同紅菜頭湯