2022-12-17
爸媽曾經同朋友食過大角咀嘅 「 素來素往 」素食自助餐之後一直念念不忘,所以雖然初一、十醒都帶佢地去食!*星期一至五 晚市90分鐘 係$158/成人*除咗佢地嘅素食有質素,長者更有全單9折,即平均每位長者$115 咋!餐廳中間係自助區,有前菜、沙律、炸物、粥粉麵飯、腸粉、pizza、炸物、麻辣食品、薑醋、菜、湯水、糖水、糕點、熱盤、台式滷味、飲品等等,幾多選擇噃!薑醋嘅雞蛋好入味,入邊仲有大量花生同埋蓮藕,都都唔會太酸,補身唔錯;另外有酸齋、冬菇、豆腐、薯蓉、蘿蔔等等;湯水都有最少兩款:紅蘿蔔雪耳湯及紅菜頭湯;關東煮好好食,魚蛋用蒟蒻做,口感彈牙像真度高,另外素魚蛋口感很滑,蘿蔔亦吸汁。炸物係南瓜及番薯,加上茄汁香脆好味;腸粉都彈牙;麻辣青瓜及鳳爪有驚喜,鳳爪用約咗做像真度極高;川粉都彈牙。煎釀三寶唔油膩,中間口感似芋頭蓉~呢度有炒粉麵飯,人氣高嘅有滷肉飯,用梅菜用,香濃惹味,下飯一流~另外有油炸鬼做嘅咕嚕肉,襯白粥一流~另外一款素牛腩都幾好食,但我覺得似羊腩煲多啲,幾啱冬天~ 另外炸薯餅都香糯脆口~甜品就有中式糕點、南瓜西米露布甸、豆腐花,真係夠晒滿足!
煎釀三寶唔油膩,中間口感似芋頭蓉~
甜品就有中式糕點、南瓜西米露布甸、豆腐花,真係夠晒滿足!