2019-11-12 8530 浏览
位於銅鑼灣謝斐道535號 Tower 535地庫B04 號舖的素一,主打新派素食自助餐。Tower 535在總統戲院對面,位置上頗為方便。餐廳環境光猛,感覺潔淨,中午時分有不少客人,頗為熱鬧。因為早入座,約十二時正,當時不算太多人。個人建議早少許入座,拿食物的位置不算太闊落,人多時感覺有些辛苦。素食的種類十分多,因為客人充足,食物夠新鮮,而且refill得夠頻密。最左手面的是沙律吧。有一系列炸蔬菜,如炸茄子、炸蓮藕,整體熱騰騰,脆卜卜。個人最喜愛吃椒鹽秀珍菇,鹹鹹香香。還有蒸包子,可愛的小豬包子是甜的豆沙包,蒸得軟熟。還有其他多國菜小吃,份量也是一口一件的,可以多試幾款。日式專區還有多款壽司和冷盤,以素食自助餐來說,頗有新意。還有各類中式素食和熱盤,如炒飯、炒麵、甚至有較為特別的薑醋滷蛋。個人喜愛吃四喜烤麩,烤麩吸滿了濃濃的醬汁,味道不錯。最後,有五款飲品可以自由拿取,熱飲凍飲也有。曾試過其他的素食自助餐廳,飲品是額外收費的,通常只有開水提供。

還有蒸包子,可愛的小豬包子是甜的豆沙包,蒸得軟熟。

還有其他多國菜小吃,份量也是一口一件的,可以多試幾款。

日式專區還有多款壽司和冷盤,以素食自助餐來說,頗有新意。

個人喜愛吃四喜烤麩,烤麩吸滿了濃濃的醬汁,味道不錯。

2019-09-03
  • 炸物
  • 天婦羅
  • 薑醋蛋
2019-11-09 366 浏览
朋友相約到銅鑼灣食素食,提議到素一,店子提供超過多款中日西素食、沙律、湯、甜品及飲品任食,價錢相當吸引,平日也常排隊。步入自助餐食物區,見素食壽司卷物非常吸引,由專業壽司師傅用各種蒟蒻素魚片製作,形態像真,入口也有質感,唔止睇得,食落更一般壽司一樣美味。西式前菜有沙律菜、藜麥、三角豆、腰豆等,配不同醬汁,中式則最愛胡麻醬青瓜及黑白雲耳,爽口醒胃。熱葷多款,有傳統齋菜,上海烤麩非常入味,炒粉炒麵及飯,咖哩銀針粉惹味特別,湯品有白胡椒鹹菜涼瓜及粟米海底椰湯,真材實料夠火候。薑醋蛋有新蛋或老蛋,新蛋軟腍有蛋香,老蛋結實醋味濃,醋汁香濃美味,沒有豬手肥膩,呷多兩啖也享受。甜品也有多款,公仔豆沙包夠可愛,綠豆沙及椰汁芋圓西米露好滋潤。飲品可選豆漿、羅漢果水或紅菜頭檸檬水,皆屬健康自家製飲品。價錢優惠,地方舒適寬敞,跟三五知己悠閒地傾談,多食幾道健康素食菜式也無妨。

题外话/补充资料: 註:鄰近銅鑼灣港鐵站,附近有咪錶泊位,世貿中心及信和廣場提供時租泊位
呢排潮流興食素 😎😂我當然要追上潮流,去試下呢期好hit 嘅素食buffet啦 🤣雖然話係buffet ,但價錢非常貼地 😍只係$78 (有加一 😏)同埋限時75 分鐘 (午餐)不過食物區集中而且人唔算好多🤭所以其實時間都夠 😝🌟食物方面 :食物選擇唔算多,不過咁嘅時間同價錢,絕對冇令我失望 👌🏻由中式小炒到壽司,糖水一應俱全 🤩仲有天婦羅同炸物 😍太多野食我就唔逐一介紹啦 😋不過當中最推介嘅係豉油皇炒河, 壽司同南瓜餅 🤤☺️👍🏻💕豉油皇炒河好有鑊氣,完全唔會一舊舊同好油 😚雖然冇肉但依然好惹味 🤪比好多餐廳都做得更好 👍🏻💕壽司款式好多,而且做到好似平時食嘅魚生壽司咁 🤣淨係賣相都贏曬啦 🤭不過味道同樣唔錯 👍🏻壽司飯軟硬適中,醋味岩岩好,加埋配料大大舊 🥰💕南瓜餅外脆內軟 😍煙煙韌韌好好食 🤤整體而言餐廳食物質素中上,選擇都算可以接受 👍🏻睇得出食物有用心,唔會因為係素菜同埋任食就將貨就價 👍🏻🤭環境光亮舒適 👍🏻員工服務態度一流 🤓
不過食物區集中而且人唔算好多🤭所以其實時間都夠 😝
🌟食物方面 :食物選擇唔算多,不過咁嘅時間同價錢,絕對冇令我失望 👌🏻由中式小炒到壽司糖水一應俱全 🤩仲有天婦羅同炸物 😍
💕南瓜餅外脆內軟 😍煙煙韌韌好好食 🤤

環境光亮舒適 👍🏻員工服務態度一流 🤓
  • 炸物
2019-10-27 448 浏览
-🦄素一-下午茶自助餐 Hkd68Rating🌕🌕🌕🌗🌑-香港愈來愈多素食自助餐餐廳🌱今次來到銅鑼灣既呢間素一雖然係下午茶時間去食 但都依然好多人🌝-🔸最吸引既當然係有素食既壽司 款款賣相都好吸引三文魚好彈牙 雖然味道唔似 但口感就好相似喇仲有拖羅壽司 玉子壽司等等 款款都好好味😳🔸小食方面最推薦係日本番薯仔🍠雖然都知佢唔係真番薯 但我都食左十幾粒呀haha因為真係好中意細細粒既番薯仔 仲有枝豆呢款前菜但佢應該係白灼冇咩味 個人建議佢加少少鹽會好啲🔸熱盤方面豉汁涼瓜個盤味道唔錯😤😤其實熱盤選擇都幾多 有菜心 芥蘭 炆蘿蔔等等唔夠飽仲可以食炒飯炒麵同炒河粉tim🤭當然仲有我最愛既番薯同粟米呢啲粗糧 正呀🔸今日既湯有蓮藕髮菜湯同白胡椒煲涼瓜😬兩款都好足料好好味 唔錯 仲有其他唔同飲品有糖水兩款分別係番薯糖水同紅棗煲桃膠唔會太甜 甜度係剛剛好 岩曬而家秋天咁乾燥🔸仲有好多款唔同既炸物同沙律生果Etc.所以最後都食到好飽 好滿足 雖然我就冇食炸物😂-90分鐘其實完全足夠 食完仲有好多時間😛😛而且呢個價錢係好抵食 所以都真心推薦比大家😌-
🦄素一

🔸今日既湯有蓮藕髮菜湯同白胡椒煲涼瓜😬
兩款都好足料好好味 唔錯 仲有其他唔同飲品
糖水兩款分別係番薯糖水同紅棗煲桃膠
唔會太甜 甜度係剛剛好 岩曬而家秋天咁乾燥
🔸仲有好多款唔同既炸物同沙律生果Etc.

所以最後都食到好飽 好滿足 雖然我就冇食炸物😂

90分鐘其實完全足夠 食完仲有好多時間😛😛
而且呢個價錢係好抵食 所以都真心推薦比大家😌
2019-10-18
2019-10-10 508 浏览
身邊有一位朋友是不吃陸地上的動物的,她只吃海鮮和其他食物如豆類製品,一直都沒有吃過素食自助餐,這次就和她去試試吧。現今的素食自助餐也算愈來愈流行,加上價錢不昂貴,同時吸引了不少非素食者和素食者前往光顧。裡面的環境相當不錯,很清新的感覺,有數盞射燈,牆身也有精心的設計,進入了這個環境也算明顯能看得出是素食的餐廳。先來了兩個姬松茸蟲草花粟米燉湯,不是在自助餐範圍取的,店員會為我們呈上,這個比我想像中的還要好喝味精不多,喝進口感覺把精華全都吸收了!粟米味是最濃郁的,清甜不已。這個也是店員送給我們的,應該是仿冰鎮咕嚕肉吧?因為記得很久以前在一間中菜餐廳吃過真 · 冰鎮咕嚕肉那時還覺得很神奇,說冰鎮還真有很多冰在肉下面,但這裡是素食餐廳,就當然不會是真的咕嚕肉,樣子倒是能騙到人。仿咕嚕肉的外皮夠脆,也有大量的甜酸汁,十分開胃,裡面原來是類似豆腐條/ 豆皮的食物,有創意👍🏼從來沒吃過素食自助餐的我,還真沒想到素食自助餐的食物種類竟然那麼多呢😳基本上想要的都應有盡有,譬如是蔬菜類、仿肉類、甜品類。壽司當然也是素壽司,挺特別的,大家也可試試。第一回合,先拿了以蔬菜為主的食物,翠玉瓜爽脆又新鮮,溫度也夠

壽司當然也是素壽司,挺特別的,大家也可試試。

第一回合,先拿了以蔬菜為主的食物,翠玉瓜爽脆又新鮮,溫度也夠熱辣辣的。素餃子的材料跟我想像中的差不多,有木耳、椰菜等等,鹹度算剛好。法包真的非常好吃,有適量的忌廉在上面,又不會太膩。燻魚上有大量的醬汁,不曉得是什麼醬汁,像是燒汁,反正就是很好吃,質感很軟稔😋
竟然還有上海烤麩可以吃呢,味道不俗。

薄餅真的頗好吃,有大量的千島醬和粟米在薄餅上,令薄餅滋味非常,南瓜則比較硬,有點兒失望了。

試了一份蜜汁叉燒,感覺真的很棒,外皮竟然跟真的叉燒差不多一模一樣😂又有濃郁的蜜汁味道,裡面應該是蔬菜吧,胡麻醬豆腐也好吃,豆腐夠冷。

甜品的種類則較少,有椰汁西米芋圓、綠豆沙和藍莓果凍,前兩款我也沒有試,就試了藍莓果凍,味道還可以,只是藍莓的味道可以再濃郁一點。其餘的就是水果,吃吃蜜瓜解膩也不錯。
2019-09-06
2019-10-08 517 浏览
八月尾去過素一食Lunch,個陣覺得超好食決定再來多次。不過今次係食Dinner,反而覺得dinner 退步左喔。但佢地既招牌素壽司就無退步 依然好好食但頭盆區個度好多食物都擺到凍曬淋曬都無人換,所以扣左分。不得不提,素一環境超舒服,比起一般素食自助餐店,佢地既環境係滿分。而且店員態度很好不過夜晚價錢就覺得貴啦 所以夜晚無人食咁濟 lunch 抵好多下次會繼續來,不過希望有進步,keep住上次既水準吧!加油💪🏻
但佢地既招牌素壽司就無退步 依然好好食

但頭盆區個度好多食物都擺到凍曬淋曬都無人換,所以扣左分。
而且店員態度很好

2019-10-03
  • 姬松茸蟲草花粟米燉湯
  • 素食自助餐
以前潮流興食buffet自助餐,尤其酒店那些,前幾年多了人食素,也開始興素食自助餐。我都試過好幾家。北角兩家價錢同食物都相當不錯,故此有了比較和期望。之前試了銅鑼灣另一家素食自助餐,失望而回,也寫了食評,今次朋友想試素一,可能有陰影,故不抱有期望。地點算方便,近地鐵出口,易搵。一入餐廳,好光猛又多位,枱與枱之間亦寬闊,是我去過那麼多間素食自助餐坐得最舒服的。👍👍😊😊可能地方空間比較大,一入餐廳覺得好多位。晚飯時段$168,要再加一,有限時價錢算是可以,銅鑼灣食嘢係貴啲,服務態度非常好。首先素一自助餐分別是每人除了出面的食物,都額外每人一盅湯和一碟冰鎮素咕嚕肉,酸酸甜甜,可以。另一個感覺是似日式,壽司都好多款,特別推介必吃素三文魚壽司🍣🍣,爽口好味。本來只要了一件的,再回頭多拿了兩件。豬腳薑亦是另一推介,入味。其他食物有、串燒、炸物、熱盤、糖水等。當晚有椰汁西米和綠豆沙,我自己來個雙拼,效果不錯👍😊雖然限時,同時因好多位,沒有人等,結果我和朋友最後兩個走,店員從未催促我們離開,還有,我差點忘了拿手機,店員好心追出來,真的好感激。🙏🙏😊😊

地點算方便,近地鐵出口,易搵。

可能地方空間比較大,一入餐廳覺得好多位。

晚飯時段$168,要再加一,有限時

價錢算是可以,銅鑼灣食嘢係貴啲,服務態度非常好。

豬腳薑亦是另一推介,入味。

2019-09-16
  • 薑醋蛋
  • 冰鎮咕嚕肉
  • 素三文魚壽司
2019-09-26 446 浏览
近排過節,食左好多餐大魚大肉,男友話想食素清一清腸胃,就黎左朋友介紹既呢間素菜自助餐veggi one食晚餐。餐廳佔地面積好大,而且人流非常旺,所以食物出品都好新鮮! 自助餐款式選擇多,有十幾款炒菜,例如淮山茶樹菇炒青瓜、雜菌素蝦、支竹蘿蔔焖素羊腩等。除左炒菜,仲有壽司、炸物、pizza、湯、糖水等,第一次食素自助餐既我真係睇到眼花繚亂呀!!估唔到會咁豐富,一洗我對素菜既清淡印象。 宜家每四個人就會送一碟冰鎮咕嘮肉,材料應該係雞腿菇,裹上炸粉炸完之後再冰鎮,炸皮會保持好脆既狀態,而呢個素咕嘮肉食落無論味道還是口感都可以以假亂真,真係好驚喜。 另外每人仲會有一壺燉湯,味道濃郁,真材實料! 豆腐球同紫薯球好綿密,讚👍🏻芒果壽司好食pizza同素叉燒有驚喜!仲有芋圓糖水今餐真係有驚喜

另外每人仲會有一壺燉湯,味道濃郁,真材實料!

豆腐球同紫薯球好綿密,讚👍🏻

芒果壽司好食

pizza同素叉燒有驚喜!

仲有芋圓糖水

今餐真係有驚喜

2019-09-24 458 浏览
第一次食素食自助餐,原來都可以好精彩!素一@Tower 535週末的午間時段,$98可以任飲任食75分鐘,平日或者下午茶時段更抵食呢!自助餐區好集中,而且選擇都幾多!素食可以變化多端,沙律、清炒菜呢啲係基本的。素天婦羅,令素食增添日式味道。素湯好清甜。壽司非常有趣,其實即係蒟蒻的變奏版。薑醋蛋好香好入味。可愛造型的奶皇包。小朋友一定鍾意~炸腐皮卷及炸饅頭都好味喔!糖水好好飲,例如綠豆沙,清熱解毒。百香果凍好受小朋友歡迎。素食自助餐選擇非常多,健康又抵食!
第一次食素食自助餐,原來都可以好精彩!

素一@Tower 535

自助餐區好集中,而且選擇都幾多!

素食可以變化多端,沙律、清炒菜呢啲係基本的。

素天婦羅,令素食增添日式味道。

素湯好清甜。

壽司非常有趣,其實即係蒟蒻的變奏版。

薑醋蛋好香好入味。

可愛造型的奶皇包。小朋友一定鍾意~

炸腐皮卷及炸饅頭都好味喔!

糖水好好飲,例如綠豆沙,清熱解毒。

百香果凍好受小朋友歡迎。

素食自助餐選擇非常多,健康又抵食!

2019-09-23 462 浏览
一直應為市面素食自助餐價錢貴,又真係貴左少少,用餐時間只得90分鐘,同朋友傾多幾句就唔夠時間食。做緊88折到10月14日,折左每人約153元一位包括加一服務費,價錢就好少少。訂晚上7點45分,遲到左10分鐘,好彩唔多人等位,等了3張枱便可入坐。樓頂唔太高,我地坐入房,其中一枱8人很嘈很吵耳。食物賣相唔錯,尤其壽司和天婦羅。種類數目都可以,每樣食一點點都會很飽哦。味道大部份都很好味,很平均,特別店舖送上免費的咕嚕肉,食物表面的味道十分真實,內裡是白色茹來的,好好味。壽司樣貌及味道不錯。一見到便忍不住拿多幾款,但吃完有點飽感覺,下次要中斷才吃喔。那個豆腐很好味,特別那麻醬。最真實一定是那片蛋壽司了。天葵和青豆天婦羅很好味,炸皮味道好也不油膩。旁邊應是鰻魚吧,味道口感很好甜甜的。那小片法包很香口。咖哩椰菜的咖哩很香不辣,但菜有點硬。餃子和豆腐普通。這個燉蛋很真實,但硬了點,表面很多糖哦。朋友說那片pizza很咸,吃不下去了。印有祿字的南瓜餅很好味,不太甜,但皮厚了點。那件酸甜雞柳,好真實,超好味。忘記最後兩件是什麼。免費送的粟米蓮藕湯,與熱的白開水沒分別。放棄了。紅菜頭蘿漢果水,超好味。這個

這個燉蛋很真實,但硬了點,表面很多糖哦。

這個迷你飯,朋友說麻麻地。放棄了。

很可惜沒時間試食<凍芋㘣椰汁西米露>,朋友食了說超好味,可再encore 可惜夠鐘要埋單走人。

下次再去吧。
2019-09-17
  • 冰鎮咕嚕肉
2019-09-23 344 浏览
今日午飯到訪,整體經驗係看似多元化,種類多,實質又唔算係,最主要係本人唔食炸物,所以大部分嘅天婦羅就冇食到。而另一大類就係壽司,有好多款「素司」如果你係飯桶就啱哂。煎飽及蒸飽唔夠熱,扣分。水果只有蘋果,甜品亦唔多,糖水兩款,啫喱一款。至於熱葷,大部分菜都勁油。炒粉,麵就更油喇!我唔係話唔好食,只係唔啱我口味啫。
2019-09-23
2019-09-22 387 浏览
睇完電視介紹,覺得好吸引,又有8折!所以book4位嚟食。先講服務:一嚟到,大約7點22分,好多人,我問侍應:「我book咗7點半,係咪都要等ga?」一個四眼男侍應就話:「而家7點22,您訂7點30,都未到,梗係要等!」我心想,使唔使咁串呀?但我都忍耐到咗7點45分,我見啲冇訂位嘅人直接walk in仲快過我,就問多次侍應,佢都係態度衰衰咁話俾我入。但我心中已不是味兒,唔係等的問題,而是服務態度的問題,等幾個字有幾閒?再講食物:睇介紹講到好多嘢食,其實好少,一眼睇哂,我覺得平時酒店食自助早餐仲好食同多嘢食過佢!佢放d白烚蕃薯、粟米出來。。但其實無乜特色。d炸物全部凍的,只係d炸粉,無哂又唔refill!之後我見到上網有人話有焦糖布甸,我留意了好耐都無,就問下店員,點知佢話無,話煤氣壞咗整唔到。咁做生意都得?呢間嘢無下次!8折後都要$15x,咁ge質素😰
睇完電視介紹,覺得好吸引,又有8折!所以book4位嚟食。

先講服務:

我心想,使唔使咁串呀?但我都忍耐

再講食物:

佢放d白烚蕃薯、粟米出來。。但其實無乜特色。
d炸物全部凍的,只係d炸粉,無哂又唔refill!
咁做生意都得?

呢間嘢無下次!8折後都要$15x,咁ge質素😰
名物:素叉燒🤡.呀老闆拎起盤素叉燒叫我一定要影,仲叫我影多幾張,鎮店之寶咁話,叉燒汁味真係好濃,有種啱啱即時烤完嘅味,比一般出面齋舖食嘅齋滷味係香好多似番叉燒。.其他食物都同一般buffet差唔多,呢度特別在有好多唔同種類🌿素壽司,同埋送一盤🌿冰鎮咕嚕素肉,酸酸甜甜好好食😋😋😋.
名物:素叉燒🤡
[素一]
銅鑼灣謝斐道535號地庫
.........................

@ Veggie One 素一
2019-09-21
2019-09-21 220 浏览
今日食齋積德, 來到銅鑼灣新開不久的素一食素食自助餐, 素一吸引之處是餐廳內的四面牆身及全部石柱, 全部以人手繪畫的牆壁畫, 牆壁畫以春、夏、秋冬、為主題, 很有藝術氣質的一間素食菜館。素食餐館分時段收費, 我平日食, 7.30分開始, 限時90分鐘, 每位$168, 每位奉送燉湯及特色食品一份‚ 座無虛席, 香港人新屎坑, 務必訂位呀, 因為我都係新屎坑表表者。全部以人手繪畫的牆壁畫, 牆壁畫以春、夏、秋冬、為主題, 很有藝術氣色吧。食buffet首要當然係行一轉睇下有乜食, 素一顧名思義就係素食餐廳, 食物款式林林總總, 總括有、熱軍、 炸物、 壽司、 飲品、 湯品、 飲品, 沙律及生果少不了。壽司像真度頗高, 食味如何陣間話你知。特色食品 : 冰鎮素咕嚕肉似曾相識的一個冰鎮咕嚕肉, 跟之前食過的真咕嚕肉一模一樣, 咕嚕肉炒到熱騰騰立即放入冰粒上冷卻, 食一冷一熱嘅口感,素咕嚕肉入口酸酸甜甜, 跟真正嘅咕嚕肉味道沒兩樣,添了一份麵根煙韌的口感。是日燉湯 ~ 姬松茸燉蟲草花 燉湯每日花上四小時燉制, 以姬松茸、蟲草花、粟米、腰果、桂圓及杞子等材料燉成, 入口清甜, 充滿菌香, 最正係

壽司像真度頗高, 食味如何陣間話你知。

特色食品 : 冰鎮素咕嚕肉

是日燉湯 ~ 姬松茸燉蟲草花
燉湯每日花上四小時燉制, 以姬松茸、蟲草花、粟米、腰果、桂圓及杞子等材料燉成, 入口清甜, 充滿菌香, 最正係零油份及鹽份, 健康有益。

花之戀壽司 ~ 外型堅吸引, 三文魚籽外觀好似, 都有爆脆嘅口感及鹹鹹地, 跟三文魚及壽司飯好配搭,好食。

**不同款式的pizza  ~ 食味豐富跟平時食的pizza沒有兩樣, 薄批脆卜卜, 食咗兩大件。
**熱軍 ~ 主要為素肉加瓜菜, 有蘿白炆素牛腩, 素猪炒甜豆, 薑汁炒芥蘭, 豆腐類, 炒飯, 炒烏冬等, 蘿白炆素牛腩調味不錯, 跟街外吃的味道差不多, 當然真牛腩好食好多。
**薑醋蛋 ~ 佢哋用的薑非常嫩口, 入口爽脆完全沒有筋, 加隻雞蛋將蛋王混合甜醋, 感覺啲醋香啲冇咁酸。
**天婦羅及炸物 ~ 天婦羅主要有秋葵/蕃薯/豆角/ 冬菇 /瓜物, 佢哋食完一樣都會出新款, 個人對天婦羅興趣不大, 只食咗一條秋葵豆角, 炸漿夠簿, 入口感覺不油膩。
**飲品及甜品
~  羅漢果茶 ~ 羅漢果味偏淡, 勝在唔太甜及涼喉。
~  紅菜頭檸檬茶 ~ 呢個飲品好特別, 檸檬畀紅菜頭味道強, 有紅菜頭嘅甜甜地, 亦有檸檬汁嘅清香,mix and match 出嚟好飲。
~  綠豆沙 臭草 海帶綠豆沙 落足料 , 綠豆真係煲到起沙, 臭草又落得足, 煲出嚟嘅綠豆沙又香又綿,好食。

黃金鮮冬菇 ~ 黃金冬菇非常好食, 要獨立介紹畀大家, 冬菇沾滿鹹蛋黃, 入口甘香惹味, 裏面冬菇既爽口又充滿菇汁, 好食到唔停唔到口。

2019-09-21 519 浏览
每人加哂一,夜晚都係一百五十,仲係buffet,可以食到勁飽。不過當然就唔岩食肉獸!不過要注意係人流超多,都幾full的!素既壽司好多款式,我無影哂,全部都好靚!每枱一到都會送素咕嚕肉同湯。個人最鍾意個湯,足料,超甜!外面食物好多。除左啲standard中菜好似菜心呀,葡汁蔬菜呀,椰汁南瓜芋頭等等,仲有好多不同既炸物。又有扮肉系列。不過其實係用唔同汁既豆製品。紫薯波,pizza等等都有。無影哂我食既所有野喇!個creme brulee真係要留意,每廿分鐘出十個八個,好多人搶架!佢有啲薑味,幾特別!

不過要注意係人流超多,都幾full的!

素既壽司好多款式,我無影哂,全部都好靚!
素壽司

素壽司以及薯蓉

每枱一到都會送素咕嚕肉同湯。
個人最鍾意個湯,足料,超甜!
咕嚕肉

又有扮肉系列。不過其實係用唔同汁既豆製品。

紫薯波,pizza等等都有。

無影哂我食既所有野喇!

creme brulee

2019-09-19