👫今次又嚟到紅磡雞蛋仔,👱🏽‍♂️👱🏻‍♀️係嚟食返上次無食到嘅芒果班戟㗎!排左一陣隊就即刻有得食,正呀❤️#芒果班戟 <$18>拎上手嘩左聲,勁多芒果鋪係班戟面,仲要大大粒熟曬嘅芒果,所以食落去勁香甜😍 Pancake就暖暖地,軟軟熟熟咁,仲有少少唔知忌廉定沙律醬搽左係面,食落去又幾夾,勁好味!果然係店鋪嘅皇牌👍🏻 經過紅磡嘅朋友仔一定要去食呀🤩🗣:芒果好多,食個陣唔多方便,要小心啲,唔係跌左就好可惜啦😢
👫
#芒果班戟 <$18>
2017-11-25 610 浏览
我喺大學讀嘅科目較少外籍學生, 所以讀到第三年都冇咩特別機會同外國學生文化交流, 參加咗學校一個叫做language partner 既計劃, 可以一對一咁配對學生, 互相認識, 仲有$$資助去掃街,體驗香港飲食文化添! 講真住咗喺香港咁多年我都好少去掃街... 所以呢個對我嚟講都係一個幾特別嘅體驗😂😂😂早已聽聞紅磡雞蛋仔嘅芒果pancake, 是但一直只係有得睇冇得食, 今日終於有機會啦!😜💕💕pancake比想像中多芒果, 芒果粒粒都咁大, 橙黃色咁明顯已經熟透, 食落果然好香甜! 我諗加加埋埋呢度最少有半個芒果😎😎 至於個pancake暖笠笠, 軟熟得來唔會太淋散開曬, 方便揸住食, 店主仲喺pancake上塗上些少忌廉, 雖然一啖咬落去唔多覺有忌廉嘅存在... 但整體好滿意!跟住就叫咗個雞蛋仔啦, 我知道啲餅朱古力雞蛋仔其貌不揚, 但佢絕對係高質地道美食, 每一粒雞蛋仔裏面都有唔少朱古力碎, 朱古力味幾突出😘, 就係爭緊啲外皮嘅香脆, 我諗如果我哋唔好咁心急,等雞蛋仔攤凍一陣,外面會crispy d!不過講到尾佢只不過係加咗朱古力碎嘅雞蛋仔, 賣到十八蚊一餅其實有啲貴, 我諗試

朱古力雞蛋仔

不過講到尾佢只不過係加咗朱古力碎嘅雞蛋仔, 賣到十八蚊一餅其實有啲貴, 我諗試一次就夠啦😆😆
2017-11-24
下午茶
朱古力雞蛋仔
2017-11-16 293 浏览
成日係學校見到同學食芒果pancake都流晒口水,走去偷食兩啖,今日難得放break得閒就緊係要過去買,自己食晒一大舊!間舖細細間,冇得堂食,不過都冇所謂啦,反正兩啖就食晒🤤所有items其實都好reasonable,仲要樣樣都好想食,睇落好吸引🤤糾結左一陣,最後都係揀返芒果pancake🙈個pancake皮係啱啱煎好,熱辣辣,煙煙韌韌,好有咬口,仲要唔油又唔係好甜,啱晒我呢啲日日都減肥又想食甜野既人🙈芒果好多好甜,不過就太大粒了,食個陣有啲麻煩😂啲沙律醬岀奇地同個pancake好夾,好好味🤤🤤🤤
間舖細細間,冇得堂食,不過都冇所謂啦,反正兩啖就食晒🤤
2017-11-16
外卖自取
👫男朋友👱🏽話呢到間小食鋪好出名,最受歡迎係芒果班戟,但好可惜我地去食個日無芒果😿 為左醫肚就叫左其他嘢食😽#朱古力原味抹茶雞蛋仔 <$18>即叫即整,要等大約5分鐘,一拎上手熱辣辣,老闆好好人知道我地要影相就攤開左塊雞蛋仔比👱🏻‍♀️影😽 咬落飽滿鬆軟,雖然唔太甜,反而突顯到蛋香,👱🏻‍♀️最鍾意就係抹茶味,可能係3隻味之中最濃味同最特別👾 而且性價比高,$18就有3隻味!#沙律雜果香蕉班戟 <$11>雖然入面啲雜果只係罐頭開出嚟,同埋香蕉都係就咁加入去,一啲沙律醬都無,食落普普通通,但最好食嘅係班戟塊皮,又係即叫即整,所以食落好香稔又熱辣辣,下次要食埋馳名嘅芒果班戟先得!🗣:老闆服務態度好好,如果食雞蛋仔想食芝麻可以加㗎,會仲香口😻
👫
#朱古力原味抹茶雞蛋仔 <$18>
#沙律雜果香蕉班戟 <$11>
2017-10-25 310 浏览
每次買雞蛋仔我都希望可以食到新鮮熱辣辣岀模果底,原因當然係好味d,摸上手熱騰騰嗅到陣陣蛋香自然加哂分。。。話說回頭,此店岀品雞蛋仔就冇蛋香而且比較彈口,價值17元一底不算太便宜。買時見到一底底整好哂晾係鐵架上心想這樣做難道不會影響口感嗎? 果然雞蛋仔已經涼了沒有外脆內軟口感,沒有蛋香只有一粒粒彈口的糕點食品。雖然老闆好好笑容和藹可親的樣子亦只能為雞蛋仔加點服務分總括來說,再光顧機會微弱,希望老闆不要只賣涼涼的雞蛋仔。

總括來說,再光顧機會微弱,希望老闆不要只賣涼涼的雞蛋仔。

2017-10-23 230 浏览
之前見網上成日見人講呢到既芒果班戟好好食 但黎親都咁岩冇開 今日lunch經過見有開 二話不說即刻買個黎試喇 可能係閒日時間 唔多人買 唔洗等即刻有d芒果好大粒裝到好滿同夠冰凍 不過可能唔係當造季節 芒果偏酸入面仲有d沙律醬 夾埋芒果味道幾得意 但亦可能未必人人鐘意至於個班戟皮好好食 好少有既煙韌口感 因為今次個芒果影響令到個班戟扣左分 所以會想再黎試多次肉鬆咸班戟
之前見網上成日見人講呢到既芒果班戟好好食
但黎親都咁岩冇開 今日lunch經過見有開
入面仲有d沙律醬 夾埋芒果味道幾得意 但亦可能未必人人鐘意
至於個班戟皮好好食 好少有既煙韌口感

芒果沙律班戟
2017-10-23
午餐
2017-10-07 369 浏览
試食肉鬆班戟和芒果班戟,班戟皮微暖剛剛好,餡料很多,好滿足!------------------------------
2017-09-30 348 浏览
去完美味佳食串燒,行過少少就嚟到紅磡雞蛋仔星期六既下就,唔算話等太耐,只需要等10-15分鐘就有嚕見到好多人買完都係到係咁影相,加上無坐位,買完都只可以企係到食所以附近都有唔少人係到😛一間小店,無坐位,大家買完都係企係隔離食班戟都係$20內,有鹹有甜本身想試埋肉鬆,但朋友話驚太多,希望下次嚟可以試到🤓工具唔多,每次淨係可以煎一塊😲每塊都有大量芒果同沙律醬有好多芒果,夠晒冰凍,夏天食落好正唯一美中不足就係班戟如果可以再熱啲,冷熱對比更大既話應該會更加好味
去完美味佳食串燒,行過少少就嚟到紅磡雞蛋仔

星期六既下就,唔算話等太耐,只需要等10-15分鐘就有嚕

一間小店,無坐位,大家買完都係企係隔離食

班戟都係$20內,有鹹有甜
本身想試埋肉鬆,但朋友話驚太多,希望下次嚟可以試到🤓

工具唔多,每次淨係可以煎一塊😲

每塊都有大量芒果同沙律醬

有好多芒果,夠晒冰凍,夏天食落好正
2017-09-15
下午茶
  • 芒果班戟
2017-09-18 285 浏览
經過過幾次都好多人排隊,見今日唔多人排隊,就買左個鴛鴦雞蛋仔($17),即係一邊係原味,另一邊係朱古力味。老闆遞俾我個陣,話我知雞蛋仔加左馬蹄,個個moment未反應得切,答左句'係'就走左。一食就知原來係講緊馬蹄,難怪頭先見住落粉漿個陣比普通雞蛋仔漿'杰'咁多。雖然唔知點解要加馬蹄,馬蹄係幾甜,但加左落啲雞蛋仔到味道都無咩特別,係食落爽口啲😂講返其實唔太好味,無乜蛋香味,唔夠脆,但抵讚既係唔係空心。不過下次會想試班戟,好多人買,老闆落好多水果,見到都吸引,仲要平

講返其實唔太好味,無乜蛋香味,唔夠脆,但抵讚既係唔係空心。

15 分钟 (外卖自取)
2017-09-10 400 浏览
中學時期最愛吃這裡的班戟,每次來吃的都不是味道,而是回憶。這裡的班戟雖然不算是用料相當高級,但看著伯伯用心的製作,吃的時候都可以感受到他的誠意以及認真。雖然因為物價的高漲導致芒果班戟不得不加價,但都不損來這裡吃班戟的意願,近年還多了不少媒體報導,還更多人知道這間小店。伯伯在煎好的班戟上加上大量的芒果加芒果的時候好像不用錢一樣,加得滿滿的,讓人看到都覺得滿足芒果鮮甜非常,簡簡單單的小吃卻還人很懷念。每粒芒果都大大粒,班戟有蛋香,果然寶刀未老~
加芒果的時候好像不用錢一樣,加得滿滿的,讓人看到都覺得滿足
芒果班戟
芒果鮮甜非常,簡簡單單的小吃卻還人很懷念。
芒果班戟
每粒芒果都大大粒,班戟有蛋香,果然寶刀未老~
2017-09-05 291 浏览
於紅磡其中一間我最愛的小食店。第一次來的時候是因爲這裡的芒果班戟。其實也有雜果班戟,但看見別人吃著滿瀉的芒果班戟,就決定一試。老闆很親切,跟你聊天時仍然細心地準備班戟。看著他把滿滿的芒果放進班戟中已經十分滿足!最後一步是加上沙律醬。雖然班戟有點熱,但已經急不及待嚐一口,口感鬆軟,再配上鮮甜的芒果及微酸的沙律醬,味道很豐富。而且每一口都充滿芒果肉,真的非常滿足。以此份量來說,價錢很合理。
於紅磡其中一間我最愛的小食店。

2017-08-29 236 浏览
之前已經嚟過食咗一次芒果班戟今次咁岩去開紅磡 特登來試埋另一款蛋白肉鬆咸班戟🕺🏿❤️-肉鬆嘅份量好多好多 多到一度食一度跌🤤每一啖都食到滿滿嘅肉鬆🤤最欣賞佢嘅班戟 真係世界級班戟厚身有彈性 口感煙煙韌韌蛋味濃郁班戟仲查左 牛油 花生醬 同肉鬆係幾夾的相比起芒果甜班戟其實我更愛咸味肉鬆🤤一份咁多肉鬆都幾飽肚下 $11黎講 真係好足料 性價比幾高而且伯伯都好親切 好好人下次一於試埋淨奶油班戟 實在太愛佢嘅厚身煙韌班戟 無得頂
之前已經嚟過食咗一次芒果班戟

而且伯伯都好親切 好好人

下次一於試埋淨奶油班戟
實在太愛佢嘅厚身煙韌班戟 無得頂
2017-08-10 257 浏览
即使是吃東西,有時也要講緣份的。之前兩次專程往「紅磡雞蛋仔」都摸門釘後,這次「三顧茅廬」終緣份到了,吃了此店的名物芒果班戟,看見芒果滿瀉的情況,大滿足!紅磡吃雞蛋仔的話,紅磡雞蛋仔及在此區起家的媽咪雞蛋仔都是必然之選。不過,前者那些加入幾種不同餡料的班戟也屬佳品也。內心在選擇加入肉鬆或淨芒果中的班戟掙扎,最終選了後者。老闆態度親切,不會因生意好而變樣。他在弄得熱熱的班戟上,十分闊綽地卷著芒果。芒果帶微酸,但屬可以接受,切得大大粒,亦拌上少許較稀身的沙律醬,味道又幾夾喎。唯一有小許「麻煩」的是芒果太多,很容易會瀉出來雖然是簡單的一道小食,但吃完卻會有一種窩心的感覺,妙。

內心在選擇加入肉鬆或淨芒果中的班戟掙扎,最終選了後者。

雖然是簡單的一道小食,但吃完卻會有一種窩心的感覺,妙。

2017-08-07
2017-07-16 462 浏览
紅磡雞蛋仔,呀伯👴係間細細鋪keep住做,咁多年人流都係冇停過,已經算係紅磡必食。🙆自己最鍾意食佢既沙津淨芒班戟🌮,係即煎既班戟上面塗滿沙律醬,再加上超多份量既芒果,夾埋一齊,簡簡單單。當季既芒果好甜,沙律醬既鹹鹹地,兩者mix埋係出奇地夾,夏天最岩。👍下次試下佢既蛋白肉鬆鹹班戟先,聽講都唔錯。😍

紅磡的老字號不得不提紅磡雞蛋仔。可是它出名的只是雞蛋仔,還有沙律淨芒班戟。每次見到老闆伯伯,都會跟他閒聊幾句。他確實是又風趣又親切,活像一個大不透的小孩子~沙律淨芒班戟班戟漲漲的,食落好有質感,蛋漿調配得很到位。愛吃芒果的我,小撒嬌的對老伯伯嚷著要「超多芒果」!老伯伯當然笑笑口答允了,一邊往班戟裏添芒果肉,一邊打趣地反問我:「加到夠你就叫我停啦~」提提大家,班戟拿上手是熱烘烘的!原來伯伯一直忍著燙手之熱每件班戟親手放上沙律醬和配料,而一邊與客人聊天,可真是十分敬業。年輕一輩,當真要好好向他學習那一份堅持和心態。
紅磡的老字號不得不提紅磡雞蛋仔。
可是它出名的只是雞蛋仔,還有沙律淨芒班戟。

每次見到老闆伯伯,都會跟他閒聊幾句。
他確實是又風趣又親切,活像一個大不透的小孩子~

沙律淨芒班戟
班戟漲漲的,食落好有質感,蛋漿調配得很到位。
愛吃芒果的我,小撒嬌的對老伯伯嚷著要「超多芒果」

提提大家,班戟拿上手是熱烘烘的!
年輕一輩,當真要好好向他學習那一份堅持和心態。