2010-08-19 9 浏览
為了減磅,buffet自然成為頭號封殺對象。難得生日,朋友仔又無咩時間幫我慶祝,於是俾我過下癮,請我食buffet。見OR呢度都幾多好評,仲有任食movenpick同8折coupon,一於揀呢度啦。大概12點半到,大半個場已經坐左人。見到四周既檯面都有大堆龍蝦仔殼蝦殼青口殼,似乎大家都唔想執輸,一到12點就即刻走去拎海鮮。雖然破例食buffet,但我都好節制架。主要都係食salad、生果,甜品雪糕都係同朋友仔一齊分享。冷盤龍蝦仔凍蝦,我地嫌麻煩所以都無食。青口一般。三文魚朋友仔拎左幾次,應該不錯。沙律DIY的配料很新鮮,食落索索聲,加埋麵包碎更加無得頂。豬頸肉沙律同韓式粉絲沙律都好醒胃,食完一碟又一碟。熱盤羊扒不騷,但好軟熟,值得一試。香茅雞翼正,入味。煎餃子唔知擺左幾耐,邊邊位已經乾硬化。甜品生果盤上面堆甜品都不對口味,可能是處於室溫的關係,尤其係不凍既慕絲實在難食!不過近門口有款朱力蛋糕勁好味!好好彩,我係差唔多食完,諗住拎杯熱飲時發現,得返一舊!朱力蛋糕好重朱力味,好rich好滑。原本想睇下仲會唔會再出,不過諗深一層,件cake咁滑好可能係落左勁多牛油! 一諗到呢度就唯有放棄走人
為了減磅,buffet自然成為頭號封殺對象。

大概12點半到,大半個場已經坐左人。
雖然破例食buffet,但我都好節制架。
主要都係食salad、生果,甜品雪糕都係同朋友仔一齊分享。

冷盤
龍蝦仔凍蝦,我地嫌麻煩所以都無食。
青口一般。
三文魚朋友仔拎左幾次,應該不錯。

沙律
DIY的配料很新鮮,食落索索聲,加埋麵包碎更加無得頂。
豬頸肉沙律同韓式粉絲沙律都好醒胃,食完一碟又一碟。

熱盤
羊扒不騷,但好軟熟,值得一試。
香茅雞翼正,入味。
煎餃子唔知擺左幾耐,邊邊位已經乾硬化。

甜品
朱力蛋糕好重朱力味,好rich好滑。原本想睇下仲會唔會再出,不過諗深一層,件cake咁滑好可能係落左勁多牛油! 一諗到呢度就唯有放棄走人。

雪糕
食了兩勻movenpick,有雲尼拿朱古力檸檬士多啤梨乳酸忙果提拉米蘇7種味道。
朋友仔鍾意雲尼拿,因為入面有好多雲尼拿籽,好多雲尼拿味!
而我就鍾意有朱力碎碎既朱古力。
至於檸檬士多啤梨乳酸忙果就麻麻,樣樣都好鬼酸。
得一隻匙,搞到每款都有其他味既跡,好核突!

生果
西瓜菠蘿哈蜜瓜蜜瓜,普通。
2010-07-23
庆祝纪念