2018-01-24
間中都會幫襯紅橋嘅舊店,覺得佢近近地,食物都幾好食。冇幾耐之前呢就開咗分店,雖然係同一區,但位置上就更加方便我,所以我就轉左嚟你度。新店位置多,環境闊落好多,坐得舒服過舊店。餐牌同嗰邊都差唔多,我多數下午茶時間到,不過都會照叫午餐餐牌,怕下午茶唔夠食。我地多數都揀中湯,冇乜味精感覺,幾好飲日式咖喱汁豬扒焗飯:朋友點嘅豬扒焗飯,我冇問佢覺得味道點,但係睇埋相都覺得唔錯。可惜我屎窟痕,揀咗意粉蜆肉意大利粉忘記咗正確咩名啦,因為都食到冇晒心機。上台見到個買相都唔多想食,蜆肉真係好少,得5粒仔,仲有半隻殼,呢啲蜆都唔值錢,太小家。而且有沙。本來以為意粉正常,見到有啲椒絲、香草,但食落去完全冇味,超淡,我呢款意粉炒得乾身,但冇味,即係乾啃最正係當日係平日,近三點鐘,成間鋪客人多,唔明點解阿姐好心急,不停想收我哋啲碗碟,我打工仔,食個lunch,坐得你幾耐。
我地多數都揀中湯,冇乜味精感覺,幾好飲
日式咖喱汁豬扒焗飯:
蜆肉意大利粉
忘記咗正確咩名啦,因為都食到冇晒心機。