2016-08-05 902 浏览
經過條街見呢間野,邊行過邊開呢個APPS一SEARCH竟然係全笑,就唔諗咁多試一試LA..叫左個午餐 南瓜燴飯配煎帶子,跟湯可揀中/西,,試左個忌廉湯..唔錯的..好似係黑松露味咁..唔係好知D配料..總之就偏向SPECIAL..再黎餐飲叫左凍朱古力都好足料..無話溝水嚴重個款.遺憾的是都發現有D烏蠅小動物係側邊飛下..主角出場..估唔到有成6-7隻帶子..原本以為得2-3隻左右..又或者1隻大大隻咁就算..叫喜出望外LA仲有D姑類,盧筍,提子乾,真係唔怕寡得制..仲要D飯燴得唔錯同D汁..又夠熱..真係開係MK都實有得做,唯一奇怪係員工好似相對多得制..坐位10-15台左右,但就下午茶時段都企左成4-5個係度,總結會有下次的..如果再經過的話
叫左個午餐 南瓜燴飯配煎帶子,跟湯可揀中/西,,

總結會有下次的..如果再經過的話
2016-07-20 1036 浏览
有大埔友報料,大埔有一間新開左半年多既餐廳,係好抵食仲味道及賣相不錯!呢間餐廳叫「紅橋餐廳」,晚餐時段去到都要等5分鐘材入座,環境都頗新,但座位都比較狹窄。餐廳的餐牌都好多選擇,但留意到食客都好多人點「海南雞飯」,結果都跟風試試!「海南雞飯」連中式湯水+油飯 $52,凍奶茶+2,總共:$54。海南雞配雞比都唔洗加錢,肉質鮮味滑溜,雞肉上鋪滿炸蒜,美中不足即係油飯比較硬及乾身。湯水都不過不失,但凍奶茶的茶味不足,比較淡味!

海南雞飯
2016-07-19
海南雞飯
2016-07-11 719 浏览
夜晚同屋企人 去呢間紅橋餐廳就試下先, 我叫咗個薑蓉燒烤醬一字骨配蛋包飯, 羅宋湯同埋叫左杯凍檸茶羅宋湯非常知足料,飲我去仲有微微嘅辣 非常開胃啲沙律菜非常之新鮮爽口,加埋啲醋一齊食非常好食, 薑茸燒烤醬一字骨煮得非常之入味同好淋, 骨係斜切嘅令到你非常之容易食到,蛋包飯個蛋皮都好厚,出面好多地方都係好薄既,最好食係個飯,飯撈蛋汁非常好食杯凍0茶都ok,最好係用這款杯可以保持冰凍,不過茶味就普通媽媽叫左個紅豆冰,一見到我非常好其同平時見那些好大分別,紅豆煮到剛剛好唔太淋有少少咬口,個椰汁有好香,最特別係D冰,將砰冰雪到一個球型,你將佢整散撈勻椰汁同紅豆,之後一齊食口感一流,感覺係真正紅豆冰,因為咬落有冰、紅豆同椰汁好好食
羅宋湯非常知足料,飲我去仲有微微嘅辣 非常開胃
杯凍0茶都ok,最好係用這款杯可以保持冰凍,不過茶味就普通
2016-04-17 1242 浏览
搭車成日中午都見佢好多人等位...終於黎試一試佢有好多野揀...不過樣樣都好似差不多咁意粉離唔開帶子, 蝦, 青口, 露筍咁.....但就有20幾個選擇-.-我自問唔識揀...都係揀番d望落有分別ge野易d所以就揀左蛋包飯, 配塊雞扒...個餐有杯野飲同餐湯, $4X蚊黎講算好抵食!!!蛋包飯好吸引, 入面有炒飯黎, 好香口, 蛋皮夠薄,冇一舊舊~ 塊雞扒煎到塊雞片脆卜卜...arm哂我!!!佢個面有d調過味ge檸檬汁, 好開胃好好味....原本睇落好細碟...仲以為會唔夠飽...食完飽到喊 (自問算大食)媽咪點左呢個, 佢話味道唔錯...係油左D姐...佢食完個碟底真係好多油><
搭車成日中午都見佢好多人等位...終於黎試一試
佢有好多野揀...不過樣樣都好似差不多咁
我自問唔識揀...都係揀番d望落有分別ge野易d
所以就揀左蛋包飯, 配塊雞扒...
個餐有杯野飲同餐湯, $4X蚊黎講算好抵食!!!
2016-04-12 879 浏览
偶爾路過, 入去吃個午餐 ~眼見 隔離枱的那碟 福建炒飯 好似好正, 所以我也照樣地點了 ~福建炒飯 $40食材有菇粒、菜粒、燒肉粒、蝦仁、魷魚,芡汁做得得比較杰, 味道比較鹹, 最失敗之處是飯底是沒有炒過的白飯 ~這碟 福建炒飯 水準很一般 ~本篇完 ~
偶爾路過, 入去吃個午餐 ~

福建炒飯 $40

這碟 福建炒飯 水準很一般 ~

本篇完 ~
2016-03-08 645 浏览
牛角包脆軟,入面煙三文魚沙律菜配得好好食薯角係重點淋上左類似蜜糖既甜甜地醬汁都仲保持到脆口而個汁甜甜地食唔出係咩味但有種好特別既香味唔點茄汁都好食有驚喜一餐
牛角包脆軟,入面煙三文魚沙律菜配得好好食

薯角係重點

淋上左類似蜜糖既甜甜地醬汁都仲保持到脆口

而個汁甜甜地食唔出係咩味但有種好特別既香味

唔點茄汁都好食

有驚喜一餐
煙三文魚牛角包配薯角
煙三文魚牛角包配薯角
2016-03-07 420 浏览
其實都已經食過幾次,服務態度好,食物有新意,佢地整既方法唔係度度都有,但真係幾好食,今晚差不多夜晚9:30先反到大埔,晚餐食左個海南雞飯,值得推介,雞新鮮,汁好咪,男朋友試左另一個焗飯,好入味,呢間餐廳感覺到係用心經營,值得推介
2015-08-29 640 浏览
呢間新開既餐廳款式都幾多👍 聽個名以為係中式野啦 原來都幾西下xd 焗飯意粉海南雞飯都有😂 午饍時段都幾多人下 但岀餐都算快👍挪威煙三文魚意粉🍝 $48意粉仲keep住有咬口😍唔會好似普通茶記咁淰曬😌 唔錯唔錯😋😋是日午餐包餐湯 $42
挪威煙三文魚意粉🍝

挪威煙三文魚意粉🍝 $48