走過北角,見到「紅星餐廳」個名,仲以為係茶餐廳,但一入去即時被佢嗰種 高貴浪漫氛圍 吸引🚪✨D staff 都super nice ,攣頭髮waitress 真係好好~無微不至,推介食品 又 服侍周到環境打卡位滿分!📸餐廳內嘅水晶燈光影超有feel,枱燈射出嘅花紋仲勁靚~🙌 加上牆上有鐘擺既鐘同80年代嘅復古元素,完全係電影約會場景🎥❤️!食物推介🍴✨餐單抵到爆!5道菜set只需 $80,仲附送 100%純天然果汁🍹,例如 $28嘅菠蘿汁或橙汁,超解渴!1️⃣ 迷你黑醋沙律杯🥗 初榨橄欖油配啱啱好嘅酸度,好清新~💚2️⃣ 餐湯:雜菜湯 / 忌廉青淑湯🍵 雜菜湯好多配料,個人超愛!🤍3️⃣ 鑊仔香煎鱸魚扒配意粉或紅糙米飯🐟🍅 鱸魚皮煎到香脆,魚肉嫩滑到入口即化,配埋意大利番茄蓉醬,好正!🔥4️⃣ 秋葵煙肉卷 & 雙芝士烤茄蓉巨菇🥓🍄 秋葵煙肉夠鹹香,巨菇芝士拉絲效果一流,芝味濃郁!🧀✨5️⃣ 巴斯克焦香芝士蛋糕🍰 表層微焦,芝士味啱啱好,食完有幸福感~💛

環境打卡位滿分!📸

食物推介🍴✨

1️⃣ 迷你黑醋沙律杯🥗
初榨橄欖油配啱啱好嘅酸度,好清新~💚

2️⃣ 餐湯:雜菜湯 / 忌廉青淑湯🍵
雜菜湯好多配料,個人超愛!🤍

3️⃣ 鑊仔香煎鱸魚扒配意粉或紅糙米飯🐟🍅

4️⃣ 秋葵煙肉卷 & 雙芝士烤茄蓉巨菇🥓🍄
秋葵煙肉夠鹹香,巨菇芝士拉絲效果一流,芝味濃郁!🧀✨

5️⃣ 巴斯克焦香芝士蛋糕🍰
表層微焦,芝士味啱啱好,食完有幸福感~💛
2025-06-11 81 浏览
入嚟食飯 飯就冇啦 氣就成肚都係個侍應一開始話野食好快上,所以就決定等齊人先嗌 點知叫塊扒就等咗45分鐘有多成枱食哂都未到,催咗5次都hea 我話就到 最後嬲咗話唔要,佢話幫我取消 5分鐘後又無啦啦擺低碟野 即係點呀?焗我照食?俾錢嗰陣佢仲話「出返俾你又唔食,搞到我俾廚房鬧」,心諗唔係要我同返佢道歉呀?!神奇嘅事情發生啦!俾錢途中佢話俾d客激親,我未俾完錢佢就發爛渣走咗,問佢係咪唔收錢唔睬我即係要我企係到等佢呢位呀姐發完脾氣先可以俾錢走人,真係好威好架勢好扺食又幾好食但未去到可以接受到呢啲hi 服務~大家自行斟酌
入嚟食飯 飯就冇啦 氣就成肚都係

成枱食哂都未到,催咗5次都hea 我話就到

2025-06-10 212 浏览
今日去咗間好特別嘅餐廳食飯,呢間餐廳的環境優雅,燈光柔和,高貴典雅,讓人感到放鬆。而且菜單上有多樣化的選擇,主要以西餐為主!今日點了鑊仔燴香煎鱸魚扒,呢道菜配上了意大利蕃茄蓉醬,同意大利粉非常夾!而香煎鱸魚扒外皮酥脆,肉質鮮嫩,好好味🤤讓人讚不絕口。主菜可以加錢要個凱撒沙律,作為前菜好正,非常開胃!最後我仲加咗個甜品,西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕,芝士蛋糕充滿濃濃嘅芝士香味,作為完美的ending😌

主菜可以加錢要個凱撒沙律,作為前菜好正,非常開胃!

2025-06-08 266 浏览
餐廳門面雖低調,但內裡裝修優雅浪漫。📌凱撒沙律新鮮爽脆,黑醋汁濃淡適中。📌木瓜忌廉湯及雜菜湯前者香甜順滑,後者酸甜開胃,蔬菜甘甜。📌鑊仔炆加拿大鹹豬手配紅糙米飯已去骨的鹹豬手肉質軟腍入味,膠質黏唇。醬汁帶著微微甜味,襯托出豬手的脂香。紅糙米飯意外地不粗糙,反而中和了油膩感,健康又飽足。📌重量級鐵板雜扒份量相當大,食肉獸絕對滿足。薄切紐西蘭牛肉眼扒不乾柴,豬梅肉扒帶點焦香,雞扒嫩滑,兵加腸煎得脆皮爆油。青胡椒汁比常見的黑椒汁多層次,但份量稍嫌不夠。📌石榴汁及菠蘿汁前者酸甜醒胃,後者清新解膩,兩者都是搭配肉類的好選擇。📌西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕 外層微焦,內裡綿密濕潤,芝士濃郁卻不膩。餐廳價錢親民,怪不得人流絡繹不絕,可見其人氣。臨走時,侍應還特別推薦:「下次記得試下新推出的琺瑯鍋慢煮牛面珠墩肉啊!」。
餐廳門面雖低調,但內裡裝修優雅浪漫。

📌凱撒沙律
新鮮爽脆,黑醋汁濃淡適中。

📌木瓜忌廉湯及雜菜湯
木瓜忌廉湯
雜菜湯

前者香甜順滑,後者酸甜開胃,蔬菜甘甜。

📌鑊仔炆加拿大鹹豬手配紅糙米飯
鑊仔炆加拿大鹹豬手配紅糙米飯

📌重量級鐵板雜扒
重量級鐵板雜扒

📌石榴汁及菠蘿汁
石榴汁及菠蘿汁

前者酸甜醒胃,後者清新解膩,兩者都是搭配肉類的好選擇。

📌西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕

外層微焦,內裡綿密濕潤,芝士濃郁卻不膩。

2025-06-07
  • 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
2025-06-07 218 浏览
餐廳裝修好有舊式西式扒房feel~播著70年代嘅經典英文歌,時光倒流十分懷舊,我鍾意~🥰❤️凱撒沙律有芝士片、車厘茄、提子乾、麵包糠和爽脆清甜的生菜🥬,十分清新!😍❤️餐湯及麵包餐湯是南瓜湯,南瓜甜甜好滋味~❤️焗酥皮餐湯酥皮即焗重冒煙,夠晒熱,口感酥脆!😍❤️寶雲酥挪威鮮三文魚。山葵芥末籽蜜糖忌廉汁跟薯菜三文魚皮夠脆口,有少少脂肪好香口~三文魚夠新鮮👍🏻,魚肉味道鮮甜😋。旁邊仲有我最鍾意食嘅脆口秋葵、酸甜車厘茄和口感軟滑的薯蓉。❤️美國安格斯牛肉眼扒(約10安士)•黑松露醬燒汁跟薯菜安格斯牛肉眼扒好大塊,佔左成隻碟!😱牛味香濃~我和朋友都各自嗌了一杯凍檸檬茶。鍾意佢檸檬🍋同茶分開上👍🏻。

❤️凱撒沙律

❤️餐湯及麵包
餐湯是南瓜湯,南瓜甜甜好滋味~

❤️焗酥皮餐湯
酥皮即焗重冒煙,夠晒熱,口感酥脆!😍

❤️寶雲酥挪威鮮三文魚。山葵芥末籽蜜糖忌廉汁
跟薯菜
三文魚皮夠脆口,有少少脂肪好香口~

❤️美國安格斯牛肉眼扒(約10安士)•黑松露醬燒汁
跟薯菜

安格斯牛肉眼扒好大塊,佔左成隻碟!😱牛味香濃~

2025-06-04 221 浏览
之前成日經過,今次終於試下,入到去裝修好有feel,復古燈光配木枱木椅,有種舊香港西餐廳嘅情懷。坐低冇幾耐就已經諗唔掂叫咩,款款都想試,最後索性豪啲,一次過叫咗成枱嘢。封柳門配薯菜呢個好有驚喜,封柳門啖啖肉,唔會乾柴,外層微焦,有啲炭香。薯蓉好滑,唔會太heavy,秋葵處理得好,唔腍,仲有少少爽口感。法式油封鴨髀配薯菜同煙肉呢個係成晚我最鍾意嘅一碟。鴨髀外皮煎到脆,入面仲保住肉汁,完全唔鞋。煙肉鹹香啱啱好,食落唔會太膩。琺瑯鍋慢煮牛面珠墩肉配紅糙米飯牛面珠燉得夠耐,夾起嚟成舊肉都係入口即溶,汁收得夠靚,撈飯一流。紅糙米飯煙煙韌韌,唔會太硬,配埋個汁一齊食真係好啱。板燒去皮雞髀肉串雞肉燒得啱啱好,唔鞋唔乾,冇皮但食落都唔會無味。有微微燒焦香,好適合想食得清啲又唔失味道嘅人。香煎兵加腸兵加腸原本味道就重,佢煎到外脆內嫩,咬落去唔會覺得太鹹,仲keep到啲肉汁,好正。煙肉秋葵卷煙肉包住秋葵,入口有脆又有黏,兩種質感撞埋一齊幾特別。煙肉香得嚟唔會搶哂秋葵嘅味,反而幾夾。炸薯角炸得外脆內粉,冇油淋淋嘅感覺。單食已經夠味,如果有啲酸忌廉或者辣醬會更過癮。酥皮湯上枱就聞到香噴噴,酥皮焗到金黃色,好脆

封柳門配薯菜

法式油封鴨髀配薯菜同煙肉

琺瑯鍋慢煮牛面珠墩肉配紅糙米飯

板燒去皮雞髀肉串

香煎兵加腸

煙肉秋葵卷

炸薯角

酥皮湯
上枱就聞到香噴噴,酥皮焗到金黃色,好脆。揭開之後湯係典型忌廉菇湯味,好creamy但唔膩,夠晒暖胃。

香橙蜜熱飲
甜甜地,有啲橙皮香,唔算太濃味但好暖好舒服,食完咁多嘢飲返杯啱啱好。

西班牙巴斯克芝士蛋糕
真係冇失望,表面焗到焦香,中間勁滑,有少少流心口感。芝士味濃郁但唔會太重,甜度啱啱好,係會想一食再食嗰種。

總結:呢間餐廳真係有驚喜,由主菜到小食都好有心機,唔會有啲行貨味。環境舒服,服務人員都好有禮。成晚食得超滿足,之後一定會再嚟,尤其係個油封鴨髀同芝士蛋糕,實要encore。
2025-05-31 290 浏览
這家位於北角的西餐廳,低調卻充滿格調,裝潢以法式復古元素,水晶吊燈和紅色沙發,燈光柔和,氛圍舒適,午餐大約$100就有找。⭐️鐵板 牛脷 •青胡椒汁 •法式芥末醬 牛脷厚切,內裡軟嫩多汁,火候掌握得恰到好處。還有薯蓉和蔬菜,感覺飽足。⭐️雖仔燴香煎鱸魚扒 • 意大利蕃茄蓉醬配 意大利粉鱸魚煎得金黃酥脆,魚皮香脆,魚肉卻保持細嫩,完全不乾柴。意大利蕃茄蓉醬可選辣或不辣,這次選了微辣版本,酸甜中帶點辛香,非常開胃。搭配意粉健康又有嚼勁,整體清爽不膩,適合喜歡輕食的人。⭐️琺瑯鍋慢煮牛面珠燉肉 配 意大利粉 或 紅糙米飯這道菜以琺瑯鍋慢燉,牛頰肉燉至極致軟嫩,幾乎入口即化,配上紅蘿蔔每一口都充滿肉香。還有芝士蛋糕,香甜可口。⭐️蘋果汁清新微甜。⭐️石榴汁酸甜帶微澀,解膩又開胃。

⭐️鐵板 牛脷 •青胡椒汁 •法式芥末醬

⭐️雖仔燴香煎鱸魚扒 • 意大利蕃茄蓉醬配 意大利粉

⭐️琺瑯鍋慢煮牛面珠燉肉 配 意大利粉 或 紅糙米飯

還有芝士蛋糕,香甜可口。

⭐️蘋果汁
清新微甜。

⭐️石榴汁

酸甜帶微澀,解膩又開胃。
今日中午嚟到呢間人氣爆棚嘅西餐廳,全場坐滿晒人👫👭,好彩早到揾到位~ 🥗 凱撒沙律超足料,新鮮羅馬生菜脆生生🥬,落重手嘅巴馬臣芝士片🧀同甜甜提子乾🍇,仲有脆口煙肉碎,開胃度滿分! 🍲 木瓜忌廉湯味道好飲又特別,飲完健康感滿滿!☀️ 🐟 寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥未籽蜜糖忌廉汁做得超出色!挪威三文魚皮煎得金黃脆身✨,魚肉嫩滑多汁,配上山葵芥末籽蜜糖忌廉汁,微辣帶甜好醒胃~ 🧀 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕外層焦香🔥芝士味濃郁得嚟唔會膩💕 見到晚市6點後仲有酥皮餐湯供應🥐,已經mark低下次要試!

🥗 凱撒沙律

🍲 木瓜忌廉湯
味道好飲又特別,飲完健康感滿滿!☀️

🐟 寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥未籽蜜糖忌廉汁

🧀 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
外層焦香🔥芝士味濃郁得嚟唔會膩💕

見到晚市6點後仲有酥皮餐湯供應🥐,已經mark低下次要試!
2025-05-19 190 浏览
紅星餐廳是朋友吃扒拼圖中的重要一塊,初訪時那份對老派扒房的熱愛瞬間被點燃,濃濃的鐵板香與經典扒餐組合,裝潢維持著復古的老派風格,木桌皮椅,水晶燈飾,具歷史感的地磚,仿如高檔舊式西餐廳的代表。雜菜湯匯集了新鮮的雜菜,每一滴湯汁都承載著雜菜精華,讓味蕾沉浸在雜菜湯裡,雜菜湯真的好喝,可以說是近期內喝到我最喜歡的雜菜湯,酸鹹甜味道平衡得很,我喜愛雜菜的甜嫩,十分建議大家點來喝喝看。朋友最愛洋蔥湯,湯底清爽卻不失濃郁的層次感,每一口都能感受到蔬菜的自然鮮甜,喝完會想再續一碗。洋蔥湯製作過程其實挺費工費時,慢火把洋蔥炒香,但不能炒焦,真的蠻考驗功力。鐵板美國牛封門柳(約7安士)鮮菇燒汁以薯蓉、洋蔥、車厘茄作搭襯,一上桌就令人眼睛為之一亮,原本還擔心7安士吃不完,結果根本是多慮了。鐵板美國牛封門柳淋上鮮香的蘑菇汁,格外誘人。五分熟的熟度恰恰好可以逼出美國牛封門柳的焦香與多汁,表皮微焦而肉質軟嫩,略帶嚼勁的口感是嗜肉族的最愛,脂腴香氣烘托出美國牛封門柳的鮮甜,說到底,牛排還是美國牛好吃。鑊仔炆加拿大鹹豬手(去骨)雜菜配意大利粉透過炆煮方式烹調而成,紅星餐廳原隻端上鑊仔炆加拿大鹹豬手,讓食客享受分切的
鑊仔炆加拿大鹹豬手(去骨)雜菜配意大利粉透過炆煮方式烹調而成,紅星餐廳原隻端上鑊仔炆加拿大鹹豬手,讓食客享受分切的樂趣。
鑊仔炆加拿大鹹豬手吃起來蠻香的,有醃漬過,挺入味,豬皮彈彈的,豬手也不會過肥,有豐沛的膠質,鑊仔炆加拿大鹹豬手的嫩與雜菜的清脆都在這一鑊裡,朋友頗喜歡。
夏日必喝沁涼無比的石榴汁,那是消暑的秘密武器,石榴汁亦適合作為佐餐的解膩飲品,紅星餐廳的石榴汁一喝就知道這是石榴的原汁,入口滿嘴都是順喉果香,不太甜膩。
熱鮮橙茶茶香獨特,鮮橙恰好的點綴,紅星餐廳使用一般餐廳少有採用的鮮橙,熱鮮橙茶酸甜混合其茶中,喝來順口,熱茶帶有一些橙香,讓味覺昇華。朋友用匙羹把鮮橙檬壓下去,不留情面的戳鮮橙,令鮮橙精髓與茶葉完全融合。
西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕皆以天然食材來製作,喜歡濃濃芝士的絕對不能錯過這燒焦的芝士蛋糕,西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕綿密滑順,一吃就停不下來。
三種享受一次滿足,不只能吃得到焦香的外皮,入口更是綿綿細緻,尾韻還帶有濃厚的芝士香,讓人印象深刻,就算整件吃完亦不感到膩口,真的超驚喜,不吃會後悔。
用餐优惠
試食活動
2025-05-16 164 浏览
🌊Panko-Crusted Norwegian Salmon $110第一次試寶雲酥挪威三文魚 本身以為係酥皮包住三文魚都有少少怕膩但原來係有少量類似麵包糠撒咗喺魚皮表面 再煎到金黃香脆三文魚肉熟度恰到好處肉質滑嫩無腥味配搭嘅山葵芥末籽蜜糖忌廉汁唔似平時日式芥末咁嗆鼻反而係柔和啲帶少少甜味 輕輕吊翻三文魚嘅鮮甜味貼心位係店員主動問醬汁需唔需要 咁就可以按個人喜好落啦😙配菜有薯蓉 兩粒車厘茄同埋兩條秋葵值得一提係佢哋嘅薯蓉質地好滑身完全無顆粒感~🧀Basque Burnt Cheesecake $+20呢款巴斯克芝士蛋糕真係好自家製嘅感覺🤤芝士蛋糕口感奶滑得嚟唔會太厚重太濃稠 反而係滿滿嘅芝士奶香焦糖香氣做到點睛之筆👍🏻
餐湯及麵包
寶雲酥挪威三文魚
但原來係有少量類似麵包糠撒咗喺魚皮表面 再煎到金黃香脆
三文魚肉熟度恰到好處肉質滑嫩無腥味
配搭嘅山葵芥末籽蜜糖忌廉汁唔似平時日式芥末咁嗆鼻
反而係柔和啲帶少少甜味 輕輕吊翻三文魚嘅鮮甜味
貼心位係店員主動問醬汁需唔需要 咁就可以按個人喜好落啦😙

配菜有薯蓉 兩粒車厘茄同埋兩條秋葵
值得一提係佢哋嘅薯蓉質地好滑身完全無顆粒感~

🧀Basque Burnt Cheesecake $+20
餐湯及麵包
寶雲酥挪威三文魚
  • 西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
2025-05-11 135 浏览
母親節,食西餐。 選了這間西餐廳,懷舊裝飾,親民價錢,份量十足,選擇又多。 主餐牌總共有15項選擇,價錢由 $70–$200,+$40 可升級為豐富套餐,包括沙律杯、餐湯、芝士蛋糕和飲品。另外還有 $80 的豐富五道菜套餐選擇,主菜份量較細,其他配料一應俱全。五道菜套餐(包括沙律杯、餐湯、芝士蛋糕和飲品):- 🏅鐵板雞扒配迷迭香蒜蓉汁 + 溫泉蛋和意粉($80)** 雞扒香氣撲鼻,鐵板熱辣上桌,配上香濃惹味的迷迭香蒜蓉汁,令人胃口大開。- 🏅燒汁燴紐西蘭牛肉眼 + 溫泉蛋和紅糙米飯($80)** 用琺瑯鐵鑄鍋燴製,牛肉眼炆得軟腍入味,燒汁鹹香濃郁,紅糙米飯吸晒肉汁,愈食愈香。- 🏅鑊仔燴香煎鱸魚扒配意大利辣蕃茄蓉醬 + 紅糙米飯($120)** 鱸魚扒大塊厚肉,外皮煎得卜卜脆,魚肉嫩滑多汁。辣蕃茄蓉醬微辣開胃,拌飯一流。
母親節,食西餐。
選了這間西餐廳,懷舊裝飾,親民價錢,份量十足,選擇又多。

五道菜套餐(包括沙律杯、餐湯、芝士蛋糕和飲品):

2025-05-11
2025-05-09 106 浏览
$198 Happy Hour 套餐(120分鐘任飲指定紅酒、啤酒、果汁、咖啡、茶、餐湯、麵包及小食)美式叉燒串用豬梅肉粒,肉質嫩滑多汁;板燒去皮雞髀肉串烤得雞肉嫩滑,板燒汁都幾惹味;煙肉秋葵卷外層煙肉香脆,秋葵爽脆多汁;烤雙重芝士茄蓉醬板燒巨菇芝士超濃,菇肉厚實,茄蓉醬帶酸甜,幾開胃套餐仲可以叫埋甜品:西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕芝士蛋糕外層烤得微焦,入口芝士濃滑,甜度適中,帶陣陣奶香凱撒沙律凱撒沙律清新,羅馬生菜爽脆多汁,芝士同麵包粒增添咗香脆口感,食落健康又不失滋味寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥末籽蜜糖忌廉汁(假設選三文魚)三文魚烤得外皮微脆,內裡嫩滑多汁,醬汁入口先係甜香,後有少少刺激,層次豐富,襯托到三文魚嘅鮮味鐵板法式羊扒•腰果芥末醬•迷迭香蒜蓉汁羊扒可以叫碟上,肉質烤得外焦內嫩,羊肉鮮嫩無羶味,醬汁帶淡淡嘅堅果香,配迷迭香蒜蓉汁提昇羊肉味道,食落濃而不膩羊肚菌•黑松露醬•鮮菇•忌廉•意大利粉羊肚菌大大件,好有口感,跟包裹黑松露醬嘅意粉一齊食令菇菌味更突出,意粉軟硬適中,醬汁creamy值得一提嘅係餐廳其中主打用琺瑯鍋炆煮嘅菜式,無論牛尾定羊膝,都將肉質煮得入口即化,而且勁入味!📌

美式叉燒串用豬梅肉粒,肉質嫩滑多汁;
板燒去皮雞髀肉串烤得雞肉嫩滑,板燒汁都幾惹味;
煙肉秋葵卷外層煙肉香脆,秋葵爽脆多汁;

套餐仲可以叫埋甜品
西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕
芝士蛋糕外層烤得微焦,入口芝士濃滑,甜度適中,帶陣陣奶香

凱撒沙律

寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥末籽蜜糖忌廉汁(假設選三文魚)

鐵板法式羊扒•腰果芥末醬•迷迭香蒜蓉汁

羊肚菌•黑松露醬•鮮菇•忌廉•意大利粉

📌紅星餐廳 (北角)
地址:北角英皇道668號健康村2期UG樓UG10號舖

#foodie #美食 #知己相聚 #foodielife #關注 #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #吃貨 #吃貨人生 #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #香港探店 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #foodblogger #foodiegram

#紅星餐廳 #北角 #串燒 #巴斯克芝士蛋糕 #三文魚 #羊扒 #羊肚菌意大利粉
2025-05-05 91 浏览
今日黎到北角浪漫情調西餐廳食晚餐,成個環境好似老派約會咁,每樣擺設都好浪漫🌹💕連個飯都砌左個心型出黎,起呢度表白教人如何不沉船🥹佢地每樣食物都好出色同美味,擺盤靚靚~有儀式感滿滿💕仲有我最愛的酥皮湯添呀😍😍佢地菜單都好健康,同埋芝士蛋糕係自家製,好有誠意🥰真係好抵食🥰我仲留意到好多街坊會幫襯 ,好有人情味🩷🩷好適合家人、情侶、朋友聚會💖鑊仔炆加拿大鹹豬手(去骨)•雜菜 配 紅糙米飯寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥末籽蜜糖忌廉汁美國安格斯牛肉眼扒(約8安士)•黑松露醬燒汁凱撒沙律焗酥皮餐湯(紅菜頭+羅宋湯)西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕100%蘋果汁石榴汁
連個飯都砌左個心型出黎,起呢度表白教人如何不沉船🥹
佢地每樣食物都好出色同美味,擺盤靚靚~有儀式感滿滿💕
真係好抵食🥰我仲留意到好多街坊會幫襯 ,好有人情味🩷🩷
好適合家人、情侶、朋友聚會💖

鑊仔炆加拿大鹹豬手(去骨)•雜菜 配 紅糙米飯
寶雲酥挪威鮮三文魚•山葵芥末籽蜜糖忌廉汁
美國安格斯牛肉眼扒(約8安士)•黑松露醬燒汁
凱撒沙律
焗酥皮餐湯(紅菜頭+羅宋湯)
100%蘋果汁
石榴汁
2025-04-30 86 浏览
行過見到間餐廳好多優惠,俾個歡樂時光吸引咗,就入左去試下。歡樂時光之串燒小食飲品120分鐘放題 $198 ⭐️板燒去皮雞髀肉串 ⭐️ 香煎兵加腸 ⭐️ 煙肉秋葵卷 ⭐️ 烤雙重芝士茄蓉醬板燒巨菇 ⭐西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕限時內任飲任食,熱辣辣既串燒,仲可以飲紅酒啤酒。串燒好啱同酒飲,私心推介大啡菇,芝士蛋糕係必食,濃厚既芝士味,入口就溶。美國安格斯牛肉眼扒配黑松露醬燒汁 美國安格斯牛肉眼扒大塊得來D肉唔會太韌,肉質嫩滑配上濃郁黑松露醬。鍋仔燴香煎鱸魚扒配意大利蕃茄蓉醬意粉鱸魚肉質鮮嫩,外皮煎得金黃酥脆,大件厚身,醬汁酸甜開胃,仲可以配埋意粉食。琺瑯紅酒雜菜炆牛尾牛尾炆得好軟嫩帶有紅酒香,仲有洋蔥同埋紅蘿蔔。另外一讚,呢度既服務超出我預期,侍應非常好招呼同詳細介紹食品,好親切。

行過見到間餐廳好多優惠,俾個歡樂時光吸引咗,就入左去試下。

歡樂時光之串燒小食飲品120分鐘放題 $198
⭐西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕

美國安格斯牛肉眼扒配黑松露醬燒汁

鍋仔燴香煎鱸魚扒配意大利蕃茄蓉醬意粉

琺瑯紅酒雜菜炆牛尾
牛尾炆得好軟嫩帶有紅酒香,仲有洋蔥同埋紅蘿蔔。

2025-04-29 74 浏览
Happpy Friday 一定係食好d 今次去北角紅星餐廳 果然佢嘅菜式令人驚喜 從湯品到甜點 都展現出細膩嘅烹調功夫雜菜湯清新可口 將蔬菜嘅天然甘甜充分展現紅菜頭南瓜湯有微微甜香 口感濃郁順滑 顏色十分誘人香煎鱸魚扒配意大利蕃茄蓉醬配紅糙米飯鱸魚外皮煎至金黃酥脆 肉質細嫩 搭配酸甜適中嘅意大利蕃茄蓉醬 令整體口感更豐富 紅糙米飯亦增添了健康感 美國安格斯牛肉眼扒黑松露燒汁牛肉眼扒熟度控制得宜 肉質鮮嫩多汁 黑松露燒汁將成個菜提升到另一個層次 帶來濃郁嘅香氣朱古力芝士蛋糕朱古力與芝士的融合恰到好處 濃郁又唔會膩 結構紮實而且入口即化 為成餐飯劃上完美句號特別值得一提的是餐廳使用的琺瑯鍋 勁靚亦能有效保持食物嘅溫度

雜菜湯清新可口 將蔬菜嘅天然甘甜充分展現

紅菜頭南瓜湯有微微甜香 口感濃郁順滑 顏色十分誘人