2018-12-30 162 浏览
下午茶甜品餐.焦糖菠蘿吉士拿破侖🍍呢個甜品係「隱藏餐牌」先有架🤗老闆娘非常熱情同健談,傾傾下就話整款創新既甜品😍😘😚首先賣相已經好吸引!焦糖菠蘿好鮮甜啊,輕輕燒過做到脆脆效果🤤拿破侖做到一個脹卜卜既散紙包咁,酥皮食落香脆鬆化,中間仲夾左吉士醬添👍🏻想食就show小編既食評問問啦😁.美麗槤夢露鐘意食榴槤既朋友絕對唔好錯過呢碗,真係超正😍用芒果糖水做基底,係用新鮮芒果打成的!加入西米、芒果肉同榴槤肉,食落係啖啖榴槤香,一邊食一邊講好味🤤.菠蘿椰奶特飲🍹呢杯唔係菠蘿汁咁簡單,溝左椰奶後有種超rich超creamy既感覺🤩.推薦大家支持一下小店,好難得見到小店老闆係每一細節上都一絲不苟,咁用心經營❣️
下午茶甜品
焦糖菠蘿吉士拿破侖🍍
美麗槤夢露
菠蘿椰奶特飲🍹
2018-11-23 120 浏览
今日係大圍發掘到一間與眾不同既甜品店🍨,佢既裝潢同格局有別於一般連鎖甜品店, 好有風格同特色, 同朋友試左好多款甜品呀! 😋菠蘿拿破侖呢間甜品店係有hidden menu既,餐牌上只搵到芒果拿破侖。經老闆娘推薦下試左呢道隱藏甜品😮。 拿破侖一上枱有小清新既感覺✨。上層係菠蘿粒🍍, 表層係微微燒焦既金黃色焦糖。 因為係即製既, 焦糖咬落去果下暖粒粒, 菠蘿肉就涼涼地, 完全係冰與火既交融❄🔥, 口感好豐富, 咬到一半仲感覺到菠蘿汁慢慢滲出黎,好juicy💦! 至於下層既拿破侖好香口, 夾心既cream 錦上添花🌸, 同拿破侖一齊食時中和番個甜度, 唔會好「漏」, 甜品碟上仲有靚字tim ar!朱古力心太軟伴兩球雪糕本人覺得成功既心太軟係可以訴說到人生–「先苦後甜」, 呢個心太軟好成功呀👏🏻, 我最欣賞既係朱古力甜度調得岩岩好, 唔會太苦又唔會太甜, 一開始食到小小苦澀味, 隨之而來就係甜味, 簡直係品味人生呀! 外層既蛋糕軟硬度適中, 切開流出濃濃既朱古力漿🍫, 細心咀嚼下食到有藍莓粒, 熱熱既心太軟再加一啖凍凍既雪糕, 真係成個心都軟晒💞美麗蓮夢露呢道甜品既名好cute😍,例如呢道「美

菠蘿拿破侖

朱古力心太軟伴兩球雪糕

美麗蓮夢露
呢道甜品既名好cute😍,例如呢道「美麗蓮夢露」, 係榴槤控必點呀!!呢道甜品落足料, 差D裝到滿瀉呀! 啖啖榴槤肉, 香滑之餘又軟綿綿, 仲有新鮮既芒果粒, 真材實料! 加埋西米露同芒果味雪糕球, 滿足我多個願望😘 好推薦大家食呢個甜品時配埋椰子水🍸, 椰味好濃郁絲滑, 齒頰留香, 同榴槤既味道出奇地夾。 榴槤、芒果、椰子三兄弟, 真係好似去左轉夏威夷咁🌴好有渡假既感覺🏖

真心覺得呢間甜品店除左俾到人一種慢活既感覺, 仲係一間會「呼吸」既甜品店, 食完之後成個人refresh 晒😆,好有氧份! 細心留意會發現每道甜品既每個細節都唔會隨便, 每道甜品都好有生命力💓, 食完好幸福呀!!糖宮成為左我心目中甜品店既No. 1啦!!💖
下午茶
  • 菠蘿拿破侖
  • 美麗蓮夢露
  • 朱古力心太軟
2018-11-14 144 浏览
上星期去左大圍探朋友,朋友推薦喺大圍積信街有間好食甜品店叫做糖宮,晚飯後就跟咗佢去試下有幾好食啦!餐廳以白色燈光為主調,感覺柔和舒適。樓上2樓還設有雅座,座位好寬敞的啊糖宮主打各式各樣的西式甜品,比較出名的是椰皇系列椰皇蛋白伴湯圓 $63即是3.6牛乳燉蛋白蛋白炆燉得超級嫩滑,不會太甜,帶有濃郁的牛乳及蛋白香,非常滋補養顏!湯圓分別有黑芝麻同花生湯圓,外皮Q彈有嚼頭,內裏包着滿滿的流沙芝麻餡,好味道啊榴槤爺爺 $68同樣都係有3.6牛乳燉蛋白,另外有大量小西米及榴槤肉,整個燉蛋白都充滿著榴槤香,大滿足!另外仲有一大球榴槤雪糕!榴槤迷一定要試試哦!

糖宮主打各式各樣的西式甜品,比較出名的是椰皇系列

椰皇蛋白伴湯圓 $63

即是3.6牛乳燉蛋白

榴槤爺爺 $68

另外仲有一大球榴槤雪糕!榴槤迷一定要試試哦!
2018-11-01 139 浏览
揸車經過見門口都算有人,滿心買個外賣翻去食,但失望了,蛋完全係過熟,睇圖都見到,鞋身既,仲要唔平,咁既質素,乘惠55元,另外買左個楊枝甘露,超淡味,絕對唔會有下次,伏
燉蛋
2018-09-16 269 浏览
糖宮隱匿在大圍一條小街之中,仿如一個神秘空間,遠離了繁囂,在靜寂的街道上,店內的每位客人卻能悠然自得的談笑風生,喜歡音樂的就在彈結他,而最特別的是糖宮設有戶外茶座,客人可以一邊談天,一邊吹吹晚風,很是寫意。我們去到的是侯正值宵夜時段,店內客人很多,我們就坐到閣樓,樓上我空間比想像中闊落,也是與好友談天的好地方。menu上的甜品很特別,也有不少創新款式,很有小店獨特的風格。我們懷著好奇心,一共品嘗了四款不同的甜品。作為榴槤控,我毫不猶豫地選擇了榴槤椰椰。它由椰皇燉蛋白 加上 西米、小丸子 及 榴槤蓉 做成的,配上一球榴槤雪糕,光是賣相已經相當吸引,絕對可以成功呃like。為食的我二話不說就勺了一大匙蛋白西米榴槤,三重口感一次過滿足了甜品胃,蛋白又香又滑,同時咬到西米粒粒,口感很qq的說。榴槤控自然少不了點評一下榴槤蓉,其實本人本身對榴槤甜品沒太大喜好,總覺得製成甜品的榴槤味道太淡,沒有水果榴槤一般香軟。但糖宮這個榴槤椰椰卻不一樣,除了榴槤的香味得以完全保留,配上椰皇蛋白的味道是超級夾,香甜沖斥到脷底以至整個口腔。再吃一口小丸子也是零違和感。最後當然也少不了配搭榴槤雪糕一齊享用,結果也自然

作為榴槤控,我毫不猶豫地選擇了榴槤椰椰。它由椰皇燉蛋白 加上 西米、小丸子 及 榴槤蓉 做成的,配上一球榴槤雪糕,光是賣相已經相當吸引,絕對可以成功呃like。為食的我二話不說就勺了一大匙蛋白西米榴槤,三重口感一次過滿足了甜品胃,蛋白又香又滑,同時咬到西米粒粒,口感很qq的說。榴槤控自然少不了點評一下榴槤蓉,其實本人本身對榴槤甜品沒太大喜好,總覺得製成甜品的榴槤味道太淡,沒有水果榴槤一般香軟。但糖宮這個榴槤椰椰卻不一樣,除了榴槤的香味得以完全保留,配上椰皇蛋白的味道是超級夾,香甜沖斥到脷底以至整個口腔。再吃一口小丸子也是零違和感。最後當然也少不了配搭榴槤雪糕一齊享用,結果也自然是完全不會失望。這個甜品,完勝。
榴槤椰椰

而其他的甜品也是相當不俗,朋友們一致讚嘆不已。

讓我再來推介多一道,就是宇治抹茶雪糕燒鯛魚。別以為多人喜歡抹茶,那麼雪糕就一定是重點,那你就錯了,在這道甜品上,抹茶雪糕好吃只是基本。最特別是燒鯛魚,不單止造型精緻,入口天是香脆,特別仔細地制出有微微的燒焦香味,最是獨一無二。配上雪糕和紅彤彤的紅豆,簡直大滿足。
宇治抹茶雪糕燒鯛魚
榴槤椰椰
宇治抹茶雪糕燒鯛魚
2018-09-11 277 浏览
今日同男友都要係公司加工,忙到停唔到手,可憐既男友只係係公司度食飯盒,真係慘慘豬,所以做女友既我走左去接佢收工,實行做個24孝女友。見到男友感動樣,佢就話點都要同我去sweet sweet下. 於是我地去左大圍間"糖宮",依間甜店鋪我男友d同事highly recommend, 所以點都去試下,黎到鋪頭好有home既感覺,非常舒服,個老闆又靚仔又大隻又健談,坐到真係唔捨得走。講返d甜品,我只可以用無得頂黎形容,我地叫左個"波多野結冰",我男友一見到個名就莫名咁興奮,佢話係男人見到都會係咁喎,真係唔得佢死,不過,當我食過個甜品,我都非常興奮,其實佢係一個菠蘿綿花冰加地門菠蘿肉加涼粉,原隻越南地捫菠蘿賣相吸引,比一般出面菠蘿更加有甜味!另外我地又叫左個"心太軟",聽老闆講𥚃面d朱古力係人手做,係用比利時朱古力做,唔太甜,非常好食,加埋雪榚d甜味岩岩好。最後叫左杯芒果汁,芒果味特濃,飲到停唔到口。聽老闆講仲會不停研究新甜品,盡量令客人食到多元化甜品!總結:服務不錯,食落去甜品更加入心窩

聽老闆講仲會不停研究新甜品,盡量令客人食到多元化甜品
總結:服務不錯,食落去甜品更加入心窩
2018-09-06
$75 (宵夜)
  • 菠多野結冰
  • 朱古力心太軟
2018-08-17 129 浏览
到大圍跟朋友相聚飯後甜品少不了吧街坊朋友帶我到了《糖宮》餐廳位置座落於大圍火車站步行約6分鐘 。先到餐廳門口擺放了結他及戶外餐桌,很舒適,有家的感覺啊!《黑糖水信玄餅 $38》喜愛晶瑩剔透的甜品水信玄餅中間還加了一朶花襯托著令賣相加分另上的黑糖是味道頗濃恰巧配合軟滑但本身無味的水信玄餅。《即製玉桂蘋果香蕉酥皮卷伴綠茶雪糕 $48》即點即製,需時大約15分鐘。等待期間已香氣撲鼻酥皮很脆有牛油香卷著有蛋糕、蘋果玉桂等材料外層還有朱古力增添味道另外還可加添雪糕一冷一熱更可口。《芒果寒天椰皇凍 $60》它的椰皇燉蛋白很滑溜椰皇味道配芒果的寒天椰皇凍都不錯。餐廳注重原汁原味、口感,喜愛鑽研新甜品,特地引入的寒天放進椰皇內,一層厚厚似棉胎搬,充滿了椰汁再大口吃,口感多了層次。總括來說,甜品保持水準,晚上跟聚聚好地方。
到大圍跟朋友相聚
飯後甜品少不了吧
街坊朋友帶我到了《糖宮》

《黑糖水信玄餅 $38》
喜愛晶瑩剔透的甜品
水信玄餅中間還加了一朶花襯托著
令賣相加分
另上的黑糖是味道頗濃
恰巧配合軟滑但本身無味的水信玄餅。

《即製玉桂蘋果香蕉酥皮卷伴綠茶雪糕 $48》

即點即製,需時大約15分鐘。
等待期間已香氣撲鼻
酥皮很脆有牛油香
卷著有蛋糕、蘋果玉桂等材料
外層還有朱古力增添味道
另外還可加添雪糕
一冷一熱更可口。

《芒果寒天椰皇凍 $60》
它的椰皇燉蛋白很滑溜
椰皇味道配芒果的寒天椰皇凍都不錯。

總括來說,甜品保持水準,晚上跟聚聚好地方。
2018-08-15
$60 (宵夜)
2018-08-15 93 浏览
三個榴槤怪來到吃甜品,見到這間糖水舖推介的分別是榴槤及芒果的甜品,三個榴槤怪分別想要吃不同的榴槤甜品,所以大家也放棄了吃芒果甜品。榴槤爺爺是用椰皇,蛋白及榴槤肉整成的 椰皇甜品,另外配有一個榴槤雪糕。榴槤雪糕清清淡淡,會有金枕頭的香味,另外椰皇混入榴槤的香味,也十分香甜,是今天最值得推介的甜品。榴槤綿花冰是用榴槤冰製造出來的綿花冰,榴槤味道相比榴槤爺爺的淡一點,綿花冰則不夠在台灣吃的棉花冰口感那麼輕快,但是 也不錯。最後另外一個朋友叫了榴槤拿破崙,拿破崙製造得不錯,口感鬆化亦不會很飽肚,除了榴槤用外另有店舖自製的吉士醬,吉士醬不會過甜配合榴槤蓉一起吃,非常不錯。看到牆上海報,穿著校服來吃甜品原來有九折,另外看到原來like facebook也可以立即減兩蚊,貪便宜的我們當然立即like一下。

• 榴槤椰椰
2018-08-07 74 浏览
晚飯過後,總是欠缺甜品的感覺,記得大圍有多間甜品店,於是找找看。來到此店門前,坐在門前的座位玩著結他的客人,說是樓上應該還有位的,於是走進店內,店員告知,樓上還有座位。走進店內,燈光較暗,好像很有氣氛,走過不太闊落的樓梯,顯然是很光亮,完全不同的感覺。坐下後,我和朋友看看餐牌,點選了喜愛的款式。只是停了不多久,點選了的甜品已經送上,效率意外地好。魔山,朱古力奶凍、香蕉、棉花糖和朱古力雪糕組成,朋友說朱古力奶凍入口香滑,朱古力味不是很濃,卻是很香口的感覺,相比朱古力雪糕反而較甜,香蕉和棉花糖一起吃,又很特別的感覺。華華,阿華田奶凍、粟米片、穀物胚芽、西米露和朱古力雪糕組成,阿華田奶凍有著阿華田的味道,不濃卻很香口,朱古力雪糕相比就稍淡,或許是阿華田奶凍較本身的味道較濃關係,粟米片、穀物胚芽配合西米露,有點一硬一軟的口感,感覺很有趣。在大圍這條不顯眼的內街,有著不錯的甜品,而且效率迅速,的確值得再去。

坐下後,我和朋友看看餐牌,點選了喜愛的款式。

只是停了不多久,點選了的甜品已經送上,效率意外地好。

魔山

華華

魔山
華華
2018-07-09 53 浏览
食飽飯梗係要搵間糖水舖食啲甜嘢開心吓,我哋就去到大圍嘅一間糖水舖,叫做《糖宮甜品專門店》。我見到餐廳嘅牆壁都貼滿甜品嘅圖片,而且餐牌圖文並茂,食物圖片非常吸引。首先叫咗個小食-糖不甩面頭佈滿花生碎,食落去糖不甩口感煙煙靭靭,好似食緊橡筋咁,好特別。好立克奶凍奶凍呈現奶白色,用匙羹舀落去好似啫喱咁彈下彈下,好有質感,而且好立克味道濃郁,非常好味。雪耳津梨燉海底椰海底椰非常清甜美味,而且入面真係好足料,滋潤糖水系列之一,必食!除此之外,仲有我呢個抹茶控最愛嘅綠茶雪糕味道,仲有軟綿綿嘅布甸,一次過滿足晒兩個願望。見到每一台都叫即叫即整嘅朱古力心太軟,雖然等嘅時間比較長,但係食落去心太軟外脆內軟,係值得等。仲有糖水舖招牌甜品-椰王燉蛋白,食落去燉蛋白非常滑溜,蛋白味道濃郁,必定要試吓。我哋食咗咁多野,價錢都只係$244,就食咗六款甜品,每一款甜品都係餐廳精心炮製,食完真係好滿足,下次一定會再Encore。

首先叫咗個小食-糖不甩

好立克奶凍

雪耳津梨燉海底椰

2018-07-06 637 浏览
假期去新界踏單車, 最後喺大圍單車鋪還單車! 天氣好熱, 未到晚飯時間,  又想補充一下體力, 又想TEA一TEA! 所以我地決定喺大圍食個糖水!榴槤椰椰 $68作為榴槤愛好者, 一定要叫返個榴槤甜品啦!椰皇鋪滿榴槤肉同榴槤汁, 每一啖都充滿濃郁榴槤香! 再加上榴槤當造, 味道特別香甜! 好正呀! 榴槤椰椰入面仲有嫩滑燉蛋白, 煙靭有咬口既小丸子, 同晶瑩通透既西米露! 口感相當豐富, 整體配搭創新!旁邊既榴槤雪糕, 質感幼滑, 帶有榴槤既香甜! 好味到食唔停! 推介榴槤控必試榴槤椰椰! 芒果三重奏 $46芒果三重奏既材料有: 芒果布甸、芒果肉、芒果雪糕、爆爆珠、西米露! 芒果肉新鮮香甜! 芒果布甸滑溜又唔會好甜!整體配搭好夾, 口感同樣豐富! 佛系芋圓 $36芋圓系列係最近新推出喔! 當然要試一試啦!佛系芋圓既材料好豐富呀! 包括有: 雪糕(味道自選), 芋圓, 小丸子, 紅豆, 涼粉!我地揀左曲奇雪糕, 再另外加多個芒果雪糕! 消暑又好味!3色芋圓煙煙軔軔, 再配合埋軟淋既紅豆, 爽滑既涼粉, 同埋帶有少許椰香既糖水, 口感非常豐富, 整體配搭創新又好味! 比起傳統既芋圓食法, 我

榴槤椰椰 $68
作為榴槤愛好者, 一定要叫返個榴槤甜品啦!

芒果三重奏 $46
芒果肉新鮮香甜! 芒果布甸滑溜又唔會好甜!
整體配搭好夾, 口感同樣豐富!

佛系芋圓 $36
芋圓系列係最近新推出喔! 當然要試一試啦!
我地揀左曲奇雪糕, 再另外加多個芒果雪糕! 消暑又好味!
3色芋圓煙煙軔軔, 再配合埋軟淋既紅豆, 爽滑既涼粉, 同埋帶有少許椰香既糖水, 口感非常豐富, 整體配搭創新又好味! 比起傳統既芋圓食法, 我更喜歡呢個佛系芋圓! 好正呀!

2018-07-01
2018-07-04 96 浏览
好日都唔去大圍一次,今次經過就順便搵住附近嘅朋友食糖水😛最後飽到上心口🌞因為呢到嘅甜品都好大份😂.我成日覺得椰皇系列嘅甜品有一種好養生嘅感覺😂呢個椰皇燉蛋白好足料同好夠熱👍🏻👍🏻入面係有滿滿嘅燉蛋白啊!蛋白食落夠滑😆除左燉蛋白,仲有椰汁西米喺入面,所以都有啲食緊椰汁西米露嘅感覺😆湯圓有三粒,可以揀全花生/全芝麻/花生芝麻雙併。我揀咗雙併,有一粒芝麻+兩粒花生。湯圓都幾好食,皮不算薄,但餡都好濃味。我諗應該都係來貨湯圓,但又同我平時食開喺超市買嘅湯圓有啲唔同咁🙈椰皇入面啲椰肉亦都軟腍,好易刮到出嚟食。整體嚟講真係一個唔錯嘅椰皇燉蛋白甜品👍🏻.同行朋友就揀咗菠多野結冰😂其實即係菠蘿沙冰🙈仲有三個版本揀:暗黑亂入篇(即係配黑涼粉)、透明人間篇(即係配水晶涼粉)同埋今次朋友揀嘅一路向西篇(即係配西米露),都幾有創意嘅😂個菠蘿沙冰份量好多😦多到朋友最尾食得幾辛苦😂😂沙冰食落酸甜,主要係偏向甜,我覺得可以酸多啲啲🍍西米露上面係菠蘿同椰果🤔.我覺得菠多野結冰啱本身好鐘意食菠蘿嘅人,我就鐘意我叫嘅椰皇蛋白燉湯圓多啲啦😆見到menu椰皇系列嘅「榴槤爺爺」($68)好吸引我🤩其實如果唔係同行朋友好唔鐘意榴
好日都唔去大圍一次,今次經過就順便搵住附近嘅朋友食糖水😛
最後飽到上心口🌞因為呢到嘅甜品都好大份😂

我成日覺得椰皇系列嘅甜品有一種好養生嘅感覺😂
呢個椰皇燉蛋白好足料同好夠熱👍🏻👍🏻
椰皇蛋白燉湯丸

入面係有滿滿嘅燉蛋白啊!蛋白食落夠滑😆

湯圓有三粒,可以揀全花生/全芝麻/花生芝麻雙併。
我揀咗雙併,有一粒芝麻+兩粒花生。
椰皇入面啲椰肉亦都軟腍,好易刮到出嚟食。
整體嚟講真係一個唔錯嘅椰皇燉蛋白甜品👍🏻
同行朋友就揀咗菠多野結冰😂其實即係菠蘿沙冰🙈
菠多野結冰(一路向西篇)
個菠蘿沙冰份量好多😦多到朋友最尾食得幾辛苦😂😂
沙冰食落酸甜,主要係偏向甜,我覺得可以酸多啲啲🍍
西米露上面係菠蘿同椰果🤔
見到menu椰皇系列嘅「榴槤爺爺」($68)好吸引我🤩
其實如果唔係同行朋友好唔鐘意榴槤,我一定係會叫榴槤爺爺🙈見到係有椰皇燉蛋白有榴槤又有小丸子㗎,簡直係可以一次過滿足我三個願望🤣
椰皇蛋白燉湯丸
2018-07-01 644 浏览
香港人識飲識食,同時愛新鮮感,一間成功嘅食肆,要懂得在創新與傳統之間取得平衡,再加上用心經營,自然會客似雲來。大圍呢間「糖宮甜品專門店」正正就是深明此道,每晚黃昏過後,客人總是絡繹不絕,大排長龍,好嘢自然被廣傳啦。店舖分地下及二樓兩層,樓上面積可容納四、五十人,地下分室內及室外兩區,牆壁上掛上結他,不知是裝飾還是有即興演出,但已經成功營造出休閑的感覺每日限量供應的椰皇燉蛋白,可説是這裡重中之重的推介,店主明言每天限量8-10個左右,經過多番嘗試、改良,材料包括:椰皇、 椰皇水、北海道3.6牛乳鮮奶、蛋白,再隔水蒸燉,製作過程須小心處理,特別花功夫,好味又滋補香滑蛋白散出濃奶香味,震騰騰,滑嘟嘟,甜度標準合乎健康人士口味,有美白功效,啱哂愛美人士榴槤雪花冰,喜歡吃榴槤的朋友絕對不能錯過,亦是季節限定每一啖都充滿榴槤獨有的香味,絕對是齒頰留香,回味無窮,雪花冰涼浸浸,食甜品嘅最高享受心太軟,外皮硬脆、內夾醇美熱巧克力漿的小型巧克力蛋糕,附二球自選雪糕,與別不同的地方是,甜味經過多番改良,朱古力味特別重,但甜味又不會喧賓奪主,背後一定經過多番嘗試、調較,絕對是用心製作,值得一讚一切開就有像熔

榴槤雪花冰

榴槤雪花冰,喜歡吃榴槤的朋友絕對不能錯過,亦是季節限定

朱古力心太軟

一切開就有像熔岩一樣的朱古力漿流出. 而且一定要熱食,否則就沒有流心效果,朱古力味香濃,配兩款雪糕,一冷一熱,味蕾在冷靜與熱情之間穿梭

甜品,往往會令人感覺到開心快樂,亦留意到,店員與客人的關係特別親切友善,尤其緊張客人對食物的反應及意見,一間能夠用心經營的小店,絕對值得大家支持
2018-06-29
$80 (宵夜)
2018-06-24 93 浏览
踩完單車黎到大圍,一路見到唔少甜品舖,上網見到呢啲甜品好似好吸引,一於黎消消暑菠多野結冰 暗黑亂入篇 ($68)唔係因為個名先想食而係張圖實在太吸睛。原隻菠蘿上面仲有菠蘿沙冰,側邊仲有新鮮菠肉,涼粉同椰果呢啲日日都咁悶熱既天氣日日食都仲得添!超級解暑~菠蘿沙冰入面係食得岀有果粒,係用新鮮菠蘿做刨冰,而冰就好細滑,除咗果粒之外係唔會食到冰粒。呢個刨冰係做得十分之岀色菠蘿都好甜,食落完全唔酸~ 仲有涼粉同椰果2種好有口感既材料,好快就清哂🙈 難怪係招牌甜品之一!朱古力心太軟伴2球雪糕 ($52)呢度既朱古力係自家製,甜度濃度都適中。最重點係呢個朱古力味食落唔會好甜,一切開啲朱古力醬就湧哂岀黎!加埋雪糕食係超級正仲有一款係芒果寒天椰皇凍 ($60)唔好睇落好似用個椰皇放啲芒果西米露咁,其實係內有乾坤架!入面仲有椰皇同寒天,少少煙韌似啫喱,感覺好清新

菠多野結冰 暗黑亂入篇 ($68)
唔係因為個名先想食
呢啲日日都咁悶熱既天氣日日食都仲得添!超級解暑~

菠多野結冰 暗黑亂入篇

朱古力心太軟伴2球雪糕 ($52)

朱古力心太軟伴2球雪糕

仲有一款係芒果寒天椰皇凍 ($60)

2018-06-17 83 浏览
是日去開大圍探朋友,食完飯就硬係想食甜品。行去積信街個邊看看,記得好像有甜品店。向前行少少,遠看看到一位高大的男孩子站在一間店外😆好熱情歡迎我們。入到店內,看到menu,花多眼亂,見到好多都好想食呀,店員哥哥好熱情過來介紹了他們的招牌。最後選擇了兩個都係榴槤既甜品😆在等待中,看看四周,店舖唔係好大但係都滿座好好生意👍🏻,中途都仲有好多客人嚟食糖水先發現原來佢哋有2樓應該仲有多啲位😊甜品來了!看看,好吸引呀,賣相加分👍🏻呢個榴槤爺爺入面係成個椰王,內放了真肉榴槤再加啲小丸子,口感豐富👍🏻(店員仲好細心提點記得要搞拌之後先好食,因為椰王底有點蛋白,要攪拌先好食)。第二道就係榴槤脆脆,有驚喜👍🏻,一般食到嘅入面都可能係加cream,但呢度係加入蛋糕,口感豐富及有飽肚感(😋),仲有主角榴槤肉😋。想飲野,不妨可以試吓佢嘅嘢青水, 非常之清甜(但要問下店員,好像不有menu,我們都是介紹時先知的😊)。

最後選擇了兩個都係榴槤既甜品😆

甜品來了!看看,好吸引呀,賣相加分👍🏻