2018-09-11 277 浏览
今日同男友都要係公司加工,忙到停唔到手,可憐既男友只係係公司度食飯盒,真係慘慘豬,所以做女友既我走左去接佢收工,實行做個24孝女友。見到男友感動樣,佢就話點都要同我去sweet sweet下. 於是我地去左大圍間"糖宮",依間甜店鋪我男友d同事highly recommend, 所以點都去試下,黎到鋪頭好有home既感覺,非常舒服,個老闆又靚仔又大隻又健談,坐到真係唔捨得走。講返d甜品,我只可以用無得頂黎形容,我地叫左個"波多野結冰",我男友一見到個名就莫名咁興奮,佢話係男人見到都會係咁喎,真係唔得佢死,不過,當我食過個甜品,我都非常興奮,其實佢係一個菠蘿綿花冰加地門菠蘿肉加涼粉,原隻越南地捫菠蘿賣相吸引,比一般出面菠蘿更加有甜味!另外我地又叫左個"心太軟",聽老闆講𥚃面d朱古力係人手做,係用比利時朱古力做,唔太甜,非常好食,加埋雪榚d甜味岩岩好。最後叫左杯芒果汁,芒果味特濃,飲到停唔到口。聽老闆講仲會不停研究新甜品,盡量令客人食到多元化甜品!總結:服務不錯,食落去甜品更加入心窩

聽老闆講仲會不停研究新甜品,盡量令客人食到多元化甜品
總結:服務不錯,食落去甜品更加入心窩
2018-09-06
$75 (宵夜)