2022-11-27 1698 浏览
終於和友人來到心水火鍋店~ 這裡有兩個招牌菜「黃金芝士雞煲」和 「火焰麻辣雞煲」 ~由於友人不太嘗辣,下次會再來~🌱黃金芝士雞煲(2-3人)作為招牌菜之一,店員分享芝士鍋是利用了5種不同芝士,再加有洋蔥、芫茜等等做配料,是芝士迷不能錯過。下單時可根據食量選擇大/小份量,而芝士也可選擇的情況下,當然要選激量🙃 火鍋上枱時真係嚇一驚,真係好多芝士🤣 雖然每件雞都大大件,但開火煮熱後,芝士係完完全全蓋過每件雞件😍 雞肉大部分都無骨且滑嫩~ 而加上芝士味道剛好不太漏,可以不停食,密密食~ 非常推薦👍🏻完成大部分雞件後,跟住就轉打邊爐。湯底可以選擇 豬骨湯或 芝士湯底,其實鍋底還有爆量芝士,建議轉豬骨湯會更好🌱 特級雪花肥牛 (小)一大碟牛肉,擺盤精美,清晰見到雪花比例完美,而且油脂分佈平均,入口軟嫩且有濃郁牛味,口感十分豐富!性價比高👍🏻🌱Wasabi鮮墨丸(半份)本身已經鍾意食墨魚丸,加埋wasabi入丸,非常刺激。(記得小心口爆wasabi!!!!)🌱鴨肝M5和牛丸(半份)牛肉味勁濃,煮熟入口咬落淋淋地,幾好味🌱銀菊露冰凍好味,是打邊爐良伴

🌱黃金芝士雞煲(2-3人)

🌱 特級雪花肥牛 (小)

🌱Wasabi鮮墨丸(半份)

🌱鴨肝M5和牛丸(半份)
牛肉味勁濃,煮熟入口咬落淋淋地,幾好味

🌱銀菊露
冰凍好味,是打邊爐良伴
2022-11-23
  • 黃金芝士雞煲
2022-11-24 53 浏览
天氣終於開始轉涼,又係邊爐同雞煲出動既時候😍今晚就黎到依間有幾間分店既「米走雞」食雞煲加打邊爐。銅鑼灣分店坐落係渣甸街既渣甸中心,唔算難搵,舖面都算大,所以枱同枱之間都唔會話坐得太迫。雞煲方面就有「芝士雞煲」同「火焰麻辣雞煲」可以選擇,最後試左「火焰麻辣雞煲」。初初以為火焰麻辣既意思係好辣既意思,但原來係上雞煲既時候店員會用火槍係個雞煲到點火,雖然唔知個作用係咩,但應該係令啲雞有陣燶燶地既香味同埋俾大家打下卡🤣值得一讚既係雞煲夠惹味之餘,依間既雞煲既雞肉係暫時食過咁多間雞煲肉質最大舊既一間,啖啖肉。配料方面個人推介就有「沙白蜆」同「五香鮮牛肉」。「沙白蜆」夠乾淨無沙,又夠鮮甜,用$88就食到咁靚既海鮮CP值幾高下。「五香鮮牛肉」自己就建議可以落左先,因為淥完之後個湯會多左陣五香味,有種食沙嗲湯底既感覺。

2022-11-15 48 浏览
《邪惡芝士雞煲🥸》見好多朋友都有食過呢間米走雞,芝士雞煲真係未食過~其實佢呢排主打係澳洲頂級和牛封門柳同手切霜降牛頸脊,不過小弟窮無叫到🥹如果食過可以分享下可能因為平日又係樓上所以唔算太多人,枱與枱之間都有啲距離,所以坐落都舒服,同埋啲職員服務都幾好,間唔中會望下,幫忙加湯執碟~· 芝士雞煲 $2082個人食叫咗個細嘅,芝士唔係海量🤣怕太漏要等面嘅芝士溶先開始食,話唔好撈底,唔係就好易痴底~雞件全部都係雞髀肉,幾滑啖啖肉,2個人食啱啱好,留返啲quota打邊爐🫡食完就可以叫staff加湯打邊爐~· 鮮炸響鈴 (半份)$32唔敢叫太多,好多都叫咗半份,鮮炸係唔同啲!比出面嘅大舊啲,浸一下湯都唔會好硬· 竹笙墨魚滑 (半份) $54竹笙好吸湯,入面墨魚滑幾彈牙,咬到啲墨魚粒· 五香鮮生肉 $98牛肉份量比想像中多,其實都夠兩個人share,而且食落都唔算太差,唔會太韌,牛味都有嘅鳳城水餃 (半份)$53水餃size都ok唔會太細粒,皮薄嘅,個餡都算飽滿嘅裏面有蝦有豬肉有木耳都唔錯,如果純粹想試下,可以叫半份,有4粒其他: 油麥菜(全份)$48, 紅薯粉 $22PS 如果佢啲半份係2或者4件
《邪惡芝士雞煲🥸》
見好多朋友都有食過呢間米走雞,芝士雞煲真係未食過~

· 芝士雞煲 $208
2個人食叫咗個細嘅,芝士唔係海量🤣怕太漏
要等面嘅芝士溶先開始食,話唔好撈底,唔係就好易痴底~
食完就可以叫staff加湯打邊爐~

· 鮮炸響鈴 (半份)$32

· 竹笙墨魚滑 (半份) $54
竹笙好吸湯,入面墨魚滑幾彈牙,咬到啲墨魚粒

· 五香鮮生肉 $98

鳳城水餃 (半份)$53

其他: 油麥菜(全份)$48, 紅薯粉 $22

PS 如果佢啲半份係2或者4件就好🤣因為有啲係3件😂

🍽 米走雞 | 銅鑼灣
📍 銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心3樓
2022-11-15 49 浏览
見佢有個黄金芝士雞煲,一直 bookmark 左想去食,因為兩個女超鍾意食芝士火鍋。book 晒枱、但兩個女病左、出唔到街食🫢我就可以食辣、同老公改變主意食麻辣火焰雞煲。scan QR code 手機落單,個雞煲可以揀爆茜🤤我揀左最辣、爆茜、多洋蔥,洋蔥好索汁架!滾左之後、有人黎點火,之後加個汁落去!最辣係有好多辣椒、睇見都流口水⋯識食一定要叫蘿蔔或者萵筍,未加湯之前就落,煮到仲入晒味。講返雞煲,細雞煲都好多雞,仲件件都啖啖肉,肉嫩、唔係又乾又鞋。同埋真係夠辣、好惹味叫左白鱔片,大大塊、新鮮!仲叫左澳洲牛舌,份量多,爽口、好抵食。服務好好,主動加湯又快手。

scan QR code 手機落單,個雞煲可以揀爆茜🤤
我揀左最辣、爆茜、多洋蔥,洋蔥好索汁架!

滾左之後、有人黎點火,之後加個汁落去!
最辣係有好多辣椒、睇見都流口水⋯

識食一定要叫蘿蔔或者萵筍,未加湯之前就落,煮到仲入晒味。

同埋真係夠辣、好惹味

叫左白鱔片,大大塊、新鮮!

仲叫左澳洲牛舌,份量多,爽口、好抵食。

服務好好,主動加湯又快手。

麻辣火焰雞煲
麻辣火焰雞煲
  • 火焰麻辣雞煲 (小)
  • 白鱔片
2022-11-14 42 浏览
以芝士雞煲打出名堂既米走雞環境寬敞 唔會坐到好迫👍🏻🌟黃金芝士雞煲一上枱店員會幫忙控制火喉 避免黐底芝士控必嗌🧀 有得揀大/小煲雞件份量好多 全部都好嫩滑而芝士量亦非常慷慨 落單時更可選芝士碎量另外配上洋蔥,中芹同芫茜 調味適中 🧀味濃食落又唔會太膩💯食完雞件後可選加入芝士湯/清湯作打邊爐配料選擇都算多 🌟五香鮮牛肉牛肉非常嫩滑雪花分布平均兼濃牛味 必須要嗌💯🌟鮮製韭菜餃🥟皮好薄 大大粒夠哂足料好多韭菜同肉汁好juicy !🌟娃娃菜鮮甜既娃娃菜吸收哂湯既精華 更鮮甜🌟紅薯粉煙煙韌韌既紅薯粉同芝士湯底出奇地夾👍🏻
以芝士雞煲打出名堂既米走雞
環境寬敞 唔會坐到好迫👍🏻

🌟黃金芝士雞煲
一上枱店員會幫忙控制火喉 避免黐底
芝士控必嗌🧀 有得揀大/小煲
雞件份量好多 全部都好嫩滑
而芝士量亦非常慷慨 落單時更可選芝士碎量
另外配上洋蔥,中芹同芫茜 調味適中
🧀味濃食落又唔會太膩💯

雪花分布平均兼濃牛味
必須要嗌💯

🌟鮮製韭菜餃
🥟皮好薄 大大粒夠哂足料
好多韭菜同肉汁好juicy !

🌟娃娃菜
鮮甜既娃娃菜吸收哂湯既精華 更鮮甜

🌟紅薯粉
煙煙韌韌既紅薯粉同芝士湯底出奇地夾👍🏻
2022-11-11 50 浏览
飯腳一向不喜歡火鍋、雞煲這類型的晚飯形式,但遇然機會吃過一次雞煲,便愛上了。現在時不時會自發訂枱,給我一個驚喜。今晚的驚喜餐,是米走雞的麻辣雞煲。內裏環境乾淨企理,卡位排列整齊。醬料每位收費$18 ,基本的蔥粒、芫荽、炸蒜、辣椒尚算整全。由於麻辣雞煲火鍋偏向濃味,大大減低對醬料的依賴。選了火焰麻辣雞煲,細鍋多芫荽$198。目測芫荽分量的確甚多,一片青蔥的,甚為吸引。雞煲上枱後,略煮一會,隨即點起火,待火熄滅後,翻炒幾下,美味的麻辣雞煲即呈現眼前。先嘆一嘆麻辣雞,然後再放入上湯變成真正的麻辣火鍋。另點了一些家常配菜,每款半份,有雜菌、翡翠苗、紫菜、烏冬、支竹、餐肉、貢丸等,放滿一枱,感覺豐盛!午餐肉、貢丸、烏冬等家常火鍋配料,百吃不厭。尤其午餐肉,小妹至愛的其中一款邪惡食材 😄😄,由於沒經油炸,比較易散掉,要留意別煮過久!翡翠苗新鮮脆嫩無渣、雜菌都有三、四款唔同的菇菌,基本都新鮮靚仔,材料新鮮,當然好食!紫菜、支竹都是小妹甚為喜愛的火鍋配料,紫菜滾幾下即變軟腍;支竹要留意火候,不然很容易溶化成湯了。飲品選擇不算多,一般大路口味的都有提供,我倆都選了兩杯凍檸樂$24,清涼解渴,配濃味食物,
飯腳一向不喜歡火鍋雞煲這類型的晚飯形式,但遇然機會吃過一次雞煲,便愛上了。現在時不時會自發訂枱,給我一個驚喜。

飲品選擇不算多,一般大路口味的都有提供,我倆都選了兩杯凍檸樂$24,清涼解渴,配濃味食物,更是一流!

2022-11-10 42 浏览
近來早晚天氣較涼和老友提起放工想食熱辣辣食物於是老友提議一起去打邊爐又想吃雞煲又想打邊爐所以選了這家火鍋雞煲店火鍋料有許多選擇大部份還可以選擇半份和老友二人去可以試多幾款食物我們打邊爐必吃牛、海鮮和手打魚滑牛肉非常新鮮脂肪比例夠平均卜卜蜆夠大隻鮮甜大多數都沒有沙脆脘腩爽脆肉厚蟹籽墨魚滑真材實料彈牙而且吃到墨魚粒蝦中寶非常巨型蝦滑同樣吃到粒粒鮮蝦肉同樣有咬口餐廳整體地方乾淨空間舒適又夠通風打完邊爐衣衫都唔會成陣邊爐味店員態度親善令人吃得更愉快
近來早晚天氣較涼
和老友提起放工想食熱辣辣食物
於是老友提議一起去打邊爐
又想吃雞煲又想打邊爐
所以選了這家火鍋雞煲

火鍋料有許多選擇
大部份還可以選擇半份
和老友二人去可以試多幾款食物
我們打邊爐必吃牛、海鮮和手打魚滑
牛肉非常新鮮

空間舒適又夠通風
打完邊爐衣衫都唔會成陣邊爐味
店員態度親善
令人吃得更愉快
今日同男朋友兩個人去咗銅鑼灣食米走雞嘅芝士雞煲🤤🤤超級邪惡嘅芝士雞煲…滿滿芝士碎,,邪惡得黎一啲都唔油膩👍👍兩個人食細煲啱啱好可以再叫其他配菜👍👍食完芝士雞煲就加啲芝士濃湯落去打邊爐🤤🤤我哋叫咗萵筍👈🏻…芝士腸👈🏻..午餐肉👈🏻,,,,魚皮餃👈🏻,,,,貢丸👈🏻全部都可以叫半份兩個人食就最好啦,可以叫好多配料仲嗌咗佢幾竹蔗茅根會太甜好好飲夠晒清熱👍👍食完真係好滿足🫶🏻🫶🏻
今日同男朋友兩個人去咗銅鑼灣食米走雞嘅芝士雞煲🤤🤤
超級邪惡嘅芝士雞煲…滿滿芝士碎,,邪惡得黎一啲都唔油膩👍👍

兩個人食細煲啱啱好可以再叫其他配菜👍👍
食完芝士雞煲就加啲芝士濃湯落去打邊爐🤤🤤

全部都可以叫半份兩個人食就最好啦,可以叫好多配料
仲嗌咗佢幾竹蔗茅根會太甜好好飲夠晒清熱👍👍

食完真係好滿足🫶🏻🫶🏻

2022-11-08 36 浏览
秋天必食芝士雞煲黎銅鑼灣既米走雞 @人均300食爆多cheese既雞煲🐔黃金芝士雞煲有得揀芝士碎既多少由於芝士碎帶微酸怕酸既朋友記得唔好叫太多芝士煲到溶曬就食得每舊都係雞脾肉每舊到夾到爆多芝士芝味濃郁不得不食亦係餐廳超出名既招牌菜食完雞就可以加湯打邊爐可以揀清湯定芝士湯如果唔想太膩既可以揀清湯🐮霜降Prime 牛板鍵瘦得黎夠淋,口感佳雖然價錢唔平但絕對值牛味係濃到唔會俾芝士湯遮左淨係呢點已經值回票價🐟鱔片份量多大大片又完全冇骨廚師叻叻呀~cp值高,望落都幾新鮮
秋天必食芝士雞煲

🐟鱔片
份量多
大大片又完全冇骨
廚師叻叻呀~
cp值高,望落都幾新鮮
難得放假同姊妹喺銅鑼灣shopping完,呢幾日天氣都好寒🥶🥶🥶,成日都想食啲暖野🥰,今次就搵咗渣甸中心嘅米走雞黎試,我地都行到好肚餓,叫咗個細嘅黃金芝士雞煲$208🧀🐔一份五香鮮牛肉$98🐮半份手打五寶拼盤$63同叫咗一壺清熱銀菊露$78黃金芝士雞煲其實我哋好期待食呢個雞煲😍😍因為上網見好多人都有試,評價都好好💛 佢有得簡少量,普通同埋激量芝士,洋蔥芫荽中芹呢d都可以走或者叫多啲,適合唔同口味嘅人💛💛 枱面其實一早已經有張紙話你聽點樣去食呢個雞煲😍😍滾咗之後我哋就開始食啦,雖然係細雞煲但係都有10幾件雞,芝士味超香,鹹香嘅芝士配上嫩滑嘅雞件,我哋本身都驚好溜所以只係叫咗普通芝士,但食落發現其實一啲都唔溜🤤🤤🤤🤤🤤食晒雞之後侍應就會過嚟一係加芝士湯一係加清湯,打邊爐開始啦🈵🈵🈵🈵🈵五香鮮牛肉鮮牛肉好嫩滑,本身已經有調味,同埋好重麻油香!牛味香濃🐮🐮🐮🐮🐮,店家亦都好貼心鋪肉係喺椰菜絲面🥬 牛肉大概漉10靚秒就可以攞上嚟食🤤🤤🤤🤤手打五寶拼盤係由5粒丸組成,包括豬肉丸🐷蝦丸🦐牛丸🐮墨魚丸🦑鯪魚丸🐟 粒粒都真材實料💛💛手打丸係特別彈牙🦷🦷🦷 我就建議d丸要漉耐少少,千祈唔好心急食啊😋😋埋單

清熱銀菊露

手打五寶拼盤

埋單會加返每位$18醬料費,因為一開始店家會攞咗6款嘅調味料俾你自己簡,枱頭亦都放置左邊爐豉油😋😋
火鍋配料

總括嚟講,秋風起🌬🌬去食個雞煲都真係暖笠笠🥰🥰🥰🥰見到隔籬枱嗌佢個麻辣火焰雞煲,熊熊烈火燒起都幾過癮😂😂下次去一定要叫呢個黎試吓🤤🤤🤤
用餐时段
清熱銀菊露
火鍋配料
  • 黃金芝士雞煲(小)
  • 芝士雞煲
  • 銀菊露
天氣涼涼地, 去食雞煲先~~今次揀左銅鑼灣渣甸中心上便既「米走雞」都幾方便~上到去用手機點餐,揀好食既野按個掣好快就送到上來~本身想試下佢地既皇牌芝士雞煲,但同行友人唔食芝士, 所以我地點左個「火焰麻辣雞煲」!可以選唔同辣度、多/少芫荽、洋蔥,我地就揀左BB辣+多芫荽~~調味料盤, 自己混醬~~火焰麻辣雞煲 (小) $198侍應上雞煲後, 會加熱一會,再開蓋兼點火爆炒, 即時香味四溢~ 雞煲用左大大件雞腿肉,厚肉又juicy, 配上麻辣汁、芫荽,好正~~食完辣雞, 就可以加麻辣湯或者清湯打邊爐添!!霜降PRIME牛板腱 (小) $198我地兩個人食, 小份都幾大份 XDD牛肉幾靚, 又有肉味~燙一燙就食得!手打五寶拼盤 (半份) $63包括有店家手打鮮墨丸、手打鮮蝦丸、手打鯪魚丸、手打豬肉丸、手打鮮牛丸,真係好爽口彈牙!個人喜歡鮮墨丸同鮮蝦丸~~Asahi (大支) $39食雞煲又點少得啤酒丫,呢度都有唔同選擇,我地選左Asahi share飲,一支剛好開兩杯, 爽!米走雞Deluxe 環境都乾淨企理,有2-4人卡位、8人大檯,無理係兩小口定一班朋友都OK無問題!
天氣涼涼地, 去食雞煲先~~
今次揀左銅鑼灣渣甸中心上便既「米走雞」
都幾方便~

上到去用手機點餐,
揀好食既野按個掣好快就送到上來~
本身想試下佢地既皇牌芝士雞煲,
但同行友人唔食芝士, 所以我地點左個
「火焰麻辣雞煲」!
可以選唔同辣度、多/少芫荽、洋蔥,
我地就揀左BB辣+多芫荽~~
調味料盤, 自己混醬~~
火焰麻辣雞煲 (小) $198
侍應雞煲後, 會加熱一會,
再開蓋兼點火爆炒,
即時香味四溢~
火焰麻辣雞煲 (小)
雞煲用左大大件雞腿肉,
厚肉又juicy, 配上麻辣汁、芫荽,
好正~~
食完辣雞, 就可以加麻辣湯或者清湯打邊爐添!!
霜降PRIME牛板腱 (小) $198
霜降PRIME牛板腱 (小)
我地兩個人食, 小份都幾大份 XDD
牛肉幾靚, 又有肉味~
燙一燙就食得!
手打五寶拼盤 (半份)
手打五寶拼盤 (半份) $63
真係好爽口彈牙!
個人喜歡鮮墨丸同鮮蝦丸~~
Asahi (大支)
Asahi (大支) $39
雞煲又點少得啤酒丫,
呢度都有唔同選擇,
我地選左Asahi share飲,
一支剛好開兩杯, 爽!

米走雞Deluxe 環境都乾淨企理,
有2-4人卡位、8人大檯,
無理係兩小口定一班朋友都OK無問題!
2022-10-10
霜降PRIME牛板腱 (小)
手打五寶拼盤 (半份)
今日nana同辣妹子好朋友黎到喺銅鑼灣嘅《米走雞》一試呢個辣得十分過癮嘅《火焰雞煲》我地點左最辣既辣度上枱時店員好好服務態度地點火再慢慢幫我哋炒均勻雞煲嘅醬汁雞肉滑嫩厚肉好掛汁洋蔥吸晒啲汁個汁夠哂辣又野味越食越辣熱過癮一解我地2個辣妹子既辣癮鍾意食辣嘅一定要去試食完個雞煲我哋加咗少少辣湯再繼續打邊爐本身諗住叫佢地招牌手切牛但朋友好想食鮮牛所以手切牛就留返下次試鮮牛肉滑得黎又鮮甜竹笙肥嘟嘟好飽滿吸晒辣汁淮山厚身平價又大份魚皮餃食得出係自己包嘅有誠意
今日nana同辣妹子好朋友黎到喺銅鑼灣嘅《米走雞》

竹笙肥嘟嘟好飽滿吸晒辣汁

淮山厚身平價又大份

魚皮餃食得出係自己包嘅有誠意
2022-10-06 57 浏览
雖然已經是秋天,天氣仍然很熱,最好就係嘆住冷氣食雞煲!米走雞是我最喜歡的雞煲餐廳,因為有出面吃不到的芝士雞煲!米走雞Deluxe裝潢偏西式,另設有卡位,可以舒舒服服打邊爐!一坐低即送上醬料碗料,比客人自己「混醬」!黃金芝士雞煲(小)  $208芝士包裹著每塊雞件,上面鋪著拉絲芝士碎,下層是洋蔥、香芹以及芫茜,雞件嫩滑帶奶香,味道香甜,二人不經不過就輕易清盤!雞件大小適中,不會碎濕濕吃到成口碎骨。吃完雞就可以叫店員加湯打邊爐了!可以加清湯或芝士湯,重口味如我當然要芝士湯!白鱔片 $98鱔片肥美厚薄適中,肉質細軟。煮完不會散開,足見用料厚實!鴨血  $43厚切鴨血很大一份,入口嫩滑,感覺麻辣湯底會更配。手打五寶拼盤(半份)$63五寶丸包括鮮墨魚丸、鮮蝦丸、鯪魚丸、豬肉丸 及M5和牛丸當中最喜歡鮮墨魚丸,墨魚膠中含有粒粒墨魚肉,爽口彈牙,口感豐富!日本廣島蠔 (6隻)  $88鮮甜不腥,口感柔滑,煮熟後不會過份縮水即使煮得有點老了仍然是脹卜卜!整體環境舒適,食物質素不錯,保持水準!
雖然已經是秋天,天氣仍然很熱,
最好就係嘆住冷氣食雞煲
米走雞是我最喜歡的雞煲餐廳,
因為有出面吃不到的芝士雞煲
米走雞Deluxe裝潢偏西式,
另設有卡位,可以舒舒服服打邊爐!
一坐低即送上醬料碗料,比客人自己「混醬」!
黃金芝士雞煲(小)  $208
雞件嫩滑帶奶香,味道香甜,二人不經不過就輕易清盤!
雞件大小適中,不會碎濕濕吃到成口碎骨。
吃完雞就可以叫店員加湯打邊爐了!
可以加清湯或芝士湯,重口味如我當然要芝士湯!
白鱔片 $98
鱔片肥美厚薄適中,肉質細軟。
煮完不會散開,足見用料厚實!
鴨血  $43
厚切鴨血很大一份,入口嫩滑,感覺麻辣湯底會更配。
手打五寶拼盤(半份)$63
五寶丸包括鮮墨魚丸、鮮蝦丸、鯪魚丸、豬肉丸 及M5和牛丸
當中最喜歡鮮墨魚丸,墨魚膠中含有粒粒墨魚肉,
爽口彈牙,口感豐富!
日本廣島蠔 (6隻)  $88
鮮甜不腥,口感柔滑,煮熟後不會過份縮水
即使煮得有點老了仍然是脹卜卜!

整體環境舒適,食物質素不錯,保持水準!
秋風起🍂就啱哂打邊爐啦🍲今次就去左位置銅鑼灣渣甸中心三樓嘅🧀米走雞芝士雞鍋專門店🐥。講得專門店招牌黃金芝士雞煲,第一次嚟當然就要叫啦!原來意個鍋食法有步驟嫁!首先大火煮滾,千萬不要左撩右撩!等到滾起後,再調到保温!不需攪拌先吃雞件,味道更濃!🥰最後加湯打邊爐🍲加入火鍋配料慢慢嘆!如果想食出前一丁芝士麵,滾麵時再加芝士碎更濃味!整體意個芝士雞鍋偏似西式白汁芝士香濃版味道,味道創新有特色^_^今次仲叫左即炸鮮響鈴、新鮮手打五寶丸、鮮製五拼餃,十分高質!有驚喜😍首先要講炸響鈴係新鮮即炸,上菜時仲係熱辣辣!新鮮手打五寶丸分別有墨魚丸、鮮蝦丸、鯪魚丸、豬肉丸、M5和手丸,口感彈牙味道鮮甜,每款相當好味😋鮮製五拼餃分別有鳳城水餃、M5和牛餃、鮮蝦雲吞、韭菜餃、菠菜豬肉餃,每款都係大大粒,咬落好有口感😋最後,當然就要帶返個出前一丁,嚟一個芝士撈丁啦!好邪惡好滿足😂今次買單只係$500左右,咁大煲雞加埋啲丸同餃,仲有面兩個人食真係非常之飽又抵食!下次希望可以多啲人去的話,就可以點多啲唔同嘅火鍋配料啦!芝士控們必去😏
秋風起🍂就啱哂打邊爐啦🍲
今次就去左位置銅鑼灣渣甸中心三樓嘅
🧀米走雞芝士雞鍋專門店🐥。
講得專門店招牌黃金芝士雞煲,第一次嚟當然就要叫啦!

首先要講炸響鈴係新鮮即炸,上菜時仲係熱辣辣!
最後,當然就要帶返個出前一丁,
嚟一個芝士撈丁啦!好邪惡好滿足😂

2022-10-02 882 浏览
想食好耐嘅米走雞今日終於食到啦之前一直都驚會好飽所以都無嚟食難得今次同行友人係大食朋友所以好成功地食到了霜降PRIME牛板腱 (大) - $298同我想像中嘅牛板腱有少少岀入不過牛味都好重唔會好韌又大大塊咁食完好滿足黃金芝士雞煲(小) - $208原來有分大同小,呢樣都幾貼心食唔晒造成浪費嘅機會又細咗👍🏼雖然我哋揀咗小份但雞嘅份量都好多雞件好嫩滑而且有得揀埋配料嘅份量激量芝士完全做到拉絲效果鵝腸 - $53好彩朋友都係鵝腸愛好者又係大大盤好似食極都仲有咁淥兩淥就OK了夠晒爽口鮮炸響鈴 (全份) - $58有少少後悔叫咗全份因為完成無諗過會係咁大嚿!吸晒啲芝士湯好正絕對係邪惡之選日本廣島蠔 (6隻) - $88雖然急凍咗但淥完都唔會話有好大陣雪味個Size亦都唔會縮得好細幾好鴨血 - $43全部厚切好正😂不過可能因為唔係麻辣湯底好似無平時咁好味鴨肝M5和牛丸 (全份) - $108嚟到嘅時候有啲驚喜因為好!大!粒!幾濃味嘅1粒丸,而且都幾彈牙食頭2粒都還好不過食多幾粒再加埋個湯底就覺得好鹹了如果想試多幾樣嘢食嘅話建議叫半份就好了因為都幾飽肚辛辣面 - $24唔知大家平時打邊爐洗唔洗一定要
想食好耐嘅米走雞今日終於食到啦

唔會好韌
又大大塊咁
食完好滿足

黃金芝士雞煲(小) - $208
原來有分大同小,呢樣都幾貼心
食唔晒造成浪費嘅機會又細咗👍🏼

淥兩淥就OK了
夠晒爽口

鮮炸響鈴 (全份) - $58
有少少後悔叫咗全份
因為完成無諗過會係咁大嚿!
吸晒啲芝士湯好正

不過可能因為唔係麻辣湯底
好似無平時咁好味

鴨肝M5和牛丸 (全份) - $108
嚟到嘅時候有啲驚喜
因為好!大!粒!
幾濃味嘅1粒丸,而且都幾彈牙

好似都係爭啲嘢咁
下次要叫返麻辣湯底先好食辛辣麵

竹蔗茅根 (壺) - $78
唔記得影相😅
不過都幾大壺架,又清甜
飲完即刻覺得呢餐無咁熱氣

調味料嘅選擇都好夠👏🏽