2018-02-12 2115 浏览
經過早排個幾星期寒冷天氣日子, 還暖不過兩天,最近天氣又再次轉冷, 天文台更給予寒冷天氣警告, 日頭工作時已感覺有點凍, 到了晚上確實冷得很, 唯有晚飯食啲滾熱辣的食物,食後令身體有種暖笠笠的感覺。 結果 ,又再去食米走雞的麻辣雞煲。今次食勁d, 既然幾個友人都食得辣, 嚟煲兩隻辣椒仔嘅火焰麻辣, 看看到底是不是真係勁辣, 同樣材料有洋蔥、中芹、芫茜、乾辣椒, 但今次的雞髀肉視覺上確實大隻很多。 眼看師傅三兩下手勢,已把雞煲炒好, 蓋了一陣煲蓋後, 我們便急不及待夾起雞髀肉嚟食, 首先辣嘅程度不是真正太辣,但麻痺感覺 重好多。好香濃嘅麻辣味滲透在每件雞肉內, 每咬一啖肉都令舌頭有種堅麻痺嘅感覺,由於味道實在是太惹味,加上雞脾肉厚肉而豐滿, 不消片刻,整煲雞煲已被幾個大男人三扒兩撥地數清光。 接著下來當然是加清湯,再來下半場打邊爐。打邊爐配料分別叫了西班牙黑豚肉、美國桶蠔、手打鮮蝦丸和生菜。 先來雞煲接著打邊爐, 食完大滿足。今次的西班牙黑豚肉,品質有水準, 單看色澤已經十分鮮嫩, 加上肉和脂肪分配比例各一半, 豚肉味香濃,口感丰富有嚼頭。而整碟份量也很多,價錢$188,確實不贵。美國桶

西班牙黑豚肉

美國桶蠔,自己在街市買也需要80蚊至90蚊, 在這裏才148蚊, 而每一隻都大隻,加上十分肥美, 啖啖肉食落沒有沙粒,十分抵食。

美國桶蠔

至於手打鮮蝦丸, 著實有驚喜。 因為手打關係,粒粒都大粒之餘, 每粒包著嘅鮮蝦都有幾隻咁多。加上每一隻食落口感都新鮮彈牙,肉丸索滿了麻辣湯底嘅麻辣味, 味道富有層次感, 先品嚐到有麻辣味,食食下就食到鮮蝦嘅鮮味, 加上彈牙的口感, 我個人覺得必點這火鍋配料, 只售78元,低。

手打鮮蝦丸

最後生菜,新鮮鮮嫩,食落無渣,口感很爽口。

食完這次麻辣雞煲加打邊爐後,成身確是暖笠笠, 回家路上也不覺寒冷, 麻辣雞煲真是幫助不少。

凍檸七

2018-02-12
美國桶蠔
手打鮮蝦丸
凍檸七
2018-02-11 81 浏览
聽朋友講呢間米走雞食芝士火鍋一流,所以今次專程來試試。點了芝士雞煲大$228,來過盡情品嚐。金黃色芝士佈滿著雞件,慢慢地等待加熱過程中,看到芝士開始溶化,陣陣幽香芝士味慢慢浸出來。當聞到芝士味時都代表已經加熱好,就馬上食得。無需攪勻,因每件雞都被芝士包容了。入口就已食到芝士味,嫩滑雞肉,配合得相當好,幽香清膩感覺。絕不會食幾件芝士雞就膩住個肚。食完雞煲就來過芝士湯繼續食其他嘢,特級雪花肥牛小$128,肥牛都算中等,油脂分佈都幾好,不需要滾太耐便食得,入口容易溶化。有鮮牛嘅味道。 手打五寶拼盤$88,有鯉魚球,蝦丸,牛肉丸,豬肉丸和墨魚丸。我覺得手打丸爽彈鮮美,有口感彈牙,鯉魚球真有魚味,蝦丸都好食。魚皮鮫,粒粒都賬卜卜,皮簿料豐富,仲有肉汁。脆鯇魚$58,都好低食,又大件,肉質好爽口。白鱔片$88,鱔片夠大條,肉質嫩滑,都幾好食。竹蔗茅根水$68樽,自家制,用足料,甜度適中,好飲。食完火鍋飲杯竹蔗茅根就最適合。
聽朋友講呢間米走雞食芝士火鍋一流,所以今次專程來試試。

魚皮鮫,粒粒都賬卜卜,皮簿料豐富,仲有肉汁。

脆鯇魚$58,都好低食,又大件,肉質好爽口。

白鱔片$88,鱔片夠大條,肉質嫩滑,都幾好食。

2018-02-04
  • 手打五寶拼盤
  • 特級雪花肥牛
  • 響鈴
2018-02-10 641 浏览
同其他朋友講今晚去食芝士雞煲,十居其九既反應都係話仲有人食既咩,一般般咋喎講真,我都只係係佢一開鋪,仲係得長沙灣店嗰陣食過兩次,但我覺得兩次都好好食所以見依排凍冰冰就即刻book嚟再食,冬天打邊爐/食雞煲已經係人生一大樂事,芝士雞煲簡直係將幸福昇華都差唔多成兩年無去,原來已經搬左鋪位雖然新開左好多分店,位置都比較方便,但有種情意結,就係要食就要去第一間開鋪嗰間所以就同朋友放工之後入左嚟長沙灣一入到去,感覺完全唔同我印象中明明係好逼既,但依間好闊落,每張枱都隔得好遠,仲有卡位坐好驚喜,坐得好舒服無論一大班人定兩口子嚟食,都可以坐得舒舒服服坐底就無謂諗咁多,兩個人就嗌左個細既芝士雞煲先真係太耐無食,連佢個整法變埋都唔知😂😂等啲芝士溶左就食得芝士好好味😭😭我覺得就咁食都唔會太漏雞件大大舊又多,絕對係三個人既份量嚟依個整法食落有少少韓式既味道,我覺得芝士比以前更加濃郁同好食媽啊,咁凍嚟食,真係每啖都好幸福😭連加湯打邊爐都係加芝士湯就咁飲,我都覺得好好味😂我個人就覺得唔算漏,啲芝士味道適中朋友都係食到後半,先覺得頗漏,所以女仔嚟既話,要好好衡量嗌幾多嘢食唷我地就嗌多左四樣嘢食嚟打邊爐雪花肥牛($

都差唔多成兩年無去,原來已經搬左鋪位
所以就同朋友放工之後入左嚟長沙灣

一入到去,感覺完全唔同
好驚喜,坐得好舒服

無論一大班人定兩口子嚟食,都可以坐得舒舒服服

坐底就無謂諗咁多,兩個人就嗌左個細既芝士雞煲

黃金芝士雞煲

真係太耐無食,連佢個整法變埋都唔知😂😂

等啲芝士溶左就食得
芝士好好味😭😭我覺得就咁食都唔會太漏
雞件大大舊又多,絕對係三個人既份量嚟
媽啊,咁凍嚟食,真係每啖都好幸福😭

連加湯打邊爐都係加芝士湯
就咁飲,我都覺得好好味😂我個人就覺得唔算漏,啲芝士味道適中

我地就嗌多左四樣嘢食嚟打邊爐

特級雪花肥牛

雪花肥牛($128)

點可以唔嗌打邊爐既好拍檔肥牛
擺盤擺得靚,已經贏左唔少分😂夾上嚟又唔會痴住一舊舊,每片都差唔多厚薄
食落牛味重,唔算太肥,配埋芝士真係食到停唔到

午餐肉

午餐肉 ($22)
朋友既至愛-午餐肉😂午餐肉同芝士又係好朋友嚟,加埋一齊點都好食

手打墨魚丸

手打墨魚丸($68)
食落幾彈牙
同一般任食邊爐既墨魚丸完全無得比

響鈴

響鈴($48)
依個同芝士雞煲真係超級好友😭😭一浸落去就吸晒啲芝士,再咬落去,啲芝士就入晒個口,真係幸福既感覺😭😭😭

兩個人埋單五百蚊左右,食個特別既雞煲嚟講,都算可以接受
環境坐得舒服,職員服務都唔錯
份量唔少,叫多啲人嚟就可以試多啲唔同款
最最最重要就係佢依家個芝士真係好好味😭濃郁得嚟,食得多都唔會漏
短期內,趁天氣仲凍一定要捉朋友再嚟過

平日夜晚嚟都full晒,要記得book枱,我地兩個人都可以坐四個人既卡位,坐得舒服啲
2018-01-31
黃金芝士雞煲
特級雪花肥牛
午餐肉
手打墨魚丸
響鈴
2018-02-08 36 浏览
天氣咁凍唔想係屋企開爐煮飯?!☃️❄️芝士雞煲係我既必然之選米走雞既雞煲一向好足料我地三個女仔去食 食曬啲雞已經半飽 啲雞仲要好滑最重要既係佢真係好”芝” 岩曬我呢啲芝士控加錢配料都有好多可以選擇 我地叫左邊爐必備既金菇 響鈴 公仔面..... 飽到傻左都係每人百幾最搞笑既係我地最尾食淨公仔面未落 但已經飽曬店員好好人咁俾個袋連埋出前一丁粉俾我地拎番屋企煮 哈哈順帶提一提 而家天氣凍左真係好多人去食 唔想walkin等咁耐既最好預先wtsapp book定位

天氣咁凍唔想係屋企開爐煮飯?!☃️❄️
芝士雞煲係我既必然之選

米走雞既雞煲一向好足料

我地三個女仔去食 食曬啲雞已經半飽 啲雞仲要好滑

最重要既係佢真係好”芝” 岩曬我呢啲芝士控

最搞笑既係我地最尾食淨公仔面未落 但已經飽曬

店員好好人咁俾個袋連埋出前一丁粉俾我地拎番屋企煮 哈哈

2018-02-07 72 浏览
今日天氣太凍啦!一於出去食火鍋,行經青山道發覺呢條街已改變好多,開左多間食店其中兩間就係出名食芝士雞煲火鍋店。呢度嘅芝士雞煲是必食的,因金黃色芝士夾著鮮嫩雞肉,陣陣芝士味從雞肉滲出來,嘩味道果然唔錯,芝士味香濃但不膩滯感。枱前還有一張小貼示教你點食雞煲先好味,認真細心。食完芝士雞後,店員就幫我們加芝士湯,係芝士湯呀!我們不需要任何醬料增加食物味道。直接滾完就入口,就食出芝士嘅味道。食到最後,芝士湯味道更加濃郁,都幾好飲。喜歡食芝士嘅你,不容錯過。脆鯇片$58/碟,白鱔片$88/碟都係火鍋精選,鯇片真係好爽,好新鮮,又大片,都幾低食。鱔片比較軟身,所以唔洗滾太耐,入口鮮甜,冇魚腥味,又冇魚骨。正另一推介是鮮炸響鈴$48,呢個響鈴係出面食唔到,又長又粗,經過芝士湯滾一滾,外軟內脆,仲有D腐竹嘅味道。竹笙$42,我覺得呢碟都幾低食,佢哋嘅竹笙都好長,清潔得非常乾淨,條條都白雪一樣。竹笙入口清爽,滲入了芝士嘅味道。味道更正稻庭烏冬$19,因有芝士湯所以配烏冬就非常夾。烏冬經過芝士湯煮軟身後便食得,烏冬夠軟彈煙韌,容易入味,芝士烏冬味濃,輕盈柔軟。正我地叫左好多嘢食,有肥牛、手打丸、魚皮鮫等,全

我地叫左好多嘢食,有肥牛、手打丸、魚皮鮫等,全部都好好食。
我地4人都係800幾元,重要係每人都好滿足。認真低食。
2018-02-04
  • 手打五寶拼盤
  • 黃金芝士雞煲 ($128)
  • 脆鯇魚
  • 鱔片
2018-02-05 52 浏览
近排食得辣雞煲多突然想轉下口味食下芝士雞煲, 咪走雞呢度嘅芝士雞煲係最出名嘅,當然要約埋人朋友仔嚟食下啦淨係睇啲芝士都夠曬邪惡,滿滿一個雞煲鋪滿大量嘅芝士, 加熱咗之後 溶化咗喺啲雞嘅上面, 淨係望到都相當吸引, 你度嘅雞煲主要係用雞髀肉, 個個都可以食到啖啖肉唔使爭, 雞本身已經夠曬嫩滑再加埋芝士喺面頭, 口感相對更順滑。先清咗個雞煲之後加湯就可以 食其他配料啦, 原來脆炸響鈴 唔係淨係落辣雞煲好食㗎落芝士雞煲索咗啲芝士汁, 更加誘惑呀竹筀又係索湯一流嘅美食手打丸本身已經夠曬彈牙好味, 再配搭埋 香濃嘅芝士湯底, 口感層次非常出色最後食埋個蟹籽黑松露墨魚麵 受夠曬滿足啦, 次次嚟我都必定會點呢個墨魚食, 咬落去粒粒 蟹仔卜卜脆, 再期著黑松露嘅 獨特味道, 加上墨魚面非常彈牙, 呢個簡直係賣飛佛

竹筀又係索湯一流嘅美食

2018-02-01 54 浏览
天文台報導,今天天氣晚上轉冷,果然!真的寒了很多,但都會要陪老公去深水步買野,到了晚飯時間,老公說天氣冷,不如食火鍋,我就想起之前在觀塘食過的芝士雞煲火鍋店,味道不錯,名叫米走雞,長沙彎也有分店,於是我們便選擇往食火鍋!餐廳地方不大,但整潔舒適。黃金芝士(小):配料有芝士碎、洋蔥、中芹、芫茜、乾蔥雞上枱前已經煮熟,只要將芝士雞煲煮熱,芝士溶了就食得,雞嫩滑入味,加上有濃濃的芝士,特別惹味!食完芝士雞就加湯食火鍋。手打鮮蝦丸:超爽口又鮮甜,用蝦膠手打成蝦丸,再加入原隻,所以特別有口感,值得一試。魚片頭:味道一般脆鲩片:廚師刀工很準,片片厚薄都一樣,擺設精美,味鮮彈牙。白鱔片:刀工也很好,起双飛,厚薄均勻,鮮甜彈牙!青島啤酒:老公食火鍋不可缺少的飲品
餐廳地方不大,但整潔舒適。

黃金芝士(小):配料有芝士碎、洋蔥、中芹、芫茜、乾蔥

食完芝士雞就加湯食火鍋

魚片頭:味道一般

脆鲩片:廚師刀工很準,片片厚薄都一樣,擺設精美,味鮮彈牙。

白鱔片:刀工也很好,起双飛,厚薄均勻,鮮甜彈牙!

青島啤酒:老公食火鍋不可缺少的飲品
2018-01-28
  • 白鱔片
  • 手打鮮蝦丸
2018-01-31 111 浏览
一直以來,天氣冷和打邊爐食雞煲就是對等的關係。雖然香港人一年四季都會打邊爐,但在這麼寒冷的天氣下烚下烚下,那感覺真的完全是另一番體會啊!自從上一次在長沙灣區發現了平價的優質西餐後,我們改定再到同區尋找美食。今次要試的新餐廳是米走雞,主要是因為看到網民對這間餐廳的評價都是十分正面,而且價格又不是很貴,所以我們便決定試一試。餐廳位於青山道,距離地鐵站有一點遠,但都是容易到達的。我們在A2出口走過去,順道看看還有沒有其他餐廳可供選擇。但天氣太寒冷的關係,我們都是快步走到餐廳罷了。可能是星期一的關係,店內不算是太多人,店員主動安排了四人卡位給我們,真的很好。因為我和朋友都穿得很擁腫,坐四人座位就可以坐得舒服一點。餐廳主打芝士雞煲,幾乎每枱客人都點了,濃濃的芝士味充斥在整間餐廳。可惜我和朋友都怕食完芝士雞煲後會太滯,所以還是選了傳統的麻辣雞煲,另外再追加了鮮炸響鈴白鱔片竹笙蔬菜和四拼餃。無多久店員就為我們送上食物了,整體賣相都十分整潔乾淨。然後,店員熟手為雞煲點火爆炒一下雞件,一陣陣玫瑰露的香味不時傳出,非常吸引。雞件有別於坊間所用的原隻雞,反而是用上雞腿肉,食起來啖啖肉,非常滋味。用玫瑰露爆炒

然後,店員熟手為雞煲點火爆炒一下雞件,一陣陣玫瑰露的香味不時傳出,非常吸引。雞件有別於坊間所用的原隻雞,反而是用上雞腿肉,食起來啖啖肉,非常滋味。用玫瑰露爆炒過和已走油的雞件,食起既不會有雪味,又不會散開,正!最重要是份量超足夠,由於朋友實在急不及待要打邊爐,所以我們便預先把雞件夾起,便知道份量是多麼的澎湃。

其他火鍋配料亦相當精彩,首先炸響鈴非常鬆化,沾湯三秒後馬上夾起。一口咬下,湯汁便爆出來了。而中間部亦保留了少許鬆脆的感覺,口感很多樣化。如果可以做到即叫即炸的話,那應該會美味到不得了。

鮮炸響鈴

白鱔片超級新鮮肥美,輕輕一燙就熟。而且白鱔的油脂會溶於口腔內,那是脂肪獨有的味道啊!

白鱔片

蔬菜新鮮乾淨,不會水汪汪掛滿水。娃娃菜吸滿湯,辣得不得了!

娃娃菜拼油麥菜

我是第一次用竹笙打邊爐的,平日只會在食米線時點。結論是,竹笙吸滿湯汁後,也是另一個麻辣炸彈啊!但真的很美味,口感很清爽。本來我們是想點金菇的,但就發現兩者的價錢相差不是太遠,所以就放棄金菇要竹笙了。

竹笙

四拼餃的份量超級大份,完全是乒乓球的大小。個人比較喜歡水餃,口感較豐富。如果這個可以點半份就好了,因為份量真的很多,很容易便飽了。

四拼餃

飲飽食醉一輪,又是時候踏上歸途。我們大約食了500元左右,唉,我們的食力都回不到當初剛一起的時候!以前我們兩人都可以點到700元左右的食物呢!是次用餐體驗很好,服務不錯店員又有禮貌,問問題時又認真回答,真的要" 俾個like"。連續兩次在長沙灣都發掘到美食,真的很驚喜和幸運,真的要多來這邊食飯呢。

鮮炸響鈴
白鱔片
竹笙
2018-01-30 58 浏览
天氣咁凍,真係無時無刻都想念雞煲,只要諗下都好似無咁寒咁😂雖然好想返屋企呢埋,但一早約左今晚晚餐,所以決定去食雞煲,雖然任食多款式,但更想要質素同可以慢慢食,所以揀左呢間大家都唔算遠既米走雞!兩邊舖位,地方寬敞坐得舒服~第三次黎食,質素好穩定唔會伏火焰雞煲細(2-3人)中辣$158雞既份量好多,勁多肉,又滑又juicy中辣好夠辣,超級惹味越煲越辣真係勁正後尾加湯加清湯咋,如果辣得既人可以加辣湯,可以食到尾都keep住辣雪花肥牛細$128響鈴絕對推介,又大件又新鮮又脆口,未加湯前沾辣汁食不得了,非常好味食材全部都好新鮮什菇拼盤d菇新鮮又大件咸檸7必點,好夠咸味同檸味,好解渴,配雞煲一流
天氣咁凍,真係無時無刻都想念雞煲,只要諗下都好似無咁寒咁😂
兩邊舖位,地方寬敞坐得舒服~

第三次黎食,質素好穩定唔會伏

火焰雞煲細(2-3人)中辣$158
雞既份量好多,勁多肉,又滑又juicy

中辣好夠辣,超級惹味
越煲越辣真係勁正

雪花肥牛細$128

食材全部都好新鮮

什菇拼盤d菇新鮮又大件

咸檸7必點,好夠咸味同檸味,好解渴,配雞煲一流
2018-01-28
2018-01-30 53 浏览
回暖左一排,呢幾日又轉冷了,一凍就想打邊爐。今次朋友提議食長沙灣分店,呢間分店無太子店咁方便係地鐵站附近,長沙灣店無太子咁多人,坐得舒服。入到去凍冰冰第一時間叫雞煲,今次叫左大既雞煲,bb辣,好快雞煲就煮好,上枱時店員會等雞煲煮多陣,等熟透後便會加入麻椒油撈勻,加上煲內加左好香既玫槐露酒,一點火就變成火焰雞煲,觀賞性十足。雞煲叫左大煲,差唔多擺滿哂成個煲,每件雞件都好滑,而且無乜骨可以大大啖咁食。辣度算小,反而麻度十分夠,食食下已經開始覺得咀唇麻痺緊。配料方面叫左響鈴、牛柏葉、手打蝦丸、自家製四式餃、魚皮餃及一些菜。響鈴保持以往水準,香脆可口,牛柏葉份量好多,亦夠爽口。蝦丸一碟有八大粒,有半個拳頭咁大,丸內混入左原粒既蝦肉而製成,不偷工減料。四式餃分別為雲吞、牛肉餃、菜肉餃及鮮蝦水餃,每粒都好大粒好足料。最後,蔬菜亦好新鮮。當日無叫肥牛,埋單700都唔洗 食到咁多野十分抵食

回暖左一排,呢幾日又轉冷了,一凍就想打邊爐。

當日無叫肥牛,埋單700都唔洗 食到咁多野十分抵食
2018-01-29 41 浏览
最近香港天氣突然驟降, 更加跌到了十度以下,作為香港人,我們最喜歡就是打邊爐,所以今次我們選擇了雞煲加打邊爐。比起麻辣雞煲,相對之下,我們更加喜歡惹味的芝士雞煲。濃濃的芝士香,還有拉絲的芝士,十分令人停不了口,雞肉結實帶點芝士香。吃完雞煲之後,我們便可以加芝士湯打邊爐。這裏的選擇也是挺多的我們害怕打邊爐會熱氣,所以我們叫了竹蔗茅跟水,味道甜甜的,很清熱氣似的。我們還叫了粟米及魚皮餃,粟米只叫了半份,因為擔心吃不完。魚皮餃很足料,很結實的感覺。最後落了一個烏冬,吸收了芝士湯的精華,烏冬煙煙韌韌的感覺,非常彈牙

2018-01-09
2018-01-22 40 浏览
呢日經開長沙灣興華街一帶,發現變化都幾大,新建住宅參天而起,面目煥然一新,不過小弟還是鍾情舊日的足跡,行番去青山道搵食,凍凍地不如食雞煲,呢個集團喺觀塘食過,味道唔錯,今次試下長沙灣店,也覺不賴。是晚點咗小鍋芝士雞件,雞肉大大塊切開好滋味,芝士認真足料無欺場。食到咁上下,加湯滾個芝心丸、手打墨魚丸、脆炸魚皮、脆肉鯇魚片和烏冬……呢度啲肉丸唔錯,蟹籽芝心好豐盛,魚皮就韌韌地,鯇魚片好彩幾新鮮,烏冬中規中矩,好彩竹蔗茅根水超足料,連紅蘿蔔都有,加分!

2018-01-20 50 浏览
上次試過走米雞的芝士雞煲滋味無窮,滿足度十分,今次翻叮來試下另一主打麻辣雞煲。Menu 上的火鍋料選擇多,部分款式仲設半份的份量,啱哂細食或想試多點不同菜式既人士。期待已久的麻辣雞煲登場喇!雞煲上枱時已是半熟的。店員即場淋上麻辣汁然後立即進行點火儀式,火光一下子冒起,帶出雞煲濃烈的香氣,好吸引啊!點火後,店員會幫手炒炒雞件,過了5分鐘左右就差不多ready可以食喇。果然,米走雞的麻辣雞煲還是保持一貫實力,食材新鮮,份量足,味道非常出色,可以同另一招牌菜黃金芝士雞煲媲美。另外仲叫左響玲卷,生菜,丸類等火鍋配料。特別推介必食響玲卷,是米走雞自家製,出面係食唔到的,好食加上大大舊足料口感,有別於其他火鍋所用的現成盒裝響玲,贏幾條街。

2018-01-19 42 浏览
天氣咁凍,最好就係打邊爐。但係我地今次有8個人,所以臨時臨急都好難book枱,好彩呢到有位,不過就要早啲。我哋就叫左一個芝士雞煲同埋一個麻辣雞煲各一個,但係我本身唔食得太辣嘅,所以我就專注食芝士雞煲。芝士味道好濃,雞肉都好嫩滑,仲好香添!食完雞煲之後就可以打邊爐,因為我哋有咁多人,就可以叫好多唔同嘅嘢啦。肥牛係我嘅至愛,牛肉味好足,又夠軟熟。呢度啲蝦丸都好大粒,差唔多每一粒都好似乒乓波咁大,好結實好足料,亦都好爽口呢度亦都有推介過芝士出前一丁,個湯係芝士湯,仲係出前一丁個面上面加多兩片芝士,芝士味更加濃

• 特級雪花肥牛
  • 出前一丁
2018-01-18 45 浏览
今日唔岩放假去左太子買野,行左一陣想今晚食啲特別野,就想起食雞煲,仲要係芝士個隻,所以就塭到位於太子既雞煲,地點好方便一出地鐵站行4分鐘就到了。因為我地2個人食,所以一開頭點左半隻雞煲都好足料而且好入味炒得好香。配料洋蔥同蔥都好食,食到咁上下就開始點啲火鍋配料,點左手切肥牛,正,塊塊都好平均,跟著再點5寶丸,特別得黎又好食,值得一試。接下來點左一客墨魚挖,感覺到粒粒都好有誠意同墨魚入面,最後就點左啲菇類同菜,個菜吸左湯底啲昩,好重芝士味😋😋2個人份量岩岩好,唔多唔小。價錢又合理,地點又近!

2個人份量岩岩好,唔多唔小。
價錢又合理,地點又近!
2017-11-18