2022-06-23
#frostie黃埔之旅 ✅ #米気 📍美食探險👉 @frostiewithfood - 🔥黃埔自選日式料理🔥 呢間位於黃埔一汁多菜嘅日式料理,餐牌係米飯、主食、冷盤&溫食都提供唔同選擇,可以任意拼食❤️而我今次就試咗午餐定食~ 《 #蕃茄味噌豆腐漢堡》$68 雖然呢款係素食,但極有驚喜⭐️!除了豆腐之外,漢堡由青椒&紅椒碎粒組成,增加口感🥳不過唔鍾意青椒味道嘅朋友應該就會唔太鍾意😆側邊配搭幾片炸蓮藕,香脆到好似食緊薯片🤪番茄汁既味道好濃,主要係甜多過酸🤤 🥗《 #八爪魚沙律》 味道清新,除咗八爪魚🐙,內有青瓜同車厘茄,成個配搭酸酸地幾開胃☺️ 《 #味噌湯》 味噌湯都算幾有誠意,有菇&豆腐&蕃茄🔥配料充足! 呢間餐廳有太多種類既配搭,選擇困難症就要注意喇😜 分數:3.9/5 - 🏠 米気 Mai Hei - #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics #foodoftheday #fotdhk #maihei #japan #wham
✅ #米気
📍美食探險👉 @frostiewithfood
- 🔥黃埔自選日式料理🔥
《 #蕃茄味噌豆腐漢堡》$68
🥗《 #八爪魚沙律》
《 #味噌湯》
味噌湯都算幾有誠意,有菇&豆腐&蕃茄🔥配料充足!
呢間餐廳有太多種類既配搭,選擇困難症就要注意喇😜
- 🏠 米気 Mai Hei
- #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics #foodoftheday #fotdhk #maihei #japan #whampoa #香港美食 #食評 #米気 #maihei #yummy #hongkongfood #hkfood #黃埔 #八爪魚沙律 #蕃茄味噌豆腐漢堡 #黃埔美食