2022-07-19
\ 黃埔 - 米気 \💕依間日式餐廳主打一汁多菜,不論冷盤、配菜、主菜,甚至係飯,都有唔同既選擇,可以自由配搭自己鍾意既料理菜式~┈✨主菜:紅酒汁煮牛肋條 $48牛肋條入味🤤肉質唔會話韌,但可以再腍啲,特別鍾意佢入面配有菇同紅蘿蔔,令成道菜冇咁膩!✨主菜:牛肉壽喜燒 $48正常壽喜燒味,牛肉份量好多,而且煮得剛好,唔韌同唔多筋,不錯😋✨帆立貝裙邊海藻沙律 $26份量足料,整體偏甜,食落有柚子既香味,仲食到木魚既味道,係正宗日本涼伴菜既味道!✨蔥燒牛舌 $34蔥燒牛舌好味!牛舌彈牙爽口,配上香蔥味,送飯一流!✨除此之外,我仲叫咗松葉蟹薯仔沙律($26)同茶碗蒸 ($28),飯就叫咗醬油蛋飯同櫻花蝦味噌漬,飯係日本珍珠米,飯食落軟軟糯糯,就咁食飯都覺得好好食( ´ ▽ ` )今次仲有好多款菜式未試到,依間絕對會再encore的!━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━📍米気📍紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G32號舖📍黃埔站B出口,步行約5分鐘━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━
┈
✨主菜:紅酒汁煮牛肋條 $48
✨主菜:牛肉壽喜燒 $48
✨帆立貝裙邊海藻沙律 $26
✨蔥燒牛舌 $34
蔥燒牛舌好味!牛舌彈牙爽口,配上香蔥味,送飯一流!
━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━ ━
📍米気