2019-03-03
對上一次同老公(當時既男友)去淺水灣,已經係10多年前既事!今日突然回味當時拍拖既地方,去左淺水灣逛逛行行,聽下海浪聲!今時唔同往日,依家既淺水灣比起往時更要熱鬧,因為多左The pulse呢個商場我地入到去既時候正值中午,The pulse地下沿住沙灘邊都有好多食市同coffee shop,好有feel!而我同老公就揀左人氣頗高既笑酤和味炭燒!今日天氣比想像中好,出門時下雨,去到既時候出太陽🌞坐係門外食料理,好溫暖!下午既時候有lunch set,價錢頗高,但食物優質!正所謂一分錢一分貨吧!仲有其他類型既飲料!Lunch set以外既食物都吸引!食物種類多!室內既環境都好舒服!我地坐餐廳入面既位置!登登登登!我叫左個刺身set!!就係賣相已經夠吸引!有麵豉湯,沙律,前菜同埋刺身set!新鮮既沙律菜,雪到冰凍,好味道前菜牛舌,但我個人唔食牛,比左老公食!佢話好入味!熱辣辣既麵䜴湯,好好飲!芥末係新鮮蘑的,有芥末味得黎又好易入口重點係刺身勁新鮮!拼盤有三文魚,油甘魚,中拖蘿,呑拿魚,池魚全部都勁新鮮,鮮甜!同出面食開既刺身味道係有不同!所以一分錢一分貨就係咁解!全程服務都好好,收碗碟都好
而我同老公就揀左人氣頗高既笑酤和味炭燒!
仲有其他類型既飲料!
Lunch set以外既食物都吸引!
食物種類多!
室內既環境都好舒服!
我地坐餐廳入面既位置!
Sushi Platter
就係賣相已經夠吸引!
有麵豉湯,沙律,前菜同埋刺身set!
新鮮既沙律菜,雪到冰凍,好味道
前菜牛舌,但我個人唔食牛,比左老公食!佢話好入味!
熱辣辣既麵䜴湯,好好飲!
芥末係新鮮蘑的,有芥末味得黎又好易入口
重點係刺身勁新鮮!
拼盤有三文魚,油甘魚,中拖蘿,呑拿魚,池魚
全程服務都好好,收碗碟都好快!
食完野去The pulse商場再行下,坐下
又去沙灘散下步,輕輕鬆鬆過左一日