2018-09-07 193 浏览
今晚約了老公食飯,選擇了在靜中帶旺的棉登徑吃火鍋。餐廳的設計很色彩鮮明,有橙色的梳化位,而且很高,私隱度高,坐得又舒服。連廁所全部是黃色的,十分鮮豔。又是懶人選餐,當然食套餐。今次選的套餐有海鮮,亦有牛肉、豬肉、雞肉,還有午餐肉,牛肉是安格斯,豬肉是黑豚,而雞肉是雞頸肉,不同肉類,不同位置,味道也不同。最欣賞的是蟹,蟹蓋有蟹膏,蟹肉亦有,而且啖啖肉。湯底亦是值得一讚的,冬瓜地雞湯,清清地有雞味,還有雕了花的鮮冬菇、火腿、瑤柱等,看似一幅浮動的畫,好美,好味。
今晚約了老公食飯,選擇了在靜中帶旺的棉登徑吃火鍋

又是懶人選餐,當然食套餐。

最欣賞的是蟹,蟹蓋有蟹膏,蟹肉亦有,而且啖啖肉。

2018-09-04 167 浏览
經同事介紹之下,今日一於試試窩心鍋先一入門口便看見十分特色的招牌,大家飲勝座位十分闊落好坐今次點了一個二人窩心套餐自己任意加上調味料一上桌,十分香的冬瓜雞湯底,冇落味精的👍🏻十分滑之雞頸肉,愈不起眼的位置,原來愈好食。手打丸子,十分爽口,有一粒粒墨魚,高質丸子安格斯牛,不是很肥,但又十分滑,必叫之選豚肉肉味十分香濃的這個海鮮拼盤十分新鮮,蟹肉質結實,蝦又夠大隻又爽口最後還有煎好的午餐肉,才放落火鍋中,口感的確不同,這餐十分滿足。
經同事介紹之下,今日一於試試窩心鍋先

一入門口便看見十分特色的招牌,大家飲勝
座位十分闊落好坐
今次點了一個二人窩心套餐
自己任意加上調味料
一上桌,十分香的冬瓜雞湯底,冇落味精的👍🏻
十分滑之雞頸肉,愈不起眼的位置,原來愈好食。
手打丸子,十分爽口,有一粒粒墨魚,高質丸子
安格斯牛,不是很肥,但又十分滑,必叫之選
豚肉肉味十分香濃的
這個海鮮拼盤十分新鮮,蟹肉質結實,蝦又夠大隻又爽口
2018-09-03 142 浏览
一直以來吃火鍋的食肆都是熱熱鬧鬧的,比較適合大夥朋友。兩三知己想靜靜地傾下心,想要點環境情調,窩心鍋就能做到。入到門口,經樓梯上一樓,旁邊的figure公仔擺設十分吸引眼球。走上一樓,全部都是高身卡位,所以私隱度高,環境較寧靜。而聽待應說二樓是廂房,還設有卡啦ok。點了二人餐,鍋正在滾起,先吃著韓國煎餐肉。煎得香脆,厚切亦有一番滋味口感。再喝杯竹蔗茅根清返熱氣,入口清潤微甜。湯底是冬瓜地雞湯,雖然沒有雞件,但冬瓜及冬菇份量多,雞湯幾清甜。海鮮盤有蟹,大蝦及鮑魚。蟹好多膏,大蝦肉肉質軟彈,鮑魚爽口彈牙!安格斯牛肉,油脂比例均衡,肉嫩細緻,油香肉羶。日本黑豚腩,薄切爽嫩快熟但油份足雞頸肉,爽口有韌勁,口感味道都不錯三寶拼盤有墨魚丸,蝦丸,鯪魚丸。蔬果盤的生菜鮮嫩爽甜,蕃茄及粟米都清甜,但份量有點不夠喉。

安格斯牛肉,油脂比例均衡,肉嫩細緻,油香肉羶。

日本黑豚腩,薄切爽嫩快熟但油份足

雞頸肉,爽口有韌勁,口感味道都不錯

三寶拼盤有墨魚丸,蝦丸,鯪魚丸。

蔬果盤的生菜鮮嫩爽甜,蕃茄及粟米都清甜,但份量有點不夠喉。

2018-08-21
2018-08-30 185 浏览
今晚和朋友到尖沙咀吃晚飯,朋友說想吃火鍋。我就訂了這一間位於棉登徑的窩心鍋。門口裝修比較與別不同,看上去完全不似火鍋店,有型有格的。窩心鍋的二、三樓是人客吃火鍋的樓層。二樓主要是卡位,由於我們都是二人,就坐了二人卡位,並點了這個簡簡單單的二人"窩心套餐"。窩心套餐有不同款式的食物,如丸、豬、牛、雞、菜及海鮮,應有盡有。這裡調味料都是很齊全。冬瓜地雞湯鍋: 湯底放入大量冬瓜、還有很多冬菇,很清甜啊!海鮮拚盤(時令三款): 分別是海蝦、聖子及蟹。很新鮮的海鮮。手製三寶丸(墨魚、鯪魚、蝦丸): 味道很好,像即日新鮮手打出來。窩心什菜籃: 生菜很清綠、冬菇及粟米都很新鮮。日本黑豚腩: 黑豚腩薄切,放入火錮一至兩分鐘即成,很嫩。安格斯牛: 牛味很重!錦爽雞頸肉: 比吃豬頸肉,雞頸肉吃上來更嫩更滑,又不覺得太肥膩。韓國煎午餐肉: 煎了兩面的午餐肉,可以即食, 或者放入火鍋5至10秒亦可。紅菜頭水: 味道帶甜含有果糖 只要吃一杯紅菜頭,其中所含的葉酸量、鉀質和鐵質的數值,高於每日建議營養素攝取量的10%以上,故可稱得上是高葉酸、高鉀及高鐵質食物,經常進食,對維持身體細胞正常生長、控制血壓和心臟肌肉舒
門口裝修比較與別不同,看上去完全不似火鍋店,有型有格的。

這裡調味料都是很齊全。
調味料

冬瓜地雞湯鍋: 湯底放入大量冬瓜、還有很多冬菇,很清甜啊!
冬瓜地雞湯鍋

海鮮拚盤(時令三款)

手製三寶丸(墨魚、鯪魚、蝦丸)

窩心什菜籃: 生菜很清綠、冬菇及粟米都很新鮮。
窩心什菜籃

日本黑豚腩: 黑豚腩薄切,放入火錮一至兩分鐘即成,很嫩。
日本黑豚腩

安格斯牛: 牛味很重!
安格斯牛

韓國煎午餐肉

紅菜頭水: 味道帶甜含有果糖 只要吃一杯紅菜頭,其中所含的葉酸量、鉀質和鐵質的數值,高於每日建議營養素攝取量的10%以上,故可稱得上是高葉酸、高鉀及高鐵質食物,經常進食,對維持身體細胞正常生長、控制血壓和心臟肌肉舒張及預防貧血均有正面作用。 紅菜頭獨有的甜菜鹼,更有助保持肝臟機能健康及具抗癌功效。
紅菜頭水
2018-08-22
海鮮拚盤(時令三款)
手製三寶丸(墨魚、鯪魚、蝦丸)
窩心什菜籃
安格斯牛
紅菜頭水
2018-08-30 134 浏览
棉登徑近幾年開左好多特色食店,今日同朋友去左其中一間食火鍋,因為它的名字很吸引我們,所以選擇了它 - 窩心鍋😊我和朋友都不想操心選食物,看見這裡有火鍋套餐,由湯底到飲品都預設好,簡直岩晒唔想用腦既我地,所以決定點選他們精心預設的窩心套餐 $688(兩位用)冬瓜地雞湯鍋,一片片冬瓜和一塊塊花菇,加上杞子,好像河花池上的河花在漂浮著。海鮮拼盤,大大隻蝦和蟶子,再加上很多膏的膏蟹,非常鮮甜。安格斯牛肉,色澤鮮紅,肥瘦均勻,肉質冧嫰。日本黑豚腩,肉味香濃。錦爽雞頸肉,爽脆特別。手製三寶丸(墨魚、鯪魚、蝦丸),大大粒好彈牙。韓國煎餐肉,香口味美。窩心什菜藍,蔬菜非常鮮嫩。紅菜頭水,絕對是健康解渴之選👍🏻

海鮮拼盤,大大隻蝦和蟶子,再加上很多膏的膏蟹,非常鮮甜。

安格斯牛肉,色澤鮮紅,肥瘦均勻,肉質冧嫰。

日本黑豚腩,肉味香濃。

錦爽雞頸肉,爽脆特別。

手製三寶丸(墨魚、鯪魚、蝦丸),大大粒好彈牙。

韓國煎餐肉,香口味美。

窩心什菜藍,蔬菜非常鮮嫩。

紅菜頭水,絕對是健康解渴之選👍🏻

2018-08-22 3519 浏览
這次朋友預訂的這家火鍋店, 說是下次10人大聚的預先試路. 一上來便看到別樹一格的裝修. 給人生動的感覺. 店裡有2個大型酒櫃, 非常專業. 最頂層有幾間獨立廂房, 其中有一間房間更有卡拉OK的設備, 而且裝修的風格較活潑. 1樓主要是卡座, 裝修光猛又舒服, 只有兩人的情況, 點了最簡單的二人餐. 基本的調味料齊備. 火鍋湯內有大量的冬瓜, 雖然地雞鍋裡沒有半件雞, 但湯頗清甜. 三款時令海鮮分別是海蝦, 鮑魚, 蟹. 當中的鮑魚尤其新鮮, 灼熟後特別彈牙鮮味. 墨丸及蝦丸的味道最好. 什菜藍的內容豐富, 既有生菜, 油麥菜, 又有玉米, 蕃茄, 菇. 頗新鮮. 黑豚腩薄切, 放在鍋內稍灼1,2分鐘便可即食, 肉汁頗多.安格斯牛肉, 牛味充足. 比豚肉, 牛肉更好吃的要說這個雞頸肉. 肉質特別彈牙有咬口. 炸午餐肉不是什麼特別食材, 但原來將午餐肉切成方形的口感很不錯, 這裡的餐肉有炸過特別好吃. 二人餐裡附近的飲料, 一喝熱氣儘消. 以套餐每人超過$300來說, 價格有點偏高. 但環境氣氛非常好, 尤其樓上的PARTY房. 私隱高.
這次朋友預訂的這家火鍋店, 說是下次10人大聚的預先試路.
一上來便看到別樹一格的裝修. 給人生動的感覺.
店裡有2個大型酒櫃, 非常專業.
1樓主要是卡座, 裝修光猛又舒服,
只有兩人的情況, 點了最簡單的二人餐.
基本的調味料齊備.
海鮮拼盤
三款時令海鮮分別是海蝦, 鮑魚, 蟹.
鮑魚
當中的鮑魚尤其新鮮, 灼熟後特別彈牙鮮味.
三寶丸 (墨魚, 鯪魚, 蝦丸)
墨丸及蝦丸的味道最好.
什菜籃
日本黑豚腩
黑豚腩薄切, 放在鍋內稍灼1,2分鐘便可即食, 肉汁頗多.
安格斯牛肉
安格斯牛肉, 牛味充足.
錦爽雞頸肉
比豚肉, 牛肉更好吃的要說這個雞頸肉.
肉質特別彈牙有咬口.
韓式煎餐肉
竹庶茅根水
二人餐裡附近的飲料, 一喝熱氣儘消.

2018-08-15
海鮮拼盤
鮑魚
三寶丸 (墨魚, 鯪魚, 蝦丸)
什菜籃
韓式煎餐肉
竹庶茅根水
2018-08-22 84 浏览
一早已經約好友今晚相聚,方便大家中間位就約尖沙咀吧!好友點選了窩心鍋,從尖東站過去一點也不遠,也很容易找到餐廳從地面走上一層,有別於一般火鍋店的煙霧迷漫,這餐廳抽空系統很好,不怕衣服帶走味道。有海鮮套餐選擇,那就爽快地決定皮蛋湯底配海鮮最能吃出海鮮鮮味, 併盤有蠔,大蝦,蟶子,鯇片各樣也十分鮮甜而手打丸也夠彈牙,蝦丸特別好食什菜籃最好每樣也有,包括菌類粟米,蔬菜夠新鮮食材各樣很不錯,且也很喜歡這兒的環境,下次會再來
一早已經約好友今晚相聚,方便大家中間位就約尖沙咀吧!
好友點選了窩心鍋,從尖東站過去一點也不遠,也很容易找到
有海鮮套餐選擇,那就爽快地決定
而手打丸也夠彈牙,蝦丸特別好食
什菜籃最好每樣也有,包括菌類粟米,蔬菜夠新鮮

食材各樣很不錯,且也很喜歡這兒的環境,下次會再來
2018-07-26 117 浏览
跟位好友食生日飯,一向嗜辣的他提意去食火鍋,選了窩心鍋地點十分方便就在尖沙咀的棉登徑,很容易就找得到,餐廳就在二樓。店内裝飾十分現代化,有別一般火鍋店有二人套餐,也方便了我們點了香茜皮蛋,清湯有皮蛋可下下火,不怕每次火鍋後也太熱氣時令海鮮併盤很新鮮水產有海蝦,聖子皇,還有生蠔。 各樣也十分新鮮,很滿意。日本雞頸肉很新奇的部位,我還以為是一般的雞頸所以好奇地就點了這個,來到是像一般肉,入口很嫩,不錯的體驗,各位可以試試。滷水併盤點了金錢肚和紐西蘭牛根,金錢肚很爽口,而牛根牛味甚重,十分滋味。手打三寶丸十分彈牙,確實跟外間的丸很大分別。食品品質十分至上,食著食著原來份量也不少,吃完大家捧著滿滿的肚離開
跟位好友食生日飯,一向嗜辣的他提意去食火鍋,選了窩心鍋

店内裝飾十分現代化,有別一般火鍋
有二人套餐,也方便了我們

點了香茜皮蛋,清湯有皮蛋可下下火,不怕每次火鍋後也太熱氣

時令海鮮併盤

日本雞頸肉

滷水併盤

手打三寶丸
十分彈牙,確實跟外間的丸很大分別。

2018-07-22 2368 浏览
幾個月前尖沙咀開了間火鍋店窩心鍋,友人幫襯過話呢間火鍋店睇得又食得!食物質素好好又特別,咪去試下啦!  入到餐館見其裝潢和擺設都很新穎非常有格調。 從門面的樓梯擺放著很多得意塑膠公仔,再到店內的環境佈置氣氛,全是走型格路線。座位超寬敞色彩鮮艷,坐得好舒適,  卞位還自創私人空間。若人多上層仲有包廂, 有 karaoke設備, 聚會一流。👍 ! 吃火鍋當然要配合埋各類醬料啦!不過餐廳會收取每客人$25醬料費。红菜頭水咁大個人真係未試過飲喎!以為好似果汁咁將紅菜頭榨汁,原來是以紅菜頭粟米紅罗白一齊㷛飲落很清甜,亦很香粟米味。冬瓜地雞湯鍋湯底是用時令冬瓜和地雞淆製而成,所以夠哂清甜鮮美,材料亦豐富。海鮮拼盤 (鮑魚、花蝦、蟹肉和蜆) 餐館會因應時節而選擇時令海鮮,所以每天D材料可能會不同。今次選用的花蝦上桌嘅時候仲扎扎跳,大隻之餘肉質好爽又彈牙。 南非鮑魚已經切開一格格所以容易熟,就算肉好厚身但唔覺得好韌,鮑魚味又濃。蟹和蜆雖然畧細但勝在夠鮮夠甜。安格斯牛肉安格斯牛食落似牛肩脊,肉質很腍很嫩滑,入口即溶,牛味亦濃郁。正👍。日本黑豚腩肉質雖不及安格斯牛肉,但質數都不錯。錦爽雞頸肉向來食雞都不會

红菜頭水
红菜頭水

冬瓜地雞湯鍋

海鮮拼盤 (鮑魚、花蝦、蟹肉和蜆)
海鮮拼盤 (鮑魚、花蝦、蟹肉和蜆)

日本黑豚腩
肉質雖不及安格斯牛肉,但質數都不錯。

錦爽雞頸肉
向來食雞都不會吃雞頸部位,因為是打針位置。不過店舖負責人向我們推薦的雞頸是老闆專登由日本引入,當地農民亦不會幫雞隻打針,確保沒有激素, 所以可放心食用。而每隻雞只有一片確實珍貴。肉質旣嫩滑又爽口,雞味好香濃,這是我第一次食!
手製三寶丸 (墨鯪蝦丸)
招牌手打三寶丸有鯪魚丸、蝦丸同墨魚丸,用料新鮮。因所有丸皆是人手做的;故特別彈牙和有咬口。
錦爽雞頸肉,手製三寶丸 (墨鯪蝦丸)

韓國煎餐肉
餐肉是採用韓國出產,故煎落特別香口惹味。
韓國煎餐肉

窩心雜菜籃
窩心什菜籃有多款新鮮蔬菜~包括番茄、粟米、冬菇、唐生菜、油麥菜,正好可清清腸胃。
窩心雜菜籃
2018-07-16
2018-07-17 140 浏览
遊日一星期,開始掛念香港美食,今晚一於相約友人去烚烚下。嚟間火鍋店來過一次,留下的印象非常好,佳因食物質素夠新鮮,坐位亦寛敞,舒適。為免麻煩點套餐最抵食。先來飲品紅菜頭水,加入了紅蘿蔔,粟米烹調,清甜可口。湯底冬瓜地雞湯,清清地夠甜美。材料豐富,先喝一兩碗夠滋補。安格斯牛紋理勻稱,肉質夠軟腍,入口即化,上等貨色。黑豚腩亦毫不遜色夠軟熟,味道濃郁。雞頸肉意外地肉質爽口,好味!三寶丸有鮻魚,墨魚和蝦丸。相信是自家製,入口彈牙,有嚼口。海鮮拼盤不可不提,真的鮮!鮮!鮮!鮑魚嫰滑彈牙有口感。蝦隻肉質堅實爽口,好正!蜆隻好鮮甜,食後還感覺到海水的味道。蟹雖然細小,但肉質鮮嫩,鮮美。小吃的煎韓國餐肉,香口惹味。什菜籃份量較少,勝在新鮮翠綠。整體另人滿意,可一來再來喔!
遊日一星期,開始掛念香港美食,今晚一於相約友人去烚烚下。

為免麻煩點套餐最抵食。

先來飲品紅菜頭水,加入了紅蘿蔔,粟米烹調,清甜可口。

湯底冬瓜地雞湯,清清地夠甜美。材料豐富,先喝一兩碗夠滋補。

安格斯牛紋理勻稱,肉質夠軟腍,入口即化,上等貨色。

黑豚腩亦毫不遜色夠軟熟,味道濃郁。

雞頸肉意外地肉質爽口,好味!

三寶丸有鮻魚,墨魚和蝦丸。相信是自家製,入口彈牙,有嚼口。

海鮮拼盤不可不提,真的鮮!鮮!鮮!
鮑魚嫰滑彈牙有口感。
蝦隻肉質堅實爽口,好正!
蜆隻好鮮甜,食後還感覺到海水的味道。
蟹雖然細小,但肉質鮮嫩,鮮美。

小吃的煎韓國餐肉,香口惹味。

什菜籃份量較少,勝在新鮮翠綠。

整體另人滿意,可一來再來喔!
2018-07-16
2018-07-12 545 浏览
朋友介紹,完美打邊爐晚餐。本身我都好中意食雞煲,好耐未去過淨打邊爐,呢間餐廳間直已令我放棄雞煲了。重點係環境舒服,只要早少少book枱,已經有獨立房間,有3間房重有得唱歌仔(唱k),我同朋友睇完波再唱k,仲要食好西,真係玩得好開心,又食到嘩嘩聲,最後賣單一人約6百蚊。呢個年代唱k六個中都唔只呢個價錢啦。最好係自己朋友一間房傾下計,唔會比隔離枱嘈到。食物超乎想象,新鮮,好味,絕對真材實料👍👍。快啲book位食,嘗試下和牛刺身威力,我仍在回味中
朋友介紹,完美打邊爐晚餐。

章紅魚刺身
象犮蚌刺身
和牛刺身
清湯同麻辣火鍋(打邊爐用)
花膠雞湯
2018-07-07
章紅魚刺身
象犮蚌刺身
和牛刺身
清湯同麻辣火鍋(打邊爐用)
花膠雞湯
  • 牛小排
  • 手切本地肥牛
2018-07-08 89 浏览
今日同朋友食飯,有時因為一d事,你會知道你呢個朋友願意花咩係你身上。係時間?金錢?不過交際聯繫,點都會用到呢兩樣野,珍惜仲值得為你既朋友。叫左個皮蛋湯底,飲落清甜。魚片同丸類都好新鮮,爽口彈牙。魚片色澤鮮嫩,白里透紅,丸類以全手打為主既。海鮮盤每件海鮮都大大隻,全部都好鮮味,肉質緊緻。海鮮一定要新鮮,唔係食落會覺得霉霉地。打邊爐一定唔少得肉,肉既脂肪飽滿,食落入口柔軟又有彈性。豬腸同金錢肚唔係個個食,但食親既一定會鐘意呢兩碟野。特別係金錢肚勁爽,過癮又好味。

叫左個皮蛋湯底,飲落清甜。

魚片同丸類都好新鮮,爽口彈牙。

魚片色澤鮮嫩,白里透紅,丸類以全手打為主既。

打邊爐一定唔少得肉,肉既脂肪飽滿,食落入口柔軟又有彈性。

2018-07-05 77 浏览
早前聽朋友講過棉登徑附近有一家質素不錯的火鍋食店,剛巧到附近工作,就去一試這家窩心的火鍋。一入店內,感覺店舖裝潢十分有格調,座位寬敞,周圍環境相當整齊清潔,店員非常有禮。環境不錯,就試試食物水準如何~~【窩心清湯】雖謂清湯,但清而不淡,且味道鮮甜,湯底配以津白、粟米、蘿蔔餚製,健康之選。【台式滷水雙拼 - 金錢肚 + 豬大腸】滷味味道濃厚,金錢肚和豬大腸甚有嚼勁,作為前菜,相當不錯。【海鮮拼盤】有大蝦、肥蠔、鮑魚,新鮮美味,尤以鮑魚最為好味。【招牌手打三寶丸 + 鮮脆鯇片】三寶丸美味彈牙,脆鯇新鮮爽口,絕不馬虎。【窩心什菜籃】什菜籃有油麥菜、粟米、冬菇、蕃茄,非常新鮮。整體而言,環境、食物、衞生、服務,全部都做到十分仔細,試過不少火鍋店,窩心鍋絕對令我印象甚佳,值得一試。

環境不錯,就試試食物水準如何~~

【窩心清湯】

【台式滷水雙拼 - 金錢肚 + 豬大腸】
滷味味道濃厚,金錢肚和豬大腸甚有嚼勁,作為前菜,相當不錯。

【海鮮拼盤】
有大蝦、肥蠔、鮑魚,新鮮美味,尤以鮑魚最為好味。

【招牌手打三寶丸 + 鮮脆鯇片】
三寶丸美味彈牙,脆鯇新鮮爽口,絕不馬虎。

【窩心什菜籃】
什菜籃有油麥菜、粟米、冬菇、蕃茄,非常新鮮。

2018-07-02 100 浏览
第一次係香港食台式火鍋食材夠新鮮而且好有驚喜最推介個滷水大腸 估唔到相比台北火鍋店做嘅更入味同美味活魚刺身、和牛刺身都非常新鮮鮑魚$98隻勁入味一定要試(由於我太肚餓所以唔記得影相)花膠雞鍋好足料 而且飲完唔覺得口渴最後鴛鴦湯底嘅芫茜湯超香但因為本人唔食麻辣所以不便作出任何評價另外員工推介我地試個雞頸肉 雞味好濃郁 就算無點豉油食都好好味台灣鴨血算係我係香港食過最好食嘅 入口夠脆又唔會一夾就散 但建議煮耐少少先食會更加入味最後水晶豬皮 口感唔錯 厚度同軟硬度剛好 如果配合麻辣應該會更加好食
第一次係香港食台式火鍋

食材夠新鮮而且好有驚喜

最推介個滷水大腸 估唔到相比台北火鍋店做嘅更入味同美味

活魚刺身、和牛刺身都非常新鮮

鮑魚$98隻勁入味一定要試

• 水晶豬皮
  • 和牛刺身
  • 花膠雞鍋
2018-06-26 61 浏览
滋陰之選: 花膠魚唇湯底鍋未開始進行打邊爐之前, 建議先飲湯,感受一下湯底足唔足料🤔🤔免煮前菜: 香煎午餐肉呢個係店主推介嘅,鍾意食午餐肉嘅朋友,可以試吓🤔🤔桶蠔、豆卜、烏冬、魚蛋、牛丸、墨魚丸、靚魚肉丸....丸類有多款選擇, 同時貌相亦很精細火鍋當然唔少得嘅就係牛,我個人比較鍾意揀手切肥牛,因為牛肉粒時間好難控制🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️雜菜花籃,叫一籃....可以試晒唔同種類嘅菜: 金菇、冬菇、蕃茄、黃芽白、菜心、皇帝菜.....豬肉片:介咗牛嘅朋友,可以點豬肉片,如果唔係好似唔係食緊火鍋咁🤷🏻‍♀️總括而言,雖然環境上同食材都不錯,但選擇比較少,連我最喜愛食的雞子也沒有🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

滋陰之選: 花膠魚唇湯底鍋

未開始進行打邊爐之前,
建議先飲湯,感受一下湯底足唔足料🤔🤔

免煮前菜: 香煎午餐肉
呢個係店主推介嘅,
鍾意食午餐肉嘅朋友,可以試吓🤔🤔

桶蠔、豆卜、烏冬、魚蛋、
牛丸、墨魚丸、靚魚肉丸....
丸類有多款選擇, 同時貌相亦很精細

火鍋當然唔少得嘅就係牛,
我個人比較鍾意揀手切肥牛,
因為牛肉粒時間好難控制🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

雜菜花籃,叫一籃....
可以試晒唔同種類嘅菜:
金菇、冬菇、蕃茄、黃芽白、菜心、皇帝菜.....

豬肉片:
介咗牛嘅朋友,可以點豬肉片,
如果唔係好似唔係食緊火鍋咁🤷🏻‍♀️

總括而言,雖然環境上同食材都不錯,
但選擇比較少,