2022-05-28 157 浏览
去左一間網上有推介既店未開門已經有人龍都等15-20分鐘排隊後先入得環境比想象中細一半但都舒適既就叫左 慢煮手撕肉窩夫無介紹咁好食係少有,可以一試但就吳係必黎咁(原份有3件,只有影其中1件)我覺得可以改做不同size,正常叫1份要一班人share先夠🥴另外見飲品就無推介就問店員店員吳知就入廚房問出反黎,又問我想要奶咖定其他?🤔睇黎呢個店員都吳係好熟wo🙈所以最後無叫野飲結: 如果去開乎近可以試下,但吳值專程入去(因為新浦崗)#慢煮手撕肉窩夫#窩子

去左一間網上有推介既店

就叫左 慢煮手撕肉窩夫
無介紹咁好食
係少有,可以一試
但就吳係必黎咁
(原份有3件,只有影其中1件)

另外
見飲品就無推介
就問店員
店員吳知就入廚房問
出反黎,又問我想要奶咖定其他?🤔
睇黎呢個店員都吳係好熟wo🙈
所以最後無叫野飲

結: 如果去開乎近可以試下,但吳值專程入去(因為新浦崗)

#慢煮手撕肉窩夫
#窩子
2022-05-24 218 浏览
本身幾鍾意食呢度啲嘢食 食過幾次 雖然覺得價錢貴得唔合理 但黃店吖嘛 幫襯下囉 今日食晏公司近近地 介紹咗朋友一齊嚟食 本身諗住開開心心食餐晏 但係今日嘅體驗令我非常失望 職員態度極差 睇到扮睇唔到 問咩唔會答你唔會應 完全唔明咩意思 乜嘢服務態度 成間舖頭只有一個女仔態度較好 全間鋪好似得佢一個做嘢 其他全部黑口黑面 出餐出嘢飲又出得慢 食lunch趕時間 圈枱埋單好難明?你個個擰歪面扮睇唔到唔通我大嗌?睇到我手勢之後即刻擰歪面同啲同事對住自己個頭打側圈 明知我望住都繼續?繼續你哋有你哋傾 我就等到頸都長 同埋你咁嘅手勢係咩意思呢 係咪要咁趕客 永遠都唔會再幫襯 非常失望 本身都介紹咗啲朋友嚟食 覺得慢煮豬軟骨真係唔錯 但係嘢食曉飛都冇用 貼錢買難受 食物水準亦都下降 main又貴又重口 跟餐個碗湯 清水咁 杯咖啡更加係得啖笑 我飲七仔咖啡都一樣 奉勸大家唔使入去食 俾啲職員西完仲要俾加一服務費 完全唔知服務咗啲咩
2022-05-22 246 浏览
有驚喜 每道嘢食都好味! 個all day breakfast勁大份超抵食🤭🤭🤭! 個黃金邪惡,真係好邪惡!好正好脆! 基本上每道菜都好鍾意食,一定會再嚟 ,唯一樣唔好嘅就係 ,,太受歡迎啦間餐廳所以要等位好耐,等好耐😅😅
2022-02-01
下午茶
  • 假日早餐
2022-05-20 327 浏览
🔶梳乎厘鬆餅🥞🔹經典牛油黑糖漿 ($88)🔹雙重朱古力 ($98)🔹意大利芝士忌廉 ($105)我地都係梳乎厘pancake嘅愛好者 所以我地叫佐三款味道黎試😍 呢到嘅pancake都幾有蛋味 質感好鬆軟😚 我最中意食原味😃🔹髒髒意大利芝士忌廉🍰☕️ ($52)呢個Tiramisu同啱啱嗰梳乎厘pancake一樣味道😂 都係一般tiramisu味 冇特別大驚喜😶 只不過個base唔同佐🤣 Tiramisu啲cream都幾滑👏🏻🔸野菌松露油忌廉扁意粉🍝 ($88)個扁意粉好掛汁 軟硬度啱啱好😃 我覺得個汁都幾有松露味 而且幾creamy😍🔸慢煮手撕豬腩窩夫三文治🥪 ($98)以前都食過鹹嘅窩夫 但覺得唔係好夾 因為味道好似窩夫還窩夫 配料還配料咁樣😓 但呢一個就幾夾😁 窩夫好厚 好脆 一切落去啲碎碎就飛哂出黎😂😂 手撕豬嘅份量超多 味道都幾濃但有啲油膩😀🔸慢煮口水雞肉酥皮薄餅🍕 ($138)我第一次見咁樣嘅組合 好新鮮 覺得出奇地夾😂😂 薄餅唔係太大份😃 薄餅係酥皮底 酥皮好鬆化😍 上面啲口水雞都幾辣🌶 (平時只食到十小😅) 個雞都算嫩滑😊🔸八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯🍚 ($98)豬軟骨好
🔶梳乎厘鬆餅🥞
🔹經典牛油黑糖漿 ($88)
🔹雙重朱古力 ($98)
🔹意大利芝士忌廉 ($105)

🔹髒髒意大利芝士忌廉🍰☕️ ($52)

🔸野菌松露油忌廉扁意粉🍝 ($88)

🔸慢煮手撕豬腩窩夫三文治🥪 ($98)

🔸慢煮口水雞肉酥皮薄餅🍕 ($138)

🔸八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯🍚 ($98)
豬軟骨好大舊 肉質好腍😃 煮得好入味😚 醬油甜甜地鹹鹹地 配埋隻流心蛋黃😀 送飯食就好正✌🏻

• 八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯
  • 經典牛油黑糖漿梳乎厘鬆餅
2022-05-12 489 浏览
見新蒲崗有一間Cafe,見到都幾多笑哈哈,咁就專登夾一日時間過嚟試吓。😃但正所謂期望越大失望越大,我認為係非常之難食首先,佢個煙三文魚扁意粉難食到飛起,食咗兩啖已經唔想繼續食,不過唔好浪費食物,唯有倒晒落個肚度。(三文魚乾到死,咬落去就變晒粉咁,完全唔合格❗️❗️❗️嗰啲意粉硬過舊磚頭 🧱咁硬咬落去,牙都甩埋 成碟面都係零分至於環境,都真係冇嘢好講,啲嘢擺到好亂,行到入去就好似覺得冇執過咁啲員工講嘢大聲到飛起,整體覺得好嘈飲品普通到飛起⋯⋯
但正所謂期望越大失望越大,我認為係非常之難食

成碟面都係零分

啲員工講嘢大聲到飛起,整體覺得好嘈
飲品普通到飛起⋯⋯
2022-05-05
見佢喺新蒲崗裏面笑哈哈都幾多,好難得就夾一日過嚟試吓。正所謂期望越大失望越大,仲要係失望到一個極點⋯⋯首先,佢個煙三文魚扁意粉難食到飛起,食咗兩啖已經唔想繼續食,不過唔好浪費食物,唯有倒晒落個肚度。(三文魚乾到死,咬落去就變晒粉咁,完全唔合格,啲意粉硬過舊磚頭!)修為仲要好鬼死污糟,啲店員講嘢又好嘈,真係唔係好明點解會有咁多個笑哈哈,呢件事係完全唔合理囉整體評語係成間餐廳咩都極差,真係唔會再幫襯囉!
見佢喺新蒲崗裏面笑哈哈都幾多,好難得就夾一日過嚟試吓。
正所謂期望越大失望越大,仲要係失望到一個極點⋯⋯
整體評語係成間餐廳咩都極差,
真係唔會再幫襯囉!
今次黎到窩子(っ'-')╮=͟͟͞♡三訪小店擇了個閒日下午過黎咁岩唔洗排隊質素真係長期Keep 到 encore 完會再encore反正黎呢度 窩夫就係必食 不過睇自己想食甜定咸┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓋜 慢煮口水雞扒窩夫三文治🥪 $౹੦੧甜食窩夫試得多 今次咸食係令人回味嘅雞扒慢煮雞扒有口水雞風味當中的香料味道好香仲辣得好滋味 窩夫雖唔算好脆 但重蛋香味 個人來講覺得唔會熱氣 成件事岩岩好(*`꒳´ * )𓋜 慢煮萬字醬油豬軟骨飯 $ ੧੧好出色嘅豬軟骨 佢用片裝上每一片大大塊 煮得好淋好入味! 而且份量都幾多旁邊嘅白飯配上粒晶凝通透的雞蛋 蛋黃汁送哂成碗飯食無難度(っ`ᵕ´c)𓎩𓋜 黑芝麻忌廉梳乎厘 $౹౹੪中間既灰色石屎部分 係好香好香芝麻味仲有花生糖在內 好仔細好驚喜呀做得( ⸝⸝⸝⁼̴́◡⁼̴̀⸝⸝⸝) 𓂃倒埋旁邊黑芝麻醬落去簡直爆哂分梳乎厘超空氣感 最抵死既係整體甜度剛好𓋜 曲奇忌廉配朱古力雪糕千層酥 $Ϭ੧勁脆喔 𓂃♡⁼³₌₃「卡刷」的一聲 將佢劈開千層酥好酥脆 中間夾層既cream 都好好食而且朱古力雪糕係我鍾意既濃朱味(̨̡ ¨̮ )̧̢飲品◝✩ 黑糖焙茶鮮奶 $੫Ƽ◝✩ 肥威咖啡
今次黎到窩子(っ'-')╮=͟͟͞♡

慢煮雞扒有口水雞風味
當中的香料味道好香
仲辣得好滋味
窩夫雖唔算好脆 但重蛋香味
個人來講覺得唔會熱氣 成件事岩岩好(*`꒳´ * )
慢煮口水雞扒窩夫三文治

肥威咖啡

✰ 小店逢週二休息
✰ 人均$175
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
∝ 𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 ‪𑁍𓏸?
好食,keep 到質素,貼地
吃過還是會再吃啦~꒰ঌ(⃔ ⌯' '⌯)⃕໒꒱
肥威咖啡
  • 八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯
  • 曲奇忌廉法式千層酥
2022-04-06 5385 浏览
#wetdodo_新蒲崗其實平時真係好少去新蒲崗😂突登去試下呢間以窩夫出名既餐廳💛當日係假日2點半後左右到直入唔洗等位🙆‍♀️———————————————————————💛野菌松露油忌廉扁意粉 $89😋:8/10呢個意粉落左好多野菌🤪懷疑同意粉既比例都就黎一半一半咁鐘意食菇就有福了都幾creamy 而且濃味得黎唔會過咸意粉軟硬適中整體份量都唔少💛慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $99😋:8/10諗左好耐食甜定咸窩夫🥺當日第一餐最後都係決定食咸🤣一上枱就覺得好大份 而且隻碟都好大女仔可以同人share4舊窩夫都好大塊 口感上係外層微脆而入面係軟熟既 不過蛋香味就唔太出手撕豬既份量好震撼!份量好多 係完全夠撈晒啲窩夫食味道方面有少少似炸醬feel有少少辣油滲出黎 但食落唔係好覺辣既入面仲夾左菜同番茄中和下油膩感想食咸窩夫係值得一試既💛Dirty $44😋:6.5/10老實講唔係好識品啡🤣🙊不過佢整體啡味重奶味相對較弱而佢地用既咖啡豆唔酸既係甘味較重👅:呢家果頭開通埋鐵👀其實要去呢頭搵食同以前比已經易左~呢家好多日系過江龍pancake店都超過$100一個窩夫/班戟🧐有機會都可以試多啲呢啲小店💛其實
#wetdodo_新蒲崗
一上枱就覺得好大份 而且隻碟都好大
女仔可以同人share
4舊窩夫都好大塊 口感上係外層微脆
而入面係軟熟既 不過蛋香味就唔太出
手撕豬既份量好震撼!
份量好多 係完全夠撈晒啲窩夫食
不過佢整體啡味重
奶味相對較弱
而佢地用既咖啡豆唔酸既
係甘味較重

👅:呢家果頭開通埋鐵👀其實要去呢頭搵食同以前比已經易左~呢家好多日系過江龍pancake店都超過$100一個窩夫/班戟🧐有機會都可以試多啲呢啲小店💛其實呢個份量同質素都算抵食🤪遲啲再去試下甜既✨不過佢lunch time2點半完🥲lunch既話可以用優惠價加購飲品~開始左tea set就冇得用番lunch優惠了🥺所以叫main menu既餐既話飲品都要正價買~
———————————————————————
💛窩子💛

💸:人均~$130

📍:新蒲崗仁愛街36號地下

✨收加一

#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #foodphotography #foodblogger #新蒲崗黃店 #新蒲崗美食 #黃色經濟圈 #滑嘟嘟掃黃 #sunpokung #wozi #waffle #窩夫 #窩子
野菌松露油忌廉扁意粉
慢煮手撕豬腩窩夫三文
2022-04-04 698 浏览
難得嚟到新蒲崗,梗係要去吓好多人推介嘅窩子啦✨ 平日1:00左右差唔多full曬,好彩我哋坐到最後一枱🤣慢煮手撕豬腩窩夫三文治($98)窩夫本身走薄脆路線,都仲食到啲蛋香,配上手撕豬估唔到咁夾😳 而且手撕豬嘅份量超多😂 好彩有啲生菜絲伴碟中和吓減輕油膩感🙊 一份兩個女仔share啱啱好👍🏻慢煮口水雞扒($45)呢個雞扒好驚喜! 首先雞肉好嫩滑,上面嘅皮脆卜卜🤤 本身又有啲香料味,點埋個醬汁更帶有麻香同微微嘅辣味🥰 特登留咗少少窩夫嚟同佢一齊食都好夾👍🏻意大利芝士忌廉梳孚里鬆餅($105)呢個pancake真係好重空氣感🤤 上面嘅tiramisu cream份量都好多,成件事好邪惡😈 不過下次我會想試原味+黑糖漿,應該可以食真啲pancake本身嘅味道☺️下次再嚟新蒲崗嘅話會再嚟試吓其他嘢食😆

慢煮手撕豬腩窩夫三文治($98)

慢煮口水雞扒($45)

意大利芝士忌廉梳孚里鬆餅($105)

下次再嚟新蒲崗嘅話會再嚟試吓其他嘢食😆

ᴡᴏᴢɪ’s ᴡᴀғғʟᴇs 🧇 𝚆𝚘𝚉𝚒 窩子 means 𝚊 𝚌𝚘𝚣𝚢 𝚑𝚘𝚖𝚎 🏡 and what’s cozier than 𝘵𝘶𝘤𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯𝘵𝘰 𝘢 𝘩𝘦𝘢𝘳𝘵𝘺 𝘮𝘦𝘢𝘭 𝘰𝘧 𝘸𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦𝘴 🧇 @wozi.cafe I like my waffles 𝘣𝘰𝘵𝘩 𝘴𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘺 & 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵 - the 𝕊𝕝𝕠𝕨-𝕔𝕠𝕠𝕜𝕖𝕕 ℙ𝕠𝕣𝕜 𝔹𝕖𝕝𝕝𝕪 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕨𝕚𝕔𝕙 ticks both boxes ✔️ was also blown away by how good the 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕃𝕚𝕟𝕘𝕦𝕚𝕟𝕖 was 💯 (can’t believe this was under $90!!) really 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 & 𝘢𝘳𝘰𝘮𝘢𝘵𝘪𝘤 truffle sauce coating the pasta 🍝 𝕋𝕚𝕡 ☞︎ expect a queue for this local favourite, especially during the weekends ~𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚆𝚎 𝙶𝚘𝚝• 𝚂𝚕𝚘𝚠-𝚌𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙱𝚎𝚕𝚕𝚢 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎
ᴡᴏᴢɪ’s ᴡᴀғғʟᴇs 🧇

Slow-cooked  pork  belly  waffle

𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚆𝚎 𝙶𝚘𝚝
• 𝚂𝚕𝚘𝚠-𝚌𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝙱𝚎𝚕𝚕𝚢 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑 ($𝟿𝟾)

• 𝚆𝚒𝚕𝚍 𝙼𝚞𝚜𝚑𝚛𝚘𝚘𝚖 𝙻𝚒𝚗𝚐𝚞𝚒𝚗𝚎 𝚠/ 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎 ($𝟾𝟾)
Wild  mushroom  truffle  cream  linguine

• 𝚁𝚎𝚍 𝙱𝚎𝚊𝚗 𝙿𝚞𝚛é𝚎 𝙼𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎 ($𝟼𝟼)
Red  bean  purée  Moffle

📍 𝐖𝐨𝐙𝐢 @𝚠𝚘𝚣𝚒.𝚌𝚊𝚏𝚎
ℂ𝕒𝕗𝕖𝕤 ☞︎ #𝚝𝚑𝚎𝚏𝚌𝚑𝚔_𝚌𝚊𝚏𝚎𝚜
𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥 ☞︎ #𝚝𝚑𝚎𝚏𝚌𝚑𝚔_𝚔𝚕𝚌
#𝚠𝚘𝚣𝚒 #𝚠𝚘𝚣𝚒𝚌𝚊𝚏𝚎 #窩子
2022-03-16
Red  bean  purée  Moffle
  • 慢煮手撕豬腩窩夫三文治
下雨天的日子,總想用不同形式鼓勵一下自己。可能是疫情關係,中午時分居然不用等位即入就可。窩夫是小妹的Comfort food之一😍二話不說已決定叫窩夫三文治啦!另外Lunch Set +$25包一碗湯品和飲品~紫菜肉碎湯 (6.5/10):沒想到湯品是這個而不是常見的西湯😗味道清淡,作為重味主餐的前置菜這是可以的。慢煮手撕豬腩窩夫三文治 (9/10):嘩😝豐富到不得了!手撕豬腩是肉醬意粉的香甜味,以往在他店食過手撕豬漢堡都沒有這裡的足料,拌以熱溶了的車打芝士片一起吃,加上外脆內軟充滿牛油香和蛋香的窩夫,非常邪惡的美食😚高度推薦胃口滿滿的人來品嚐,貼地良心店(感動)!黑糖焙茶鮮奶 (7/10):😄沒想到居然有拉花,味道普通,個人偏好茶味能更突出和溫度高一點的。環境設施 (7/10):喜歡店內播放的歌曲,如果少人來的時候,應該更有氣氛吧!(通常都很熱鬧😂)服務質素 (8/10):店員有禮勤力,落單和上菜速度快。設有加一收費。回頭率 (9/10):😋非常高!有些地方食物只有打卡軀殼,這裡是內外兼備CP值高且用心製作。必定回訪,下次想試其他主菜或甜點呢!

2022-03-23
2022-03-24 435 浏览
🥘鮮活黑青口意大利飯 $119一拎到上黎就好香🥰成碟既份量唔算多其他cafe多數係1-2舊大青口但哩到係多好多 不過size上比較細自己冇特別偏好邊款但就覺得哩到既青口有啲偏鹹🤏🏻意大利飯黎講就覺得哩到煮得比較淋身不過個醬汁幾濃厚好食而且包到每粒飯😇整體黎講係好食既可以一試但未特別到會encore 另外兩款正啲😂👍🏻推薦指數3.8/5🧇栗子蓉配蜜糖脆脆雪糕麻糬窩夫 $66麻糬窩夫個質地超級正🤩切開有拉絲既麻糬食落去煙煙韌韌咁🥰好似食緊好有咬口既糯米糍😋齋食有啲濟 配埋雪糕既話就岩岩好👍🏻隔離既黑糖漿都唔洗淋😂不過食個時覺得個栗子蓉有少少酸所以扣左啲分🤏🏻👍🏻推薦指數4.7/5🧇慢煮手撕豬窩夫三文治 $99哩款係我最有驚喜同時最鐘意既😍份量十分足 上到黎勁大碟窩夫蛋香味十足😇最正既係佢啲邊邊既部分唔會有燶味而係焦脆個隻😋😋😋而手撕豬既鹹味都做得岩岩好第一次知窩夫原來同鹹食都咁夾😋哩款會係想再encore🔥🔥🔥👍🏻推薦指數5/5
🥘鮮活黑青口意大利飯 $119

慢煮手撕豬窩夫三文治
栗子蓉配蜜糖脆脆雪糕麻糬窩夫
慢煮手撕豬窩夫三文治
栗子蓉配蜜糖脆脆雪糕麻糬窩夫
🤑 黑芝麻忌廉窩夫 配雲呢拿雪糕 $90 🤑 Egg Benedict $89 🤑 Cappuccino $39🤑 Dirty $44———————————————窩子一直都喺新蒲崗幾出名,好多人排隊,佢嘅窩夫都好出名。當日下午茶時間去到,都要等兩張枱,不過都開心,終於試到,冇失望😚 因為本身唔係好肚餓,只係叫左兩個輕食+試下佢地嘅咖啡。🌟 黑芝麻忌廉窩夫 配雲呢拿雪糕 $90 🌟嚟到窩子,必定要試佢地嘅人氣窩夫。我地叫左黑芝麻味,新鮮製作,非常足料,所以非常香口😜 熱辣辣上碟,好香脆,配埋雪糕一齊食係絕配,一冷一熱🔥 不過順帶一提,附送嘅黑芝麻醬唔夠稀,倒唔到出嚟😂🌟 Egg Benedict $89 🌟Egg Benedict整得幾出色,上菜時麵包仲暖又脆,上面加左煙三文魚,最頂層配上唔少得嘅水波蛋,完美流心,非常吸引😆🌟 Cappuccino $39 🌟拉花好精緻,十分悅目。味道中上,唔會酸,同奶嘅比例啱啱好☕️🌟 Dirty $44 🌟味道中規中矩,一啖感受到咖啡嘅味,又飲到冷冰冰嘅奶💕舖頭唔係好大間,座位少少逼,啱啱好坐到人,枱面唔係好夠位擺野食,同隔離位比較近,未必係傾計小聚
🤑 黑芝麻忌廉窩夫 配雲呢拿雪糕 $90

Egg Benedict

🌟 Cappuccino $39 🌟
Cappuccino

🌟 Dirty $44 🌟
味道中規中矩,一啖感受到咖啡嘅味,又飲到冷冰冰嘅奶💕
Dirty

舖頭唔係好大間,座位少少逼,啱啱好坐到人,枱面唔係好夠位擺野食,同隔離位比較近,未必係傾計小聚嘅好地方。嚟呢度比較着重食物質素🥰
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-01-14
Egg Benedict
Cappuccino
Dirty
😋味道:8/10(甜點較出色!)🗣服務:7.5/10 🏡環境:8/10🤩特色:8/10💵人均:$100-200💰性價比:7/10👍🏻推薦度:8/10.🐼住新蒲崗附近嘅人一定有聽過呢間cafeʕ •ᴥ•ʔ佢嘅窩夫同埋pancake好出名🤤吸引甜品腔去試 餐廳環境比較文青懷舊風🪆有啲凳好華麗 有啲好似中學啲凳🤣食物方面 個人覺得甜點較為出色😋pancake真係好好味👍🏻值得一試!不過就無得book位只有walkin🥲所以長期都有好多人喺出面排隊😩啱啱發現疫情關係 cafe將停業直至另行通知🥲.(👍🏻為推薦) 🥯野菌松露油忌廉扁意粉 $88 (7.4/10) 因為係用松露油 所以比較乾身唔係creamy嗰種意粉 松露味都好香 不過覺得有少少油不過啲菇炒得好香 好入味👍🏻食完唔會覺得好漏🤣👍🏻🧇慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $98 (8.1/10) 印象中好似係第一次食鹹嘅窩夫🙈個窩夫真係好高質😍整得勁有蛋香味 口感外脆內鬆軟手撕豬腩好足料 燒汁都好惹味配埋生菜蕃茄中和返 成個口感豐富唔膩😆👍🏻🍮Tiramisu梳乎厘鬆餅 $105 (9.2/10)呢個pancake好高質呢(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好鍾意
😋味道:8/10(甜點較出色!)
🗣服務:7.5/10
🏡環境:8/10
🤩特色:8/10
💵人均:$100-200
💰性價比:7/10
👍🏻推薦度:8/10

啱啱發現疫情關係 cafe將停業直至另行通知🥲
(👍🏻為推薦)
🥯野菌松露油忌廉扁意粉 $88 (7.4/10)
因為係用松露油
所以比較乾身唔係creamy嗰種意粉
松露味都好香 不過覺得有少少油
不過啲菇炒得好香 好入味👍🏻
食完唔會覺得好漏🤣

👍🏻🧇慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $98 (8.1/10)
印象中好似係第一次食鹹嘅窩夫🙈
個窩夫真係好高質😍
整得勁有蛋香味 口感外脆內鬆軟
手撕豬腩好足料 燒汁都好惹味
配埋生菜蕃茄中和返 成個口感豐富唔膩😆

呢個pancake好高質呢(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
好鍾意佢蛋香好出😌
而且口感非常軟綿綿 空氣感好強!
最正係啲cream 同可可粉同咖啡一齊食後
甜苦balance得好好🤤

👍🏻☕️凍焙茶黑糖鮮奶 $45 (8.4/10)
呢個幾有驚喜!🥰
同平時唔同嘅係 佢多左種低調嘅黑糖甜味
而且好順滑 會一直飲一直飲停唔到😋

• 黑糖焙茶鮮奶
2022-03-08 359 浏览
Bookmark咗窩子一段時間,今次等咗廿分鐘先入到去。一於試吓佢哋嘅窩夫三文治先🤤🧇慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $99|手撕豬呢款菜式嘅重點當然係個汁,不過今次就期待豬肉同窩夫夾唔夾啦~豬肉份量唔輸蝕,醬汁酸酸甜甜,開胃。連同即整嘅窩夫一齊食,比起平時食漢堡包更易入口👍🏻(最近避免堂食,仲買咗外賣返屋企😎雖然窩夫拎到返去會腍咗啲,但會分開手撕豬、窩夫同沙律裝,唔會整到濕笠笠)▪️焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥 $69|(甜品可以叫後上)雖然大家過嚟都係食梳乎厘,但今次想食千層酥多啲🤤一嚟到賣相就好吸引啦!大概用咗一條香蕉,切開6粒,🍌面頭都有焦糖脆片。千層酥之間夾有滿滿吉士醬,切落去唔會整到成枱都係👍🏻一啖連香蕉、吉士醬同酥皮食,同時感受軟腍、酥脆同香甜口感🤩去cafe都會期待拉花圖案:☕️焦糖鮮奶咖啡 $40,☕️榛子鮮奶咖啡 $40-整體嚟講,食物上無失望。只不過今次個位咁啱暗咗少少同埋要等位。另外入到去要連Wi-Fi先connect到,不過亦可以專心食飯~最後,記得等位唔係跟門口條隊排🤣係要入去問店員拎飛仔㗎。-

手撕豬窩夫三文治

焦糖香蕉千層酥

最後,記得等位唔係跟門口條隊排🤣係要入去問店員拎飛仔㗎。
手撕豬窩夫三文治