2022-11-08 2593 浏览
下午茶時段嚟到窩子♥️價錢好抵又可以享受到招牌窩夫同梳乎里🥰 真喺好Enjoy~☕Classic Irish coffee 呢杯喺聖誕特飲熱飲,裡面有Whiskey & Espresso 飲完有少少醉意暖笠笠🥰🍊藍橙檸檬湯力顏色超靚好有冬天感覺,味道唔會好甜,飲落好清爽☕黑糖焙茶鮮奶 $48招牌黑糖焙茶鮮奶,用上黑糖減低罪惡感,有隻松鼠仔拉花超可愛~🧇麻薯窩夫 紅豆蓉配綠茶雪糕 $64麻薯窩夫有2塊窩夫,而全份窩夫有4塊窩夫,窩夫有少少脆身而窩夫裡面全部都喺麻薯,口感超煙靭,呢個麻薯窩夫特別之處喺製作過程當中無用蛋🍳 夾埋綠茶雪糕同紅豆蓉超好食!配上小米通🍮雙重朱古力梳乎里鬆餅 $108梳乎里質感軟綿綿帶有空氣感🤩表面好多朱古力粉,仲有朱古力威化,仲可以淋上濃郁朱古力醬,味道唔會好甜,同朋友一齊食好開心🥰🍝是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒 $139辣道有10小辣🌶️ 食落帶點刺激又開胃,超大份嘅意粉!雞扒有2大塊肉質嫩滑,同朋友一齊當lunch食會好飽肚~
☕Classic Irish coffee
Classic Irish coffee
🍊藍橙檸檬湯力
顏色超靚好有冬天感覺,味道唔會好甜,飲落好清爽
☕黑糖焙茶鮮奶 $48
🧇麻薯窩夫 紅豆蓉配綠茶雪糕 $64
🍮雙重朱古力梳乎里鬆餅 $108
🍝是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒 $139
下午茶
Classic Irish coffee
  • 麻薯窩夫
2022-10-24 747 浏览
行過見好多人排隊就黎咗試下,但係幾失望下:(Menu選擇不多,意粉港式煮法,味道一般,waffle好唔香脆,雪糕唔係靚野,糖漿死甜。飲品好細杯,咖啡豆唔靚,完全無咖啡香or奶香,溫度又唔夠熱。總括細份,貴,唔好食,唔值咁多好評。店員hea 做無禮貌,掛住自己傾計。坐位唔好坐,坐後面啲位,冷氣機係咁滴水落張凳度,食完快快手走就算。埋單200幾per head,出去旺角,銅鑼灣食好過。no next time
行過見好多人排隊就黎咗試下,但係幾失望下:(
2022-10-23 593 浏览
見到咁多好評難得嚟新蒲崗就諗住試下叫咗綠茶紅豆麻薯窩夫感覺不是好吃的麻薯窩夫。。。。超級腍 零香脆 零蛋香得兩舊仔 70幾蚊性價比極低(普通waffle先會有完整4舊)入面舊麻薯正係感覺好漏之前食過台灣cafe個啲好食好多雪糕無乜特別糖漿 紅豆都極甜不推薦。另外叫咗杯latte佢比正常cafe細杯好多 唔抵飲同埋咖啡豆都唔香不過唔係主打咖啡嘅cafe叫做味道正常啦總而言之唔值咁多好評唔特別好食又CP值低。
見到咁多好評難得嚟新蒲崗就諗住試下
叫咗綠茶紅豆麻薯窩夫
感覺不是好吃的麻薯窩夫。。。。
超級腍 零香脆 零蛋香
得兩舊仔 70幾蚊性價比極低
(普通waffle先會有完整4舊)
入面舊麻薯正係感覺好漏

叫做味道正常啦
總而言之唔值咁多好評
唔特別好食又CP值低

2022-10-11 874 浏览
呢間隱藏喺新蒲崗的店,平時好多人排隊。今日經過,竟然喺中午食飯時間都人唔多,一定要入去試試。🥢八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 $109以為慢煮出嚟嘅豬軟骨啲肉會好嫩滑,好有期待,但非常之硬身同榎,唔通我對慢煮有誤解😂。不過啲醬汁溝飯喺好味嘅。🥢自家製喇沙汁炒扁意粉配虎蝦仁🦐 $129好有驚喜,賣相一流,蝦仁彈牙,扁意粉同濃郁嘅喇沙醬汁搭配非常出色,推薦🥢加蒜蓉炒意粉 $45意粉好硬,蒜蓉味濃,稍微幹身。🥢加慢煮口水雞扒 $45雞扒嫩滑,口水味唔濃,少辣,不過不失✨總括嚟講,一間好有特色嘅fusion店,雖然服務一般,但推薦。

🥢八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 $109
八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯

八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯

🥢自家製喇沙汁炒扁意粉配虎蝦仁🦐 $129

自家製喇沙汁炒扁意粉配虎蝦仁

🥢加蒜蓉炒意粉 $45
意粉好硬,蒜蓉味濃,稍微幹身。
蒜蓉炒意粉

🥢加慢煮口水雞扒 $45
雞扒嫩滑,口水味唔濃,少辣,不過不失
慢煮口水雞扒

自家製喇沙汁炒扁意粉配虎蝦仁
慢煮口水雞扒
𓏭 窩子 𓏭野菌松露油忌廉扁意粉 $94一入口很香松露的味道口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ意粉是有嚼勁的那種 份量不算多但有滿滿的菇類﹗(很愛吃菇)感覺意粉和菇類的比例接近一半 ʜᴀʜᴀ好吃 推薦 (〃´ڡ`〃) ɪᴄᴇᴅ ᴍᴏᴄʜᴀ $46杯子小小的有朱古力的甜味但沒有搶去咖啡的香味喜歡這比例﹗慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $102上碟時窩夫不是脆的配搭起酸甜的手撕豬整體是軟糯的口感還嚐到麵粉的味道 喜歡~他們家的酥皮薄餅也很吸引下次要試試(๑´ސު`๑) 窩子 ᴡᴏᴢɪ新蒲崗仁愛街36號地下 (逢星期二休息)
𓏭 窩子 𓏭

野菌松露油忌廉扁意粉 $94
一入口很香松露的味道
口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ
意粉是有嚼勁的那種 份量不算多
但有滿滿的菇類﹗(很愛吃菇)
感覺意粉和菇類的比例接近一半 ʜᴀʜᴀ
好吃 推薦 (〃´ڡ`〃)

ɪᴄᴇᴅ ᴍᴏᴄʜᴀ $46

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $102
上碟時窩夫不是脆的
配搭起酸甜的手撕豬
整體是軟糯的口感
還嚐到麵粉的味道 喜歡~

他們家的酥皮薄餅也很吸引
下次要試試(๑´ސު`๑)

窩子 ᴡᴏᴢɪ
新蒲崗仁愛街36號地下 (逢星期二休息)
野菌松露油忌廉扁意粉
慢煮手撕豬腩窩夫三文治
野菌松露油忌廉扁意粉
慢煮手撕豬腩窩夫三文治
2022-09-30 618 浏览
平日下午嚟到想食個early dinner,發現原來平日2:30-6:00 有下午茶😳 想食甜品嘅我就忍唔住叫咗兩個tea set,當係個豐盛嘅dinner🙊⭐️輕型窩夫(焦糖香蕉)($64)❤️ 9.0 果然嚟窩子就要食甜品!!! 窩夫本身外表薄脆,仲有好重蛋香!! 就咁配oreo碎碎同忌廉已經好好食💕 配埋焦糖雪糕同埋焦糖香蕉就更加唔使講,呢個不敗嘅組合點會唔好食❤️⭐️蒜香虎蝦仁炒蛋拖鞋包($78)❤️8.5本身對呢份鹹食冇咩期望,但食完真係忍唔住俾高分佢😳 拖鞋包烘到外脆內軟,上面塗滿牛油,再加上超級滑嘅炒蛋同埋蒜香蝦仁,唔算好heavy但好惹味👍🏻 特別係啲蒜香味同牛油味,真係好加分🤤

⭐️輕型窩夫(焦糖香蕉)($64)❤️ 9.0

⭐️蒜香虎蝦仁炒蛋拖鞋包($78)❤️8.5
  • 焦糖香蕉窩夫
究竟有邊間café去到夜晚八半仲要等位🎟 啲食物係有幾吸引?🧐 仲要唔近地鐵站都仲有咁多人朝聖🙌🏻 既然連friend食過都讚 我又去試吓先🤪🥢slow cook saliva chicken waffle sandwich🧇 ($109)相當有驚喜嘅主食✨ 單係窩夫已經好有誠意 小小脆~ 絕對唔係海馬牌床褥嘅冧啤啤質地🙈 雞扒嫩滑 而且調味拿捏得啱啱好🔥 完全唔鹹 微辣就個個都食到 另外仲有辣醬可以疊加~ 仲有椰菜沙律 整體嘅感覺好fresh🌱 份量較大可以同friend share🫶🏻🥢homemade laksa linguine w/ tiger prawn 🦐 ($129)喇沙汁非常惹味 怕辣嘅人一定食到😗 虎蝦巧彈牙添 另外都落咗唔少紅青椒同埋洋蔥絲🧅 令成個意粉更加香口!! 我鍾意🥰另外小編📜都有做去café嘅指定動作 就係嗌杯dirty☕️ ($44) 不過嗰日晏晝瞓到懵咗 上左枱成5分鐘先知嘢飲已經嚟咗😴 espresso已經同奶撈埋晒一齊🫠 所以都冇得點comment啦🥵overall: 除咗間餐廳啲位比較窄之外 其他嘢真係冇得彈🥳 食物質素真係值得讚 而且份量係男仔

overall: 除咗間餐廳啲位比較窄之外 其他嘢真係冇得彈🥳 食物質素真係值得讚 而且份量係男仔都夠食😼 下次希望購大胃試埋甜品!!🥞 會二訪㗎 未來見😻
dirty  ☕️
2022-09-28
dirty  ☕️
呢間見網上勁多人推介,趁中秋節放假有時間就去試下😎因為平日冇咩機會去新蒲崗個邊😂😂😂(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌘慢煮牛面頰肉配意粉($169)其實本身等緊位時係想食手工Pizza多啲,但入到去佢就話賣曬🥹🥹咁見呢個都好多人推薦就叫黎試下❤️上到枱第一眼係覺得有啲細碗既,但食食下就知睇野唔可以睇表面🧐啲牛面頰肉食極都仲有,起碼都7-8大舊🤣🤣一食落口入口即溶,食完一舊想再繼續食,不過個人覺得個汁稍為甜左啲啲,食完會有少少痰上頸😂😂另外仲配左一兜意粉,不過覺得質地稍硬,不過不失,如果你唔係追求飽肚的話,建議配法包好食啲🤣🤣❤️蒜蓉法包(+$45)牛面頰肉跟餐叫左個意粉,因為驚配法包唔夠飽,所以另外加一個法包😂點算,打打下都覺得我地成日叫好多野食😂😂法包上枱都好香蒜蓉味,不過佢上先過個牛面頰肉,等左一陣凍左啲蒜蓉味冇咁出,但個仲包都夠脆,點埋呢牛面頰肉汁咁食就好正,個人覺得好食過淨食蒜蓉包🙈😂口水雞排($45)因為預左要叫個窩夫食,所以就冇叫到2個主菜,剩係加左法包同呢個口水雞排,呢個都有啲驚喜嫁😍一黎上枱都幾大份,二黎調味都幾好食😎唔點個醬都有好濃既孜然味,點左個醬又係另一番

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌘
慢煮牛面頰肉配意粉($169)
慢煮牛臉頰肉配扁意粉

蒜蓉法包(+$45)
蒜蓉法包

口水雞排($45)
因為預左要叫個窩夫食,所以就冇叫到2個主菜,剩係加左法包同呢個口水雞排,呢個都有啲驚喜嫁😍一黎上枱都幾大份,二黎調味都幾好食😎唔點個醬都有好濃既孜然味,點左個醬又係另一番風味🤣應該都算係隱藏menu,因為我估都好少人會特別追加呢個😂😂
口水雞扒

Latte($40)
通常cafe只提供水,所以我地都慣性叫一杯咖啡飲下😂呢到既咖啡係合格既,溫度適中,亦都唔會燶咗,算係唔錯🥰🥰
Latte

焦糖香蕉窩夫配雲呢拿雪糕($92)
每隔一排就會想食窩夫🧇,但好多時都好難遇到好食又抵食😂😂黎到窩子見到好多人都一定會叫一份窩夫,不過觀察到好多人都叫咸既窩夫,我個人就覺得窩夫甜食最開心🤫😍叫個最basic既焦糖香蕉點都唔會錯🤗可以一開始落左單,食到差唔多再叫佢起菜,上枱熱辣辣,而家勁大份,2個人都分分鐘食唔曬,今次醒目叫左一個主菜再加甜品岩岩好品會眼闊肚窄😂望落可能覺得冇咩特別,但窩夫切開鬆脆,食落煙韌,超級好味😋將焦糖香蕉🍌雪糕🍦同cream,全部野配埋再一啖食落口既感覺真係一個字「正」👍🏻👍🏻
焦糖香蕉窩夫配雲呢拿雪糕

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
老實講個牛面頰肉價錢上真係比較進取,份量雖然多,但如果價錢平番少少會再合理啲啲🙈🙈🙈其他飲品同窩夫就同大部分既cafe差不多,不過呢到勝在份量取勝,唔會話係食完都唔飽個種😂😂

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑
新蒲崗一帶其實我地真係好少去,最多都係去享樂烘焙買麵包😂😂今次佢呢個位係係越秀廣場同mikiki附近,交通真係唔算話特別方便🙈🤫特地本身想泊咪錶,但等左一陣麵冇位,轉番入去Mikiki停車場就即刻見到有位🥹🥹講開mikiki原來又係新鴻基,所以又可以用積分泊車,但商場就真係冇咩野行😂

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
入面既裝修麵幾特別,好多裝飾,而且啲枱櫈張張麵有啲唔同,有種凌亂美,有時佢2個人會比係坐2人枱,有時又會坐4人枱,有啲古怪🫣🫣我地就同隔離2個人搭枱,最好笑係隔離姨姨嫌佢張學生枱太硬唔舒服,店員又即刻搵到另一張軟啲既比佢坐😂😂不過我地當日去keep住好多人排隊🙈等左都20-30分鐘,記得要預番啲時間呀🤫

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
呢間cafe我覺得都算係幾有特色,唔會好似話出面好多唔係all day breakfast就黑松露意粉,起碼有pizza或者其他主菜叫下,窩夫甜品黎講又好多選擇,所以都會推介比大家😎不過係地點上真係唔算話好方便,同埋預番假日等位都耐同比較熱,平日去可能會舒服啲呢😌😌
午餐
慢煮牛臉頰肉配扁意粉
蒜蓉法包
口水雞扒
Latte
焦糖香蕉窩夫配雲呢拿雪糕
Intro: 雖然新蒲崗地理位置算係偏僻,但就有好多小店值得我地去幫襯,今次就去左好出名嘅cafe,主打鹹甜食同各類主食! ___________________🍽 慢煮手絲豬窩夫三文治 ⭐️8.5/10💰 102✍🏻 窩夫大舊而蛋香味好出,第一口咬係脆口✍🏻 手絲豬厚到似漢堡扒咁,味道偏鹹重口味✍🏻 加上芝士冇得輸,係好嘅配搭🍽 焦糖香蕉配雲呢拿雪糕-法式千層酥 ⭐️9/10💰 74✍🏻 食得出係靚嘅雪糕,但會溶要快d食!✍🏻 千層酥夾住滿滿嘅吉士醬同焦糖香蕉,口感一層層,甜到好滿足✍🏻 要夾住千層酥同雪糕食,另一種口感🍽 自家制喇沙汁炒扁意粉配虎假仁 ⭐️8/10💰 129✍🏻 虎蝦夠大隻,肉厚雪味唔出✍🏻 用喇沙汁炒過嘅意粉帶點辣仲好香口✍🏻 扁意粉做到掛汁效果___________________🏠 窩子📍 新蒲崗仁愛街36號地下⭐️ 9/10 (cafe)___________________
🍽 慢煮手絲豬窩夫三文治 ⭐️8.5/10
💰 102
✍🏻 窩夫大舊而蛋香味好出,第一口咬係脆口
✍🏻 手絲豬厚到似漢堡扒咁,味道偏鹹重口味
✍🏻 加上芝士冇得輸,係好嘅配搭

🍽 焦糖香蕉配雲呢拿雪糕-法式千層酥 ⭐️9/10
💰 74
✍🏻 食得出係靚嘅雪糕,但會溶要快d食!
✍🏻 要夾住千層酥同雪糕食,另一種口感

🍽 自家制喇沙汁炒扁意粉配虎假仁 ⭐️8/10
💰 129
✍🏻 虎蝦夠大隻,肉厚雪味唔出
✍🏻 用喇沙汁炒過嘅意粉帶點辣仲好香口
✍🏻 扁意粉做到掛汁效果
🏠 窩子
📍 新蒲崗仁愛街36號地下
⭐️ 9/10 (cafe)
2022-09-11 425 浏览
一入門口,無人理我!足足企咗5分鐘,眼見只有一個女侍應不停在忙落單、執碗… 我企到咁上下,原來企我前面在篤手機的一個女子都係喺度做嘅…我仲以為係客在等位🤯帶我入座的女侍應行到中途又問我do咗安心出行和針卡未,我話門口只有安心出行個碼喎⋯⋯女侍應又即刻走返出去門口,搵部電話來掃我個針卡碼⋯⋯真係吹脹😝落單叫咗杯泡沫咖啡,好快就送到我面前,飲第一啖,係暖嘅;接近冷🥲之後再order一份Tiramisu Soufflé Pancake 嘩!頂佢!足足等咗二十分鐘有多⋯⋯當時全間餐廳只有三枱客!真係癲!我叫個侍應諗住問佢係咪漏單,佢夠膽死拎張單來,以為我叫埋單🤣呢間死人嘢真係堅離地,冇下次!
Cappuccino

Tiramisu  Soufflé    Pancake
2022-09-11
2022-09-09 303 浏览
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡想試窩子好耐了✨果然食物嘅質素好高 而且多元化 主食同甜品都好優秀呀😭🫶🏻 上次八號風球食唔到 今日平日下午嚟 唔需要等位~ 但都坐滿人呀 weekend嚟要預早啲啲搵位喔 .ᐟ.ᐟ 推介🙋🏻‍♀️⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 意大利芝士忌廉梳乎里鬆餅 $105 (4.5/5)窩子嘅soufflé pancake比較濕潤 空氣感十足☁️ 配埋入面嘅cream同脆脆 口感剛剛好🥞而且蛋味同樣十足🥚pancake上面嘅tiramisu cream好軟滑 .ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治 $99 (4.7/5)初時一見到呢個combination都少懷疑係咪真係夾㗎😤答案係:好夾 .ᐟ.ᐟ 手撕豬腩豬十分入味 個窩夫亦好重蛋味 唔會太甜 所以兩樣野夾埋毫無違和感 超美味💘而且豬腩豬同窩夫中間有片生菜同蕃茄隔住 🧇窩夫就冇比啲豬肉汁浸淋嘞 .ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶📍 窩子 (新蒲崗)新蒲崗仁愛街36號地下#香港美食 #新蒲崗美食 #hkfood
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

📍 窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地下

#香港美食 #新蒲崗美食 #hkfood
2022-08-31 333 浏览
黑糖焙茶鮮奶黑糖焙茶鮮奶,焙茶味超濃,聽估名有黑糖以為會好甜,但係唔會,而且仲會有淡淡的黑糖味,好香😋成個飲品勁夾,如果杯野飲可以加埋珍珠落去就更加好,成件事會更加加分更吸引紫薯窩夫🧇窩夫底都係原味窩夫🧇,本身以為個窩夫都會係紫薯味😅原來淨係有堆紫薯係隔離,個紫薯食落唔似加左糖落去,感覺幾好!🤩重點係個窩夫勁正!外脆內軟,真係係食過最好食的窩夫黎!😍蛋味都濃,好香!🤤窩子 (新蒲崗)新蒲崗仁愛街36號地下

紫薯窩夫🧇

窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地下
位於新蒲崗既窩子門前經常出現人龍,呢度係我疫情期間經常叫外賣既地方😌 我記得第一次食呢度既pizza 既感覺係痴線嫁!咁多醬同料既🙈😳 每啖都爆多千島醬同材料,加埋酥皮底,熱辣辣,價錢實惠認真無得輸😌推介程度💗💗💗💗💗今次第一次堂食,一定要試下外賣唔俾叫既甜waffle🤪 食waffle 我通常揀朱古力香蕉或紅豆抹茶味😋 今次order既係…足料份量大,唔錯🤭 窩子係區內人氣店,晚市時間walk in既話記得早點黎,否則一位難求呀🤗

推介程度💗💗💗💗💗

足料份量大,唔錯🤭

2022-08-26 301 浏览
平時好少去新蒲崗食飯,但上網一search新蒲崗有咩好食,窩子一定係名列前茅🤔於是去試一試,果然名不虛傳😎😎1️⃣慢煮牛面頰肉配扁意粉($159)慢煮牛面頰真係煮得好淋😋又好入味,份量都非常足夠🤩兩個人食都可以食到好多塊牛肉😍而意粉係另外上嘅,預先炒到好香同調咗味,乾身嘅意粉配上牛面頰個汁一齊食非常之夾💓2️⃣栗子蓉配蜜糖脆脆麻薯窩夫($66)必食推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻本身以為有栗子蓉就無雪糕,但上到枱時見到有一球栗子用咗一球雪糕覺得好滿足🤩麻薯夾住喺窩夫裏面非常有驚喜又有趣味嘅口感😋麻薯雖然夾咗係窩夫內面,但依然保存到煙煙韌韌嘅口感,配上脆脆即係椰子乾,口感再即時提升咗🤤如果唔怕甜落來蜜糖就更有風味😚3️⃣青葱歲月好清新嘅一杯特飲🌱好明顯飲得出青瓜同青檸嘅味道,如果覺得甜品幾甜,推介呢杯~清爽特飲😎📍總結:絕對會再次幫襯!見到食評有好多款都推介,覺得試多幾多次都可以再嚟👍🏻👍🏻唯一可惜係知道午市時間會好多人排隊🥴建議可以早啲嚟就12點到啦🤣

1️⃣慢煮牛面頰肉配扁意粉($159)

2️⃣栗子蓉配蜜糖脆脆麻薯窩夫($66)

3️⃣青葱歲月

📍總結:
慢煮牛面頰肉配扁意粉
栗子蓉配蜜糖脆脆麻薯窩夫
2022-06-25
慢煮牛面頰肉配扁意粉
栗子蓉配蜜糖脆脆麻薯窩夫
2022-08-26 185 浏览
( ͒ ु•·̫• ू ͒) ♡新蒲崗好像有很多黃店💛這次去的小店就是有不少人也推薦過的~◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦栗子忌廉配蜜糖脆脆雪糕($88)我的吃法是把所有配料全放在窩夫上,所有配料和窩夫都很配合 窩夫外皮脆脆的 但裏面很鬆軟 一口接一口的 有幸福的感覺♡超邪惡鹹蛋黃芝士酥皮薄餅($148)由於薄餅的外皮是由酥皮做的 因此非常鬆脆可口~ 但是餡料鹹蛋黃和芝士的味道好像不太能融合 如果把薄餅分開每一部份吃是好吃的 但是一起吃就像不太夾 (´;︵;`)◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦窩子 Wo Zi⚲新蒲崗仁愛街36號地下味道:☆☆☆.5/5價錢:☆☆☆/5回頭率:☆☆☆/5
( ͒ ु•·̫• ू ͒) ♡
新蒲崗好像有很多黃店💛
這次去的小店
就是有不少人也推薦過的~
栗子忌廉配蜜糖脆脆雪糕($88)

超邪惡鹹蛋黃芝士酥皮薄餅($148)

窩子 Wo Zi
⚲新蒲崗仁愛街36號地下