今日去平時好少去嘅地區,原來新蒲崗都有好多美食。好姊妹生日,一於同佢去新蒲崗「窩子」回顧下童年嘅懷舊家品及玩具,啱曬鐘意打卡嘅朋友仔。慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115賣相吸引,窩夫份量大而且香脆,經過慢煮豬腩肉,肉質鮮嫩,手撕豬腩肉調味剛好,面層鋪上芝士,更加美味。香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152帶子煎到金黃色,每粒都飽滿,爽口彈牙,用椰子雞湯煮嘅意大利飯有淡淡嘅椰子香味,甜甜地,味道更加豐富。焦糖香蕉配雲呢拿雪糕-法式千層酥$78超級鬆脆千層酥,配上香甜嘅香蕉和雲呢拿雪糕,面層灑上朱古力粉,然後淋上焦糖,多重口感。熱情果手搖冰茶 $46有熱情果嘅香味,酸酸甜甜,飲落清新又開胃。凍鮮奶咖啡 $46咖啡味道香濃,加咗鮮奶更幼滑,咖啡水準也不錯👍每位服務員都有禮貌和笑容,讓客人感覺舒服👍地方雖然唔大,但係乾淨企理,坐得好舒服。📍窩子新蒲崗仁愛街36號地舖

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152

焦糖香蕉配雲呢拿雪糕-法式千層酥$78

熱情果手搖冰茶 $46
有熱情果嘅香味,酸酸甜甜,飲落清新又開胃。

凍鮮奶咖啡 $46
咖啡味道香濃,加咗鮮奶更幼滑,咖啡水準也不錯👍

每位服務員都有禮貌和笑容,讓客人感覺舒服👍
地方雖然唔大,但係乾淨企理,坐得好舒服。

📍窩子
新蒲崗仁愛街36號地舖

• 香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯
2024-04-30 441 浏览
上兩個禮拜試咗heysonuts覺得驚豔, 今日又咁啱行開新蒲崗呢頭見到姊妹店窩子, 咁有緣就走咗入去食啦💛 Menu同姊姊店完全唔同, 除咗waffle都係賣點之外🧇 不過呢度有鹹waffle當mains, 咁甜品就試另一款啦 (到底有幾多個胃🤰)見到個 #增肌減脂 choice即刻要嗌! 但估唔到意大利烘蛋份量激大, 用鑄鐵鍋裝住成個pizza咁大, 切到6大件蛋餅🍳配料可以揀雞/豬/蝦,🦐我地揀咗蝦係有超多大隻爽脆無殼蝦仁, 每件蛋餅都有兩三隻蝦真係超慷慨鬆軟蛋餅入面仲有好多菠菜同車厘茄, 飽肚又健康🥬Pasta方面就有fusion choice🌶️是拉差番茄扁意粉辣得幾過癮🍝口水雞扒夠哂惹味, 慢煮埋肉嫩皮脆🐥Pulled pork三文治亦唔係輕食份量, 四格全份waffle放上堆到成座山咁高嘅肉🐷, 仲要好juicy, 加埋豐富配料🧀🍅🥬, 係厚到合唔埋嘅sandwichwaffle新鮮整好真係好鬆軟又唔soggy, 熱辣辣仲要好有蛋香🥚, 唔怪得知係呢度嘅皇牌🧇呢度嘅甜品都好多選擇, 有d sad今日無madeleine. 由於唔想重覆waffle就揀咗mille feuil
(到底有幾多個胃🤰)

意大利烘蛋

鬆軟蛋餅入面仲有好多菠菜同車厘茄, 飽肚又健康🥬

Pasta方面就有fusion choice

🌶️是拉差番茄扁意粉辣得幾過癮🍝
是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒

口水雞扒夠哂惹味, 慢煮埋肉嫩皮脆🐥

慢煮手撕豬腩窩夫三文治

呢度嘅甜品都好多選擇, 有d sad今日無madeleine. 由於唔想重覆waffle就揀咗mille feuille. 原來係咁酥脆鬆化, 酥皮真係有好多層但唔會覺得有太多牛油嘅油膩感🧈. 味道就靠富雲呢拿香氣嘅吉士醬, 非常濃稠.
法式千層酥-焦糖香蕉配雲呢拿雪糕

香蕉上面嘅焦糖脆面整得好好, 口感complex. 加埋雲呢拿雪糕同埋灑上朱古力粉嘅whipped cream, 配料真係豐富.
法式千層酥-焦糖香蕉配雲呢拿雪糕

值得一讚係店員非常有禮同以客人為先, 好似我地眼闊肚窄, 佢地甚至有offer比我地打包走個甜品, 就算有雪糕, 包裝都好neat and tidy
不過最後真係太好食嘅關係, 我地爆seed清碟
淨返兩件蛋餅唔想浪費, 就用自備盒裝走 (而家出街食野都好講究環保餐具了

平日夜晚呢度播住啱年代嘅台灣歌, 坐住少少懷舊校園風嘅枱櫈, 加埋d年代感滿滿嘅貼牆poster, 新蒲崗一角真係幾cozy

絕對係回頭之店, 餐牌上仲有好多特別野如大阪燒filo pastry pizza同埋madeleine想試. 記住預先訂位會更穩陣, 同埋大概9點就會last order了.
  • 慢煮口水雞扒
多年前在新蒲崗工作時,已經不時與同事幫襯是日再臨,感歎店家掌控食物味道方面,確是做得不錯!而且又試了新款甜品,也是令我和朋友回味➽慢煮手撕豬腩窩夫三文治 HK$115想像中以為是會有比較肥的肉但基本都是瘦的肉製成這份三文治雖然都是瘦的肉,但是用上慢煮的方法肉質一點也不韌很好咬!味道也剛剛好把一些腩肉絲放上窩夫吃很夾因為肉都帶濃濃的汁配上乾身的窩夫吃,很配!窩夫是即叫即製脆、蛋味香濃很欣賞!不過肉量真的超多,而且窩夫是4大件與朋友食了很久才能完成建議是3-4個人分享最開心➽香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152 整個是creamy 的一個口感但不會太膩而且加了檸檬葉,入口會刺激些味蕾煎帶子的火喉控制到不會過份收縮、而外層帶微焦好食➽焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥 Caramel Banana $78店家的甜品非常出名坐我地隔離枱既兩名食客都是叫了兩個甜品雖然他們的窩夫非常出名但是主食叫了一款帶窩夫的,那唯有選些其他做甜品吧也沒有失望!法式千層酥也是即叫即做脆到不得了!香蕉上加了脆、甜的焦糖然後再加上雪糕、曲奇cream每樣聚在一起再放入口,真係配合得好好食完整個幸福感up~~~
多年前在新蒲崗工作時,已經不時與同事幫襯
是日再臨,感歎店家掌控食物味道方面,確是做得不錯!
而且又試了新款甜品,也是令我和朋友回味
➽慢煮手撕豬腩窩夫三文治

HK$115

想像中以為是會有比較肥的肉
但基本都是瘦的肉製成這份三文治
雖然都是瘦的肉,但是用上慢煮的方法
肉質一點也不韌
很好咬!
味道也剛剛好

把一些腩肉絲放上窩夫吃很夾
因為肉都帶濃濃的汁
配上乾身的窩夫吃,很配!

窩夫是即叫即製

建議是3-4個人分享最開心
➽香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152

整個是creamy 的一個口感
但不會太膩
而且加了檸檬葉,入口會刺激些味蕾

煎帶子的火喉控制到
不會過份收縮、而外層帶微焦
好食
➽焦糖香蕉配雲呢拿雪糕法式千層酥

Caramel Banana $78

店家的甜品非常出名
坐我地隔離枱既兩名食客都是叫了兩個甜品

雖然他們的窩夫非常出名
但是主食叫了一款帶窩夫的,那唯有選些其他做甜品
也沒有失望!

法式千層酥也是即叫即做
脆到不得了!
香蕉上加了脆、甜的焦糖
然後再加上雪糕、曲奇cream
每樣聚在一起再放入口,真係配合得好好
食完整個幸福感up~~~

食過窩夫的人滿足了,真的可以叫這款千層酥一試
又是一絕!
➽熱情果手搖冰茶$46
這個沒有熱情果的酸度
甜度也是適中
值得一飲的一款
➽抹茶鮮奶 $44

抹茶味濃
飲落細滑的,幾creamy 口感
同埋好欣賞佢個杯同碟襯埋色

可惜是日沒有叫他們的豬軟骨,我記得味道是很入味、肉質軟淋
這晚後知道店家的品質如貫地好,令我再想回味這道菜
要約定朋友短時間再來吧!
2024-03-17
呢間Cafe出名食窩夫,之前外賣過一次,覺得都幾好食!今次堂食,食物味道有驚喜😍 鹹食甜食都好好味!值得encore👍🏻 雖然位置唔算方便,但食物高質,值得嚟試試~Cafe嘅裝潢係行香港懷舊風,有好多兒時嘅玩具同海報,整體感覺幾温馨窩心❤️ Menu選擇都幾多,樣樣都想食😋🔸意大利烘蛋(蝦) $129好好食!鍾意食蛋一定要叫!原Pan上熱辣辣,香噴噴,份量又多!烘蛋都幾好厚身,蛋香十足😋 蝦仁🍤中size,都幾彈牙,但蝦味唔算好出~ 材料仲有菜、蕃茄等,調味適中,認真好食!兩個人share會有啲多,但好味所以都食晒😂🔸慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115呢個鹹窩夫🧇都好好食!手撕豬一絲絲,煮得軟腍又保留到口感,而且好入味🤤 面頭仲加咗燒香嘅芝士,更加惹味!窩夫軟熟有蛋香,淨食會比較淡味,加咗手撕豬一齊食就啱啱好啦!仲有生菜同蕃茄,減少油膩感~ 必食推介!🔸椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅 $98呢度有好多款甜品,心大心細下揀咗呢款幾特別嘅pancake~ 有2件梳乎厘pancake,非常軟綿綿,蛋香唔錯~ pancake上面係椰漿,好在唔係太甜,面頭有啲陳皮,甜甜鹹鹹幾特別!紅豆冰有4粒,好可愛😍

🔸意大利烘蛋(蝦) $129

🔸慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅
🔸椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅 $98
呢度有好多款甜品,心大心細下揀咗呢款幾特別嘅pancake~ 有2件梳乎厘pancake,非常軟綿綿,蛋香唔錯~ pancake上面係椰漿,好在唔係太甜,面頭有啲陳皮,甜甜鹹鹹幾特別!紅豆冰有4粒,好可愛😍 有啲似食紅豆雪條咁,好香紅豆味,幾清甜!

🔸白桃手搖冰茶 $46
🔸凍黑糖焙茶鮮奶 $48
飲品選擇都唔少~ 白桃冰茶好清新又唔甜!黑糖焙茶鮮奶幾香甜,甜度適中唔會過甜,有黑糖同焙茶香,唔錯!
椰漿陳皮紅豆冰梳乎厘鬆餅
  • 黑糖焙茶鮮奶
2024-03-06 518 浏览
新蒲崗超紅cafe | 窩子 窩子應該係新蒲崗最旺嘅cafe! 無論咩時候去都係見到大排長龍,我星期日夜晚去都等咗10分鐘左右先入座,就知道佢係幾咁好食啦😍🍽️人均:$200🕰️時間:週末晚市多莓果茶 $46熱情果手搖冰茶 $46香蕉朱古力咖啡 $62飲品全部都好讚,最欣賞果茶系列!慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172牛面頰好juicy,個汁都好好味,配意粉一流。慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $129Salad bowl 好味,雞扒滿滿protein! 八小時慢煮蒲字醬油豬軟骨飯 $118豬軟骨好霖,醬油汁好香!平時少食飯嘅我都食咗好多😗全份窩夫🧇自家製檸檬吉士配伯爵茶牛油$98全餐飯嘅重點!窩子名物當然係食佢哋嘅窩夫啦,又大份,又唔會死甜,超級好味道😋Bible rating: 9/10📍 窩子 (新蒲崗)新蒲崗仁愛街36號地舖#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #foodiehkig #foodiehkig #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #新蒲崗好去處 #
新蒲崗超紅cafe | 窩子

🍽️人均:$200
🕰️時間:週末晚市

多莓果茶 $46
香蕉朱古力咖啡 $62
飲品全部都好讚,最欣賞果茶系列!

慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172
牛面頰好juicy,個汁都好好味,配意粉一流。

慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $129
Salad bowl 好味,雞扒滿滿protein!

八小時慢煮蒲字醬油豬軟骨飯 $118
豬軟骨好霖,醬油汁好香!平時少食飯嘅我都食咗好多😗

全份窩夫🧇自家製檸檬吉士配伯爵茶牛油$98

Bible rating: 9/10

📍 窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #foodiehkig #foodiehkig #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #新蒲崗好去處 #新蒲崗 #Sanpokong #窩子 #cafe #wozi #香港 #hongkong #新蒲崗餐廳 #新蒲崗美食 #九龍城 #甜品
慢煮牛面頰肉配扁意粉
慢煮口水雞扒凱撒沙律碗
自家製檸檬吉士配伯爵茶牛油
多莓果茶
  • 八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯
✨慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115第一次食鹹窩夫表示好新奇🧇窩夫外香脆內鬆軟,配上手撕豬腩酸甜,估唔到又幾夾,仲有兩片燒過嘅芝士,非常邪惡🤤💯✨意大利烘蛋 $129份量驚人🫨目測有10隻蛋,好似一個6吋pizza咁大,而且好厚身🫨 拱蛋蓬鬆軟嫩,配料可以選雞/豬/蝦,我哋揀咗蝦,每一啖蛋都食到蝦仁,彈牙爽口,仲有菠菜車厘茄等等配料☺️本身睇相怕油膩,點知都幾清爽😊一啲都唔油膩✨慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172牛面頰肉質非常軟嫩,入口超柔軟。醬汁非常香濃,有陣紅酒香味,牛肉經過慢煮非常入味🤤值得一讚係扁意粉用蒜蓉去炒,一啲都唔求其✨ 三重朱古力配朱古力雪糕麻糬窩夫 $82果然係三重朱古力🍫朱古力味超濃郁,有大量朱古力碎、迷你朱古力蛋卷、朱古力雪糕、朱古力醬,朱古力控一定要試!超鍾意麻糬窩夫嘅口感,外脆內煙靭👅好滿足✨Matcha Latte $44抹茶味夠濃郁,同奶味個比例啱啱好🍵
✨慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115

✨意大利烘蛋 $129

✨慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172

✨ 三重朱古力配朱古力雪糕麻糬窩夫 $82

✨Matcha Latte $44
抹茶味夠濃郁,同奶味個比例啱啱好🍵

5天前 0 浏览
Wozi隱藏在新蒲崗仁愛街的角落,如果不是從open rice看到它甘受歡迎,真是會漏食這間甘有特色的西式餐廳!意大利忌廉芝士梳乎里鬆餅梳乎里鬆餅上邊撒了薄脆蛋卷酥碎碎和咖啡粉,空氣感十足輕輕一按QQ彈彈,蓬鬆跳動好誘人,輕輕一勺,濃郁綿密的芝士忌廉會溢出,泛著誘人的光澤,濃郁柔滑在舌尖融化開來,配有咖啡,淋上去更加香醇,令人久久不能忘懷! 慢煮手撕豬腩窩夫三文治兩片窩夫似三文治夾住厚厚的豬腩,豬腩經過耐心慢煮,肉質軟嫩,手撕條條入味更足,風味濃郁而不膩,肉質細嫩而不乾柴,一啖吃下去即有窩夫又有手撕豬腩,鹹香無比!焦糖香蕉配雲泥拿雪糕整份窩夫香蕉濕潤軟糯,截面淋上焦糖增加了酥脆甜美,細膩濃郁的雪糕入口即溶,仲有四片鬆軟窩夫夠嗮份量!薄撐窩夫配虎蝦薄撐就是薄薄軟軟的窩夫封住鮮嫩的虎蝦、香腸片和蔬菜,虎蝦的鮮甜味、香腸的脆香、蔬菜的清爽與窩夫的香軟融合無間,相互映襯,互相提升。一口咬落非常滋味!

意大利忌廉芝士梳乎里鬆餅

焦糖香蕉配雲泥拿雪糕整份窩夫

薄撐窩夫配虎蝦

2024-05-29 0 浏览
🍊 餐廳名稱:窩子 (新蒲崗)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$250+———————————————————新蒲崗呢間人氣cafe真係成日都聽人講,知道佢哋有好多特色菜式,今次終於有機會可以食到。意大利烘蛋(蝦) 💰129用左熱騰騰嘅鑄鐵鍋上枱,令到成個烘蛋係受熱均勻嘅底下烘熟佢。非常大份,每塊嘅用料都好多,蝦平均都成2-3隻。邊邊位仲有少少脆脆地,好惹味。是拉差醬蒜香蕃茄意粉配慢煮口水雞扒💰146口水雞扒都幾嫩,味道上真係平時口水雞嘅味。是拉差醬蒜香蕃茄意粉酸酸地好開胃。慢煮手撕豬腩窩夫三文治💰115知道佢地嘅窩夫都係人氣之選,估唔到仲可以當三文治咁。窩夫即叫即整,外脆內軟帶少少甜味。手撕堆到成座山咁,有肥有瘦咁,用左慢煮方法所以減少左肉韌嘅口感,整體好抵食,一定要叫!熱情果梳打💰46🗺️ 新蒲崗仁愛街36號地舖 🔍#Flavorfortday新蒲崗🚆 鑽石山站A出口,步行約15分鐘
🍊 餐廳名稱:窩子 (新蒲崗)🐝

🗺️ 新蒲崗仁愛街36號地舖
🔍#Flavorfortday新蒲崗
🚆 鑽石山站A出口,步行約15分鐘
2024-05-27 0 浏览
一講起新蒲崗就會諗起窩子🤭今次約埋朋友一齊食,舖頭地方唔算大,裝修偏向懷舊風🔸慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治🧇窩夫通常都係甜食,但尼到特別少少有咸食,今次揀左最受歡迎既慢煮手撕豬腩肉,窩夫好有份量,🐽豬腩肉唔會好肥,窩夫外脆內軟,蛋香味十足,加埋蕃茄同生菜平衡返🔸香煎牛油帶子自家製椰子雞湯意大利飯帶子兩邊煎到金黃色,意大利飯軟硬適中🥥椰子雞湯代替左忌廉,椰汁味香濃,同樣做到creamy既感覺,仲要無咁膩😋🔸野菌松露油忌廉扁意粉賣相平平無其,但食落松露同🧄蒜味好香,意粉軟硬適中,野菌既份亦都好多🔸Mocha暫時飲過最好飲既Mocha,朱古力味同咖啡味兩者好平均,質感純厚,入口順滑🔸Matcha Latte 🍵搽茶同牛奶比較岩岩好,搽茶味香濃

🔸慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治

🔸香煎牛油帶子自家製椰子雞湯意大利飯

🔸野菌松露油忌廉扁意粉

🔸Mocha

🔸Matcha Latte
🍵搽茶同牛奶比較岩岩好,搽茶味香濃
用餐时段
勇闖新蒲崗之旅 是說我第一次踏足新蒲崗 陌生又新奇 ~ ᴀɪʀsɪᴅᴇ 的天橋連接 ᴍɪᴋɪᴋɪ 出商場就到達新蒲崗原來很方便這次相約友人到區內有名的窩夫餐廳「窩子」來安可上次友人吃不到的名物以綠色為主調的裝潢 帶著不少懷舊復古元素充滿特色的桌椅 整體都滲透著港式餐廳味道餐點以招牌鹹甜窩夫佔大幅版面還有意粉 沙律 薄餅等選擇大部分餐點都在百元上下 性價比很高𓋪 慢煮手撕豬腩窩夫三文治上次友人到訪但售罄的名物 這次吃上了份量驚人的大 窩夫外脆內軟又富濃濃蛋香手撕豬腩再堆起一個山丘 用慢煮的方式烹煮肉質 ᴊᴜɪᴄʏ 一點也不乾身鹹食 ᴡᴀғғʟᴇ 原來也很好吃𓋪 假日早餐雖然是說假日早餐 但平日晚餐也能點玫瑰花形的三文魚 帶點果肉的吐司 穀物滿滿的乳酪是道誠意滿滿的 ᴀᴅʙ 𓎾 野菌松露油忌廉扁意粉香氣十足的意粉 質感ᴄʀᴇᴀᴍʏ 滑滑的而且大量爽口雜菌 口感很豐富看起來小小一碟 其實份量超多價錢還不過百 太經濟實惠了𓎾 蘋果汁𓎾 ʟᴀᴛᴛᴇ咖啡很有水準 不過個人比較喜歡淡一點的這杯在晚上喝有點太濃郁了
勇闖新蒲崗之旅
是說我第一次踏足新蒲崗 陌生又新奇 ~
原來很方便
這次相約友人到區內有名的窩夫餐廳「窩子」
來安可上次友人吃不到的名物

咖啡很有水準 不過個人比較喜歡淡一點的
這杯在晚上喝有點太濃郁了
2024-05-16
2024-05-24 0 浏览
食咗幾年 水準一直發揮得好穩定😋我哋嗌咗香煎牛油帶子配自家煲椰子雞湯意大利飯🥥見到椰子雞risotto 🐣太好奇就嗌咗 呢個好有驚喜🤩真係好有椰子雞味 又唔會油膩 帶子有成足足5️⃣大粒 味道都好食😋慢煮口水雞扒窩夫三文治🥪個雞扒好惹味🥹平時食開甜窩夫 但呢個鹹嘅都好正👍 偷偷話你知🤫如果想再夾啲同容易食啲 可以揀慢煮手撕豬腩窩夫三文治🐷糖不甩麻糬窩夫🧇甜品想食 #麻糬 #窩夫 就揀咗呢個 重有個椰絲傘 個窩夫好煙韌 好濃芝麻花生味 整體偏甜 好啱螞蟻人🤣

食咗幾年 水準一直發揮得好穩定😋

我哋嗌咗

2024-05-23 0 浏览
朋友話想食窩夫,二話不說帶佢嚟到位於新蒲崗仁愛街的窩子🤩食窩夫的不二選擇😋⚜️ #慢煮三文魚意大利飯慢煮三文魚表面香煎,內裏非常嫩滑,入口即化💗意大利飯煮得剛好,加上豐富白汁,每粒飯都好入味✨配上檸檬🍋清新美味,既營養豐富又口感俱佳👍🏻⚜️ #慢煮手撕豬腩窩夫三文治慢煮豬腩確保肉質的嫩度,秘制豐富醬汁令到豬腩肉絲更入味😋窩夫🧇金黃色,香脆可口,內裏柔軟,同手撕豬腩非常搭配💗呢個要大推🤤⚜️ #叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕朱古力麻糬窩夫軟糯煙韌,香口有咬口✨配上大量朱古力碎,口感豐富有層次👍🏻再加上朱古力雪糕🍧麻薯的熱與雪糕的凍交織一齊,冰火相融,正🤤⚜️ #白桃手搖冰茶(凍)和#多莓果茶(熟)白桃冰茶令人清新舒適,陣陣桃香,非常適合炎熱夏日✨而多莓熱果茶好岩女士,養生之選,微酸開胃👍🏻

⚜️ #慢煮三文魚意大利飯

⚜️ #慢煮手撕豬腩窩夫三文治

⚜️ #叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕

⚜️ #白桃手搖冰茶(凍)和#多莓果茶(熟)
白桃冰茶令人清新舒適,陣陣桃香,非常適合炎熱夏日✨
而多莓熱果茶好岩女士,養生之選,微酸開胃👍🏻
用餐时段
  • 慢煮三文魚意大利飯
  • 叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕
2024-05-21 14 浏览
今日嚟到窩子Cafe,鐘意呢度食物水準高,坐得又舒服,可以同朋友靜靜地品嚐美食、傾下計,窩子絕對是不錯的選擇慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $129慢煮口水雞扒帶點微辣,肉質嫩滑,配上新鮮沙律菜,爽口又健康慢煮手撕雞雞腩窩夫三文治 $115每次必叫的慢煮手撕雞雞腩窩夫三文治,慢煮手撕雞夠Juice,加上外脆內軟熟的窩夫,令人回味無窮曲奇忌廉配朱古力雪糕法式千層酥 $78法式千層酥非常薄脆,配上曲奇忌廉、朱古力雪糕 味道好夾,值得推介朱古力鮮奶奶咖啡 $48朱古力同咖啡比例恰當,口感幼滑熱情果手搖冰茶 $46熱情果手搖冰茶味道清甜,清新解渴

慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $129
慢煮口水雞扒帶點微辣,肉質嫩滑,配上新鮮沙律菜,爽口又健康

慢煮手撕雞雞腩窩夫三文治 $115

曲奇忌廉配朱古力雪糕法式千層酥 $78

朱古力鮮奶奶咖啡 $48
朱古力同咖啡比例恰當,口感幼滑

熱情果手搖冰茶 $46
熱情果手搖冰茶味道清甜,清新解渴
2024-05-13
2024-05-20 10 浏览
Wozi Cafe 🍽️ 慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172牛面頰肉很嫩滑不柴,撈醬汁配意粉十分開胃,牛面頰肉的份量適中,每塊很大,吃落啖啖肉,十分滿足到食肉獸的喜好;意粉煮得軟硬適中,中規中矩,跟套餐包括沙拉🥗,補充膳食纖維,+$45配慢煮口水雞扒,同樣每件很大塊,嫩滑不柴,大快朵頤。慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115手撕豬腩肉是瘦肉絲,不會肥膩;上面有拉絲芝士🧀,整塊餡料很足;夾窩夫🧇的設計第一次嚐試,出奇地夾到,端上來新鮮熱騰騰,香氣撲鼻,滿鼻蛋香。
Wozi Cafe 🍽️
慢煮牛面頰肉配扁意粉 $172

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $115
  • 慢煮手撕豬腩窩夫三文治
🎀 窩子每次聽到朋友要去新蒲崗 🌟都會大力推介到訪這間餐廳數數吓自己都已去過這間餐廳4️⃣次小店主打窩夫及甜品鹹食一樣出色價錢相宜 CP值超高🤩✩‧₊慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治($115)🐷ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟿/𝟷𝟶窩夫真的是超級超級誇張配料很多而且窩夫很厚疊起來簡直就像個漢堡包🤣兩個人份量也有點多窩夫烘得外脆帶點蛋香味🧇豬腩肉偏瘦酸酸甜甜不覺得膩加上生菜和蕃茄🍅🥬和經燒過的芝士片🧀超級豐富🤤✩‧₊慢煮牛面頰肉配扁意大利粉($172)🐮ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶慢煮牛面頰炆得很腍很入味吃下去真的有入口即溶的感覺醬汁酸甜牛面頰可配扁意粉或法國麵包意粉有點香草味不沾醬味道也很足✩‧₊慢煮口水雞扒($45)🐔ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶雞扒調味出色少少辣比較重胡椒味🧂吃下去開胃又刺激而且都幾大塊當作是小食也很滿足✩‧₊多莓果茶($46)🍓ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶果茶滲有洛神花的味道略酸無加糖不過小編很喜歡✩‧₊芙香蘋果果茶($46)🍎ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶朋友大讚這款果茶小編學了一口味道果然清新怡人無加糖但蘋果味很突出完全符合了重視養生的朋友之選ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕💕𝟾.𝟻/𝟷𝟶
🎀 窩子

每次聽到朋友要去新蒲崗 🌟