看不到裏面 充滿神秘感的「秘」🤫就咁經過睇門面 未必會知道食啲咩 有趣~🔖 板燒吉列牛吉列牛份量都幾多 沿著碟邊圍得滿滿的ꉂ(ˊᗜˋ*)首先將鐵板上的一粒小肉 擦混了鐵板的表面分泌出嘅油脂令之後燒肉會無咁易痴底💖加咗$20要秘之飯素和楓糖流心蛋白飯加飯素是完美配搭 簡單而好味流心蛋中間晶凝通透 仲要原隻 呢個價錢都幾抵!!🔖 秘燒黑松露吉列牛選用新鮮黑松露加上日本麵包糠酥脆嘅外層加入黑松露 顏色對比很強烈呢比原味嘅口感層次更豐富呢🥳 但略嫌松露的味不夠突出 如果有埋松露香會仲正值得一讚的事 店員非常貼心 會留意著你的火爐竟然會比進食者更快察覺火快熄滅呢😂 勁!
看不到裏面 充滿神秘感的「秘」🤫
就咁經過睇門面 未必會知道食啲咩 有趣~

🔖 板燒吉列牛
吉列牛份量都幾多 沿著碟邊圍得滿滿的ꉂ(ˊᗜˋ*)
首先將鐵板上的一粒小肉 擦混了鐵板的表面
分泌出嘅油脂令之後燒肉會無咁易痴底💖

加咗$20要秘之飯素和楓糖流心蛋
白飯加飯素是完美配搭 簡單而好味
流心蛋中間晶凝通透 仲要原隻 呢個價錢都幾抵!!

🔖 秘燒黑松露吉列牛
選用新鮮黑松露加上日本麵包糠
酥脆嘅外層加入黑松露 顏色對比很強烈呢
比原味嘅口感層次更豐富呢🥳
但略嫌松露的味不夠突出 如果有埋松露香會仲正

值得一讚的事 店員非常貼心 會留意著你的火爐
竟然會比進食者更快察覺火快熄滅呢😂 勁!
秘燒黑松露吉列牛
板燒吉列牛
秘燒黑松露吉列牛
板燒吉列牛
2022-01-07 132 浏览
難得早放工,專登提早去食吉列牛,平時晏左排勁長飛先有得食,今次等左5分鐘就入列去,吉列牛嘅外皮好似吉列豬扒咁,入面就係要自己燒嘅牛肉,夾埋一齊口感好有趣,飯素飯都好好食,就咁食唔駛用肉送飯都得
2022-01-05 138 浏览
除夕天想在荃灣揾食,在開飯喇找到"秘'',决定一試。小店隱身於車房林立的横街,幸好不太難找。大概1:45 pm入座,免等,有運。【板燒吉列牛定食】:原以為跟在京都吃過的類似,可以直送口腔,卻原來要先在石板上燒一下,生熟程度自決。份量頗豐,共有十多片吉列牛肉。先用牛脂抹勻燒板,卻想起煮豆燃豆箕,莞然。入口肉質鬆軟,周邊的吉列香脆,加上醬汁,平衡得宜,好吃。飯也精彩,摻了飯素和紫菜條,一大碗的,再加一隻糖心蛋,不怕不飽。【浦燒鰻魚飯】:長長的鰻魚豪氣地躺在白飯上,先聲奪人,鰻魚燒得剛好,油脂豐裕而不膩,滋味不俗。【芝士吉列豬柳定食】:較失色的一道菜,豬柳份量頗大,但炸得硬梆梆的,肉乾味寡,要沾上芝士汁添味,但兩者未能互補不足,格格不入,個人覺得沾牛扒汁更好吃,大兒子吃了一半便放棄。 【後記】:不明白店員為何堅持,要顧客先點菜才能進店入座,有點狼狽。通常試新店,都會看看左右吃什麼作點菜參考,但這招是次不管用了。

2021-12-31
2022-01-04 102 浏览
荃灣出名的吉列牛有幾間,之前就食過初見,咁可以兩間作下對比~等想試呢兩間的人可以參考下💕💕今次食左「板燒吉列牛」Set加配金魚湯定食,套餐有秘之飯素、楓糖流心蛋、日式大根湯🍽🥢熱石上面有塊好似牛肉的脂肪,塗抹均勻就燒得😚對比起初見😌牛肉切得較薄,但口感亦比較好無咁乾身充滿油香炸皮唔厚粉,卜卜脆,唔怪得咁多人排,相對黎講係好食d😋大根湯 – 無咩特別份量好少,無羅白🥕+多$20轉櫻花金魚湯可能仲開心,有條錦鋰魚墨魚丸打個卡🤣秘之飯素– Normal,個汁幾好味楓糖流心蛋–太熟~變左實心,有d失望🥲 後記· 服務員的Service都可以,基本招呼換熱石、倒水都周到料下次會想試埋黑松露味 💰⭐️⭐️⭐️⭐️價錢 - 合理  🗺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️   地方 - 近荃灣西站,食完對面仲有荃灣各大商場可以行街🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦度 - 5星~

等想試呢兩間的人可以參考下💕💕

熱石上面有塊好似牛肉的脂肪,塗抹均勻就燒得😚
對比起初見😌牛肉切得較薄,但口感亦比較好無咁乾身充滿油香
炸皮唔厚粉,卜卜脆,唔怪得咁多人排,相對黎講係好食d😋
飯素

秘之飯素– Normal,個汁幾好味
楓糖流心蛋–太熟~變左實心,有d失望🥲

後記
下次會想試埋黑松露味

💰⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢 - 合理
🗺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
地方 - 近荃灣西站,食完對面仲有荃灣各大商場可以行街
🍽⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦度 - 5星~
  • 板燒吉列牛
2021-12-19 322 浏览
秘,無疑是荃灣其中一間熱門餐廳,每次都因為太多人而放棄排隊。今天下午經過餐廳,門口竟然沒有人,便立刻walk in入座🥳餐廳主打板燒牛,只需加$20轉午市定食,包括板燒牛、飯素和糖心蛋。價錢只需約$100至$150,非常抵食。板燒安格斯牛小排🥩,雪花均勻,肉汁和油脂豐富,肉上只有鹽和胡椒調味,能突出牛肉本身的味道。糖心蛋煮得剛剛好,白飯🍚配上飯素,令每啖飯都非常開胃。板燒吉列牛內層是安格斯牛,外層多了吉列麵包糠。多了一層脆脆的口感😛以秘的牛市定食來看,價錢實惠,定食相當豐富,牛肉質素亦不錯❤️🥩

板燒安格斯牛小排午市定食

板燒吉列牛午市定食
2021-12-18
板燒安格斯牛小排午市定食
板燒吉列牛午市定食
2021-12-12 402 浏览
等到一肚氣🤬🤬! 話說一家三口 星期日諗住黎試吓!7點15分攞飛,話前面仲有一張,所以好乖咁等!等等下見唔對路,好似一世都等唔到咁!只係叫兩位。等到8點,終於叫我地啦!問左我地食咩,因為我地只有兩大一小,只叫了兩個餐兩個小食。但係佢應該見我地叫咁少野,所以叫我地再等一陣,然後叫多兩張兩人椅! 咁即係嫌棄我地啦!唔想比我地入,咪早啲講囉!晒我時間,等極都未到!於事好嬲咁走左!勸大家如果三人或者五日或者四人千祈唔好去!因為又俾人玩嘅感覺!以為自己好受歡迎!咁咁嘅服務態度遲早執笠!🤬🤬🤬
2021-11-29 339 浏览
留意左呢間店好耐試過兩次去都大排長龍今次專登lunch time黎11:30到達連門都未開就企定定以為自己已經好癲點知前面已經有一組人排隊🤨·-板燒吉列牛($108)附上一個小火爐比你自己加熱燒出想要既生熟度牛肉採用美國安格斯牛 外層舖滿日本既麵包糠而牛肉份量給得很慷慨·會先用一小舊牛脂肪開爐然後你可以慢慢燒牛肉邊燒邊吱吱聲D油脂迫哂出黎我比較喜歡牛肉生一點點食落外層酥脆裡面仲好嫩但食多左會有少少膩-板燒安格斯牛($118)另加配秘之飯素同糖心蛋同樣採用了美國安格斯牛肉肥瘦均衡輕輕燒熟 呈半熟狀態最正牛味重但口感無吉列咁豐富飯素超大一碗🤭最後食唔哂我用黎吸油😅而糖心蛋蛋黃呈半凝固狀態蛋本身有調味這個我很可以
留意左呢間店好耐
試過兩次去都大排長龍
今次專登lunch time黎
11:30到達
連門都未開就企定定
以為自己已經好癲
點知前面已經有一組人排隊🤨
-板燒吉列牛($108)
附上一個小火爐
我比較喜歡牛肉生一點點
食落外層酥脆
裡面仲好嫩
但食多左會有少少膩

-板燒安格斯牛($118)
另加配秘之飯素同糖心蛋
而糖心蛋蛋黃呈半凝固狀態
蛋本身有調味
這個我很可以

2021-11-28 289 浏览
今日同朋友咁啱去開荃灣,就專登搵吓荃灣有啲咩餐廳好食。搵吓搵吓見到有吉列牛食喎,就拉咗朋友一齊去食。------------------------------我哋大概八點幾去到,要等幾張枱,但係都等咗一段時間先有得入。入面空間唔算好大,唔係好多位。所以唔係好想等位嘅朋友仔應該要早啲去。🥸🥸------------------------------我同朋友分別嗌左吉列牛同埋牛小排定食。吉列牛定食:牛肉份量都算幾多,而且佢個飯素俾得一啲都唔孤寒,仲有一隻糖心蛋。啲牛肉肉汁唔會鞋,幾嫩。同埋可以自己控制生熟程度,幾好。牛小排定食:基本上所有嘢都一樣只係牛肉唔同,牛小排肉質比起吉列牛幾好,更多肉汁。------------------------------如果對吉列牛有興趣嘅話都可以嚟試吓,但我覺得未好食到要專登去食。😗😗
我同朋友分別嗌左吉列牛同埋牛小排定食。

2021-11-24 260 浏览
第一次黎食聽朋友講好出名~星期日夜晚8:30都仲大排長龍果然受歡迎不過都好快 等咗15-20分鐘就入咗去👍-因為朋友已經食咗少少嘢最後兩個人叫咗一個定食同埋兩份小食結果估唔到都好飽肚-叫左板燒吉列牛定食,蝦波同軟殼蟹🌟板燒吉列牛好味:9/10賣相:8/10板燒吉列牛自己調節個熟度同朋友燒左建議既7成熟我覺得唔使點汁都已經好夠味😋配埋飯好fit!肉嘅厚度都好適中~好好味💓我哋兩個人share嚟食肉嘅量都好夠個湯嘅味道都OK個擺盤好得意係一個笑哈哈-小食就叫左蝦波同埋軟殼蟹小食都好好食冇諗過個軟殼蟹會咁大隻新鮮整出嚟熱辣辣脆卜卜yummy😋-🌟整體個環境都好舒服,同埋出餐速度好快好快就有嘢食😎職員都好friendly最後3樣野埋單$283~ 飽肚滿足
第一次黎食
聽朋友講好出名~
星期日夜晚8:30都仲大排長龍
果然受歡迎
不過都好快 等咗15-20分鐘就入咗去👍
因為朋友已經食咗少少嘢
最後兩個人叫咗一個定食同埋兩份小食
結果估唔到都好飽肚

叫左板燒吉列牛定食,蝦波同軟殼蟹
🌟板燒吉列牛
好味:9/10
賣相:8/10
板燒吉列牛自己調節個熟度
同朋友燒左建議既7成熟
我覺得唔使點汁都已經好夠味😋
配埋飯好fit!
肉嘅厚度都好適中~
好好味💓

小食就叫左蝦波同埋軟殼蟹
小食都好好食
冇諗過個軟殼蟹會咁大隻
新鮮整出嚟熱辣辣脆卜卜yummy😋

🌟整體個環境都好舒服,同埋出餐速度好快
好快就有嘢食😎職員都好friendly

最後3樣野埋單$283~ 飽肚滿足
2021-11-21
2021-11-23 284 浏览
荃灣人氣吉列牛黃店 - 袐行開荃灣,揾咗間人氣黃店黎食。地點尚算方便,係愉景新城行過黎大概10分鐘就揾到。今日早咗小小大概6點就去到,唔洗等位~ 正😌不過平日黎講食到一半就已經full house 咁濟,如果weekend 想過嚟食可能真係要早啲黎攞位先得啦🥴板燒安格斯牛 $115 牛味相對重啲,鍾意食牛味濃嘅朋友嗌依個就啱晒啦,牛花好平均,每邊燒咗廿零秒左右,都仲好juicy。板燒吉列牛 $115牛味相對冇咁出,不過勝在佢係吉列,有多種香脆嘅口感,而且吉列牛上面嘅脆脆面仲好完整,唔會係散晒,值得一讚。晚市定食(+$38),有櫻花昆布湯+飯素飯+溏心蛋,個湯係想像到嘅味精水,超咸,飲一啖湯要送十啖水嘅感覺🤢反而個飯就幾好,加左飯素仲淋埋啲汁,所以就咁齋食飯一啲都唔dry好夠味👍🏻另外見到枱枱都有人嗌咗枝葡萄汽水($26),本住試伏嘅心態跟隊型都叫左枝黎試。味道普通,有少少似QOO白提子汁咁嘅味,都幾甜下。如果食燒肉唔想咁普通齋飲可樂,都可以一試。最後2個人埋單$338 ,價錢合理,份量足夠,啱晒食肉獸嘅我哋,食到飽,好滿足😋餐廳環境裝修唔錯,不過地方有限坐得有啲逼,抽風都一般,比較重油
荃灣人氣吉列牛黃店 - 袐

行開荃灣,揾咗間人氣黃店黎食。

板燒安格斯牛 $115

板燒吉列牛 $115

餐廳環境裝修唔錯,不過地方有限坐得有啲逼,抽風都一般,比較重油煙味。

2021-11-22
  • 板燒吉列牛定食
  • 板燒安格斯牛定食
2021-11-21 190 浏览
晚飯時間,門口每次都排長長人龍,試過6點鐘去到,都係全院滿座,同需要排拾幾張枱,好幾次都無機會去這兒用餐。由於餐廳不太大,只有拾數張2人枱(可變4人),不過都幾迫,今次中午去,終於有位唔使等,Yeah....

2021-11-18 231 浏览
今日LUNCH 去食, 平時唔多人排隊但今日勁多人, 但等緊既時候個waitress己比左menu 我地睇, 可落定單同揀汔水, 咁都好efficiency… 等左幾個字終於入到. 間鋪唔太大,6-7張枱左右, 都唔算太過迫…. 之前去日本試過吉列牛好un, 所以香港唔敢再試, 淨係試左個安格斯牛, 有埋個爐仔比我自己燒幾得意, $118 包個牛+白飯+汔水, 價錢都正常…. 食頭嗰兩三舊牛有少少un 咬唔開要𠼱,但之後嗰d ok….唯一唔好既係D菜絲就咁擺喺D生牛肉上面…平時D菜絲會就咁生食點汁,但佢有D菜絲沾左D生牛既血水, 都唔知食唔食好….

2021-11-17 180 浏览
已經第二次食呢間餐廳💛一如既往都係好滿意👏🏻今次就去荃灣分店食,餐廳位置十分方便,鄰近荃灣廣場👍🏻 餐廳主要食牛🥩為主,今次就叫左安格斯牛dinner set🐮❤️套餐會有一碟分量相當充足既安格斯牛,一碗落左巨多飯素🍚既飯🤪,一碗湯同一隻溏心蛋🥚,溏心蛋真係值得一讚,勁入味👍🏻流心蛋黃用種黎撈飯真係超級好餸飯💕最後加埋罐可樂就正到爆🍹 最後total食左$168!(佢只收現金,大家記得帶夠cash呀!)餐廳會提供一塊熱石板俾你自助燒牛肉👍🏻鐘意燒幾熟完全自己話事!餐廳員工仲好細心,會不停幫你加🧊,令個石板keep住熱👏🏻👏🏻

2021-11-16
  • 板燒安格斯牛定食
  • 板燒吉列牛
2021-11-08 445 浏览
自從喺日本食過吉列牛便對它念念不忘。終於喺香港有得食喇,難得今晚人齊,於是乎就二話不說去荃灣開餐。去到間餐廳大約係晚上7:15分左右,門口已經排咗十幾人,好彩等咗二十分鐘就有位喇。等位嘅時候已經睇好咗餐牌,所以一坐低大家就開始order啦!四個人我哋嗌咗三份黑松露吉列牛同埋一個板燒安格斯牛,全部都要咗晚餐定食,另外我哋仲要咗個秘風塘軟殼蟹同埋芥末八爪魚。黑松露吉列牛真係好好味,俾埋個小烤爐你自己決定牛肉嘅生熟程度,仲可以keep住食物嘅溫暖,唔錯!至於另外嗰份板燒安格斯牛,嗰friend就話味道一般,冇乜特別。加咗38蚊轉定食有一碗飯同溏心蛋,仲有一碗湯。碗飯加咗日式醬油同紫菜條,非常惹味,但係蛋就一啲都唔溏心,差咗少少。Wasabi 八爪魚係嗰friend嘅至愛,芥末味唔算重,個人覺得ok啦!反而係個軟殼蟹有驚喜,炸得非常香脆,冇乜油漬,因為用嘅係避風塘炒法,佢哋加咗啲香口配料,提升曬成個口感,尼個小食我會highly recommend。因為我哋係四個人,侍應仲自動將兩隻蟹分成四份,非常貼心,俾個讚👍!因為係日式烤肉,餐廳無可避免係多咗啲油煙,加上燒肉嘅時候偶然會彈起啲油,我嘅fr

秘.燒黑松露吉列牛定食
板燒安格斯牛定食

芥末八爪魚
秘風塘軟殼蟹

因為係日式烤肉,餐廳無可避免係多咗啲油煙,加上燒肉嘅時候偶然會彈起啲油,我嘅friend就差少少整到隻眼,所以我會覺得尼間餐廳適合大人,如果有小朋友嘅就要三思喇!唔記得講,間餐廳浄係收現金,食嘢之前記得襟定機先喇!

2021-11-07
秘.燒黑松露吉列牛定食
芥末八爪魚
秘風塘軟殼蟹
2021-11-06 276 浏览
講到荃灣既吉列牛一定會諗起兩間,今次就黎到其中一間,門口大大個秘字,內裡係簡單工業風,配合柔和既燈光都幾神秘嫁💛 餐廳主打兩款吉列牛當然要一次過試哂啦😬 另外仲有鰻魚同豚肉揀。1️⃣秘.燒黑松露吉列牛 $148餐廳選用新鮮黑松露加日本麵包糠造成。佢黑松露味道唔重,如果期望會有好香黑松露呢個可能會有d失望,但牛肉非常新鮮,油花分怖好均勻,我數過有成16塊咁多嫁🤤加上個日本麵包糠真係發揮得好好,食落口真係肉juicy吉列超脆🤩🤩🤩十分推介要食佢👍🏻2️⃣板燒吉列牛 $108呢個係美國安格斯牛,同樣外層用日本麵包糠,所以都係非常鬆脆,兩隻吉列牛都各有特色😋3️⃣秘.燒牛肉野菜鍋 $98面頭鋪滿牛肉,肉用湯燜得透而入味,底下原來有滿滿既野菜,而個湯先係精華,用左牛骨牛肉熬出黎,非常鮮甜同牛香味🤤🤤🤤我係有飲哂d湯嫁🤣今次黎食lunch 所以加左秘之飯素同溏心蛋,飯係超大碗好好味,仲包埋汽水。真係超full 😆 不得不提餐廳用牛脂黎比客人塗係熱石板,未燒吉列牛都已經好香,燒到一半餐廳仲會主動加火服務非常好。鋪頭長期有大量捧場客,想試既朋友一定要預留時間早d排隊呀😬
講到荃灣既吉列牛一定會諗起兩間,今次就黎到其中一間[秘],門口大大個秘字,內裡係簡單工業風,配合柔和既燈光都幾神秘嫁💛 餐廳主打兩款吉列牛當然要一次過試哂啦😬 另外仲有鰻魚同豚肉揀。

1️⃣秘.燒黑松露吉列牛 $148

2️⃣板燒吉列牛 $108