2019-01-16
之前年去完日本之後就一直都無食過吉列牛,一直都好想再食多次吉列牛,同朋友傾談中就告知我佐敦新開左一間唔錯既日式餐廳可以食到!今日就同朋友黎到一試 - 秘黎到 秘 門口覺得呢間好神秘,決定打開神秘之門,發現除左吉列牛仲有饅魚飯!!板燒吉列牛選用了美國安格斯,沾上麵包糠再炸成,客人只要係可板上每面烤熟先個人喜好,就食得,仲要新鮮烤成,岩先依家涼涼地既天氣!可板上有一舊牛脂肪,經加熱既油脂,加強了吉列牛的味道!「滋‧滋」聲好令人治癒!份量仲要唔少,同朋友開心share,當然無問題啦!浦燒饅魚飯饅魚飯係我最愛之一,饅魚經烤煮後塗上浦燒汁,可去除本身的魚腥味!今次我係食唔到有任何既魚腥味,廚師仲好好禁起哂魚骨,岩哂我唔鍾意有太多骨的饅魚飯!香甜可口,仲要性價比超高,$78有整條饅魚,仲要厚肉,好難得呀!可以同朋友一人一半都唔係問題!櫻花蝦昆布湯、楓糖流心蛋、櫻花金魚湯、秘之飯素湯底味唔會好濃,清淡得黎又開胃,金魚其實係蝦餃,創意爆登,仲好可愛喔!令人回想起某英雄戲食金魚果幕秘之飯素,有大量紫菜得素係飯面,增加了白飯既口感;流心蛋調味剛剛好,甜甜的!整體黎講,秘 無令我對吉列牛同饅魚失望,完全滿足
整體黎講,秘 無令我對吉列牛同饅魚失望,完全滿足了我既慾望!性價比仲好高,有機會會再黎食多次!環境裝潢有日本既味道,不過背景音樂有點過勁,但食物係令人有驚喜!