2022-06-24
拍拖行到去天文臺道,好鍾意路邊的大榕樹,寧靜的小街,跟諾士佛台形成很大的對比。預早訂位 秋田浜燒食堂,品嚐 人氣套餐,燈光柔和,環境充滿日本漁港風情,CP值很高 !小樽漁港 二人前 $1088餐前小食先來餐前小食,擺盤精緻,用料特別,牛肉入口柔軟,味道濃郁,配以煙燻雞肉,漬物酸酸甜甜很開胃。季節沙律🥗沙律菜好新鮮,味道鮮甜,配合新鮮蕃茄仔,色彩繽紛又健康,打開了我的胃。赤蝦刺身突然店員說有驚喜遊戲,一手赤蝦,一次過一隻手攞到幾多隻赤蝦就送俾我哋做刺身,發達囉!赤蝦超大隻,味道鮮甜,肉質鮮嫩多汁,非常彈牙,蝦頭嘅蝦膏多到不得了,免費又高質素,超驚喜!精選刺身五點賣相精美而且豐富,池魚王、油甘魚、中拖羅、白魚捲着海膽令鮮味更加突出,基本上全部刺身到非常新鮮肥美, 魚油香味四溢,入口即溶。鮮活南非鮑魚相機先食,鮮活南非鮑魚上枱仍然非常生猛,鮑魚好大隻,肉質肥厚,店員貼心服侍,為客人即席燒好每一樣海鮮,美味焦香,食出鮑魚的原汁原味,口感有彈力。日本直送活生蠔一場嚟到當然食埋日本生蠔刺身,日本直送活生蠔做刺身就最啱口味,手掌咁大隻,淡淡的海水鮮味,加上青檸汁,新鮮美味,滋味無窮!函館北寄貝店員一
小樽漁港 二人前 $1088
餐前小食
季節沙律🥗
赤蝦刺身
精選刺身五點
鮮活南非鮑魚
日本直送活生蠔
函館北寄貝
店員一邊燒我一邊欣賞,珍寶size的北寄貝,來自函館的美味勁濃郁,鮮甜好食!
人氣蟹味噌甲羅燒
橙色蟹殼外型,獨特有趣味,蟹肉蟹籽更濃郁美味的蟹膏,十分滋味!賣相吸引,蟹味突出,加埋脆口法包,突顯蟹肉的鮮甜!
火炙香蔥三色迷你海鮮丼
火炙魚生油香美味,非常新鮮,日本米粒粒飽滿,鮮味好食。
最後送上的甜品是杏仁奶凍,質地入口軟滑,為今餐劃上完美句號!