2022-06-05
今日朋友帶我食呢間浜燒餐廳🦑😍新鮮即燒😋係別具風味嘅日式浜燒滋味❤️而且店內仲有一手赤蝦活動 🤣即一手抓到多少蝦就可免費作刺身或浜燒 !😍好正!朋友就攞到8隻!🤤🤤🤤整體評分:7.5/10味道:7.5/10服務:7/10環境:7/10人均消費:$1000-1100地址:秋田浜燒食堂 (尖沙咀)尖沙咀天文臺圍8號地下*我哋揀咗$1088/位嘅小樽漁港二人前套餐餐前小食:分別有三款,擺盤好精緻,夜光魷魚好香~中間嗰個應該係蒜香牛柳粒都好好食😋 精選刺身五點:入面有赤蝦、池魚、油甘魚等~全部都好新鮮😍😍😍三點浜燒料理:* 全都由店員燒制*🔅鮮活南非鮑魚🔅北海道帆立貝🔅日本直送活生蠔🦪🔅函館北寄貝🔅 人氣蟹味噌甲羅燒鮮活南非鮑魚:勁新鮮!啲肉仲郁緊🤤肉極厚,配上獨製嘅醬汁,風味十足北海道帆立貝:好鮮甜,有淡淡嘅酒香酒香賦予一陣和風味道!日本直送活生蠔🦪:我哋揀咗兩隻做法,一種係燒一種係刺身,肉質肥厚兩種都好好味,刺身鮮甜又脆😋 燒嘅則會比較濃味 人氣蟹味噌甲羅燒:原隻蟹殼奉上~入面係滿滿嘅蟹膏、蟹肉同埋蟹籽,會配一片多士一齊食😋不過個人覺得濃味咗少少🙈配上下邊嘅 鮮蟹肉明太子蛋黃長冷烏冬一齊食就
整體評分:7.5/10
味道:7.5/10
服務:7/10
環境:7/10
人均消費:$1000-1100
地址:秋田浜燒食堂 (尖沙咀)
尖沙咀天文臺圍8號地下
🔅北海道帆立貝
🔅日本直送活生蠔🦪
🔅函館北寄貝
🔅 人氣蟹味噌甲羅燒
北海道帆立貝:好鮮甜,有淡淡嘅酒香酒香賦予一陣和風味道!
人氣蟹味噌甲羅燒:原隻蟹殼奉上~入面係滿滿嘅蟹膏、蟹肉同埋蟹籽,會配一片多士一齊食😋不過個人覺得濃味咗少少🙈配上下邊嘅 鮮蟹肉明太子蛋黃長冷烏冬一齊食就啱啱好!❤️
鮮蟹肉明太子蛋黃長冷烏冬:上邊講到要配埋人氣蟹味噌甲羅燒係有原因㗎!🤣會令到整體嘅蟹味增加突出!😍每條烏冬沾滿蟹膏、蟹肉、蛋黃醬同明太子🤤🤤
成田蒲燒鰻魚丼:鰻魚燒得好香,個飯吸收晒鰻魚嘅精華好好味
甜品🍮:
杏仁布甸