2024-06-03 0 浏览
Menu可以自由選擇烏冬款式 麪身軟硬度 湯底 材料等等 全部味道也做得很出色 價錢也意外地均真 想吃經濟實惠有高質的石鍋烏冬 試過就知道了🤍石鍋堂海鮮石燒手打烏冬 [$90]黑松露香菇湯底大概是由昆布湯加上一匙黑松露醬 石頭鍋把烏冬湯麵保持在滾燙的狀態 海鮮配料包括有蜆 新鮮海蝦 蠔 蟹柳等等 海鮮質素新鮮 蠔沒有任何腥味 口感彈牙鮮嫩 也很大件 烏冬吃到最後也是爽口的 不會糊掉😋安格斯牛肉石燒手打烏冬 [$82]原本是生牛肉 但就像shabu shabu一樣新鮮涮的 牛肉油脂比例較少 肉片很薄 但是吃得出很新鮮!至於湯底選了山地獄辛辣湯 是濃郁的麻辣湯 聞得出味道 不過對吃得到四川麻辣菜的人會覺得不夠辣 不過價錢來說質素很實惠 真的值得試❣️

石鍋堂海鮮石燒手打烏冬 [$90]

安格斯牛肉石燒手打烏冬 [$82]
2024-06-02 0 浏览
今次嚟呢間食叫咗兩個烏冬,一個係咖哩湯安格斯牛肉烏冬,另一個係松露湯吉列豬扒烏冬先講咖哩湯安格斯牛肉烏冬,個咖哩湯都算幾好味,但略嫌調得有啲稀,掛唔到上個烏冬到,而個安格斯牛都唔錯,有牛味得嚟又唔會太un ,所以我覺得呢個整體都叫好食。至於個松露湯吉列豬扒烏冬就相對比較遜色啦🙁,首先講咗個吉列豬扒先,我會用難食嚟形容,雖然個皮都夠脆,但個肉真係超級un ,從來冇見過日式料理嘅吉列豬扒係咁,便利店買都仲好食,個湯就其實ok 嘅,有松露味,但都有好大陣菇味。最後想講吓間舖嘅衛生情況真係比較差,感覺好似好耐冇清潔過,去廁所條路見到佢話廚房附近好多塵同埋油漬,不過鋪面就ok 嘅。

先講咖哩湯安格斯牛肉烏冬,個咖哩湯都算幾好味

最後想講吓間舖嘅衛生情況真係比較差
安格斯牛肉石燒手打烏冬  (咖哩湯)
吉列豬扒石燒手打烏冬
安格斯牛肉石燒手打烏冬  (咖哩湯)
  • 安格斯牛肉石燒手打烏冬
2024-05-29 0 浏览
極小的店面,秩序非常混亂。交了單之後20分鐘後沒有出餐。後被告知單完全沒被錄入,要我重新寫單落定。全程沒有services,甚至不能提供清水,我都可以理解。但是無法處理客戶交給他們的訂單真的是ridiculous。服務員態度也非常不好。在一個快節奏的城市,沒有人會無緣無故被你ghost 20分鐘。如果我自己不去問,會被ghost更久吧?食物本身只能算是comfort food。如果沒有這次的experience,我可能會考慮再來。但是如果服務如此拉垮,comfort food確實不會再吸引回頭客。

2024-05-28 0 浏览
以前每隔一兩個月都會食下,但係個陣啲服務好差,特別係好高個個男人,不過因為個咖哩湯烏冬好食,都會間唔中黎食。不過今日黎食,都係高個個男人去負責樓面,但係啲服務好左好多,講野明顯有禮貌好多,又會提有籃放袋,又會提邊到係冷氣位,又會講下笑,真係好左好多!如果以前覺得服務差嘅,真係可以再比多次機會,真係會有驚喜!欣賞肯改善!!Gchi!另外,鋪頭仲寫明比帶外來飲品,雖然大部分鋪頭都話唔比,但係都唔會點理,不過真係少見會寫明比帶野飲!
2024-05-27 56 浏览
這間位於旺角的【石鍋堂】,主打日本石燒烏冬,另外還有石頭鍋飯、蛋包飯及串燒等,全部即叫即做,上枱時新鮮熱辣。吉列芝士豬扒豬扒炸至金黃香脆,即叫即炸,芝士拉絲,惹味小食。鮮活蜆石燒手打烏冬配魚介豚骨濃湯石燒烏冬熱辣辣滾住上枱,蜆肉新鮮全部都開口,湯底濃郁鮮甜,除了有魚鮮味還有肉骨香甜。照燒雞扒蛋包飯蛋包飯份量十足,蛋皮完全包裹米飯,加上特製燒汁,十分惹味,雞扒煎至嫩滑。全晚都排隊,幸好流量都快,等山了十分鐘就可以入座。

吉列芝士豬扒
豬扒炸至金黃香脆,即叫即炸,芝士拉絲,惹味小食。
鮮活蜆石燒手打烏冬配魚介豚骨濃湯

照燒雞扒蛋包飯

全晚都排隊,幸好流量都快,等山了十分鐘就可以入座。
2024-05-27 21 浏览
'次次同Frd諗唔到食咩就會食呢間,一到食飯時間真係排曬隊咁。排隊前一定會問下仲有冇鵝肝食先!*厚切鵝肝野菌石鍋飯 - 係令人念念不忘的厚切鵝肝~外脆內軟,充滿幸福同罪惡感既每一啖都令我好忐忑🤣如果唔鐘意飯焦可以要求用碗上架~📍石鍋堂旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下D號舖
'
排隊前一定會問下仲有冇鵝肝食先!
如果唔鐘意飯焦可以要求用碗上架~

📍石鍋堂
旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下D號舖
2024-05-26 35 浏览
石鍋堂出名石燒烏冬原本都想吃石頭鍋飯但午餐吃了飽飯晚餐就吃個簡單烏冬😛🩵石鍋堂海鮮石燒手打烏冬加上黑松露香菇🍄‍🟫湯這個海鮮有蟹柳2條、鮮蝦兩隻蜆肉有3個、蠔都有1隻扇貝都有1隻烏冬份量都算不少😚熱辣辣滾湯上湯有黑松露忌廉湯的味道加上七味粉令味道更上一層樓😀😀🩵安格斯牛肉石燒手打烏冬加上黑松露香菇🍄‍🟫湯友人點了牛肉烏冬鮮牛肉上石鍋的滾湯令牛肉變熟牛肉尚算新鮮🥰🩵岩鹽燒鯖魚這個味道不錯鯖魚都算新鮮燒到剛剛好😗😗不會太老或不夠熟🩵飲品可以外邊買完再在店裏享用或者點店內的罐裝可樂汽水飲品推薦🩵石鍋堂海鮮石燒手打烏冬🩵岩鹽燒鯖魚

石鍋堂出名石燒烏冬

🩵岩鹽燒鯖魚
  • 🩵石鍋堂海鮮石燒手打烏冬
  • 🩵岩鹽燒鯖
2024-05-26 41 浏览
今晚出咗旺角搵食,行過女人街見到多間食肆,間間去裝吓,見到呢間好似幾多人食,就入去試吓,枱唔算多,幾多後生仔女幫襯,四眼侍應哥哥好好👍佢話我哋張枱向冷氣口,提我哋坐向對面唔好直吹,見我哋用紙巾抹嘢,主動攞啲餐紙巾比我哋,仲好细心咁比埋碗仔我哋,勁nice1. 燒牛仔骨牛舌石鍋飯 : 石鍋飯攪勻食,飯焦香脆👍,牛仔骨味道唔錯,牛舌薄切嘅稍為過熟有啲韌2. 胡麻冷菠菜:正常嘅冷盤,胡麻醬都幾多3. 黑胡椒煮活花甲:黑椒唔會太重,湯底唔錯配咗洋蔥煮幾甜(攪到我食晒啲洋蔥),花甲都幾好肉👍冇沙,煮嘅時間控制得幾好👍,啲肉唔會甩開晒搵唔返4. 厚切豚肉 - 魚介豚骨濃湯:湯底唔同價錢有5款可揀選,上枱啲湯仲滾緊,烏冬好食不過豚肉有啲肥

2. 胡麻冷菠菜:正常嘅冷盤,胡麻醬都幾多
燒牛仔骨牛舌石鍋飯
胡麻冷菠菜
黑胡椒煮活花甲
黑胡椒煮活花甲厚切豚肉 - 魚介豚骨濃湯
2024-05-22
等候时间
2 分钟 (堂食)
燒牛仔骨牛舌石鍋飯
胡麻冷菠菜
黑胡椒煮活花甲
黑胡椒煮活花甲厚切豚肉 - 魚介豚骨濃湯
汁燒帆立貝雞扒石鍋飯石鍋飯上桌時熱辣辣,仍然咋咋聲煎緊,好香。撈汁更加香,淋落去仲會石鍋仲會即刻咋咋聲,有dd飯焦都咬到食到好香。但飯底石鍋焦不會過多帆立貝全部都大大粒飯粒彈牙又香。帆立貝、雞扒、特製飯汁、自行落既七味粉滲曬入米飯到。原切鵝肝野菌石鍋飯 $98鵝肝烤至外脆內軟,野菌香與鵝肝奶油口感香味好配搭。鵝肝出色在外皮脆又香,一咬即融,成個口都有奶油香蜜蜜芥末籽牛牛肉片煎到紅紅地,表面灑滿了芥末籽,超香!有嚼勁之餘,肉質鮮嫩多汁。芥末籽帶微微的辣味和爽脆口感。牛肉鮮味與芥末籽的辛辣味,再搭配上蜜糖的甜味,鹹甜交替好正。 係咁搵蜜蜜芥末籽牛既相都未見有,但又想試下,點知單食飯已經好飽。我會話人均價$95左右已經飽
汁燒帆立貝雞扒石鍋飯
石鍋飯上桌時熱辣辣,仍然咋咋聲煎緊,好香。
但飯底石鍋焦不會過多
帆立貝全部都大大粒
原切鵝肝野菌石鍋飯 $98
鵝肝烤至外脆內軟,野菌香與鵝肝奶油口感香味好配搭。
鵝肝出色在外皮脆又香,一咬即融,成個口都有奶油香
蜜蜜芥末籽牛
牛肉片煎到紅紅地,表面灑滿了芥末籽,超香!
有嚼勁之餘,肉質鮮嫩多汁。芥末籽帶微微的辣味和爽脆口感。

我會話人均價$95左右已經飽
原切鵝肝野菌石鍋飯
原切鵝肝野菌石鍋飯
2024-05-19 48 浏览
今日去咗試吓呢間石鍋堂1,安格斯牛肉黑蒜油豚豬骨湯底烏冬2,吉列豬扒山地獄辛辣湯底烏冬3,絕味燒雞翼2串4,雞翼加左d七味粉雀巢檸檬茶同埋可樂員工服務好好👍🏼👍🏼低讚❤️❤️吉列豬扒味道非常出色👍🏼這道菜通常使用嫩滑的豬肉豬肉扒非常嫩滑多汁經過烤制後外層呈現出金黃色的烤痕散發出誘人的香氣豬肉扒的口感柔軟配合上烏冬麵條的彈牙口感使每一口都充滿了滿足感燒得啱啱好唔會太乾下次會再離線其他款式😋😋
今日去咗試吓呢間石鍋堂

• 安格斯牛肉石燒手打烏冬
  • 吉列豬扒石燒手打烏冬
  • 絕味燒雞翼
2024-05-16 56 浏览
旺角行街街後, 轉入女人街兩邊找地方吃晚餐, 看到這間主打石鍋飯及烏冬的小店, 就入來試試, 店舖不大, 但牆上畫滿了可愛的公仔及佈置得頗有日本風味帶廣十勝豚肉石燒飯 $82店員端上時“渣渣”聲, 完全是新鮮滾熱辣,塗滿醬汁的厚豚肉鋪在飯上實在吸引, 而且香氣四散豚肉和白飯都份量十足, 豚肉口感軟腍, 肉味不俗, 白飯吸收了豚汁精華後特別美味, 加上鍋底有焦香的飯焦, 吃到一粒飯也沒有剩😋日本炒雜菜 $43有多款材料, 包括西蘭花🥦三色椒🫑粟米粒🌽椰菜絲🥬冬菇🍄‍🟫, 面層鋪滿鰹魚片😋岩鹽燒牛舌 $52牛舌咸香,厚薄適中,邊脆中間嫩
帶廣十勝豚肉石燒飯 $82
店員端上時“渣渣”聲, 完全是新鮮滾熱辣,
塗滿醬汁的厚豚肉鋪在飯上實在吸引, 而且香氣四散
日本炒雜菜 $43
岩鹽燒牛舌 $52
牛舌咸香,厚薄適中,邊脆中間嫩
2024-05-14 48 浏览
石鍋堂在女人街開了數年,排隊的人龍可以說是常見,週末見到她們有午市套餐供應,今日終於來到嚐嚐。每客午市套餐都包一杯飲品,我點了熱的紅棗桂圓茶,不會太甜,底部有些紅棗碎。上級肩胛牛肉石鍋烏冬($77)上菜時真的幾震撼,非常滾熱的石鍋承載著滿滿的黑蒜油豚骨湯,熱氣和香味撲鼻。店員在上菜時提醒鍋很熱,全生的牛肉片可輕輕地按進湯內弄熟,若太大力攪拌整碗麵食很容易會令熱湯四濺。聞上去有吸引的黑蒜油味,可是吃上去黑蒜油跟豚骨湯的味道均沒有想像中那麼濃郁,味道淡了些,加上有點咬口的烏冬不太索湯,整碗麵食的味道有點不足。裡面的配料有鳴門卷、紅蘿蔔各一顆,建議可以再加多少少款式或件數。餐廳環境比較狹窄,坐得不太舒服,基本上大家都是食完就走。是日天氣糟糕,有位店員在我們入座時為我們遞上紙巾抹乾身上的水珠,又在天文台公佈最新的天氣消息時提醒我們一下,細心友善食物質素平平,沒有驚喜,都是可以一試的,但或許會相隔一段時間才會再光顧。

用餐时段
放工諗住去旺角女人街果度想試下呢間呢間日式石鍋烏冬啦,入度去無耐已經唔耐煩過黎問我地食咩,都未睇完餐牌就係咁問。間餐廳環境又差又細又逼到野食黎,開始食啦,點知我地都未食完已經係咁問你仲要唔要,食15分鐘就準備趕人走,環境又逼,態度又差,好惡劣既進餐體驗。連一杯水都唔比拎,真係唔會再有下次。烏冬又無乜特格,純粹真係多個石鍋,希望大家唔好中伏。嬲到真係要突登第一次出文講呢問搵笨餐廳。真係忍唔到手要比一個劣評佢。
連一杯水都唔比拎,真係唔會再有下次。
烏冬又無乜特格,純粹真係多個石鍋,希望大家唔好中伏。
2024-05-07 72 浏览
雖然天氣開始熱,但無阻我去石鍋堂嘅決心!最近同男朋友食黑蒜油豚骨湯安格斯牛肉石燒手打烏冬、魚介豚骨濃湯照燒雞扒石燒手打烏冬、同埋炸蠔😋😋黑蒜油豚骨湯安格斯牛肉石燒手打烏冬🥩🍲 啲烏冬彈牙有彈性,加上石燒牛肉嘅香氣同口感,真係好正😍 湯底都好濃郁,有豚骨嘅香味同埋黑蒜油嘅特殊風味😍😍 令味道更加豐富。牛肉煮得剛剛好,鮮嫩多汁,每一口都好過癮!! 真心超香口!魚介豚骨濃湯照燒雞扒石燒手打烏冬🐟🍲湯底鮮甜濃郁,有淡淡嘅魚香同埋豚骨嘅濃味。照燒雞扒好嫩好多汁😭 真心依加打緊食評都回味緊🥹 肉質鮮美,同烏冬一齊食,口感更加豐富。整體嚟講,依碗手打烏冬喺味道同口感上都相當出色✨✨最後嘅炸蠔真係一個驚喜。蠔肉鮮嫩多汁,外層炸得酥脆金黃,一咬落口,蠔嘅鮮味就爆發出嚟🙂‍↕️❤️總括嚟講,旺角石鍋堂嘅食物質素真係一流,無論石燒手打烏冬,定係炸蠔,每一樣都令我回味無窮。如果你鍾意石鍋煮嘢同埋日式料理,一定要試吓依間餐廳!!!喺旺角女人街真心好方便!❤️‍🔥

黑蒜油豚骨湯安格斯牛肉石燒手打烏冬🥩🍲

黑蒜油豚骨湯 安格斯牛肉石燒手打烏冬
預計豚骨濃湯 照燒雞扒石燒手打烏冬
吉列蠔
2024-05-03 65 浏览
突然想食烏冬就決定試呢一家位置在女人街裡面兩旁的小店餐廳座位較少,等了一會才有位座位下面有籃子放東西很方便點了石燒海鮮泡菜辛辣湯烏冬 ($87)上桌時還是熱騰騰,湯還在滾著先嚐一口湯,味道辣中帶有泡菜的酸不會太辣或太濃,剛剛好很開胃海鮮份量很足料豐富有兩隻蝦、幾隻蜆、一隻帆立貝、一隻蠔、兩條蟹棒蝦是彈牙的,蜆也沒沙烏冬是粗身的有一點彈性很好吃男朋友點了石窩鵝肝野菌飯($98)石鍋夠熱所以有焦香的飯焦桌上有醬汁,不夠可以自己再加加入醬汁再把飯拌勻一邊聽著滋滋的聲音、一邊聞著飯的香氣更加令人食指大動鵝肝有兩大塊厚厚的,味道很濃郁很大跟雜菌和飯拌在一起吃起來不會太膩很搭男朋友說下一次一定會再來
突然想食烏冬就決定試呢一家
位置在女人街裡面兩旁的小店
餐廳座位較少,等了一會才有位
座位下面有籃子放東西很方便

點了石燒海鮮泡菜辛辣湯烏冬 ($87)
上桌時還是熱騰騰,湯還在滾著
先嚐一口湯,味道辣中帶有泡菜的酸
不會太辣或太濃,剛剛好很開胃
海鮮份量很足料豐富
有兩隻蝦、幾隻蜆、一隻帆立貝、一隻蠔、兩條蟹棒
蝦是彈牙的,蜆也沒沙
烏冬是粗身的有一點彈性很好吃

男朋友點了石窩鵝肝野菌飯($98)
石鍋夠熱所以有焦香的飯焦
桌上有醬汁,不夠可以自己再加
加入醬汁再把飯拌勻
一邊聽著滋滋的聲音、一邊聞著飯的香氣
更加令人食指大動
鵝肝有兩大塊厚厚的,味道很濃郁很大
跟雜菌和飯拌在一起吃起來不會太膩很搭

男朋友說下一次一定會再來
2024-05-02
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 石鍋堂海鮮石燒手打烏冬
  • 厚切鵝肝野菌石鍋飯