我哋喺平日嘅下午茶時段入坐。店內環境好窄,可能因為唔係繁忙時段,起碼有三個店員霸左三張最大嘅枱我哋2個人想坐佢後面小小嘅枱其中一個霸住咗大枱嘅店員講:坐去前面啦。態度好差,語氣好差個種到我哋坐咗喺張細枱,第二個店員就出現企咗喺我哋前面呢個時候我哋都仲未開始睇個餐牌佢就勁唔耐煩,咁樣反晒白眼,橋晒手到我哋叫嘢食嘅時候,就講咗餐牌上面嘅名。然後個店員話:講number 。今次佢唔止態度好差,仲要反白眼到啲嘢食嚟到,條友仲要抌啲嘢食落張枱係勁大聲睇,得出佢發緊脾氣嗰種。你如果話繁忙時段好忙冇注意到都合理,個重點就係非凡忙時段,佢態度極之差食物質素又唔係特別好我叫咗個炸吉列廣島蠔好明顯係冰鮮,勁唔新鮮,炸咗都好大浸雪味湯低又好重味精,食完勁口渴總結而言,環境質素唔好,食物質素唔好,店員服務態度極差。非常之伏。如果你係鍾意比錢受人哋氣可以去食下。
我哋喺平日嘅下午茶時段入坐。
店內環境好窄,可能因為唔係繁忙時段,
起碼有三個店員霸左三張最大嘅枱

我哋2個人想坐佢後面小小嘅枱
其中一個霸住咗大枱嘅店員講:坐去前面啦。
態度好差,語氣好差個種

到我哋坐咗喺張細枱,
第二個店員就出現企咗喺我哋前面
呢個時候我哋都仲未開始睇個餐牌
佢就勁唔耐煩,咁樣反晒白眼,橋晒手

到我哋叫嘢食嘅時候,就講咗餐牌上面嘅名。
然後個店員話:講number 。
今次佢唔止態度好差,仲要反白眼

到啲嘢食嚟到,條友仲要抌啲嘢食落張枱

係勁大聲睇,得出佢發緊脾氣嗰種。
你如果話繁忙時段好忙冇注意到都合理,
個重點就係非凡忙時段,佢態度極之差

食物質素又唔係特別好

我叫咗個炸吉列廣島蠔
好明顯係冰鮮,勁唔新鮮,炸咗都好大浸雪味
湯低又好重味精,食完勁口渴

如果你係鍾意比錢受人哋氣可以去食下。

2023-11-29 129 浏览
開始天氣凍,最啱食熱辣辣既湯烏冬。因為比較早去,所以即使晚市都唔使等。原本安排坐四人枱既單邊,但真係迫。於是調左去坐二人枱。💜安格斯牛肉石燒手打烏冬+黑松露香菇湯 $88 (⭐️⭐️⭐️⭐️/5)由於用石燒鍋既關係,一上枱仲係霧煙,而且個溫度可以Keep到最後。安格斯牛肉肉質嫩滑,一開始係半生熟狀態,想要幾熟就自己浸湯,份量都ok。烏冬食得出係手打,彈口順口。湯方面,有一大匙黑松露,再加上香菇粒,香味濃郁。整體不錯👍🏻💜安格斯牛肉石燒手打烏冬+魚介豚骨濃湯$90 (⭐️⭐️⭐️⭐️/5)呢碗既湯係魚介豚骨濃湯,面頭有啲碎蝦乾,魚介豚骨湯都可口順滑,飲完一啖可以即刻暖胃。走既時候就見到出面開始有人聚集,所以想食的話,建議早啲去。🍴整體評價:✅石鍋可以好好保持食物溫度✅食物種類都多✅整體味道有3.5❌環境比較迫❌連加一後,差不多$100,以烏冬黎講比較貴💰人均消費約$100

走既時候就見到出面開始有人聚集,所以想食的話,建議早啲去。

🍴整體評價:

安格斯牛肉石燒手打烏冬+ 魚介豚骨濃湯
2023-11-27
安格斯牛肉石燒手打烏冬+ 魚介豚骨濃湯
2023-11-17 233 浏览
今晚晚餐有以下菜式厚切豚肉手打烏冬:醇厚的豚肉,肥瘦並存。手打的烏冬面則細膩而有彈性,滑嫩可口。魚介豚骨濃湯鮮美,湯汁濃郁,讓人回味無窮。燒汁帆立貝雞排石鍋飯:帆立貝口感鮮嫩,雞排肉質嫩滑,配上香濃的燒汁,口感更佳。米飯在石鍋中烹製,吸收了所有食材的精華,吃起來香糯可口。日式炒雜菜:這道菜既健康又美味,有包菜的爽脆,又有紅椒的微辣,還有冬菇的醇厚。西蘭花的鮮嫩和玉米粒的甜美更是增添了整道菜的口感。吉列蠔:炸至金黃色的蠔外酥內嫩,口感極佳。點上沙律醬更是畫龍點睛,使得這道菜的味道更加豐富。
今晚晚餐有以下菜式

2023-11-16 167 浏览
兩支公出旺角行街街,行到女人街尾喇, 真係好唔同咗,淨咗好耐之後,疫情結束後,而家又開始多返啲人,都見人來人往,有啲外地人係處行行企企買下嘢,去到街尾都要搵嘢食喇,鴻光大廈地下D號舖,石鍋堂隨便認真門面細細地,入面都有人流,都好有人氣, 兩個入去坐低,我就叫咗個石鍋 飯係燒牛仔骨牛舌嘅,太太就叫咗個石鍋堂海鮮加黑松露香菇湯嘅,我就最鍾意食流心蛋㗎喇整多件整杯咸檸七。嘩你冇以為呀!呢一個餐少少地原來都係好豐富嘅我哋睇返嗰個,石鍋堂海鮮先,一望落去大吃一驚呀原來真係,有鮑魚啦!有蠔啦!有蝦啦!有蜆添!正!淨係呢四樣嘢都好正啦,同埋佢因為石鍋上,呢食落真係好味,食到尾都仲係就熱辣辣,啲湯先至惹味。下次再嚟,一定下次係我叫先呀唔使太太叫 。咁呀又講返我嗰個牛舌同埋燒牛仔骨先,嗱牛舌就肉質真係好鮮甜,同埋好嫩滑,佢唔係啲,已經發到大大件嗰啲,佢呢個係一啲都唔大㗎,即係幼滑細緻嘅,真係咬落去咬口感一定有,咁呀再加埋個牛仔骨都好味,係石鍋燒起,佢嘅汁呢一定會整到,越嚟越濃縮嘅。簡單講兩個兩碗飯,兩個石鍋,我哋兩個都食得好開壞,流心蛋唔使講啦即係靚就靚,出面食唔到呢種流心蛋,佢係用低溫煮嘅,所以呢佢入

有鮑魚啦!

有蠔啦!

有蝦啦!

出面食唔到呢種流心蛋,佢係用低溫煮嘅,所以呢佢入面係仲係唔會話粗, 亦唔會死實實嘅,呢個流心蛋真係好正。

咸檸漆就唔多介紹喇,都係鹹鹹地酸酸地又有氣咁樣,呢一餐very good 下次經過一定記得你呀!

2023-11-10 205 浏览
係旺角睇下戲買下野,想經濟又實惠今次再選石鍋堂,主打石燒料理,手打烏冬。平日及假日都幾多人就知好野今次轉食吉列豬扒蛋包飯-咖喱汁。吉豬外層炸得好脆,粉唔厚,豬扒好淋,好鬆化。豬扒份量大於半碟,咖喱帶有微辣及小甜,蛋又滑,一齊食,一口接一口雪國冷烏靠配汁燒牛仔骨-牛仔骨好淋,烏冬果然唔一流,彈牙,凍食熱食烏冬質素無變👍🏻吉列蠔-蠔新鮮,炸得整脆,咬時發出誘人咔咔聲。炸粉適中,好味🤤整體不錯,女人街,快,靚正
整體不錯,女人街,快,靚正
2023-11-04 235 浏览
如果唔係真係有朋友介紹,真係吾知道旺角通菜街有呢一間隱世石鍋小店!小店地方吾算大,但人流非常之旺,我同朋友都要等一陣先可以入座。我同朋友落單叫左⭐照燒雞扒- 魚介豚骨濃湯 $82- 照燒雞扒好大舊,食到好滿足,魚湯好濃味, 好有驚喜。👍⭐帶廣十勝豚肉石鍋飯$82- 豚肉夠嫩滑,肥瘦度啱啱好 ,好味,性價比極高😋🧊鹹檸檬七喜$20- 再跟餐加鹹檸檬七成個餐性價比極高,而且所有菜式熱辣辣,又好好味,喺可以再回訪嘅餐廳🤗

我同朋友落單叫左
⭐照燒雞扒- 魚介豚骨濃湯 $82
- 照燒雞扒好大舊,食到好滿足,魚湯好濃味, 好有驚喜。👍
⭐帶廣十勝豚肉石鍋飯$82
- 豚肉夠嫩滑,肥瘦度啱啱好 ,好味,性價比極高😋

🧊鹹檸檬七喜$20
- 再跟餐加鹹檸檬七

2023-10-29
2023-10-31 212 浏览
印象中石鍋堂已經喺旺角屹立多年,但每次經過依然係人山人海🫠 今晚襯比較早既時間冇咁多人去試吓先😝吉列豬扒石燒手打烏冬 - 和風咖哩濃湯要先讚下塊吉豬炸得好香脆,係真係脆口㗎😍一啲都唔厚粉👍肉質亦算香嫩咖喱湯烏冬好惹味,咖喱味濃但唔會太辣。而且湯汁唔會太稠,剛剛好掛到湯☺️石鍋堂海鮮石燒手打烏冬 -魚介豚骨濃湯作為海鮮控就緊係揀呢款,海鮮種類好多,有蝦、蠔、蜆等等,全部都幾鮮甜!魚介豚骨湯唔會死咸,香得黎可以帶起海鮮既鮮味😍唐揚炸雞又係好香脆,雞肉嫩滑,唔錯

吉列豬扒石燒手打烏冬 - 和風咖哩濃湯

石鍋堂海鮮石燒手打烏冬 -魚介豚骨濃湯

魚介豚骨湯唔會死咸,香得黎可以帶起海鮮既鮮味😍

唐揚炸雞
又係好香脆,雞肉嫩滑,唔錯

2023-10-26 185 浏览
天氣開始變凍咁想搵啲熱辣辣嘅嘢食下,見到依間石鍋堂,就去望下有咩石鍋料理。日式嘅裝修 ,牆上畫滿卡通嘅圖案,幾有特式。 除咗石鍋料理仲有其他款式嘅食物例如蛋包飯,茶漬飯,另外仲有好多小食。安格斯牛肉石燒手打烏冬& 魚界豚骨濃湯牛肉肉味香濃,用窩滾住上都唔會過老變得難咬烏冬十分煙韌,又掛到湯湯底香濃加上石鍋保溫, 食到最尾一啖都係熱辣辣嘅吉列豬扒咖哩蛋包飯豬扒炸衣唔會過厚,香口脆身得黎又唔會食到成口油,豬扒肉質軟稔,好易咬開蛋包飯入面嘅飯已經混入左咖哩醬,非常可口份量都大,建議可以嗌黎分享餃子煎煎得香香脆脆,入面仲留有肉汁,配上醬汁同埋香氣撲鼻嘅木魚碎,相當惹味

安格斯牛肉石燒手打烏冬& 魚界豚骨濃湯
牛肉肉味香濃,用窩滾住上都唔會過老變得難咬
烏冬十分煙韌,又掛到湯
湯底香濃加上石鍋保溫, 食到最尾一啖都係熱辣辣嘅

吉列豬扒咖哩蛋包飯
蛋包飯入面嘅飯已經混入左咖哩醬,非常可口
份量都大,建議可以嗌黎分享

餃子煎
用餐时段
2023-10-26 119 浏览
勁誇張落單時間6:33,7:00已經叫我哋交枱,坐多陣都唔得😅出面係好多人等,但係使唔使食咗半個鐘都冇就開始吹?😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
2023-10-24 110 浏览
石鍋堂是一家以石燒料理聞名的餐廳,提供各種美味的石燒料理。今天我來到石鍋堂品嚐他們的招牌菜──厚切豚肉石燒手打烏冬和蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯,以下是我的食評。首先,讓我來評論厚切豚肉石燒手打烏冬。這道菜的烏冬麵條是餐廳自家手工製作的,質感非常獨特。麵條富有彈性,入口滑順,且因為是手打的,所以厚度恰到好處,吃起來更有嚼勁。搭配上豚肉的厚切片,肉質鮮嫩多汁,石燒的方式烹調使得豚肉保持了原汁原味,且帶有微微的石燒香氣,非常美味。整道菜的味道非常搭配,烏冬麵條的嚼勁和豚肉的鮮嫩相互襯托,給人一種滿足感。接下來是蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯。這道菜以石鍋飯的形式呈現,讓飯底擁有獨特的香氣和焦脆的飯殼。上面放置著蒲燒鰻魚和雞扒,鰻魚肉質鮮嫩,蒲燒的獨特醬汁為整道菜增添了豐富的風味。雞扒則保持著嫩滑的口感,與鰻魚相互襯托。整道菜的味道豐富,飯與肉的搭配恰到好處,每一口都充滿了滿足感。石鍋堂的厚切豚肉石燒手打烏冬和蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯都是非常美味的菜品。手打的烏冬麵條質感獨特,搭配上鮮嫩多汁的豚肉,石燒的烹調方式更為這道菜增添了獨特的風味。蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯則以石鍋飯的形式展現,石鍋飯底帶來獨特的香氣和飯殼的焦脆口感,

石鍋堂的厚切豚肉石燒手打烏冬和蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯都是非常美味的菜品。手打的烏冬麵條質感獨特,搭配上鮮嫩多汁的豚肉,石燒的烹調方式更為這道菜增添了獨特的風味。蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯則以石鍋飯的形式展現,石鍋飯底帶來獨特的香氣和飯殼的焦脆口感,搭配上美味的蒲燒鰻魚和雞扒,味道豐富。無論你是愛豚肉還是鰻魚,石鍋堂都是一家值得一試的餐廳。
2022-10-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-10-24 79 浏览
話說都好耐無去旺角花園街搵嘢食,今日見到成日行過都排曬隊既石鍋店,見今日比較小人排隊就排一排試下佢先,入到去因為爆場感關係,感覺有小小迫,不過張枱都足夠,坐都算OK,食物方面選擇多,有石燒手打烏冬,石頭鍋飯,冷烏冬,蛋包飯,茶漬飯,炸物類同小食,今次我地就揀咗安格斯牛肉黑松露香蘑菇湯手打烏冬:好重既黑松露香氣,配上安格斯牛肉,香菇鮮味恰到好處,口感濃稠,加埋好彈牙既手打鳥冬,出色汁燒帆立貝雞扒石鍋飯:滿滿既雞扒肉質嫩酥嫩,帆立貝汁鮮美多汁。配上特制醬汁無得輸吉列蠔三粒炸得岩岩好既生蠔,海鹹清新口味,再加上沙律醬,YUMMY脆味軟殼蟹:殼軟肉嫩,肉中帶點滑澀,灑上七味粉味道更加出色石鍋堂 地址 : 旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下D號舖

安格斯牛肉黑松露香蘑菇湯手打烏冬:

汁燒帆立貝雞扒石鍋飯:
滿滿既雞扒肉質嫩酥嫩,帆立貝汁鮮美多汁。配上特制醬汁無得輸

吉列蠔三粒
炸得岩岩好既生蠔,海鹹清新口味,再加上沙律醬,YUMMY

脆味軟殼蟹:
殼軟肉嫩,肉中帶點滑澀,灑上七味粉味道更加出色

石鍋堂
地址 : 旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下D號舖
2023-10-04 2202 浏览
今晚和太太在旺角買完東西,上網發現這家石鍋堂好像不錯,於是來試試水準。餐廳面積不大,平日晚市亦長期滿座,記得要早點到。餐廳主打石鍋手打烏冬,亦有其他石鍋飯、冷烏冬,以及有各式小食可以選擇。胡麻冷菠菜 $37先點一客前菜胡麻冷菠菜,冷菠菜加上日式胡麻沙律醬汁,味道微酸微甜,兩者味道十分配合,整體口味清新,輕怡可口,十分開胃。鮮活蜆石燒手打烏冬 $90主食先選了一客鮮活蜆石燒手打烏冬,而湯底選擇了魚介豚骨濃湯,以石鍋盛載所以吃到最後仍能保持溫度,先呷一口湯底,濃郁的豚骨湯底,加上魚介及大蜆的鮮香,而烏冬口感筋道醇厚,頗有嚼勁,蜆肉飽滿肥大,鮮味十足。厚切鵝肝野菌石鍋飯 $98同樣原個石鍋熱辣辣上枱,用上日本米,米飯粒粒分明帶有米香,有兩大塊鵝肝,香煎鵝肝外脆內軟,入口滑膩甘腴,軟綿油潤,脂香味美,將鵝肝、日式醬汁和米飯攪拌後,每一粒飯都充滿醬味肝香加上底下的飯焦香脆可口,增添食趣。
餐廳面積不大,平日晚市亦長期滿座,記得要早點到。
胡麻冷菠菜 $37
鮮活蜆石燒手打烏冬 $90
厚切鵝肝野菌石鍋飯 $98
2023-10-04
用餐时段
2023-09-24 212 浏览
2023年9月23日(星期六)與家人特意前往幫襯,到達餐廳看到門外貼上「休息」告示,十分失望!相信「休息」事出突然,但餐廳有自己的社交媒體網站,是否可以在相關平台通知一聲,避免客人摸門釘呢?!
2023-09-21 269 浏览
晚上放工約了家人🤗,經過這旺角通菜街石鍋堂的餐廳,想試一試品嚐,不過這晚上平時實在太多人排隊,所以一直未有機會試到,盡量排隊等候,等了十五分鐘輪到我們入座,點了:鮮活蜆石燒手打烏冬👍🏻🍜原個石鍋熱辣辣滾住送上,令湯底可以保持住熱度,豐富多蜆肉,選了魚介豚骨湯底,味道只感覺到豚骨湯味,魚介味幾乎無突出,有點可惜了。安格斯牛肉石燒手打烏冬👍🏻🍜一樣選了魚介豚骨湯底,可是牛肉受熱時候太多油脂發揮出來,蓋住了魚介豚骨湯底的味道,變相湯底上層全面油脂,若女人愛減肥的話,不宜點這菜式。牛肉簿簿地軟口感還ok。後來吃剩下的菜有打算再點小食醫下肚,沒想到這店男生佩戴眼睛的待應生完全一句沒問過我”要不要”,一直伸手收番桌上所有烏冬鍋,令人感覺趕客,一點我都明白這店門外很多人排隊,令待應生他心裡忐忑不安,希望可否冷靜下來,熱情為食客服務。不是說好香港夜繽紛嗎?所以令我有點不好的印象,不打算推薦朋友光顧這間店。味道:3環境:3服務:2衛生:3抵食:3用膳限制時間:無趕客程度: 有趕客原因: 吃剩少少即收碗碟

鮮活蜆石燒手打烏冬👍🏻🍜

趕客原因: 吃剩少少即收碗碟
安格斯牛肉石燒手打烏冬
2023-09-19
等候时间
15 分钟 (堂食)
2023-09-21 163 浏览
🍲石鍋堂🍲.開始秋涼🍁想吃暖笠笠的晚餐🥣石鍋烏冬是一個好選擇👍🏻 滾燙的沙沙聲很治癒😂 烏冬彈牙,而且足夠保暖,上枱到食完都是熱辣辣的🔥.🥩安格斯牛肉石燒手打烏冬(黑松露香菇湯)$88安格斯牛肉和黑松露的份量都很多,滿滿的鋪面😍 肉質不錯,牛味香濃,湯底的菇菌味也很濃郁,推薦🤤.🥓厚切豚肉石燒手打烏冬(魚介豚骨濃湯)$82豚肉真係好厚身👍🏻 魚介湯超級香濃,滿滿的骨膠原🤤 煮到啲肥嘅位都好好咬口🤤.🍳低溫慢煮流心蛋$12食烏冬/拉麵都必備,入口軟滑,又有益☺️
🍲石鍋堂🍲

🥩安格斯牛肉石燒手打烏冬(黑松露香菇湯)$88

🥓厚切豚肉石燒手打烏冬(魚介豚骨濃湯)$82

🍳低溫慢煮流心蛋$12
食烏冬/拉麵都必備,入口軟滑,又有益☺️

2023-09-19