2019-10-31
尖沙咀有好多日本餐廳😀 今次揀左間居酒屋🏮 係位於赫德道嘅一間小店,座位數目唔算多雖然日式居酒屋會有好多款唔同嘅酒提供🍻 但同行朋友唔飲酒,所以今次集中講食物😀 我地兩個人叫左一啲小食、串燒、刺身等等,下面會再詳細講😚 呢間餐廳以居酒屋嚟講價錢算係中等,店員態度好好,又唔介意坐得耐😌 好啱一班朋友去吹水食飯同飲野🍶小食方面我地叫左酒盜芝士🧀 什錦漬物、枝豆同七味魚翅😀 我對個芝士印象最深刻🤤 芝士本身好rich,加上以呑拿魚內臟製成嘅醬汁,食落好惹味,送酒就一流😚刺身我地叫左什錦拼盤🍱🍣 有油甘魚、三文魚、鱲魚、帆立貝、海膽、牡丹蝦同吞拿魚七款刺身,每款都好新鮮,海膽亦用左日本貨(is this real? Don’t mention if it’s not)熟食方面叫左兩款串燒🍢 分別係燒牛舌同雞翼,牛舌都幾厚切,而且燒得啱啱好,咬落口好腍🤤🤤 最後叫左一碗烏冬送燒鯖魚食,有樣野特別好嘅係鯖魚好少骨,唔會好似其它餐廳咁要自己拆骨。