2016-05-02
放題喺香港非常長青又受歡迎,所以放題都有好多選擇,而呢間放題位處尖沙咀,地點非常方便,啱哂一家大細去食。裝潢與一般放題無異,有幾個大雪櫃,飲品任飲雪糕任食,各式各樣,任君挑選~不過最特別既係呢度有生蠔點,每一枱只可以點一次,但數量不限,不過不可過量,以免造成浪費~宮城生蠔生蠔比較大隻,而且厚身,帶有少許海水味,由於係即開生蠔,非常新鮮,鮮味十足,生蠔味道亦都比較厚身,配上特別調製既酸汁,味道剛好,平時我可以食半打,不過呢隻蠔比較厚身,所以淺嚐3隻,都大滿足了黑松露帶子沙律黑松露味好香濃,配上帶子同沙律,非常適合,沙律個dressing 用左醋,好。好。味,令到個沙律好清新,好開胃黑松露蟹棒壽司/魷魚壽司皆因個黑松露沙律太好味,所以再點呢個壽司,果然冇令我失望,黑松露味濃,配蟹棒都唔錯,魷魚壽司加上醬油,味道剛剛好,而且魷魚鮮甜,有咬口,壽司飯又唔會好大舊,不俗白酒煮蜆蜆既大細適中,都唔會腥,肉質彈牙,鮮甜,都值得點一份試下呢間放題食物質素高,而且仲有即開生蠔食,如果鍾意食生蠔,性價比會更高
蜆既大細適中,都唔會腥,肉質彈牙,鮮甜,都值得點一份試下