2012-12-14 71 浏览
上司請食午餐,試新野!其實都開張了好一段時間,但到現在才來第一次試吃!見到餐牌的飯都頗大,正在左翻右翻猶豫之際,忽然見到餐牌下方有個『輕盈餐』!合我心意!但還是飽得吃剩兩口飯! 輕盈餐咖哩雞肉飯︰可能由於是日式咖哩的關係,如沒有指明要辛辣,還真的是一點辣味都沒有!咖哩味沒有想像中的香濃,可能我始終覺得吃咖哩,一定要隔幾張檯都聞到香味的才好味! 話雖如此,始終不是印度咖哩嘛!其實味道是不錯的!跟餐有2條芝士腸、少量粟米、2件麥樂雞(應該是吧)、一隻炒蛋(總感覺比較像兒童餐)炒蛋味道不錯!香滑!麥樂雞,沒有味道,但雞肉頗滑,個人不太喜歡太油的東西,所以印象麻麻。芝士腸、粟米,沒什麼特別。跟餐有一杯細巨峰提子梳打,由於不能喝凍飲,而又不能加錢換其他飲品,只好走冰。居然用熱咖啡杯裝,上檯時我們都以為是熱飲呢!兩位同事叫了兩個午餐,分別是吉列豬扒咖哩雞肉飯 及 波菜炸蝦咖哩雞肉飯。兩人都能吃光光!(果然是男士!)他們的評價都是沒什麼特別,就是不難吃。男士吃飯有時就是只為了填飩肚子,忽略了味覺~XDD輕盈餐$38 + 10%兩個午餐分別約 $58~$68價錢頗貴,味道又不至於我有番尋味的感覺,還是
上司請食午餐,試新野!

其實都開張了好一段時間,但到現在才來第一次試吃!

輕盈餐
話雖如此,始終不是印度咖哩嘛!其實味道是不錯的!

炒蛋味道不錯!香滑!
芝士腸、粟米,沒什麼特別。

輕盈餐$38 + 10%
兩個午餐分別約 $58~$68
價錢頗貴,味道又不至於我有番尋味的感覺,還是不會常來。
2012-12-11
  • 咖哩雞肉飯
2012-11-26 30 浏览
終於試左屯門這日式咖哩店 ~店不是很大, 枱椅也較近, 但環境尚可, 不會太吵~叫了吉列豬扒配牛肉咖哩和釀雞翼滑蛋波菜配豚肉咖哩選了轉餐加飲品和甜品而且轉餐的話可以選SMOOTHIES, 不用再另加錢 ! 吉列豬扒配牛肉咖哩咖哩味濃, 吉列豬扒夠脆~釀雞翼滑蛋波菜配豚肉咖哩雞翼外面好香入面D肉好滑 ! 豚肉咖哩的味沒有牛肉的濃, 不過配合蛋和波菜, 真夾 ~ 草莓和奇異果的SMOOTHIES ~ 好味 ! 不知道是否鮮製的, 但不會太甜, 不錯的選擇 !柚子雪糕和抹茶雪糕都好味 ~ 柚子雪糕更有些果肉 ~食落跟壹番屋的雪糕有點像日式咖哩真的真的太吸引了~~~~不過女孩子的話, 份量可能會多了少少 (但因為咖哩太好味,有夠咖哩汁送飯,最後我地都全部食哂... )見到鄰桌的下午茶份量就會少一點, 而且平D ! 下次等食下午茶 !
終於試左屯門這日式咖哩店 ~

店不是很大, 枱椅也較近, 但環境尚可, 不會太吵~

叫了吉列豬扒配牛肉咖哩和釀雞翼滑蛋波菜配豚肉咖哩
選了轉餐加飲品和甜品
而且轉餐的話可以選SMOOTHIES, 不用再另加錢 !

吉列豬扒配牛肉咖哩
咖哩味濃, 吉列豬扒夠脆~
草莓和奇異果的SMOOTHIES
柚子雪糕和抹茶雪糕都好味 ~ 柚子雪糕更有些果肉 ~
食落跟壹番屋的雪糕有點像

日式咖哩真的真的太吸引了~~~~

2012-10-14
草莓和奇異果的SMOOTHIES
2012-11-06 33 浏览
最近很喜歡一套叫做 "北極熊Cafe" 的漫畫 前陣子路過屯門吉之島, 發現了這一家白熊咖哩立即有一種 "不得不試" 的衝動!! XD這家店的Logo 超~~~可愛的說~~~~當閱大概八點多到達, 人流不算太多只等候約5分鐘就可以入坐 店內採用柔和的淺木色感覺十分溫馨跟日本小小的家庭式咖哩屋很像!!桌上印有熊掌的圖案呀~~~~!!! <3 <3 <3這家店使用mix & match 的方式點菜的先選擇咖哩 ($40~$50 不等) , 再選擇配菜 ($15~$25)我點了牛肉咖哩+ 炸蝦而男朋友則點了地獄咖哩+ 吉列蠔 (特盛)兩款咖哩都很不錯~~~地獄咖哩的名字沒有改錯~~~ 非常辛口!!讚!! 呀~!!! 我忘了mention!!它的份量真的很~~~~大~~~~~!!! 普通size 大概有平常外面的 1.5倍而點了特盛size 的男朋友完全傻眼了~~~!!!XD我只能說....非常抵食啦!!哈哈哈!!! 另外點了餐飲, 香桃乳酪冰跟香蕉乳酪冰 (大約$25一杯)~香桃乳酪冰好香甜值得推薦喔!!最後埋單兩人共 $215~~有一點小貴, 不過食得很滿足PS.
最近很喜歡一套叫做 "北極熊Cafe" 的漫畫

前陣子路過屯門吉之島, 發現了這一家白熊咖哩
立即有一種 "不得不試" 的衝動!! XD

這家店的Logo 超~~~可愛的說~~~~
當閱大概八點多到達, 人流不算太多
只等候約5分鐘就可以入坐

店內採用柔和的淺木色
感覺十分溫馨
跟日本小小的家庭式咖哩屋很像!!

桌上印有熊掌的圖案呀~~~~!!! <3 <3 <3
這家店使用mix & match 的方式點菜的

我點了牛肉咖哩+ 炸蝦
而男朋友則點了地獄咖哩+ 吉列蠔 (特盛)
兩款咖哩都很不錯~~~
地獄咖哩的名字沒有改錯~~~ 非常辛口!!
讚!!

呀~!!! 我忘了mention!!
它的份量真的很~~~~大~~~~~!!!

普通size 大概有平常外面的 1.5倍

而點了特盛size 的男朋友
完全傻眼了~~~!!!
XD

我只能說....非常抵食啦!!
哈哈哈!!!

香桃乳酪冰好香甜
值得推薦喔!!

最後埋單兩人共 $215~~
有一點小貴, 不過食得很滿足

PS. 後來才發現, 原來今期吉之島的flyer 裡有這家店的coupon...
滿$100 可換白熊公仔, 或滿 $150 可換白熊水杯...

錯過了~~~~
2012-10-27
  • 地獄咖哩
  • 香桃乳酪冰
2012-09-18 3 浏览
見到屯門有新的日式咖哩屋,儘管試一試!先選咖哩飯,可自由加錢加配料,亦可加錢轉自選套餐,從湯、沙律、飲品或單球雪糕中選配兩款或三款。雞肉咖哩飯配吉列豬扒加自選套餐($38+$25+$20)雞肉咖哩較清淡,味道不太濃,珍珠米好煙韌,配以咖哩汁,好好味,再配上吉列豬扒,香口但不油膩。配芒果乳酪冰,十分清新,但飲到一半,就只飲到冰,好耐都唔融。牛肉咖哩飯加自選套餐($40+$20)牛肉咖哩很香濃,十分惹味,最岩好咖哩的人。配宇治抹茶冰,很香茶味,但飲到一半,一樣只飲到冰,很難飲到抹茶味。自選套餐選的單球雪糕柚子味:味道很清甜,有少許果肉,吃完濃味的咖哩再配以清甜的柚子雪糕,感覺清新,可消除口腔中濃烈的咖哩味。抹茶味:有抹茶味,但甜了少許,不過不失。總括而言,這些咖哩的味道都像日式百貨公司買到的即食咖哩包,但較即食包多少許肉碎。
見到屯門有新的日式咖哩屋,儘管試一試!

雞肉咖哩飯配吉列豬扒加自選套餐($38+$25+$20)

牛肉咖哩飯加自選套餐($40+$20)
牛肉咖哩很香濃,十分惹味,最岩好咖哩的人。

自選套餐選的單球雪糕
抹茶味:有抹茶味,但甜了少許,不過不失。

2012-09-12 8 浏览
有一段長時間沒到過屯門 因為本人住在港島 朋友亦住在港島多 所以甚少機會到這裡這次和朋友走完麥理浩徑 都已經八點多 便過離市廣場還記得吉之島有個FOOD COURT 又多選擇又便宜 怎知原來執了 見到這間主打日式咖哩餐廳 於是便入去試試 大概八點多食客不少 等了大約十分鐘才入坐翻開餐牌 價錢有點貴 一個咖哩飯要四十至五十元 其他配料還要另外收費 例如豬扒 雞扒 炸蝦等 要加十至廿五元不等轉成奄列飯要另加十蚊點了最基本的大牛肉咖哩飯 另加吉列豬扒賣相不錯 咖哩色澤不錯 呈深啡色 貫切了日式咖哩的香甜 夠濃厚惹味汁裡的牛肉粒沒特別 很細粒 一咬就碎 分量也不多吃一口豬扒 質素不好 外層太厚 應該是落得太多炸粉而且皮與肉不是連在一起 所以肉汁都鎖不住了白飯方面 很普通 沒有飯香 應該是因為沒有用日本珍珠米當初怕不夠 已經補錢加大了 但份量還是不夠 一個正常食量的男孩一定不夠吃 雖然待應已不停殷勤地加水 但我覺得這個質素和份量根本不值得加一 還要在這個物價較低的屯門 以這個價位有更多選擇 要吃咖哩 我寧願付多些去吃好味很多的Bee Curry Coco 或者 Izumi 相反 質素差不多的
這次和朋友走完麥理浩徑 都已經八點多 便過離市廣場

而且收費頗貴 唔抵食
除非質素有所改善 否則不會再來了
2012-07-11
2012-09-01
每月總有幾天特別想吃辣, 而就近的白熊咖喱絕對是我的最佳心水。 還記得開業初時, 假期的四時多仍要等上一會, 如今熱潮稍為減退, 週六的下午, 也不用等位。 反而旁邊的pokka café轉換新形像後, 引來一群人在門外守侯。 單點上飯未免太單調, 還是乖乖奉上$20多配湯和雪糕。 南瓜湯最先送上, 熱力迫人, 雖要趁熱, 但也要輕吹後能入口。 南瓜磨蓉後甜味盡出, 然而仍帶一絲絲的纖維, 卻未太破壞順滑的口感。 比忌廉湯稠身一點, 當然未算是糊狀般驚人, 很易便嚐出奶香, 十分純淨。 新出品菠菜咖喱帶深綠色, 也有點好奇, 但顯然是甜味的咖喱, 這次一心要求刺激, 還是屬意一片辣油浮面的激辛地獄豚肉咖喱飯, 點上細份($45)便夠吃。一個人始終吃不多, 要從芸芸的配料中挑出兩款, 真令人頭痛。 雖早已有心理準備面對那激辣的挑戰, 但當入口後, 那股辣勁不是一下子便衝進來, 反而是漸漸地進攻, 然而辣得有層次, 仍嚐到蔬果和香料的甜味, 不會太霸道。 將那面頭的辣油都拌勻, 那種痛快感真的難以形容。 濃汁跟軟熟黏糯的珍珠米飯就像是絕配, 一滴汁也不會輕易浪費, 就算已有飽肚感, 卻有意

雖早已有心理準備面對那激辣的挑戰, 但當入口後, 那股辣勁不是一下子便衝進來, 反而是漸漸地進攻, 然而辣得有層次, 仍嚐到蔬果和香料的甜味, 不會太霸道。 將那面頭的辣油都拌勻, 那種痛快感真的難以形容。 濃汁跟軟熟黏糯的珍珠米飯就像是絕配, 一滴汁也不會輕易浪費, 就算已有飽肚感, 卻有意欲要吃光為止。 當中夾雜幾粒豚肉, 跟肥肉相連, 甘香細嫩, 感覺像吃五香肉丁, 份量實不多, 說是點綴之用還更貼切。

上次來嚐不到溫泉玉子($10), 如今終可得償所願了。
玉子很細嫩, 卻仍保持完整的模樣, 蛋白輕滑如無物, 薄得幾乎包不著蛋黃, 蛋汁像要穿破出來似的。 蛋香四溢, 卻沒有腥味, 雙唇像被漿著一樣, 跟咖喱汁混合過後, 更添一份嫩滑的口感, 吃起來更豐富細緻。
提到日式炸物, 對天婦羅的喜好程度只普通, 反而更愛吉列一類。 上次所試的南瓜薯餅叫好叫座, 這次一於非薯不點, 向同系的紫芋甘薯餅($20)下手。 色澤帶深紫, 似是有種魔力深深影響我, 炸層一點也不厚身, 薄薄的又很鬆脆, 不會膩得一口油。 紫薯本身的甜香出眾, 來得自然, 那份甜不像是外來所加工。 粉糯軟綿之餘卻不會太乾, 混入粒粒甘栗, 腍滑卻不會太粉, 帶有咬口。
每次吃上太辣的食物, 過後胃部都感覺到暖暖的, 像有陣熱氣在內。 這時通常都會吃杯雪糕降降溫, 幸運地讓我嚐到綠茶雪糕, 端來時已有溶化的跡像, 心裡其實有點不滿的。 茶味醇厚, 不只一味的苦澀, 反覺茶的餘韻甘甜,
軟滑且密度高, 實在精彩。

熱潮一退, 或多或少都會對其水準有所質疑, 但再嚐後發覺還是過慮, 帶有期望而來, 卻未有失望而回, 但看看消費, 已是百多元, 值得與否真要視乎怎樣看。
2012-07-14
2012-08-08 11 浏览
去到屯門市中心可以選擇的食肆有好多…本來打算搵jusco的foodcourt…點知…消失左~但「塞翁失馬, 焉知非福」俾我地遇到呢間咖哩店~印象中之前都有雜誌介紹過~應該唔錯掛~~所以就試一試了~在門外等候期間已經將個餐牌翻來覆去…對於有選擇困難症的我~的確太多配料可以選了~大家去到可以先選~1)選咖哩: 有雞、豬、牛、什菌的咖哩可以選擇~你order牛~唔代表係有好多牛肉~因為佢地的咖哩~主要係「汁多料少」, 所以淨咖哩飯唔會有好多肉落到肚~! 2)選配料: 有大多款選擇~~仲有蛋包飯~~不過大部份都係煎炸配料~~3)選沙律或餐飲: 有沙律、餐湯、餐飲、甜品~4個選擇~~我地點了:1)牛肉咖哩飯+豬扒: 個咖哩牛肉好濃~~而且同飯好夾~唔辣~~仲有個豬扒炸得剛剛好~~唔會太「韌」~呢個咖哩飯真係一流~!2)豚肉咖哩飯+紫芋甘薯餅: 呢個豚肉咖哩味就冇咁濃~~有點微辣~~個紫芋甘薯其實就有d似「紫心蕃薯」~不太特別!3)$20飲品+甜品: 原來飲品係可以揀特飲~於是揀「蘋果乳酸」, 後來佢地話冇曬~特飲得返「抹茶」~咁我就話ok~點知最後佢地黎左個「原味乳酸」~不過錯有錯著~呢個乳酸都
去到屯門市中心可以選擇的食肆有好多…
本來打算搵jusco的foodcourt…點知…消失左~
但「塞翁失馬, 焉知非福」
俾我地遇到呢間咖哩店~
印象中之前都有雜誌介紹過~
應該唔錯掛~~所以就試一試了~

在門外等候期間已經將個餐牌翻來覆去…
對於有選擇困難症的我~的確太多配料可以選了~
大家去到可以先選~
3)選沙律或餐飲: 有沙律、餐湯、餐飲、甜品~4個選擇~~

我地點了:
1)牛肉咖哩飯+豬扒: 個咖哩牛肉好濃
3)$20飲品+甜品: 原來飲品係可以揀特飲~於是揀「蘋果乳酸」, 後來佢地話冇曬~特飲得返「抹茶」~咁我就話ok~點知最後佢地黎左個「原味乳酸」~不過錯有錯著~呢個乳酸都幾好味
~就好似益力多咁~~另外~我地仲叫左個「柚子雪糕」~超好味呀~
!! 仲真係有d柚子肉可以咬~~

整體來說~呢到的咖哩的確值得一試~~而且服務都好好~但應該都要等位等好耐~~不妨俾少少錢試埋佢個特飲+雪糕~一定會一試難忘~!
門口菜牌
豚肉咖哩飯 紫芋甘薯餅
原味乳酸
柚子雪糕
2012-07-20 39 浏览
今日因夜晚有野做, 早左小小食晚飯先...平時呢間白熊咖哩排長龍, 大約五點幾去到唔駛等位 入到去打開餐牌, 其實得幾款揀, 選擇不多叫左個雞肉咖哩.....佢有得揀加大+$10好在冇叫加大, 正常SIZE都已經好大份成個感覺好似食緊果D即食咖哩包咁, 又冇肉, D咖哩又稀,又水, 加多一個橙就十足十監倉飯咁。。。。 (價錢平一半的銀咖哩仲好食!)+$20 多一杯野飲 + 雪糕綠茶沙冰: 一D都唔水,清涼解渴綠茶雪糕: 一D都唔甜, 但好香綠茶味
今日因夜晚有野做, 早左小小食晚飯先...
平時呢間白熊咖哩排長龍, 大約五點幾去到唔駛等位

入到去打開餐牌, 其實得幾款揀, 選擇不多

叫左個雞肉咖哩.....佢有得揀加大+$10
好在冇叫加大, 正常SIZE都已經好大份
(價錢平一半的銀咖哩仲好食!)
只有咖哩, 沒有雞肉
+$20 多一杯野飲 + 雪糕

綠茶沙冰: 一D都唔水,清涼解渴
綠茶沙冰
綠茶雪糕: 一D都唔甜, 但好香綠茶味
綠茶雪糕::好香綠茶味
綠茶沙冰
綠茶雪糕::好香綠茶味
  • 綠茶雪糕
2012-07-15 13 浏览
很久沒到過屯門,我想有差不多十年沒踏足屯門市廣場,一切也變得面目全非,街坊們可以三步不出屯門,已經可以在廣場內,得到生活一切所須,全港商場一體化,其實,是好,是壞?這不是此文章的重點。以前總覺得,吃日式咖哩,只要在超市買現成包裝貨便可,加熱數分鐘便可,無須出外吃。Bee Curry是我最早期接觸的日式咖哩店,後來也光顧過大坑的Panda,還有壹番屋等等,近月,除了尖沙咀SOGO的Izumi外,還有一間新咖哩店,遠在屯門市廣場的白熊咖哩。身邊到過的朋友之中,反應頗為兩極,有朋友讚,亦有朋友大彈,說根本不值得遠道而來。這晚與友人來,晚飯時段食客可不少,大約要等十多分鐘才能入坐,光顧的大多是年青人。價錢不貴,一個咖哩飯只是$40,當然其他配料就要另外收費,由白飯轉成奄列飯加$10,吉列豬扒則$25。我要了最基本的牛肉咖哩,配吉列豬扒,飯是奄烈飯,如果不夠,更可以補錢加大,咖哩色水深,味道是一貫日式咖哩的甜,濃厚得來,香滑惹味,但是奄烈飯真的麻麻,蛋身太老,一點也不滑,這個Izumi做得比白熊好得多。吉列豬扒更不劑,外層又厚又硬,皮與肉之間更有離罩的情況出現,這$25枉花了。友人吃得辣,來個激

友人吃得辣,來個激辛地獄,我試了少許,果然辣得霸道,非常搶喉,要即刻喝一口冰水降溫。配菜的炸番薯,與吉列豬扒一樣地硬。
如果正如台灣唱作人嚴爵所說,愛就是咖哩的話,牛肉咖哩像愛得甜蜜,那個激辛地獄,可以說成打得火熱嗎?
一邊吃著了無生氣的豬扒,一邊對友人說:(真懷念台北杏子的炸豬扒,唉,又想吃了,下一次,不如我帶你去?)
說回白熊,價錢便宜是一大優勢,下一次再來,只吃牛肉咖哩,甚麼配菜也不要,連加一服務費,只是$44。
2012-07-11 18 浏览
這間咖哩新開無耐,之前見勁多人排隊,所以遲遲未試,好彩今次好快有位。menu 好簡單,種類唔多,湯前菜雪糕得兩三款,大家加$20就可以試其中兩樣,抵唔抵就見仁見智,我就唔覺得特別勒。不過咖哩係值得大家一試有4款咖哩,我地3人叫了三款:豚肉咖哩、雞肉咖哩和激辛豚肉咖哩我地發覺3雞肉咖哩比豚肉濃,以MENU相黎睇,牛肉咖哩係黑色,我地估牛肉咖哩係最濃,下次我地會去再試至於激辛就真係辣,我就接受到,朋友就唔得(我食譚仔就食開小辣,大家可以參考下個辣度)每款咖哩以外,可以加$配餸,加$10有菠菜,得兩啖,$25有3隻炸蠔,我就覺得抵食過菠菜另外要讚下服務生,不停幫我地加水,我地仲坐到閂鋪

menu
不過咖哩係值得大家一試

有4款咖哩,我地3人叫了三款:
豚肉咖哩、雞肉咖哩和激辛豚肉咖哩

另外要讚下服務生,不停幫我地加水,我地仲坐到閂鋪
雞肉咖哩加菠菜
雞肉咖哩加菠菜
雞翼菠菜豚肉咖哩蛋飯
激辛豚肉咖哩&炸蠔
2012-07-04 6 浏览
日本來的品牌,好似好有料....叫了套餐:咖喱豬扒飯包飲料沙律。超超難食!感覺是用了$91食大X樂午餐!汁不夠,飯爛又無飯味,豬扒好硬又細件。沙律和特飲ok。要加一!我都唔飽!
日本來的品牌,好似好有料....
叫了套餐:咖喱豬扒飯包飲料沙律。
超超難食!感覺是用了$91食大X樂午餐!
汁不夠,
飯爛又無飯味,
豬扒好硬又細件。
沙律和特飲ok。
要加一!
我都唔飽!
用餐优惠
其他
2012-06-26 7 浏览
由於朋友介紹下又甘岩去開屯門於是一試,叫左吉豬扒免治牛咖喱飯,吉豬硬到食唔到,免治牛冇汁既,咖喱好小,連最緊要個飯都係爛既,自己成日周圍去食野,好食唔好食都食過,不過呢間平均一百蚊一碟飯,就真係麻麻地,因為唔值一番既價錢,不如去一番食,銀咖喱$19蚊一碟飯都好食過佢。
2012-06-25
  • 勉強說個柚子雪糕唔錯
(非会员)
2012-06-23 8 浏览
一同四人, 3款 個不同咖理飯,,不同味, 原來大細份,是同一個飯, 咁就比佢昆咗10 元,,其中一個蛋 包飯, 相中為奄烈.比來時是鋪面, 話呢度是咁WAR跟住每款叻理無叻理味, 肉是碎上 ,珠扒是雪炸未,不是新鮮,另外SHRIMP 是炸粉多,,總知不值個個價,,
跟住每款叻理無叻理味, 肉是碎上 ,
珠扒是雪炸未,不是新鮮,另外SHRIMP 是炸粉多,,
總知不值個個價,,
2012-06-15
2012-06-15 10 浏览
因為未到落班時間,去到的時候得3-4台,不使等位配菜都是炸的,因為個人皮膚不能經常吃(炸的野容易熱氣,唔吃無痘痘,吃多有)可能是叫午餐套餐,咖喱沒選擇(是雞肉咖喱),偏甜,咖喱都是辣的好,味道好似平常買的即食咖喱,漢堡扒午餐+10元有蛋+10元有乳酸飲料我以為是蛋包飯,結果就是把蛋鋪在飯上,漢堡扒,好老啊,仲系推薦,超級失望屋企人單點左70蚊的漢堡扒豚肉咖喱,吃出一條“鋼絲擦”,告訴服務員,馬上換了,結果換了個漢堡扒雞肉咖喱,家人火了,問他怎麼搞的,結果他說這個餐請家人吃,收少了70,家人說下次不去了
因為未到落班時間,去到的時候得3-4台,不使等位

兒童餐
吉列蠔牛肉咖喱
漢堡雞肉咖喱下午餐
乳酸飲料,午餐+10元換的
2012-06-11
乳酸飲料,午餐+10元換的
2012-06-14 6 浏览
我地等左幾個字先入得去入到去個位坐得唔係幾舒服我叫左個牛肉咖哩飯由於汽水都要加十幾蚊所以冇叫野飲叫左個飯,佢唔洗五分鐘就拎到過黎D飯同汁都幾多但D牛肉真係幾小味道好普通
我地等左幾個字先入得去
入到去個位坐得唔係幾舒服
我叫左個牛肉咖哩飯
普通
由於汽水都要加十幾蚊
所以冇叫野飲
叫左個飯,佢唔洗五分鐘就拎到過黎
D飯同汁都幾多
但D牛肉真係幾小