2008-05-13
我成日聽呢間野是元朗最正既粥店, 所以有時入來找朋友打牌時, 一定會食佢.佢日頭同晚上既腸粉手勢唔同, 我覺得晚上個啊姐拉得薄d. 同埋食炸倆要睇你時運, 我平時食鮮蝦肉片腸, 蝦又大隻又爽口, 而肉片又嫩.我上次好lucky, 見佢剛炸好油條, 咪講笑, 拿拿林叫番碟先, 嘩好好好好好正!! 又熱又脆, 腸粉皮厚薄適中, 配合埋我最欣賞的"黃豆味濃郁既豉油"!~ 咬果一下,真係足夠回味幾年, 因為好小食到, timing夾到.叫埋豬潤滑牛粥, 真係好足料, 我從未食過甘爽既豬潤! 我去過好多區食, 咩"海皇", 又去過西灣河, 深水bo.....全部全部都係又硬又鞋口, 就算唔鞋口都唔爽. 最爽係呢間. 唔好比佢的普通門面呃左, 我發現其實想食真正好野, 貴既餐廳是比唔到你.
佢日頭同晚上既腸粉手勢唔同, 我覺得晚上個啊姐拉得薄d.