2022-12-29 47 浏览
聖誕緊係要食好嘢🤣同朋友嚟到觀塘呢間餐廳😍環境好靚 好多聖誕裝飾食物選擇又好多~.我同朋友都叫配有salad bar套餐salad bar選擇好多🤩除左有好多款菜, 配料, 醬汁, 等客人可以自製沙律之外,餐廳亦有幾款整好左既沙律薯仔煙肉沙律好好食🥰煙肉粒非常香脆除左沙律之外仲有唔同既刺身, 熟食同甜品揀麻辣燒賣, 小籠包, 咖哩角, 春卷, 刺身蝦, 蝴蝶酥, 芝士蛋糕等等😍😆辣同唔辣都有選擇岩哂我地口味一次過滿足好多個願望😍.💎 $338 手拆鮮蟹肉扁意粉 + salad bar呢個意粉好好味一入口已經有好香濃既蟹味🥳而蟹既份量都有好多蟹肉口感滑順有彈性有自然的鮮味配埋煮得岩岩好既意粉一齊食好正😎.💎 $498美國特級牛柳威靈頓 + salad bar好吸引既牛柳威靈頓擺盤好靚牛柳生熟度剛剛好🥳牛味好香濃濃香惹味入口唔覺得膩而外層包裹既酥皮就好香脆一啖食到牛柳同酥脆既酥皮口感好有層次🥰
聖誕緊係要食好嘢🤣
同朋友嚟到觀塘呢間餐廳😍
環境好靚 好多聖誕裝飾
食物選擇又好多~
我同朋友都叫配有salad bar套餐
salad bar選擇好多🤩

除左有好多款菜, 配料, 醬汁,
等客人可以自製沙律之外,
餐廳亦有幾款整好左既沙律
薯仔煙肉沙律好好食🥰
煙肉粒非常香脆
除左沙律之外
仲有唔同既刺身, 熟食同甜品
辣同唔辣都有選擇

而外層包裹既酥皮就好香脆
一啖食到牛柳同酥脆既酥皮
口感好有層次🥰
2022-12-28 1027 浏览
最近百萬同居計劃好受歡迎,亦知道呢套劇有喺觀堂呢間登堂度取景,一於去食下先👍餐廳佔地好大,座位好寛敞,2人都可以坐大卡位。裝修以綠同金為主,華麗又吸晴,適合閨蜜聚會,不時見到有人影相。🔔半自助晚餐 main course + salad 小食bar($328)烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇|羊燒汁(+$60)💕羊鞍鮮嫩多汁,肉質呈粉紅色狀態,唔鞋口又冇羶味,食到燒烤香味,上枱都有一啲擺盤,不馬虎炭烤伊比利亞黑毛豬鞍|黑椒汁(+$80)💕豬鞍嘅擺盤同羊鞍都係有花心思嘅,叫咗7成熟,肉質爽口彈牙,燒烤外表,仍然能夠鎖住肉汁自助Bar食物好多選擇,質素亦唔差沙律🥗意粉沙律、薯仔🥔沙律、蕃茄🍅水牛芝士冷盤煙三文魚、青口、蝦🦐、螺🐚、風乾火腿、莎樂美腸小食 港食小食居多,有咖哩魚蛋、麻辣燒賣、春卷、雞翼、咖哩角、粉果、肉丸、餃子🥟、炒蘑菇🍄椰菜花湯第一次飲,幾特別,又比較夠健康甜品 蛋糕、曲奇、糖果、水果、啫喱糖

烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇|羊燒汁(+$60)💕

炭烤伊比利亞黑毛豬鞍|黑椒汁(+$80)💕

自助Bar食物好多選擇,質素亦唔差
沙律🥗
意粉沙律、薯仔🥔沙律、蕃茄🍅水牛芝士

冷盤
煙三文魚、青口、蝦🦐、螺🐚、風乾火腿、莎樂美腸

小食

椰菜花湯
第一次飲,幾特別,又比較夠健康

甜品
蛋糕、曲奇、糖果、水果、啫喱糖

2022-12-27 62 浏览
登堂係我好鐘意的餐廳12/27 晚上的食物使我很失望Semi buffet 食物十分唔新鮮 沒有三文魚刺身,換成了甜蝦刺身。 螺、青口、煙三文魚都不新鮮不吃海鮮🦞算了吧,吃熱盤想飲口熱湯,十分難飲小籠包及燒賣,不知翻蒸了多少小時薯角也是淋淋的,吃了不會喉嚨痛冷盤 熱盤都不想吃Main course又未到 看看有什麼甜品連Brownie都和平時不同 只得一個甜字同極痴牙 還是食餅乾好 到期待已久的主菜羊架三枝骨一件好食 兩外兩枝骨是連住我試用刀都切唔開 要用手撕開 把兩枝骨分離每一口肉都好韌和非公眾假期嘅食物質素相差幾遠連熱柑桔都淡如水極失望的一天登堂係我最愛的觀塘餐廳今次紅日光顧很失望 希望下次再光顧時 可以重拾以往的質素

登堂係我好鐘意的餐廳

12/27 晚上的食物使我很失望
Semi buffet 食物十分唔新鮮
沒有三文魚刺身,換成了甜蝦刺身
螺、青口、煙三文魚都不新鮮

不吃海鮮🦞算了吧,吃熱盤
想飲口熱湯,十分難飲
小籠包及燒賣,不知翻蒸了多少小時
薯角也是淋淋的,吃了不會喉嚨痛

冷盤 熱盤都不想吃

登堂係我最愛的觀塘餐廳
今次紅日光顧很失望
希望下次再光顧時
可以重拾以往的質素
踏入聖誕月,唔少朋友都陸續約聚餐。放題有點heavy,單點又略嫌乏味,做吓research居然比我發現到呢間位於觀塘嘅「登堂」,決定試試佢。餐牌上最吸引莫過於有半自助餐,客人可揀選一個套餐,價格只需$298起,不論粉麵或肉類都可,就能享用埋salad bar,性價比超高。小編今次同友人分別選擇咗一麵一肉,兩樣都有驚喜。炭烤伊比利亞黑毛豬鞍炭烤味道十分濃郁,豬肉外脆帶點焦糖化非常出色,內嫩滑得來仲保留好多肉汁,食落肉質細膩,豬味濃郁,無得彈。配埋旁邊嘅黑椒汁同芥末醬,加入啲伴菜,一次過有多重享受。鮮海蝦煙腩肉貓意粉麵質有咬口,唔會太淋,醬汁雖唔算特別濃郁,但淡淡蕃茄香氣加啲忌廉感好夾。最精華一定係啲煙腩肉,有豐富油脂同鹹香,夾埋貓耳朵、爽彈大條鮮蝦、同入曬味嘅蕃茄一齊食,令到成碟麵風味大增。餐廳提供嘅Salad bar規模不小,當中包括冷熱鹹甜、中西日韓,菜式應有盡有。幾乎試勻後真係要重點推薦冷盤海鮮區同甜品部,前者新鮮有素質保證,後者選擇多元口味細膩,成件事可以媲美外間酒店水準。最後更要讚下呢到環境寬敞,座位舒適,又有格調,特別適合一班人,儘管口味各式千秋都能夠滿足到,絕對會再嚟。

鮮海蝦煙腩肉貓意粉

2022-12-24 149 浏览
下就去左呢間野食,見佢6百幾個like諗住好放心,點知伏到一個點。Semi buffet 無樣野食好食,霉霉地既叮叮燒賣,唔知擺左幾耐癡埋哂一大餅既日式餃子,白飯任裝,菜係正常既,個湯好似水咁稀,主菜叫左個西冷牛扒5成熟,黎到係接近全熟,向店員反映後,佢好似不知所措咁呆左,(驚俾人加料,我都講得好客氣)其後有第二位店員埋黎,個位店員表示咁樣就係5成熟ga la。我都放棄左叫佢地換過,廢事俾人加料。呢間餐廳真係絕對唔值得幫襯。

2022-12-24
午餐
  • 白飯
琴日放假等埋朋友觀塘收工,朋友帶咗我去觀塘一間餐廳食晚飯。餐廳面積都幾大,座位寬躺坐得都比較舒服。餐廳以半自助形式想食意粉最平Pasta + Salad $298起想食主菜Main Course + Salad $328起✨自助區食物選擇都幾多,▪️海鮮:藍青口、翡翠螺、凍蝦▪️水果:橙、火龍果、哈密瓜▪️甜品:藍莓芝士蛋糕、啫哩、蝴蝶酥、曲奇、朱古力布朗尼、多款糖果▪️自助沙律吧:沙律菜+配料、薯仔沙律、莎樂美腸、火腿、螺絲粉、鷹嘴豆沙律、煙三文魚、醃青瓜▪️熟食:燒賣、蝦餃、粟米、蜆、炸薯條、避風塘蘿蔔糕、煎餃子、西湯✨主菜▪️香煎蘇格蘭三文魚柳三文魚柳比較厚身,外皮煎得好香好脆,魚肉嫩滑充滿魚油香味,三文魚籽嘅鹹香魚油味同日式高湯忌廉汁做配搭,更提升三文魚柳嘅鮮味。▪️炭烤伊比利亞黑毛豬鞍我揀咗8成熟,口感仲非常軟腍又多肉汁,肉味香濃油脂豐富,但食落唔會覺得膩,我對豬嘅印象改觀左,高質嘅豬絕對可媲美高質和牛,呢個值得推介。另外餐廳設有酒吧區,想同朋友傾偈飲酒都有另一個天地。
琴日放假等埋朋友觀塘收工,朋友帶咗我去觀塘一間餐廳食晚飯。

餐廳面積都幾大,座位寬躺坐得都比較舒服。餐廳以半自助形式
想食意粉最平Pasta + Salad $298起
想食主菜Main Course + Salad $328起

✨自助區
食物選擇都幾多,
▪️海鮮:藍青口、翡翠螺、凍蝦
▪️水果:橙、火龍果、哈密瓜

✨主菜
▪️香煎蘇格蘭三文魚柳
香煎蘇格蘭三文魚柳

▪️炭烤伊比利亞黑毛豬鞍
炭烤伊比利亞黑毛豬鞍

另外餐廳設有酒吧區,想同朋友傾偈飲酒都有另一個天地。
2022-12-21
香煎蘇格蘭三文魚柳
2022-12-23 874 浏览
又到左我至愛既12月,可以不停約朋友歡聚,今年想去D新地方,上網睇到呢度,好似唔錯咁,即刻book位先。觀塘工廈區,其實都好方便,出左港鐵,大約行10分鐘就到!呢間“登堂”環境好chill🤗,可能係工廈,所以地方都好大,啱晒一大班朋友喺度聚餐👯。今次食晚餐,係半自助餐型式,呢度只要選擇pasta  或 main 就可以享用自助區既食物。價錢最平$298或$328已經可以,當然有些食物可以加錢升級😁,例如:美國特級威靈頓牛柳,平時去一般西餐廳食都唔平,見到好似好吸引咁🤤,都要試下。Main course order左:美國特級威靈頓牛柳 ($328+$170)金黃酥皮包住嫩紅牛柳,牛柳香濃柔嫩,口感豐富😋,搭配清香的蘑菇蓉,濃香惹味!炭烤伊比利亞黑毛豬鞍($328+$80)肌肉及脂肪比例均衡👍,炭烤令到入口肉香與油香兼備,不會過份膩,一試難忘。自助區選擇都唔少,有沙律,刺身,海鮮,小食,當然仲有甜品啦!另外都包左一杯餐飲。最鍾意係煙三文魚,煙燻味好香,魚油油脂十足,好好味。食物就唔係好特別既款式,但感覺都好豐富,味道都唔錯😍。咁開心梗係要飲返杯啤酒 $72 啦🤭,真係好有節日氣氛🎉。因為
又到左我至愛既12月

觀塘工廈區,其實都好方便,出左港鐵,大約行10分鐘就到!

Main course order左:

美國特級威靈頓牛柳 ($328+$170)

炭烤伊比利亞黑毛豬鞍($328+$80)

另外都包左一杯餐飲。
最鍾意係煙三文魚,煙燻味好香,魚油油脂十足,好好味。

食物就唔係好特別既款式,但感覺都好豐富,味道都唔錯😍。
咁開心梗係要飲返杯啤酒 $72 啦🤭,真係好有節日氣氛🎉。

因為臨近聖誕🎄,所以餐廳都好有氣氛,我覺得呢度食晚餐比去酒店更開心💓,已經約左一大班朋友再黎食飯慶祝😁。

2022-12-22
外卖送餐
  • 美國特級牛柳威靈頓
2022-12-16 181 浏览
第二次黎到位於觀塘站附近既The Wave 🍴晚市時段推出左性價比極高既Semi Buffet~ 臨近聖誕,約埋Best Friend 過黎食野相聚下裝修夠哂grand,大大既SOFA坐得舒服,生蠔區有來自唔同既產地OYSTER 比你揀,仲有酒品專區~今次食飯因為有book位,比左間類VIP房比我地,見出面員工fill野勁快手,服務態度都仍然超好,物超所值呀~海鮮方面都有數款選擇,翡翠螺、青口同凍海蝦都幾新鮮,如果種類再多啲就好了;刺身有甜蝦同三文魚, refill得都幾密港式咖喱小食有燒賣、魚蛋,炸物、蜆、時蔬同滷水拼盤當然唔小得其中一個主菜叫左北海道帶子意粉,意粉好重蛋香,而且加埋SAUCE幾惹味,配料又多,唔錯金桔檸檬冰茶係隨餐跟送既,味道酸甜,夠哂解渴整體黎講價錢同食物質素成正比~如果想有舒服既地方聚會,呢間係個唔錯既選擇~

金桔檸檬冰茶係隨餐跟送既,味道酸甜,夠哂解渴

2022-12-13 278 浏览
位於觀塘The Wave嘅「登堂」係我之前同朋友慶生都有去過嘅西餐廳因為佢環境闊落又幾好坐 唔好同隔離檯好親密可以同朋友慢慢食、坐、傾前陣子發現佢推出咗個semi buffet可以自由配搭Pasta+Salad Bar 或 Main+ Salad Bar 就同朋友去咗一試🍴炭烤伊比利亞黑毛豬鞍+Salad Bar($328+80*)🍴北海道帶子意粉($298+60*)👉🏻係Main Course 和 Pasta中各選擇了一款 當日款式其實都好多 價格亦都不同 👉🏻豬鞍扒烤得juicy 肉質唔韌 配黑椒汁和黃芥末醬幾惹味👉🏻意粉處理得不錯又有嚼口 喜歡XO醬日式高湯嘅味道 帶子爽滑鮮甜👉🏻跟餐附送免費冰茶或熱柚子蜜 亦有加錢轉其他款的選擇Salad Bar 好豐富 除咗沙津、凍海鮮之外 仲有多款小食、湯、海鮮、甜品有時食自助餐或任食 都會麻麻地甜品但登堂嘅甜品—朱古力慕絲蛋糕和抹茶芝士蛋糕 又整得幾好食仲有啲聖誕造型小餅乾、啫喱糖、brownie等 都好應節整體環境報置都有心思 是聖誕晚餐又一好去處
位於觀塘The Wave嘅「登堂」
係我之前同朋友慶生都有去過嘅西餐廳
因為佢環境闊落又幾好坐
唔好同隔離檯好親密
可以同朋友慢慢食、坐、傾

前陣子發現佢推出咗個semi buffet

🍴北海道帶子意粉($298+60*)

👉🏻跟餐附送免費冰茶或熱柚子蜜 亦有加錢轉其他款的選擇

Salad Bar 好豐富 除咗沙津、凍海鮮之外
仲有多款小食、湯、海鮮、甜品

有時食自助餐或任食 都會麻麻地甜品
但登堂嘅甜品—朱古力慕絲蛋糕和抹茶芝士蛋糕 又整得幾好食
仲有啲聖誕造型小餅乾、啫喱糖、brownie等 都好應節

整體環境報置都有心思
是聖誕晚餐又一好去處
2022-12-12 250 浏览
💡高質半自助晚餐臨近聖誕,當然要約埋班朋友一齊聚下,今次朋友推介左間食semi-buffet的餐廳,餐廳係主打半自助餐😍環境好chill,地方又大,仲有幾個包箱咁,又有酒窖,仲正係 每人叫一款主食就可以任食出邊嘅自助區,真係好抵食😋🍽美國特級牛柳威靈頓︱黑松露野菌汁 一見到就流晒口水,威靈頓牛柳肉香配搭酥皮既油香,非常惹味。香脆嘅金黃色酥皮,酥脆鬆化。牛柳鮮嫰多汁,而且又軟腍,配搭黑松露野菌汁味道,味道好出色。🍽鮮魷魚手造闊帶麵手工麵闊度好平均,口感煙韌帶彈性,好掛汁。新鮮爽口嘅魷魚🦑。仲有好多魚子係面,加埋好滑嫰菠菜,撈埋汁一齊食柿,好creamy😋🍽熱葷當日有奶油煮蜆、鹵水雞亦、春卷、咖哩角,仲有至會街頭小食咖哩魚蛋及燒賣🍽海鮮區及沙律區有螺、青口、蝦,刺身有赤貝、甜蝦。不時都會refill新野,咁就唔驚食完一round 重覆咁曬啦。沙律冷盤區都有幾多選擇,可以自己去mix,沙律菜好清新。🍽甜品甜品細細件又多款,靜岡焙茶蛋糕好香濃,布朗尼朱古力味,仲有糖果區,大人小朋友都一定好開心。 餐飲叫左金桔檸檬冰茶、熱柚子蜜
💡高質半自助晚餐

🍽美國特級牛柳威靈頓︱黑松露野菌汁

🍽鮮魷魚手造闊帶麵

🍽熱葷

🍽海鮮區及沙律區

🍽甜品

餐飲叫左金桔檸檬冰茶、熱柚子蜜

• 美國特級牛柳威靈頓
2022-12-11 219 浏览
這間位於觀塘的樓上西餐廳,裝潢以綠色、金色為主調,環境寬敞舒適,空間非常廣闊,營造出愜意舒適的用餐環境。餐廳亦設有小酒吧,餐後可在舒適環境的氣氛下享受美酒放鬆一下!餐廳最受歡迎的半自助Semi-buffet由$268起,有齊沙律、餐湯、刺身、海鮮、熱食、小食、甜品、生果等可隨意自取,選擇多元化。主菜則是額外加點,選擇也很多,更可升級嘆返杯手工啤酒或手調飲品,all you can eat也變得很有彈性。自助區的刺身有泰式生蝦及三文魚;海鮮有藍青口、海蝦及翡翠螺;熱食同樣吸引,有必食推介的清酒煮蜆、小籠包、滷水雞翼尖、咖喱魚蛋、蟲茸花燒賣、咖喱角、春卷等,冷盤除了有超多款沙律及蔬菜外,還有各式各樣的火腿。當然不少得甜品區,有日本抹茶蛋糕、鳳梨蛋糕、朱古力布朗蛋糕、蝴蝶酥及繽紛糖果區,完全能夠滿足口腹之慾,一點兒也不用擔心吃不飽。主菜小編選了兩款愛肉人士之選🦋美國特級威靈頓牛柳 +$170香脆的酥皮包著磨菇蓉、風乾火腿及五成熟的牛柳,外皮酥脆肉質軟嫩,肉汁豐富,水準之作。🦋烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲酥 +$60羊肉肉質粉嫩,肉香四溢,羊鞍表面有好多開心果碎,加添口感及香氣。

主菜小編選了兩款愛肉人士之選
🦋美國特級威靈頓牛柳 +$170

🦋烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲酥 +$60

2022-12-10 223 浏览
觀塘食肆林立,今日有地膽帶我搵好野食😋😋呢間有semi buffet食,簡一樣主菜可以無限食Salad bar 入面既所有野Salad bar 都幾野簡,除左一般既沙律菜、水果、凍肉,仲有煙三文魚、三文魚、蝦、生蠔等海鮮,熱食就有魚蛋、燒賣、小籠包、餃子等,算幾豐富主菜選擇都好多美國特級威靈頓叫左五成熟,切開見到入面肉質仲好嫩質,食落肉味香濃,質感嫩滑多汁,配埋炸得香脆鬆化嘅酥皮,超級惹味!鮮魷魚手造闊條麵闊條麵口感煙韌彈牙,均勻咁沾滿左忌廉芝士醬,好好味,鮮魷魚味道香甜,加埋蟹籽等味道更加有層次最後仲可以試到幾款甜品!
觀塘食肆林立,今日有地膽帶我搵好野食😋😋

主菜選擇都好多
美國特級威靈頓

鮮魷魚手造闊條麵

最後仲可以試到幾款甜品
2022-12-09 113 浏览
登堂 半自助食物選擇多跟舊同事聚聚,佢推介左係公司附近有間食Semi- buffet性格比所以叫左我過來試試。睇落價錢都吸引,比一半酒店既價錢都要優惠好多,而且餐廳都地方幾大,坐落都好舒服主菜選擇都幾多,晚上只要最平$268起一個價錢就有主菜再任食價值$248 自助buffet bar,就算食buffet bar 都夠飽。自助沙律吧,雖然無得同酒店比但貴精不貴多,大部分都係有質素,仲要比酒店既性價比高。 甜品區有大量青檸奶凍、蝴蝶酥、芝士蛋糕等。另外剌身區更加有煙三文魚、翡翠螺、藍青口、凍生蝦。熱食區就有春卷、炒硯、小籠飽、香港舊懷小食等,沙律吧都有勁多種唔同沙律菜。焙茶蛋糕係必食,焙茶味好濃,岩哂喜歡茶類甜品既朋友。避風塘蘿蔔糕都係我另一款必推介既,惹味得黎又外脆內軟,有香港風味。香煎蘇格蘭三文魚柳,煎得剛好三文魚柳,食落好好味北海道帶子意粉,大大粒既帶子配手造意粉好香蛋味,味道都好正餐飲包金桔檸檬冰茶或熱柚子蜜。餐廳室內裝修時尚好舒服仲有VIP房,fill野勁快手食物質素同環境都算係酒店級數供,服務態度亦都非常專業及友善。整體價錢物超所值,一定會推介。
登堂 半自助食物選擇多

香煎蘇格蘭三文魚柳,煎得剛好三文魚柳,食落好好味

北海道帶子意粉,大大粒既帶子配手造意粉好香蛋味,味道都好正

餐飲包金桔檸檬冰茶或熱柚子蜜。

2022-12-09 180 浏览
之前都黎過down town幾次食晚餐,多數都係叫a la carte,今次見有semi buffet又幾抵食,一於試下佢嘅環境相當舒適,好適合同朋友黎chill下佢嘅semi buffet可以配唔同嘅pasta同main,我地揀左鮮海蝦煙豬腩貓耳朵粉同威靈頓牛柳,而其他野食就係buffet形式Salad bar嘅選擇好豐富,Parma ham, smoke salmon同cheese都唔少,沙律菜都好新鮮另外仲有唔少熟食,食物refill得好快鮮海蝦煙豬腩貓耳朵粉貓耳朵粉煮得好淋,配番茄醬汁好開胃,煙豬腩肉好香口,唔會好膩,海蝦大大隻,肉質厚實威靈頓牛柳我地叫左五成熟,食落啱啱好,牛味濃郁而且食落都淋,外面嘅酥皮好香好脆甜品嘅選擇都幾豐富,我樣樣都試左啲

佢嘅環境相當舒適,好適合同朋友黎chill下

另外仲有唔少熟食,食物refill得好快

鮮海蝦煙豬腩貓耳朵粉

威靈頓牛柳

甜品嘅選擇都幾豐富,我樣樣都試左啲

2022-12-08 170 浏览
今晚相約了在觀塘返工的朋友, 放工後到附近的餐廳一聚談談近況, 於是便揀了觀塘THE WAVE 2樓這間登堂。餐廳裡面光猛潔淨, 而且晚餐還是半自助形式的, 自助吧的食物選擇也算是豐富。鯛魚刺身, 冷凍海鮮真想不到西餐廳竟然可以吃到美味鮮甜的鯛魚刺身, 還有各類冷凍熟海鮮可以選擇, 藍青口嫩滑多汁, 凍蝦蝦肉爽彈, 新鮮清甜。港式小食除了一般的蔬菜沙律外, 竟然還有港式咖哩魚蛋及碗仔翅, 咖哩味道香濃, 但我覺得味道較為香辣, 怕辣的朋友要注意一下。炭烤澳洲M7和牛內裙穿梭於自助吧的同時間, 主菜也送到了, 和牛內裙經過炭烤後, 香氣撲鼻, 肉質仍然是粉嫩新鮮, 配上餐廳特製的紅酒汁來吃, 紅酒與和牛兩者果然是絕配。法國黃油雞胸平時吃到的雞胸肉質比較乾硬, 但這裡吃的是法國黃油雞胸, 吃到的是裡面滿滿的鮮嫩雞汁, 配上羊肚菌汁令味道層次更加豐富。

鯛魚刺身, 冷凍海鮮

港式小食

炭烤澳洲M7和牛內裙